Ugrás a tartalomhoz
  • 2

Egyre többen hívnak, hogy az én számomról keresték őket

GTaylor

Kérdés

Üdv!

Körülbelül 2 hónappal ezelőtt kezdődött, hogy hívnak mobilon (minden magyar hálózatból előfordul), hogy erről a számról keresték őket. Minden alkalommal magánszemély, tehát nem scam vagy átverés.

Nos, én egyiküket sem hívtam soha, tehát nem értem, hogy hogyan jelezheti a telefonjuk, hogy az én számomról keresték őket. Csalók használhatják a telefonszámom vagy mi történhetett?

Nekem is, illetve az adott illetőknek is elég kellemetlen, szóval érdekelne, hogy mit lehet tenni ez ügyben?

Előre is köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 53
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 1

Üdv,

Én azt csinálnám első körben, hogy átnézni a telepített alkalmazásokat, hogy nincs-e valami gyanús app telepedve. Esetleg egy valamilyen vírus vagy malware kereső appot is érdemes lehet letölteni és futtatni. 

Olyat is lehet csinálni, hogy lekérni egy hívásrészletezőt, amit össze lehet hasonlítani a mobilkészülék kimenő hívások listájával. Abból kiderül, hogy valóban mentek-e ki hívások vagy valami más áll a háttérben. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Szia GTaylor! Amennyiben MultiSIM kártya kapcsolódik a számodhoz, és azt nem te használod, akkor egyeztess azzal a személlyel, akinek odaadtad, hogy, ő hívta-e ezeket a számokat, akik Téged keresnek.

Ilyen esetben a Te hívószámod látható, hogyha kimenő hívás van a MultiSIM kártyán, mivel a főkártya száma jelenik meg náluk. A MultiSIM kártya működéséről itt találod a leírásunkat. Ha nem erről van szó, akkor javasoljuk, hogy érdemes lenne egy számcserét kérned, havidíjas szerződés esetén. Amennyiben Dominos a számod van, akkor ez egy új SIM kártya vásárlásával oldható meg. A számcseréről ide kattintva találod a tájékoztatónkat. ^Rita

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Szia GTaylor! 

Javasoljuk a korábbi válaszban leírtakat: igényelj részletes híváslistát, melyet összehasonlíthatsz a mobilkészüléked kimenő hívásaival. Az eredménytől függően lehet továbblépni. A részletes híváslistáról ide kattintva https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/662/hogyan_igenyelhetek_hivasreszletezot_reszletes_szamlat_olvashatsz bővebben. ^Lia 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv!

Most kaptam a második ilyen hívást én is.

Azzal hívnak immár másodszor, hogy én hívtam őket és visszahívták a számot. Én meg itt ülök a kanapén és mindent csinálok, csak nem vadidegeneket hívogatok. :)

Panasszal éltem a Telekomnál, mert itt valami baj kell legyen… valahol.

Elvileg technikailag lehetetlen az, amit állítanak, de az előbb visszahívtam a számot, hogy ugyan próbáljuk már valahogy kibogozni a dolgot, hogy mi is történhetett… Nem jutottunk megoldásra…

Egy hónapon belül biztosan kapok válasz a bejelentésemre, kiváncsian várom az eredményt.

Addig meg bízok benne, hogy nem az én telefonszámomról fogják leüríteni valakinek a bankszámláját… :/

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv!

Most kaptam a második ilyen hívást én is.

Azzal hívnak immár másodszor, hogy én hívtam őket és visszahívták a számot. Én meg itt ülök a kanapén és mindent csinálok, csak nem vadidegeneket hívogatok. :)

Panasszal éltem a Telekomnál, mert itt valami baj kell legyen… valahol.

Elvileg technikailag lehetetlen az, amit állítanak, de az előbb visszahívtam a számot, hogy ugyan próbáljuk már valahogy kibogozni a dolgot, hogy mi is történhetett… Nem jutottunk megoldásra…

Egy hónapon belül biztosan kapok válasz a bejelentésemre, kiváncsian várom az eredményt.

