Ugrás a tartalomhoz
  • 0

ZTE Speedport Entry V2 Wake On LAN távolról nem működik


hoktar

Kérdés

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Hosszú napok óta küzdök (olvasok, fórumozok, próbálkozok)

T-Home ZTE Speedport Entry v2 modem távoli elérésével, konkrétan a modem mögötti gépeket, szeretnék felébreszteni távolról.

Jelenlegi helyzet helyi hálózat:

- Adott gépek helyi hálózaton (LAN) ébreszthetők, tehát a hálókártya és BIOS beállítások rendben vannak

Jelenlegi helyzet helyi és külső hálózat:

- NAT kikapcsoltatva szolgáltatóval!

- Modemen PPPoE Pass-through kikapcsolva, nincs mögötte router, csak két switch ami nem managgelhető

- DHCP Binding menüpont alatt mindkét eszköznek foglaltam állandó (külön) IP címet a hozzájuk tartozó MAC adressel

- DDNS regisztrálva annál a szolgáltatónál, melyet a modem is felkínál, működik rendben, Minden egyes próbálkozás előtt ellenőriztem, hogy a DDNS szolgáltatónál lévő IP egyezik-e a modem jelenlegi IP címével (de próbáltam direkt WAN IP-re küldött csomaggal is)

- Port forwarding beállítva modemen mindkét eszköznél 10000 feletti portszámmal helyi hálózaton 9-es portra irányítva.

- Adott gépen beállított LAN portot monitorozva a mágikus csomag megérkezik, de a kívánt eszközt, eszközöket külső hálózatról mégsem lehet felébreszteni kikapcsolt állapotban.

Mi lehet a baj? Elfogytam teljesen! :(

Mágikus csomag küldéséhez használt WEB-es program: depicus

Mágikus csomag küldéséhez használt androidos program: WolOn - Wake on LAN

Mágikus csomag megérkezését ellenőrző program PC: Wake on Lan Monitor/Sniffer

Képeket csatolom a "kényesebb" adatok kivágásával, vagy kitakarásával.

ZTE DSL Modem típusa:

 

00_ZTE_Device_Information.jpg

 

DSL Connection Status (igaz a modem NAT ON-t jelez, de szolgáltató megerősítette, hogy már kikapcsolták NAT-ot. Az eszköz WAN IP-je egyezik az "enipcimem.hu" által kijelzett IP címmel):

 

01_ZTE_DSL_Status.jpg

 

WAN Státusz PPPoE Pass-through kikapcsolva (DSL modem mögött két nem managgelhető switch van):

 

02_ZTE_PPPoE_Pass_Trough.jpg

 

DDNS elérés (DDNS hostnév-hez tartozó IP cím és DSL modem WAN oldali IP cím megegyezik ellenőrizve):

 

03_ZTE_DDNS.jpg

 

DHCP Binding (Mind a kettő ébreszteni kívánt eszközhöz helyi IP cím foglalva, MAC cím többszörösen ellenőrizve):

 

04_ZTE_DHCP_Binding.jpg

 

Port forwarding beállítások:

 

05_Port_Forwarding.jpg

 

Magic packet küldése WEB-ről:

 

06_magic_Pocket_WWEB.jpg

 

Magic packet érkezésének ellenőrzése számítógép 9-es portján:

 

07_Magic_Pocket_Megerkezett.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Igen így kell beállítani, de még hiányzik 1 lépés:

A routeren az ARP táblába be kéne tenni uyanazt a mac-ip összerendelést amit beraktál a dhcp binding táblába. Sajnos ezt (tudtommal) nem tudja a speedport router.

Másik módszer lenne hogy a portforvardot a 192.168.1.255 címre küldöd (broadcastolod). Sajnos ezt szintén nem tudja a speedport router.

Harmadik módszer hogy veszel saját routert, a Speedportot pedig átkapcsolod pppoe pass-through módba, és azon állítod be ezeket.

385729_zte1.png

385729_lan1.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szervusz Tamas586!

