benztown Posztolva ekkor: 2018. február 1. Megosztás Posztolva ekkor: 2018. február 1. Már napok óta ez megy +/- 18:00 és 23:00 között. 81.183.3.xxx (5. hop) tartómányig minden rendben kb. 20 ms. De onnan németbe, kimondottan Frankfurtba (DE-CIX) megugrik kb. 120 ms-el így egész nyugatra ~250ms RRT-m van. A 20-40% packet loss-rol nem is beszélve. 5483 Magyar Telekom Nyrt. AS-MAGYARTELEKOM Selective (de-cix weblapja) szóval telekom is ide csatlakozik. PL: scmfra21-cg-0-0-1-1.qsc.de [87.234.14.160] pr01.eqfr5.blizzardonline.net [80.81.195.26] fra020isp005.versatel.de [80.81.193.80] et-7-0-0.cr-polaris.fra1.core.heg.com [80.81.192.239] stb. stb. mind 6. hop és mind Frankfurt. Keletre, belföldön nincs gond. De mivel szinte egész nyugat FFM-en keresztül megy, már zavaros egy kicsit. 1414-est nem akartam hívni és a szerencsétlen csajszinak peering meg traceroute-rol magyarázni. Tudom hogy ez nem egy "áramtalanítsa routerét" probléma, azért gondoltam hátha van itt valaki aki oda tudja ezt továbbítani ahova kéne. Múltban már voltak ilyenek de mindig csak egy napig tartott majd csend volt. De ez már hétfö óta megy. Elöre is köszönöm. Robi Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 benztown Posztolva: 2018. február 4. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. február 4. 1 órája, Redgamer írta: Most per pillanat jónak tűnik, nálam 25-40 között mozog, mint szokott. Mondom hogy este van csak a gond. Érdekes módon ilyen 17:30 körül lassan kezd mászni 5-10 ms lépésekben fél órán belül csúcsig. Majd 23:00 körül ugyanez csak fordittva. Mint ha valaki a 16:00 - 24:00 müszakban a telekom központjában 20 gbit/s-en torrentezik. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 zoli62 Posztolva: 2018. február 5. Megosztás Posztolva: 2018. február 5. Szerintem még hivatalosan nem tudnak erről a problémáról, ahhoz a Telekom fórum kevés. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 benztown Posztolva: 2018. február 5. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. február 5. jelenleg csak enyhén emelkedett a ping. packet loss van de nem olyan mint ez elmult napokon. csak nem jobbulást tapasztalok? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 sange Posztolva: 2018. február 5. Megosztás Posztolva: 2018. február 5. nálam 10% packet loss van, de a válaszidő 80 helyett csak 40-re emelkedett 30-ról... azért még nem bontanám a pezsgőt Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 sange Posztolva: 2018. február 5. Megosztás Posztolva: 2018. február 5. A jó hír az, hogy végre működik ez az online form: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/elerhetosegek/internetes/online-uzenet Ha érint ez a probléma, javaslom hogy küldd el a részletes leírást, ha tudsz mellé MTR logot produkálni mégjobb. Windowsra MTR: https://github.com/White-Tiger/WinMTR/releases (WinMTR-v100-static.zip) Linuxosoknak szerintem nem kell útmutató. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 benztown Posztolva: 2018. február 6. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. február 6. Tegnap nagyábol rendben volt. Ma este megint ugyenez... már unom. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 pecka Posztolva: 2018. február 14. Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Lassan egy hónapos a hiba, de még mindig jelen van, sőt egyre több packet loss van. Ráadásul egész nap. League of legends már-már játszhatatlan kategória telekomos nettel. Tényleg nem lehet semmit tenni ez ellen? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. február 14. Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Szia, ezzel a konkrét problémával én már kb. 1 hete nem találkoztam. Mivel korábban ez mindenkit érintett, szerintem nálad valami más gáz van, csak a 1414 fog tudni segíteni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2018. február 14. Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Khm minden este játszok nálam okés minden Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 pecka Posztolva: 2018. február 14. Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Nem tudom akkor mi lehet a gond. Három egymástól független Telekom előfizetésnél pedig előfordul a hiba Hozzátenném, hogy EUNE szerveren játszunk. Egyik barátom is szintén tapasztalja még. Azt furcsállom, hogy ha pingelem a szervert akkor nem mutatja packet loss jelét, de ha játékban vagyok akkor egyértelmű jelei vannak: nem regisztrálja a leütéseket, néha össze vissza driftel a karakter. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. február 14. Megosztás Posztolva: 2018. február 14. Pingeld meg a szervert az MTR toollal amit feljebb linkeltem, hagyd futni 3-4 percig, esetleg játék közben. Ha az sem mutat problémát akkor részemről totál passz. Ha mutat akkor prezentáld az eredményt az ügyfélszolgálatnak. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 benztown Posztolva: 2018. február 15. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. február 15. Nálam is megszünt a gond. Remélem így marad. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 pecka Posztolva: 2018. február 16. Megosztás Posztolva: 2018. február 16. Na, MTR-tool-lal következőt kaptam egy kb. 5 perces teszt alatt. A legalsó IP az EUNE szerver IP. Viszont szerintem az a 2% packet loss nem okozhat ennyi lag-ot a játékban, vagy tévedek? Ott úgy tűnik mintha állandóan lenne "packet loss". Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. február 16. Megosztás Posztolva: 2018. február 16. Az átlag latency rendben van, de óriási tüskék vannak már a routeredtől kezdve, wifit használsz és ez DSL? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 pecka Posztolva: 2018. február 16. Megosztás Posztolva: 2018. február 16. Igen, wifit használok, de csak az egyik helyen DSL a net, a másik helyen DOCSIS. Elvileg mindkettő elég izmos router, és amin ma mértem más nem tartózkodott a házban, másik wifi eszközök nem zavarhattak be, szóval lehetséges, hogy a WLAN kártyám a ludas? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. február 16. Megosztás Posztolva: 2018. február 16. Ha megoldható ideiglenesen hogy UTP kábellel csatlakozz a routerre, úgy indíts egy új mérést és akkor kizárhatjuk a wifit mint gond. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 pecka Posztolva: 2018. február 16. Megosztás Posztolva: 2018. február 16. Kábelen semmi packet loss, most megnéztem de lag spike van ha rajta van több kliens (és hirtelen forgalmat generál), sajnos ez a DSL átka. Majd megnézem hátha tudok kezdeni QoS-sel valamit, de nem sokat remélek. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 SafranyFerenc86 Posztolva: 2018. március 13. Megosztás Posztolva: 2018. március 13. Más tapasztalta úgy, mintha visszatért volna a probléma tegnap késő délután óta? Nem tudom eldönteni, hogy egy adott játékkal van a probléma, vagy megint a peeringgel van a gond. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. március 13. Megosztás Posztolva: 2018. március 13. Határozottan visszatért, szerintem több napja már. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 szabog74 Posztolva: 2018. március 14. Megosztás Posztolva: 2018. március 14. Sajnos csak megerősíteni tudom, Luxemburgban valami nem passzol: Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 bamatt Posztolva: 2018. április 5. Megosztás Posztolva: 2018. április 5. Sziasztok! Egy ideje én jónak látom. Ti? Nálatok is megoldódott azóta a probléma? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 sange Posztolva: 2018. április 7. Megosztás Posztolva: 2018. április 7. Hali, egy ideje nincs gond, de láttunk már ilyet, aztán megint összedőlt sajnos, de azért remélem hogy nem fog. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Mady Posztolva: 2018. április 18. Megosztás Posztolva: 2018. április 18. Sziasztok, mivel látom sok embernek feltűntek ezek a problémák, gondoltam hozzátok fordulok segítségért. Az én problémám ha bár nem ez de következhet ebből. Körülbelül 1 hónapja kezdődött. Xbox-al játszom, Battlefield 1 és kidobál a szerverről úgy átlagban óránként egyszer. Van hogy semmi probléma nincs 3 óráig majd rákezd és 1 óra alatt 4szer kidob. Feltételezésem szerint szakadás, mivel az xbox live-ról is kiléptetet. Természetesen ha ránéznek távolról, akkor minden rendben van, ami nem csoda ha 1 szer jelentkezik átlagban. Ami eddig történt, azaz hogy kicserélték a routert, én pedig ideiglenesen kicseréltem a switchet, ami a router után van kötve, ugyanúgy jelentkezett a hiba.UpnP rendben