Addig meg bízok benne, hogy nem az én telefonszámomról fogják leüríteni valakinek a bankszámláját… :/

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom
4 órája, Szandra04 írta:

Sziasztok!

Nekem is ugyan ez a problémám. Negyedjére hívnak azthiszem. 
sikerült esetleg valakinek megoldást találnia?

köszönöm

Szia! Javasoljuk számodra is, hogy kérj ki egy híváslistát, mely alapján ügyfélszolgálatunk további lépést fog tudni tenni. A híváslistáról itt olvashatsz: https://bit.ly/2CtXn3B.
Együttműködésed köszönjük! ^Oszkár

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Kedves Renáta!

Kérjük, privát üzenetben küldd el nekünk az érintett telefonszámot, hogy továbbíthassuk illetékeseink részére! Köszönjük szépen! ^Erika

19 órája, Renata811 írta:

Én is ezzel a problèmával küzdök. Másodszor keresnek, hogy én hívtam őket .

Kapott már valaki választ a Telekom-tól?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Igen, ma azt válaszolta a Telecom, hogy tudnak róla, dolgoznak az ügyön...

Addig is azt tanácsolja, hogy ha nagyon zavar tiltassam le a romingit a telefonomról, mert valószínüleg ezek külföldről érkező hívások (vagy nem), aztán ha külföldre utazok, akkor kapcsoltassam vissza.

A kellemetlen, hogy ma már olyan valaki hívott fel számomon, hogy én egy OTP-s bankszámla csaló vagyok, mert most tette le a telefont velem, csak most visszahívott a számomon. Én pedig előzőleg éppen egy barátommal beszélgettem és természetesen nincs a kimenő híváslistán az egyén aki hívott, és aki nem hitt nekem és megfenyegetett, hogy feljelent a rendőrségen. Modtam ok, tegye. Jól állunk a rablók mindig előrébb...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Az imént érkezett meg hozzám is az első ilyen hívás. Az érdekes az egészben, hogy nem is a Telekomos számomon hívtak, viszont a hívó fél száma 30-as volt. Jó lenne azért erről valami hivatalos tájékoztatás, vagy bármi, mert így most bennem is felmerül, hogy a telefonomat törték fel, visszaélnek az adataimmal, esetleg csak valami gikszer van?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
9 perce, Bhawk1990 írta:

Az imént érkezett meg hozzám is az első ilyen hívás. Az érdekes az egészben, hogy nem is a Telekomos számomon hívtak, viszont a hívó fél száma 30-as volt. Jó lenne azért erről valami hivatalos tájékoztatás, vagy bármi, mert így most bennem is felmerül, hogy a telefonomat törték fel, visszaélnek az adataimmal, esetleg csak valami gikszer van?

Közben én chateltem a Telekom ügyfélszolgálattal, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy sajnos ez egy országszintű probléma jelenleg, tisztában vannak vele és dolgoznak rajta. Elkérte a számomat és a hívásommal kapcsolatos adatokat, ezzel tett bejelentést, illetve a roamingot letiltotta a kártyámon (bár ez nem teljes körű megoldás a problémára). Hátha ez segít valamit :(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
3 órája, KataP írta:

Közben én chateltem a Telekom ügyfélszolgálattal, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy sajnos ez egy országszintű probléma jelenleg, tisztában vannak vele és dolgoznak rajta. Elkérte a számomat és a hívásommal kapcsolatos adatokat, ezzel tett bejelentést, illetve a roamingot letiltotta a kártyámon (bár ez nem teljes körű megoldás a problémára). Hátha ez segít valamit :(

Köszönöm az infót, kíváncsi leszek majd mikor lesz erre megoldás. Illetve hogy ez akkor más szolgáltatókat is érint-e mert nekem másik szolgáltatónál lévő számomra érkezett hívás, hogy hívtam őket :/

