Ferenc Szûcs

Tag
 • Tartalmak

  63
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Ferenc Szûcs posztolt

 1. Újfent itt vagyok. Csináltam egy kis fejlesztést. Asztali gépbe tettem PCIE ax-es WiFi, a laptopba eleve az volt. Közbe iktattam Huawei ax3-as routert, ami egyesíti a 2.4-es és 5-ös WiFi-t ezzel nyomtató kérdés kilőve. Az viszont továbbra is fentáll, hogy időközűnkként a net megszakad, továbbá böngészés közben amennyiben nem mindjárt olvassa be az oldalt annyira lefogja az 1 gigás netet, hogy stream szolgáltatás leáll, a Telekom Tv megszűnik. Ha nem tudja betölteni az oldalt megszakad a net, ha pedig sokára bejön az oldal helyreáll. A hiba okának mindig a DNS hibát adja. Szerintem a HGV gyengült el, az nem tudja kezelni a dolgokat. A HGV cserét lehet kérni?
 2. Adott egy asztali gép 1Gb hálókártyával és 1 usb WiFi sticks (ami a nyomtatóval van kapcsolatban), továbbá laptop WiFi kapcsolattal. A laptopon a telekom TV nézem, az asztalin böngészek. Esetenként előfordul.hogy egyes weblapok nem jönnek be, majd megszakad az internet DNS hiányt mutat. Ilyenkor telekom tv is megszakad. Enyhébb esetben csak a laptopon megy el az internet. Ez a probléma csak a WiFi stick letiltása után nem jelentkezik. Véleményem szerint a szolgáltatói router kavar a dologban, nem tudja kezelni az eszközöket és ezért dobja az internetet. Esetleg tud valaki ezt kezelő beállításokat.
 3. Canon TR4550 tip. nyomtató. Hiába van a nyomtató bejelentkezve, csak WiFi látják a gépek, így lehet nyomtatni.
 4. A laptop nem hiszem, hogy bekavar a stick és a nyomtató is 2,4ghz, a laptop 5Ghz. Ha nyomtatni akarok vele 2,4Ghz-re kell átállni. A nyomtatónak igaz van IP címe HGW által de csak WiFi-n tudok kommunikálni vele. Nincs USB kapcsolat az asztali géppel.
 5. Biztos itt lehet a kavar, de ha nincs bekapcsolva a nyomtató akkor is jelentkezik. A router nem tudja azt kezelni, hogy a lan és a WiFi is működik.
 6. telekom tvgo

  Sikertelen minden próbálkozásom a belépésre. A regisztrációm elméletileg sikeres, de ennek ellenére nem fogad be a rendszer.
 7. sagemcom

  Megoldódott nálam is úgy néz ki. Kicserélték routert és megszűnt a hiba.
 8. sagemcom

  Újabban olyan problémám van, hogy időközönként nincs internet kapcsolat. A hiba forrása, hogy nincs alapértelmezett átjáró. Újra indítással lehet a hibát elhárítani. Ez a hiba jelentkezik mind az asztali, mind a laptopon is. Ez Windows hiba, vagy sagemcom hibája? Aki tud reagáljon rá.
 9. sagemcom

  Olyan gondom van, hogy lan hálózaton nem tudok belépni az admin felületre üres lapot jelez. WiFi-n azon ban be lehet lépni. Mi lehet a probléma?
 10. sagemcom

  Korábban már írtam a WiFi kapcsolat problémájáról. Rendszeresen használom a TvGo-t és többször előfordul, hogy megszakad a folyamat, nem jön az adás. A WiFi kapcsolat nem szakad meg, azonban ha átváltok 2,4-ről 5 Ghz-re, vagy vissza működik újra. Ez idáig tableten néztem, de most laptopon is jelentkezik ez a probléma. Ezért valószínűsítem, hogy a Sagem-nél van a probléma. Korábban kaptam ötletet, hogy mit állítsak rajta, de nem eredményes. Van-e valami ötlet, hogy miért szakadhat meg az adatfolyam?
 11. kábelnet