Köszönöm gyors válaszod!

Egyik szemem sír, a másik "üveg"... Pont a hálózat "egyszerűsítése" végett helyeztem a ZTE DSL modemet központba mint lokálisan, mint prioritásban, illetve kötöttem ki az utána lévő régi D-Link Routert (GO-RT-N150). A cél az volt, hogy ZTE Modem végezze a Wi-Fi szórást házközpontból és a VoIP telefon kiszolgálását, a switchek pedig a gigabites LAN adattovábbítást (mert ZTE modem csak 10/100-as LANT-tud). Nagyszobába szükséges lett volna a 8 portos switchre (a 4 port kevés, de ha nincs más megoldás, megfizethető áron akkor az lesz).

Van még egy Linksy SRW2008 switch ami managgelhető, ami ha jól látom port forwarding-ot tudná, de szerintem a PPPoE-t már nem (Linksys SRWW2008 menü video).

Illetve van még egy D-link DIR-842 gigabit LAN-os router a gyári "T-Home" által is támogatott DIR842B1_FW203MTB02-as firmwarrel, ami viszont így nem támogatja a DHCP Reservation-t. Frissíteni nem merem, mert valahol azt írták, hogy elég bugos lesz T-home hálózaton.

Szepoku lesz, jobb esetben harakiri úgy látom. :/

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Ismért  szervusz Tamas586!

Köszönöm a javaslatod, nem fogom elvetni a plusz "régi router WoL"-ra ötletet.

Jelenlegi helyzet a következő:

Bekötöttem D-Link DIR-842 routert. ZTE HWG-n  PPPoE Pass-through  "ON" állásba raktam. D-Link-en beírtam  a PPPoE felhasználónevet és jelszót, de egyszerűen így sehogy sincs aktív internet kapcsolat. Ha a csatlakozást átállítom D-Link routeren DHCP-re, akkor már van. Fórumozok tovább hátha van valami, csak most nem vagyok router közelben.

 

Jelenlegi hálózat valahogy így néz ki:

 

Halozat.jpg

Ábra hibás, mert természetesen a switch 2-es portjából megy tovább a kapcsolat a D-link router WAN portjába. A Switch 1-es portjába a ZTE HWG csatlakozik természetesen.

uzman

Próbáltam a 7-es UDP portot, de sajnos nem működik azzal sem. :(

 

Amúgy tök jó, hogy a görög COSMOTE szolgáltatónál ugyan ezen modemnél van egy ilyen opció:

Wake_On_LAN.jpg

Kép forrása

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: hoktar
Ábraleírás módosítása
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

Elakadtam PPPoE beállításoknál. Tegnapelőttig egy D-Link DIR-842-es router látta volna el a PPPoE kapcsolódást, de nem tette. Most vásároltam egy TP-Link Archer C7 AC1750, ami AP-ként már engedi a PPPoE csatlakozást, de így a TP-Link beállításai lehetőségei harmadára redukálódnak. Nincs pl. DHCP-n IP Reservation, ARP, NAT forwarding stb. ezek a beállítási lehetőségek eltűnnek AP módban.

Mi a túrót kéne csinálnom, hogy működjön a Wake ON LAN /WAN a ZTE HWG utáni TP-Link Arcer C7 hálózaton? ZTE HWG PPPoE Pass-through továbbra is bekapcsolva. Állítsam vissza alapbeállításokra ZTE HWG-t? Ne AP-ként csatlakozzak TP-Link routerrel ZTE HWG-hez?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: hoktar
Formális szerkesztés
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, hoktar írta:

Sziasztok!

Elakadtam PPPoE beállításoknál. Tegnapelőttig egy D-Link DIR-842-es router látta volna el a PPPoE kapcsolódást, de nem tette. Most vásároltam egy TP-Link Archer C7 AC1750, ami AP-ként már engedi a PPPoE csatlakozást, de így a TP-Link beállításai lehetőségei harmadára redukálódnak. Nincs pl. DHCP-n IP Reservation, ARP, NAT forwarding stb. ezek a beállítási lehetőségek eltűnnek AP módban.