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv,

Nekem már 4-5 ilyen hívásom volt,nekem is kikapcsolták a roaming szolgáltatást,de nem oldotta meg a problèmát. Azóta is volt hívás csak más hálózatból.  Javasolták hogy tegyek feljelentést a rendőrségen. Igazából nem hinném hogy nekem kéne,hanem a Telekomnak kéne ezt intèznie. Fizetek egy szolgáltatásèrt, ráadásul nem keveset. Elvárnám , főleg hogy rengeteg ilyen panasz érkezik, hogy a feljelentést ők tegyék meg.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Hívószám maszkolás. Például egy rosszhiszemű hekker, vagy bárki, akinek van egy erre felkészített telefonja, programja, bármilyen szám mögé el tud „rejtőzni”. Szélsőséges esetben akár az is megtörténhet, hogy valakit a saját telefonszámáról hívnak fel. Ráadásul ez nem is nehéz típusú hekkelés: vannak erre célszoftverek, de megfelelő tudással akár házilag, barkácsmódon is meg lehet oldani. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Judit vagyok,  én is most néztem körbe a neten, hogy másnak is van-e ilyen problémája. Tavaly is már vagy 3-4-szer hívtak, hogy kerestem erről a számról, ma ismét. Kezdem unni, sőt a fiatalember aki felhívott mondta, hogy kettő nem fogadott hívása is volt. Előttem is olyannal beszélt, aki nem hívta, ezután jöttem én............felettébb felháborító,  hogy ezt egyesek meg tudják tenni. Jó lenne a Telekom találna rá megoldást. Üdv.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom
23 perce, FJudit írta:

Judit vagyok,  én is most néztem körbe a neten, hogy másnak is van-e ilyen problémája. Tavaly is már vagy 3-4-szer hívtak, hogy kerestem erről a számról, ma ismét. Kezdem unni, sőt a fiatalember aki felhívott mondta, hogy kettő nem fogadott hívása is volt. Előttem is olyannal beszélt, aki nem hívta, ezután jöttem én............felettébb felháborító,  hogy ezt egyesek meg tudják tenni. Jó lenne a Telekom találna rá megoldást. Üdv.

Kedves Judit!

Kérjük, hogy privát üzenetben küldd el a mobilszámod és azt a számot is, amiről Téged kerestek, hogy továbbítani tudjuk biztonsági osztályunknak kivizsgálásra.

Várjuk megkeresésed privát üzenetben. Köszönjük. ^Zsani

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv!

Kb. 1 órája felhívott 70-es számról egy hölgy hogy "ne haragudjak de megszakadt a vonal, de nem akar vírusírtót telepíteni". Mondtam neki, hogy "nem haragszom, de ő se haragudjon, de nem velem beszélt". Mondta, hogy "ne hülyéskedjek vele, hiszen most szakadt meg a vonal, ő meg automatikusan hívta azt a számot amit a telefonja kiírt".  Próbáltam neki elmagyarázni, hogy adathalászok valamilyen módszerrel elérik, hogy a hívott félnél egy másik telefonszám jelenjen meg ne a sajátjuk. Mondta, hogy "az OTP nevében hívták, hogy valami vírus irtót telepítenének a telefonjára". Nem tudom, hogy elhitte-e amit mondtam neki. Másfél hónapja ez a 3. eset. Az első kettőnél csak visszahívtak, mivel volt az én számomról nem fogadott hívás. Hány olyan is lehetett aki nem hívta vissza a neki ismeretlen számot. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Tamás72
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv,

Igaz, a témában érintett szám nem Telekomos hanem Vodás, de nálam is ugyanaz a jelenség. Mostanában kezdődött ez a tendencia, és szinte minden napra jut egy "visszahívás".  Szerencsére a "ki hívott" oldalra még nem kerültem fel, de ha a bejelentésemre nem csinál hamar valamit a szolgáltatóm, esélyes, hogy az lesz a vége. A legutóbbi hívó - jogosan - hívás tiltásra tett és jelezte, hogy nem én vagyok az egyetlen, már legalább 15 hasonlóan problémás számmal tette ugyanazt. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...