  Nem tudom valójában volt-e 14 és 15-én hálózatkarbantartás Hódmezővásárhelyen, de tegnap óta kritikán aluli az internet elérés, kockásodik az IPTV telefon időnként eltűnik. A hálózati kapcsolatot nézve a letöltés SNR leesett 28-32dB-re a korábbi 43 körüliről. Időnként megjavul, újra rossz lesz. Bejelentettem hibára. Mindig olyankor van probléma mikor a szakik belepiszkálnak egy beállt rendszerbe, de nem jön nekik össze.
 12. sagemcom

  Üdv! Érdekes dolgot tapasztaltam. Ma töltöttem le egy játékot hivatalos helyről és a letöltésem sebessége kb 30 MBs volt, annak ellenére, hogy 500-as net van. Kb. 60 MB kellene lennie. De ezt betudom a távoli szerver kiszolgálásának, de az érdekesség letöltés közben megszólalt a telefon, a letöltés megszakadt, majd újraindult 1,9-2,0 MB sebességgel. A telefonálás befejezésekor ismételten megszakadt és újraindult 30MBs sebességgel- Ezt mi okozza? Amíg 250-es netem volt ilyet nem vettem észre.
 13. sagemcom

  Megtörtént a javítás, a karón és a modemnél is csatit cseréltek, jelenleg nincs hiba, megszűnt.
 14. sagemcom

 15. sagemcom

  Igen, változatlanul Alkony u.
 16. sagemcom

  Az utóbbi pár napban azt tapasztaltam, hogy a hálózati kapcsolatnál megjelenik a sárga háromszög és nincs internet. Különböző okot ad a hibakereső (nincs ip cím, indítsam újra a modemet, DNS szolgáltató nem érhető el stb.) . Általában a számítógépet kell úraindítani, akkor helyreáll. A vezetékes telefon is rakoncátlankodik nem mindig tárcsáz be. Azt is tapasztaltam, hogy a modem minden ok nélkül újraindul. Valami okosságot kérek mi okozhatja?
 17. sagemcom

  Majd kipróbálom. Naponta kapcsolom be és ki a tabletet.
 18. sagemcom

  Huawei Mediapad 8 android 4.4
 19. sagemcom

  Tabletten szoktam nézni a TV műsort TVGO-val. Hosszabb idő után kb. 3-4 óra megszakad a kapcsolat és akármit csinálok (ujraindítás stb.) nem tud kapcsolódni hibát ad. Azonban, ha a WiFi módot váltok 5Ghz-ről 2.4Ghz-re vagy vissza mikor melyiken van úrja gond nékül csatlakozik a TVGO. Ez a Sagem beállítás, vagy korlátozás okozza, vagy TVGO bugja lehet?
 20. Szólok, hogy ha új tipusú személyigazolványotok van, akkor a születési hely után oda kell írni, hogy Magyarország vagy ami az igazolványon van. Csak a várost nem fogadja el.
 21. sagemcom

  Minden elismerésem a szerelőknek akik a karón, létrán dolgoznak a beállításokon.
 22. sagemcom

  Minden elismerésem a szerelőknek akik a karón, létrán dolgoznak a beállításokon.
 23. sagemcom

  Elég megbízhatatlanok megbízhatóságban, legalábbis nálam.. Én a harmadik garnitúrát használom Az első D-Linkes volt az valamiért elfüstölt kb 1 év után, igaz akkor vihar volt az éjjel. A második Trendnet volt. Ez is kb. 1 évet bírt. Ebből 3db volt, az egyik egy idő után dobta a kapcsolatot, másiknál eltűnt a lan. Jelenleg Netis-t használok kb. 2 éve. A végpontjára egy Gb-s switch van kötve. Erről kap netet az IPTV, televízió és egy számítógép. Kb. 60MB/s megy át minden tökéletesen működik egy időben is.
 24. sagemcom

  Tudom, de nem mükszik, ahogy írod. Az az érdekes, hogy előtte és utána is két csatornát nem használnak.
 25. sagemcom

  Nálam a 2.4Ghz nem vált 40Mhz-re