Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Huawei E3372 LTE USB modem nem csatlakozik


Törölt_tag7807

Kérdés

12 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Hello @nopethx, én úgy tudom, ezeknél az adatstick-eknél a stickeken vannak a driverek. így ha külön telepítgetni kell azokat, akkor az régen rossz (arról nem beszélve, hogy önmagában gyanús, ha egy 4G-s kütyü driverének nevében a 3G szerepel) :( érdemes lenne másik számítógépen kipróbálni. ha azon sem megy, akkor szerviz. ha viszont azon megy, akkor a stick jó lehet, inkább a számítógéped beállításaival lesz valami (azt viszont így látatlanban :()

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia!

Köszi a gyors választ!

Az illesztőprogram telepítése megtörtént innen (habár az én eszközöm "simán" E3372, h-153 nélkül), de a készülék még mindig nem működik. Az Internet Manager azt írja "az eszköz nem található" - USB portok működnek.

Felhívtam a Huawei ügyfélszolgálatát, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy az eszköz támogatásáért a forgalmazó a felelős, mivel azonban a telefonos ügyfélszolgálaton nem tudok élő embert elérni egy kicsit a 22-es csapdájának tűnik az egész.

huawei2.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sajnos egy H a megléte, nem léte, olyan különbségeket takarhat, hogy akár teljesen más chipet tartalmazó eszköz is lehet, ezért nem biztos, hogy az egyik drivere alkalmazható a másikhoz.

Viszont jó jel, hogy már csak egy piros x van.

Egy újraindítás ill másik USB portra téve sem indul el?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Persze kipróbáltam másik porton is és természetesen újra is indítottam.

Azt gyanítottam, hogy a típusmeghatározásnál számít egyetlenegy betű megléte vagy hiánya is, azonban a listában csak h-153 vagy s-153-as modellek elérhetőek.

2 órája, btz írta:

Viszont jó jel, hogy már csak egy piros x van.

Ha összehasonlítod a két képet, látható, hogy teljesen más dolgokat próbált telepíteni. Szóval nem tudom, valóban jó jel-e hogy "csak" 1db piros X van.

A lényeg, hogy még mindig nem működik és nem igazán tudom, honnan kérhetek terméktámogatást.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2017. 02. 24. at 14:40, nopethx írta:

Felhívtam a Huawei ügyfélszolgálatát, ahol azt a felvilágosítást kaptam, hogy az eszköz támogatásáért a forgalmazó a felelős,

ügyfélbarát hozzáállás (gyártótól különösen), gratulálok a felvilágosítást elkövető ügyfélszolgálatosnak :( nyilván vannak olyan részek (pl. szolgáltatói szolgáltatások, beállítások), amikhez nem konyítanak (nem is kell, nem elvárható, hogy sok száz vagy ezer internetszolgáltató vackait ismerjék), de az általuk gyártott kütyü általános működését ismerniük kell, és te még ennél a résznél elakadtál. persze lehet, hogy van valami gyártói-forgalmazói paktum erre, akkor viszont nem az ügyfélszolgálatos hibája, hanem valamelyik (mindkettő?) cégé

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok! 

Én is végig jártam ezzel az eszközzel az utat. Annyit érdemes tudni róla, hogy a Virtuális CD rom a legújabb Windows 10-en nem fog megjelenni, ugyanis az ehhez szükséges eszközillesztőt nem tartalmazza ez a modem. Tehát nem telepíthetőek fel a driverek. Felhívtam a gyártót, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy Windows 10-en nem működik ez az eszköz, a 8.1 a legutolsó támogatott verzió.
Tehát hivatalosan a Windows 10-et nem támogatja a Huawei E3372 típusú modem!

Nem hivatalos megoldás létezik. 

Feltöltöttem ide az ehhez szükséges szoftvert: https://data.hu/get/11046076/HUAWEI-Stick-UTPS-V200R003B015D11SP01C98328-for-win1029.zip
A honlapon a lassú letöltést válasszátok, az ingyenes, és kb. 4-5 perc a letöltési idő. Utána a Windows kezelőben megnyitod, és az ISO-t is megnyitod, majd az autrunnal telepíted. Pár perc az egész, felismeri a Telekom beállításokat, és teljesen Magyar nyelvű. 
Két Windows 10-es gépen is teszteltem, és 100%-ig működik ez a megoldás. 
Viszont nem hivatalos a megoldás, ez kb. olyan, mint a rootolás, bár garanciavesztéssel nem jár! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
5 órája, McBelaba írta:

Szia!

Probál meg a Win7-nél az eszközkezelőben az újra telepítést, és a felbukkanó ablakban kacsold be a "keresés a Windows Update-n".

Üdv.:

Mc.Bélabá


 

Gondolod, hogy ezen nem vagyok túl? Minden lehetőt megpróbáltam.  Már teszteltek is egy ilyen típust, de azon az enyémnél eggyel korábbi fw volt, azzal működött. Az érdekes az, hogy Linux Mint és Manjaro Linux alatt  kap natolt IP címet  az eszköz, Win 7 Pro alatt nem, bár az internet manager program jelzi az aktív LTE hálózatot, a Windows hálózatkezelőjében pedig látszanak a bejövő és kimenő csomagok, de semmit nem lehet megpingelni. A Mac-es internet manager is működött addig, amíg le nem tiltották a 32 bites alkalmazások használatát. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy Telekom által forgalmazott eszközt a vásárlás után közvetlenül Win 7 alatt is tesztelni kellett volna. Eredetileg ugyanis Mac-hez vettem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...