Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

zygy

Tag
  • Tartalmak

    28
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit zygy posztolt

  1. zygy

    gmail figyelmeztető üzenet

    Olvassad el ezt a cikket: HVG cikk Van a cikkben egy link is, ahol ellenőrizheted, hogy ellopták-e már a címed, (az enyém pl. benne volt). Az a gyanúm, hogy egyszer megfejtették, vagy ellopták és most éppen megpróbálták használni.
  2. zygy

    SagemCom 5GHz rettenet

    Ha csak a wifijével van gondod, akkor mi a *****nek egy másik router. Telepíts akár több db access pointot és még a fürdőkádban a víz alatt is lesz wifid
  3. zygy

    Kábelnet

    Szép, nagy birtokod lehet, ha ilyen 300 méteres otthoni kiépítésekben gondolkodsz. Az ötlettel persze egyetértek, de talán kisebb távolságban is volna neki értelme.
  4. zygy

    Új TV = új beltéri egység?

    A SCART kapcsolat semmivel sem nyújt rosszabb SD minőséget, mint egy ma még nem is létező HDMI 8.0-ás kapcsolat, vagy bár-akármi más. Ezért ezen az alapon nehéz lesz beltéri egységet cseréltetni. Ha viszont HD előfizetésed van, vagy arra váltasz, akkor triviális, hogy ennek megfelelő átvitelre képes -HDMI csatlakozási lehetőséggel bíró- beltéri egységet kell hogy kapjál!
  5. zygy

    Gyorsító opció

    Már hogyne volna megoldás, Te is önerőből megfinanszírozod!
  6. zygy

    IPTV

    kb egy hónapja én is elgondolkoztam, hogy gazdaságosabb volna egy T-és Magenta (nálam csak a tv van máshol, az viszont SAT), így sok mindent tettem mérlegre. T-és telefonok: ezzel soha semmi bajom nem volt. internet: bár nálunk még nincs optikai, de ezzel sem voltak alapvető gondjaim, amik voltak, azt gyorsan javította a T; megint más kérdés a szolgáltatáshoz biztosított "HGW". Nos ezzel már voltak gondjaim, kb azok, amit acel@ írt). Itt rögtön hozzáfűzöm, hogy mindegyik szolgáltató igyekszik a számára leggazdaságosabb (értsd legolcsóbb) eszközökkel kiszolgálni a tömegeket, hiszen csak így tud felszínen maradni. Ezért itt számomra T-és pozitívum, hogy a biztosított "HGW" lebutítható és használható mögé tett saját router. Itt ki kell emelni, hogy ez csak akkor igaz, ha nincs IPTV!!! Az iptv-től amúgy is idegenkedem kissé, mivel minden egy dróton érkezik, azaz ha valami gond van, akkor se telefon, se internet, se tv nincs, tehát ez a kockázatporlasztás alapvető kívánalmait sem teljesíti. Ezzel még mindíg együtt tudnék élni, hiszen a T-nek is van SATTV szolgáltatása. Hozzáteszem, hogy jelenleg a SATTv esetében is saját eszközöket használok, így ezek is tökéletesen működnek. Kérdés, ha mindent összetolnék T-re, mi történne azon kívül, hogy tény, hogy kevesebbe kerülne? Jelenleg én úgy döntöttem, hogy még nem kapkodom el. Nem kívánnálak se le, se rábeszélni a váltásra, inkább csak kicsit tágítani szándékoltam a lehetőségeket illetve gondolkozni-valókat. NAS: Hogy ezzel lehetnek e gondjaid, ez csak attól függ, hogy mire használod. Ha mondjuk be van kamerázva az otthonod plusz még néha 4-5 helyről is akarod egyszerre elérni, meg netán torrent is fut a háttérben, akkor azért lehetnek Neked is problémáid az "ingyen eszközökkel".
  7. zygy

    Kábelnet

    Pedig milyen jó ötletnek látszott
  8. zygy

    Kábelnet

    @btzA syno routeren is van egy iptv funkció és telekomos profil is van benne. Ez nem tudná kiváltani a sagem3686-ot? Ha igen, akkor esetleg a sagemen működhetne a bridge mód.
  9. zygy