a NAT open. Nálam minden kábellel van összkötve, tehát nem wifi. Rettentően furcsa, mivel a néha magas ping ellenére soha nem volt ilyen jellegű problémám, tehát legalább a kapcsolat stabil volt. Sajnos más programot, vagy PC-t nem használok, aminek a müködésében ez a másodperces szakadás problémát okozna. Előre is köszönöm ha valaki tudna valamit javasolni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 kungfuevil Posztolva: 2018. április 25. Megosztás Posztolva: 2018. április 25. Nektek csak alkalomszerűen van ez a problémátok? Szerencsések vagytok. Mikor ki költöztünk ide falura, minden rendben volt, 50-60 ping volt játékban, semmi lag. Aztán puff, ping 200 de a leütéseket nagyjából 1000 alatt regisztrálja. Aztán teltek múltak a hónapok, elhatározta a család hogy benevez egy gyorsítóra. Puff, ping vissza esett normális értékre. Aztán pár hónap múlva ismét 200-as ping. Ami azóta is (1 év) úgy van. Ez akkor sem változik ha a gyorsító funkció nem megy. Annak idején fel is hívtam őket, akkor azt mondta nekem akivel beszéltem, a pingre nincs garancia szal ez van. Aztán most mikor megint nem volt net nálunk egy pár napra, mert vagy tv vagy net kapcsolattal szinte minden hónapban gond van. Kijavították a hibát, majd bepróbálkoztam ismét. Ide oda kapcsolgattak amíg végül egy hozzáértőhöz került a dolog. Ő mondot nekem sok mindent, nat-olt ip, biztosan kint németországban van a gond blabla. Meg a tesója amúgyis wow-ozik és neki is szokott olyan lenni hogy sokszor újra kell csatlakozni hogy kikerüljön egy bizonyos hubot. De ha én nem tudom bizonyítani hogy a telekom hálózata a ludas, ők ezt nem tudják felvenni hiba bejelentésnek, lépjek kapcsolatba a játék üzemeltetőjével. Írtam a gameforge-nak , de hát ők pont les***** hogy nekem mi a gondom. Amúgy sem értenek semmihez a supportjuknál. Írtam a decix-nek is, hiszen az ő szerverük a következő, az utolsó Magyar IP után. Ők azt mondják hogy "mi vagyunk a legpöpecebb cég európában, itt oszt ugyan nincsen gond". Tehát mindenki a másikra mutogat, nem is történik semmi. Azért az röhejes hogy ha a telefonomról megosztom a netet usb-vel, valamint pingzapper-en keresztül csatlakozok a játékhoz, tökéletesen játszható. A válaszidő pedig negyede a vezetékes net-nek. Ez az egy hátránya van annak hogy falura költöztem. Vissza sírom a digis netet. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 SafranyFerenc86 Posztolva: 2018. november 21. Megosztás Posztolva: 2018. november 21. Csókolom! Félve kérdezem, hogy megint peering probléma van? Twitch nézhetetlen, a játékokban olyan packet loss (nem, ez most nem az én magán problémás packet lossom) van, hogy öröm nézni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
benztown
Már napok óta ez megy +/- 18:00 és 23:00 között.
81.183.3.xxx (5. hop) tartómányig minden rendben kb. 20 ms. De onnan németbe, kimondottan Frankfurtba (DE-CIX) megugrik kb. 120 ms-el így egész nyugatra ~250ms RRT-m van. A 20-40% packet loss-rol nem is beszélve.
5483 Magyar Telekom Nyrt. AS-MAGYARTELEKOM Selective (de-cix weblapja) szóval telekom is ide csatlakozik.
PL:
scmfra21-cg-0-0-1-1.qsc.de [87.234.14.160]
pr01.eqfr5.blizzardonline.net [80.81.195.26]
fra020isp005.versatel.de [80.81.193.80]
et-7-0-0.cr-polaris.fra1.core.heg.com [80.81.192.239]
stb. stb.
mind 6. hop és mind Frankfurt. Keletre, belföldön nincs gond. De mivel szinte egész nyugat FFM-en keresztül megy, már zavaros egy kicsit.
1414-est nem akartam hívni és a szerencsétlen csajszinak peering meg traceroute-rol magyarázni.
Tudom hogy ez nem egy "áramtalanítsa routerét" probléma, azért gondoltam hátha van itt valaki aki oda tudja ezt továbbítani ahova kéne.
Múltban már voltak ilyenek de mindig csak egy napig tartott majd csend volt. De ez már hétfö óta megy.
Elöre is köszönöm.
Robi
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
12
7
7
6
Népszerű napok
2018. Február 3.
18
2018. Február 14.
5
2018. Február 16.
5
2018. Február 2.
4
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
sange 12 poszt
anonymus 7 poszt
benztown 7 poszt
pecka 6 poszt
Népszerű napok
2018. Február 3.
18 poszt
2018. Február 14.
5 poszt
2018. Február 16.
5 poszt
2018. Február 2.
4 poszt
Posztolt képek
53 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.