IceSplash Team Posztolva ekkor: 2019. augusztus 7. Megosztás Posztolva ekkor: 2019. augusztus 7. Üdv. A tegnapi nap folyamán váltottunk át 30mb/s-es internetről, 100mb/s-re. SpeedTesten lemértem a dolgokat, és ugyan annyival jön most, mint a 30mb/s-el. Nem kénye gyorsabbnak lennie? Talán, várni kéne amíg átáll a rendszer? Mi lehet a gond? Válaszukat, előre is köszönöm! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 teherwagon Posztolva: 2019. augusztus 7. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. (szerkesztve) Hello @IceSplash, vezetéken próbáld, mert wifin bármi lehet. illetve számítógépen is telepítsd a ST appját, ne böngészőn bekeresve mérd (a Windows produkál furcsa jelenségeket, ezzel részben kivédhető). ha így sem tűnik okénak, akkor írd meg, hogy mit, hogyan ellenőriztél, mit tapasztaltál Szerkesztve ekkor: 2019. augusztus 7. Szerkesztő: teherwagon Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 IceSplash Team Posztolva: 2019. augusztus 7. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. 3 perce, teherwagon írta: Hello @IceSplash, vezetéken próbáld, mert wifin bármi lehet. illetve számítógépen is telepítsd a ST appját, ne böngészőn bekeresve mérd (a Windows produkál furcsa jelenségeket, ezzel részben kivédhető). ha így sem tűnik okénak, akkor írd meg, hogy mit, hogyan ellenőriztél, mit tapasztaltál Rendben, köszönöm. Megpróbálom. Jelentkezem majd az eredménnyel. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 IceSplash Team Posztolva: 2019. augusztus 7. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. Üdv. Itt lenne, szinte semmit sem változott. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 btz Posztolva: 2019. augusztus 14. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 14. Ekkor: 2019. 08. 07. at 13:23, McBelaba írta: HGW/ONT ki-be kapcsolása, áramtalanítása valóban szükséges. A csomagváltáskor.... Nem szükséges. DSL-en resetelik a kapcsolatod és ha a profil átállításra került, az új szinkronnal fog menni a rendszer, amennyiben a vonal elbírja. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 btz Posztolva: 2019. szeptember 23. Megosztás Posztolva: 2019. szeptember 23. @Moonline A Telekomnak nincs 100-as netje. Milyen csomagról váltottál milyen csomagra? Milyen technológia? DSL technológián a lehető legjobb konfigurációt kapja mindenki a vonala fizikai lehetőségeihez mérten. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 abit Posztolva: 2019. augusztus 7. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. (szerkesztve) Szia @IceSplash Team HGW/ONT ki-be kapcsolása, áramtalanítása megvolt? Milyen digitális elosztód van? Csomagváltáskor esetenként szükség lehet egy újraindításra. Meg az is fontos, hogy olyan kábeled legyen, ami letudja adni a csomagban foglalt sebességet. Szerkesztve ekkor: 2019. augusztus 7. Szerkesztő: abit? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 IceSplash Team Posztolva: 2019. augusztus 7. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. Üdv. Áramtalanítottam már egy párszor, de semmi. Ilyen elosztóm van: Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 abit Posztolva: 2019. augusztus 7. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. 5 órája, IceSplash Team írta: Üdv. Áramtalanítottam már egy párszor, de semmi. Ilyen elosztóm van: Magyarán xDSL hálózatod van, ott szoktak ilyesmi modemet adni. Nézd meg a hálózati adatokat a beállításokban. Internet >> Status >> DSL. Az is lehet, hogy ennél többet nem tud a hálózat. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 IceSplash Team Posztolva: 2019. augusztus 7. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 7. 10 perce, abit? írta: Magyarán xDSL hálózatod van, ott szoktak ilyesmi modemet adni. Nézd meg a hálózati adatokat a beállításokban. Internet >> Status >> DSL. Az is lehet, hogy ennél többet nem tud a hálózat. Ez pontosan mit takar? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 abit Posztolva: 2019. augusztus 10. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 10. Ekkor: 8/7/2019 at 19:14, IceSplash Team írta: Ez pontosan mit takar? 