Ugrás a tartalomhoz
  • 0

optikai net saját optikai router


Petyb00

Kérdés

Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy szeretnék optikai internetet beköttetni, (a csomagban van telefon is) csak a netre van szükségem.

 

1.) Van egy  nagy teljesítményű routerem, amely rendelkezik SFP+ porttal, ezzel ki tudom-e váltani a szolgáltatói eszközt 100%? Gondolok itt arra, hogy a T-kom-os optika a saját routerbe van bekötve. Pfsense tűzfal-routerről beszélünk.

2.) Ha ez nem lehetséges, akkor hogyan kell úgy megrendelni, az internetet, hogy a szolgáltatói eszköz csak egy tégla legyen, mindent a saját eszközöm bonyolít, bridge mode? (nem kell hogy sugározzon, meg fogyassza az áramot egy másik eszköz, főleg a mostani helyzetben...) Létezik a T-nél olyan buta eszköz ami nem tud semmit csak a fenti módot, nem kell hogy sugározzon, meg fogyassza az áramot, főleg a mostani helyzetben...

3.) ezek az optikai routerek (szolgáltatói), milyen adapterrel működnek? 12/18/19/24V?

Köszönöm!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Petyb00
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
Ekkor: 2022. 12. 27. at 1:48, yce írta:

Hello,

Ennek mi az akadálya? Technikailag nem lenne lehetelen. Sőt talán jobb is lenne, ha lenne rá lehetőség mert a telekom default routerek nem túl jók...

Minőségbiztosítási szempontokat figyelembevéve és hogy könnyebb a segítségnyújtás néhány szolgáltatói eszközhöz, mint sok ismeretlen egyéni előfizetői eszközhöz és mert a felhasználók többségének megfelel így (nem kell sajátot venni, azt állítgatni)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2022. 12. 29. at 17:06, btz írta:

Minőségbiztosítási szempontokat figyelembevéve és hogy könnyebb a segítségnyújtás néhány szolgáltatói eszközhöz, mint sok ismeretlen egyéni előfizetői eszközhöz és mert a felhasználók többségének megfelel így (nem kell sajátot venni, azt állítgatni)

Ettől függetlenűl jó lenne ha lenne lehetőség rá.
Ha valaki ilyet "vállal", akkor nyilván elesik a telekomos segítségnyújtástól, ami részemről rendben is lenne, amúgy sem akarom, hogy távoljon pusholjon a telekom olyan beállításokat amiről nem tudok.

De ha a minőségbiztosítás annyira fontos lenne, akkor a routerek is használhatóbbak lennének, ehelyett kapunk valamit ami általános használatra talán jó, de ennél többre nem igazán, ha egyszerre több adat megy át rajta, huzamosabb ideig akkor hajlamos a fagyásra... volt már szerencsém többfajtához is a pirelli óta.
Nem beszélve arról, hogy le vannak tiltva bizonyos beállítások, amelyek többé-kevésbé értethetőek, bár inkább csak kevésbé; én viszont szeretem ha full controllom van a router felett.

Csak modemként használva már "jó", de ha valaki átlagostól eltérő módon akarja használni, akkor ahhoz bizony kell saját router, és ha már saját router, jó lenne, ha lenne lehetőség arra, hogy csak a saját router csatlakozik a netre, és nem a modemen (telekomos routeren) keresztül, eggyel kevesebb eszköz kellene, csak feleslegesen megy így egy másik.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...