    Kábelnet

    @btz-t kiegészítve; a synót meg át kéne ide állítani:
  10. zygy

    Kábelnet

    Synology NAS külső elérése: 1. Synology felületen - vezérlőpult > QuickConnect > QuickConnect engedélyezése 2. itt megadom a synology fiókom elérését (ha még nincs, itt lehet regisztrálni is) 3. QuickConnect ID - itt adok egy megjegyezhető nevet a kütyünek pld: macilaci56 4. click az alkalmaz gombra, a router portforwardokat az UPNP elintézi helyettünk (routerben engedélyezni kell az UPNP-ét)! Ennyi: Ezek után a Syno NAS kívülről a http://QuickConnect.to/macilaci56 (illetve ahogyan a gépet elkereszteltük) címen érhető el. Pont ugyanazt a bejelentkező képernyőt kapjuk, mint belülről.
  11. zygy

    Kábelnet

    @root Na csak rávettél . Ebből már csak néhány eszköz hiányzik:
  12. zygy

    Kábelnet

    @root Nézzed meg a példámat. 10 napja még bosszankodtam, most meg egy elégedett ügyfél vagyok és ez a T.-nek egy fillérjébe sem került, hiszen én költöttem saját routerre. Hát mi ez, ha nem egy megoldás? Amit csak az árnyékol be, hogy az ügyfélszolgálatosok tájékozatlanok. A nálad fellelhető eszközök megnevezéssel szépen fel vannak sorolva. Ennyi
  13. zygy

    Kábelnet

    @root 1. Megértem azt, ha valamire nincs megfelelő megoldás, akkor azt szürke homály szokta fedni. Viszont, ha valamely problémának van megoldása, akkor abból miért nem erényt kovácsol a T.? Ha valaki hasonló cipőben jár, az hátha hasznosítani tudja. 2. Vagyonvédelmi szempontok!
  14. zygy

    Kábelnet

    @root Tökéletesen ismerem a nagyvállalati mechanizmust, pont ezért tettem ezt közzé. 2. Momentán nincs róla mentésem, de megvallom nem is szívesen tenném közzé!
  15. zygy

    Kábelnet

    @btz Na én sem attól féltem, hogy a bridge mód visszavonhatatlan, hanem attól, hogy papírnehezékké válik a frissen beszerzett 50eftos routerem, annak meg kimondottan rossz, mert pici és könnyű
  16. zygy

    Kábelnet

    @btz nem cseszegetni akartalak, csak azért írtam ide, hogy lehetőleg mást már ne zavarjon össze Mentségedül szolgáljon, hogy rajtad kívül még több ügyfélszolgálatos is ugyanezt mondta, így az utolsó pillanatig féltem, hogy vajon lesz-e telefonom, vagy nem.
  17. zygy

    Kábelnet

    Megvallom a bejegyzésed eléggé elbizonytalanított a saját routerem beüzemelhetőségét illetően, mivel a Sagem 3686-ason csüngnek a telefonjaim. Mikor olvastam a bejegyzésedet még nem volt saját routerem. Kockáztattam Nos van egy két napos tapasztalatom a kérdésben Syno NAS + Syno router + Sagemcom 3686 + telefon (IPTV nincs). 1. Sagemcom bridge módba léptetése (router funkciók eltűnnek); 2. Sagem LAN 1. port összekötése a saját router WAN portjával; 3. Saját routeren DHCP (NASnak fix IPcím), portforwarding stb. konfiguráció; A NAS külső komunákációja működik, a telefonjaim továbbra is a Sagemcomon csüngnek és működnek. A NAS külső elérését még nem próbáltam.
  18. zygy