Mi a túrót kéne csinálnom, hogy működjön a Wake ON LAN /WAN a ZTE HWG utáni TP-Link Arcer C7 hálózaton? ZTE HWG PPPoE Pass-through továbbra is bekapcsolva. Állítsam vissza alapbeállításokra ZTE HWG-t? Ne AP-ként csatlakozzak TP-Link routerrel ZTE HWG-hez?

Használd routerként az Archert-t.

Akkor is fog menni a wifi része. Természetesen ezesetben meg kell csinálni a tűzfalán a szükséges port forwardokat a wol csomagok részére.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok!

 

Kinek milyen eszközbeállításokkal jött eddig össze Wake On LAN és hogyan?

 

@uzman

 

Elsődleges célom a hálózat egyszerűsítése volt (de ez már elég hamar megbukott), így a ZTE HWG látta volna el a Wireless adatszórást házban, a gigabites switcheket pedig azért kellett beiktatnom, mert a ZTE HW csak 10/100 MB-ot tud LAN-on. Jelenleg nem fontos (vagy nem tudok róla, hogy fontos volna), hogy az Archer C7 routerként funkcionáljon.  Egyelőre a PPPoE bejelentkezést látja, látná el és Wake ON LAN / WAN lehetőséget biztosítaná.

Kicsit Off topic lesz, kérlek ne értsd félre, csak szeretném összegezni az eddigi kálváriát a jobb érthetőség kedvéért (és kicsit talán a bánatom is elsírni ezzel egyidőben).

 

@Tamas586

 

Köszönöm, hogy első megkeresésem után már pár perccel válaszoltál és mellékelted az ábrát, illetve időt energiát fektettél bele, és megoldásként megosztottad velem! Sajnos hálózatok terén nagyon sok a pótlandó hiányosságom. Rengeteg új fogalom, kifejezés és működési struktúra van, amit részben, avagy teljes egészében meg kell értsek, különben legközelebb olyan kérdést tehetek fel feleslegesen, amellyel mások idejét, türelmét, segítő szándékát rabolom. Ez természetesen nem célom. Amit nem jó nekem, azt nem szeretném másnak sem!

Eddig túl vagyok a ZTE HWG központi elhelyezésén, szobánkénti padláson keresztüli elvezetékelésén egy plusz switch beszerzésén. több 8 portos switch próbáján (ebből 2 Level ONE lebutította ZTE HWG-t, nem tudom miért, mentek parkolópályára, az idő és anyagi veszteséget nem számolom, mert csak még rosszabb kedvem lenne). Ezután jött a Lynksis SRW2008-as switch beszerelése és a további próbálkozások Wake ON LAN-al sikertelenül (DHCP Binding, DDNS, Portforvarding, Magic Paket sendig, chacking... ezek mind mind új fogalmak voltak nagyrész számomra.

 

Jó pár nap szerelés szenvedés, olvasás után végső elkeseredtetésemben tettem fel itt első kérdésem, mert erre adtál nekem egy szomorú, de racionális választ, hogy ezzel a ZTE HWG-vel sehogy nem fogom tudni ebben a felállásban megoldani a Wake On LAN-t, mert a jelenlegi hálózati struktúra jó, de az eszköz képtelen az ARP foglalásra.

 

Ezt is szeretném neked megköszönni, hiszen rengeteg felesleges további körtől, idegeskedéstől kudarcélménytől szabadítottál meg. Az már csupán hab a tortán, hogy ezek közben volt nem kevés telefon szolgáltatói irányba lehetséges eszközcseréről / fejlesztésről, de természetesen a szolgáltató teszi fel kezét, ’Pusztaröcsögén max. 100 Mbit-es hálózathoz ez van, eszem, nem eszem, nem kapok mást. Kérdezetm, hogy létezik-e olyan eszköz, amivel kiváthatnám T-Home ZTE Speedport Entry 2i-t, amin nem a T-Home-os rendszer fut, azt mondták nincs ilyen! Majd ismét fórumozás "mi az a NAT" rá kellett jöjjek, hogy itt nem kifejezetten a Nemzeti Alaptantervre gondoltak így ismét telefon szolgáltatónak és kivették ZTE HWG-t NAT mögül. HWG még mindig "NAT statusz: ON"-t mutatott... de ezt is már leírtam.