37/6 megabit volt az aktuális fel/letöltés a vonaladatok szerint. FEC error számok soknak tűnnek, de xDSL hálózathoz nem nagyon értek. A Net S Plusz-ra váltottál egyébként? Mert ott nincs meghatározva a sebesség, annyit adnak amennyi kifér a csövön, szóval ha közel vagy a központhoz, VDSL2-n 70-100 mbit/s sebességet is tudsz mérni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 IceSplash Team Posztolva: 2019. augusztus 12. Szerző Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 12. Ekkor: 2019. 08. 10. at 22:03, abit? írta: 37/6 megabit volt az aktuális fel/letöltés a vonaladatok szerint. FEC error számok soknak tűnnek, de xDSL hálózathoz nem nagyon értek. A Net S Plusz-ra váltottál egyébként? Mert ott nincs meghatározva a sebesség, annyit adnak amennyi kifér a csövön, szóval ha közel vagy a központhoz, VDSL2-n 70-100 mbit/s sebességet is tudsz mérni. Értem, sajnos nagy valószínűséggel nem bírja a hálózat. Hát ez van sajnos. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2019. augusztus 14. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 14. Ekkor: 2019. 08. 07. at 13:23, McBelaba írta: .... az új scomagnak megfelelőre cserélik az eszkö konfigurációs állományt, de ezt csak abbna az esteben turja használni a nálad lévő HGW/ONT, ha áramtalanítod (kikapcsolod), vársz kb olyan 1 percet és újra bekapcsolod, ekkor az indítási folyamat során letölti az új csomagnak megfelelő módosított konfigurációs faéjt. Dehogy is, semmilyen konfigurációs fájlt nem tölt le sehonnan a HGW maximum a firmware-t. A szinkronsebességet a DSLAM határozza meg. Szép is lenne ha valaki egy mókolt konfigurációs fájlal olyan sebességet lőt volna be magának valaki, amilyet akar. ? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2019. augusztus 14. Megosztás Posztolva: 2019. augusztus 14. Ekkor: 2019. 08. 12. at 21:35, McBelaba írta: Azért az még megér 1 próbát, hogy a hibabejelentéskor megkérdezed, hogy nem kapott-e SNR lock-ot a vonal. Amit én értek hozzá röviden annyi, hogy a külső modem (ez vanm nálad) és a beső DSLAM egység (ez bent van a központban) egy rövid kommunikáció során teszteli a fizikai DSL vonal maximális le és feltöltési sebességét, ha a tesz alatt valami zavar van a voplon, akkor amutomatikusan csökkenti az adataáviteli sebességet. Ez a csökkentett sebesség, nem áll automatikusan helyre, csak manuális beavatkozással állítható vissza a központban. Ezért javaslom telefonálj és jelents be újra és kérd meg hogy nézzenek rá, hogy van-e SNR lock a vonalon. Szemmel láthatólag nem kapott SNR lockot, felesleges megkérdezni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Moonline Posztolva: 2019. szeptember 23. Megosztás Posztolva: 2019. szeptember 23. Ekkor: 2019. 08. 07. at 10:08, IceSplash Team írta: Üdv. A tegnapi nap folyamán váltottunk át 30mb/s-es internetről, 100mb/s-re. SpeedTesten lemértem a dolgokat, és ugyan annyival jön most, mint a 30mb/s-el. Nem kénye gyorsabbnak lennie? Talán, várni kéne amíg átáll a rendszer? Mi lehet a gond? Válaszukat, előre is köszönöm! Nem fog átállni sajnos, ennyit bír a neted, csak az online felületen úgy van kommmunikálva, mintha. Én is bekaptam ezt a legyet, voltam is ideges miatta rendesen, mert egy rendesen működő 100-as netről váltottam 30-asra emiatt. Finoman szólva is megtévesztő, amit a weboldal mutat. Persze apróbetűsben ott van, de.. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2019. szeptember 23. Megosztás Posztolva: 2019. szeptember 23. Ekkor: 2019. 08. 12. at 20:47, IceSplash Team írta: Értem, sajnos nagy valószínűséggel nem bírja a hálózat. Hát ez van sajnos. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Láthatólag VDSL vonalad van. Az MSAN (kis szürle szekrény) viszont tőled 500 m-re is lehet, ezért ekkora az elérhető sávszélesség a vonaladon. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
IceSplash Team
Üdv. A tegnapi nap folyamán váltottunk át 30mb/s-es internetről, 100mb/s-re. SpeedTesten lemértem a dolgokat, és ugyan annyival jön most, mint a 30mb/s-el.
Nem kénye gyorsabbnak lennie? Talán, várni kéne amíg átáll a rendszer? Mi lehet a gond?
Válaszukat, előre is köszönöm!
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
15 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.