    Kábelnet

    @acel Számomra az trivialitás, hogy egy ekkora szolgáltató a költségoptimalizálás jegyében egy olcsó eszközt biztosít ingyen, ami valószínűleg megfelelő is a szolgáltatást igénybe vevők kilencven akárhány százalékának. Ha nem ezt tenné, akkor drágább volna a szolgáltatása és kiszorulna a piacról! Eddig értem a dolgot, viszont ottmaradt az a néhány százaléknyi ügyfélkör, akiket szintén kezelni kell valahogy. Nos a szolgáltató részéről a világ legegyszerűbb válasza az volna ezen szűk réteg számára, hogy, ha Neked nem tetszik az ingyen-eszköz, hát vegyél magadnak, amilyet Te akarsz és kész. A példámon látszik, hogy ezt -az IPTVés előfizetők kivételével- meg is tudja valósítani! Saját router vásárlása - Sagemcom 3686 telefonon történő Bridge módba kapcsoltatása. (kivétel IPTV-ések) Tehát a továbbra is kezelendők köre jelentősen leszűkül: IPTV-és előfizetőkből több tucat hálózati eszközzel rendelkezők köre. Vélhetőleg ezen kör jó részét meg át lehet terelni SATTV irányba és akkor már tényleg csak ezrelékekben lesz mérhető azon kör, akik számára a szolgáltató nem tud megoldást javasolni. Na most, ha a képlethez azt is hozzáadjuk, hogy az ügyfélszolgálat tevékenységét valószínűleg nem az egy PCvel rendelkező átlagfelhasználó terheli, hiszen nála többnyire flottul működni fog minden, hanem a fent vázolt problémásabb előfizetők köre felé boltozódik át. Vagyis végképp érthetetlen, hogy miért pont a legkézenfekvőbb megoldást fedi a legnagyobb köd!
  19. zygy

    Kábelnet

    Látom, nem vagyok (talán voltam) egyedül az otthoni internet elosztás, sebesség-problémámmal, így hátha valakinek ötletet, netán megoldás-szerűséget adok, ha közzéteszem a saját történetemet. Nos Sagemcom 3686-os HGW-vel és XL-es 50/5-ös előfizetéssel rendelkeztem a hó elején. Mivel manapság a kenyérpirítót is hálózati kapcsolattal árulják, így összeszedtem vagy 30 hálózati eszközt. Így aztán, mint megannyi társa előtte a Fast3686-os HGW is csak erősen köhögve teljesítette a dolgát. A folyamatos (túl)terhelésnek köszönhetően nagyjából egy esztendő működés után, a Sagemcom is egyre sűrűbben kérte (követelte) az újraindítást. Hát fogtam magam, ahogyan eddig tettem és az online felületen bejelentettem, hogy vélhetőleg a Sagemcom döglődik nálam. Valószínűleg a leírt hibajelenségemmel, elsőre nem találtam el a T. reakciós küszöbértékét, mivel egy teljes hét alatt sem történt semmi. Sebaj, gondoltam és egy teljességel sikertelen telefont követően egy emailt is írtam. Közben itt a fórumot is olvasgatván, valamivel tájékozottabb lettem, így a mailben megpendítettem egy saját routerrel való kiegészítés kérdésszerűségét, valamint egy felfelé történő csomagváltást is meglebegtettem. Végül nem tudom, hogy a kiegészítéseim, vagy az eltelt idő miatt, de felgyorsultak az események és alkalmam nyílt kb. 10 T.-és munkatárssal is beszélnem. A dolog pikantériája, hogy a saját router indítványra 10-en kb. 7 félét mondtak. A csekélyke, de mégis három egybehangzó állításon felbuzdulva némi kockázattal, vettem egy routert (itt jegyzem meg, hogy nincs IPTV-ém, csak telefonom). ....és elkövetkezett az utolsó lépés, hogy telefonon lebutíttassam a HGW-met modemszerűséggé (Bridge mód) és a fogamat összeszorítva leültem a telefon mellé: - az ügyfélszolgálatos kollega, azt mondta, lehet, hogy ezért fizetnem kell, - a műszakis kollega azt mondta, hogy lehet, a telefonom nem fog majd működni, meg miért is kéne a HGW-ét lebutítani, de végül végrehajtotta. A lényeg az, hogy ezután a saját routerem kapott egy külső IPcímet és be tudtam vele konfigurálni a saját belső hálómat a vágyaim netovábbja szerint. Mi több, a telefonom továbbra is tökéletesen funkcionál. Szóval a költői kérdésem az, hogy vajon miért van ez a kézenfekvő megoldás oly nagy titokban, hogy még a T.-és kollegák sincsenek az ismeretek birtokában? Végül is -ezen a totál tájékozatlanságon kívül-, minden a lehető legoptimálisabban rendeződött, még egy műszakis kollega is megjelent közben, aki lelt egy hibát az oszlopon, amit meg is oldott, szóval az akció keretében végrehajtott XXL 120/10-re váltás előfizetésem is működik.
  20. zygy