 

Mindig csak egy reménysugár csillant fel, de mindig kudarc. Pár hónapja vásároltam nem erre a célra egy D-Link DIR-842-t, mely erre a célra finoman sem nagyon alkalmas, tehát ismét bukó. Mégtöbb fórumozás, olvasás után invesztáció egy másik eszközbe (Archer C7) melyről olvastam megvásárlása előtt a termékspecifikációt, olvastam, hogy tudja AP-t, nem úgy, mint D-Link (illetve az is tudná további kompromisszumok árán, de hagyjuk is…) és azt is hogy telepíthető rá openwrt. Igaz még nem teljesen tudom mi az azon kívül, hogy egy "szabadforráskódú router kezelőfelület", de próbáltam előre tekinteni, hogy ha ez a hardwer sem lenne megfelelő, akkor legyen valami rugalmasság, tartalék, amifelé még elmozdulhatok. Erre említed, hogy van DD-WRT amiről szintúgy nem tudtam, hogy mi a csuda az. Egyszerűen kezdek kifogyni az időből, erre fordítható anyagiakból.

Mint már korábban említettem a Görög COSMOTE HWG tudja a Wake On LAN-t a Magyar T-Home-os butított nem. Szolgáltató butítja az eszközt, cserelehetőséget / eszközfejlesztést nem biztosít, alternatívát nem tud javasolni és én őrüljek bele? Nem a holdraszállást akarom levezényelni, csak egy PC-t, vagy egy Laptopot, vagy egy NAS-t szeretnék felébreszteni távolról 2021-ben!

 

Tehát meg egyszer is szeretném megköszönni az eddigi segítséged iránymutatásod, a részletes ábrát és kérlek ne haragudj rám, ha nem teljesen egyértelmű az ábra adott szituációban nekem, a jelenlegi eszközeimmel. Elég sok minden még nem teljesen világos számomra! Eddig is sokkal többet tudtatok segíteni nekem, mint bárki más!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

 

@hoktar  "Jelenleg nem fontos (...), hogy az Archer C7 routerként funkcionáljon.  Egyelőre a PPPoE bejelentkezést látja, látná el"

Az a router ami a PPPoE bejelentkezést látja el. Tehát a ZTE-re kell direktben kötnöd a TPlinket. 

Az  az Archer C7 et nem ismerem, a gyári TPlink firmeket még úgy se, pedig van pár TPlink routerem, de 1 nap után mindig lecseréltem DD-WRT re a szoftverüket. Persze (elvileg) garivesztéssel jár.  :/

Szóval az eddig próbálgatott telefonos távoli ébresztés a legnehezebb módszer, de ha fel tudod tenni a DD-WRT -t (vagy akár az OpenWRT-t, de azt se ismerem) akkor egy egyszerű és biztos webes böngészős módszer is a rendelkezésedre állna. Nálam így néz ki:

ddwrt-2.png

DD-WRT letöltése: Innen (https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2021%2F) letöltöd a tplinkedhez tartozó  factory-to-ddwrt.bin filet és firmware frissítésként feltöltöd a TPlinkre. IP címe 192.168.0.1-re változik és meg kell adni új admin jelszót is. Úgyhogy ne hálózatba kötve hanem csak pc-re kötve csináld ha csinálod.

Ezután ha a TPlink akár routerként akár AP-ként lesz bekötve a hálózatodba, egyszerű böngészős webes eléréssel fel tudod "Wake up" gombra kattintással ébreszteni a gépeidet (amik a TPlinkre vannak kötve). De szerintem ehhez már keress másik topikot, mert ennek konfigurálgatása itt szerintem már OFF..

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamas586
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...