    IPTV

    Már megbocsáss, tényleg itt új létemre nagyon nem szeretnék a nagy tudós szerepében tetszelegni, de mivel más is olvashatja a fórumot, esetleg félreértheti a bejegyzésedet! Nekem és vélhetőleg még néhány fórumtársamnak a fullhd kifejezés, pont nem az SD-ét jelenti!!!!!
  21. zygy

    IPTV

    Ezen az állításon azért kicsit csiszolnék, hátha más is olvassa. Ha ez igaz volna, akkor 42 colosnál nagyobb FHD televiziókat nem lehetne eladni, hiszen egy átlag nappaliban nem tudsz 4 méternél távolabb ülni, a kivetítőknek meg végképpen nem volna semmi értelmük. Arról nem is beszélve, hogy egy 27-es monitort is legalább 2 méterről kéne nézni!? Maradjunk abban, hogy egy 55 colos megjelenítőnél az 1080 sort kb 2,3 méter távolságból kezded egyáltalán látni és talán úgy 40-50 centiméternél közelebbről lesz pixeles, bár megvallom ilyet én még sosem láttam. Számos esetben használtam 55-ös tvét PC monitorként úgy 1 méterről és egyáltalában nem volt zavaró.
  22. zygy

    Optikai internet

    Nem kötekedni akarok, de a minimum 300Mbit/s nem az XXL csomaghoz van, hanem az 1000res csomaghoz.
  23. zygy

    Műholdas televízió

    A megjelenített képernyősorok számát fejezi ki. Az 576 sor = DVD minőség. Szokták még SD-nek is mondani, ami small definiton rövidítése és kis felbontásra utal. A HD rövidítés ennek a párja, ami a high definition rövidítése. Ennek a szabványos sorfelbontása 720, vagy 1080 sor. Magyarul jelenleg a HD-és kütyűiddel jelenleg NEM HD-ét, hanem SD felbontást nézel, aminek részletgazdagsága jóval kisebb, azaz a kép minősége relatíve rosssz! A szám utáni "p", vagy "i" arra utal, hogy teli soros egy képkocka, vagy váltott soros (egy képkocka fél felbontású, de rögtön érkezik a kép hiányzó fele és alig veszed észre a vibrálást). A Te boxod gyanúsan beragadt 576ba! Hívjad fel a T.-ét és mond meg, hogy a beltéri kimenete 1080non áll, a tvéd meg 576-ot lát!
  24. zygy

    Műholdas televízió

    A TV azt is kiirja neked, hogy az adott műsornak mi a felbontása, tehát, ha éppen egy SD adót nézel, akkor a műsorra persze hogy 576-ot mond, de nem ez a lényeges, hanem, hogy a HDMI bemeneten mi érkezik. Próbáljad úgy, hogy adó ne legyen a beltérin, hanem csak a menű.
  25. zygy

    Műholdas televízió

    Na itt van a bibi!!! A beltéri kimenetét vagy TE nem kapcsoltad át 1080i-re, ez esetben user-error, vagy az az átok doboz nem hajlandó ezt végrehajtani, ez esetben dobozhiba. A scartot húzzad ki a beltériből! Hátha az zavarja össze. Ha ez nem oldja meg, akkor próbáljad meg először 720P-re tenni a beltérit, nézzed meg a tv-én, hogy sikerült-e, ha sikerült, akkor a beltérit állítsad 1080i-re! A SCART standart beállítása az SD 576P. Valahol, valamiért a beltéri még ragaszkodik ehhez. Ja... még egy kérdés.. a TV HDMI, vagy SCART bemeneten áll?
×
×
  • Új...