aristoteles

wireless bridge sebesség probléma

Kérdés

Üdv!

Kábelnet 250 + IPTV előfizetésem van. Összekapcsoltam a nappaliban lévő Sagemcom Fast3686AC v2 HGWt a szobámban lévő TP-Link Archer C2 routeremmel wireless bridge módban (egy 15 cm fal van a két szoba között). Ezt úgy tettem meg a tp-linken, hogy csak az 5Ghz wifi fülben engedélyeztem a bridge módot, és az 5gh wifihez tartozó mac addressét engedélyeztem a Sagemcom vezetéknélküli beállítások /bridge fülén. Így mértem speedtesten a TP link lan portjáról 200-220 Mb/s értéket a pc-men, viszont az aktív letöltési sebesség torrent közben megállt 80-100 Mb/s között.  Mi lehet a gond?

Ha a 2,4 Ghzen engedélyezem akkor is valamiért csak 100Mb/s értéket kapok. Lehet hogy a torrent ezt használja? Elnézést, meglehetősen laikus vagyok. 

A nappaliban 260-270 Mb/s mérek speedtesten. Az reális hogy 50-60 Mbitet megfog a fal?

Előre is köszönök bármilyen ötletet

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

@aristoteles

A 250mbps-hez mindenféleképp az 5Ghz kell neked. 2,4-ben ne is gondolkodj ebből a szempontból. 

Szervert futtatni változó IP címmel tényleg gond.  Habár lanon ritkán szokott óránként változni az IP, ott valami IP cím bérleti idő probléma van.

Dhcp address bind lenne a te barátod vagy a statikus fix IP beállítás a gépeden.

A routered nem DHCP-vel kér IP címet a LAN hálózatához. Ezért nem látszik a DHCP fülön valószínűleg

Client bridge módban érdemes használni. Én minden bizonnyal Ledet vagy Openwrt-t raknék rá, abban biztos van ilyen funkció, a Tplink gyári szoftverében is szerintem kell legyen, ha jól olvastam ki a leírásodból, akkor most épp úgy használod.

Client bridge esetén amúgy gyakori az ilyen alrouterre kapcsolódott eszköz MAC cím elkeveredése. Nekem azthiszem Openwrts Tplinkel ilyen gondom nem volt már, de gyárival gyakran. 

A te hálózatodat is jó lenne átnézni egy Teamviewer segítségével, ha gondolod megadhatsz egy TW kódot (PM-ben)  és szétnézek ha lesz időm és tudunk egyeztetni egy mindkettőnknek alkalmas időpontot PM-ben. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszönöm a hozzászólásokat. Próbáltam a 2,4Ghzen, de a gyakorlatban az lassabb volt. Többféle készülékkel is teszteltem, csatornát is váltottam. Az 5Ghz a nyerő valamiért. Sajnos a powerline telepítését se szeretném. Azt gondolom hogy ezekkel az eszközökkel is működnie kellene. 

 

Az eredeti problémám megoldottam, beállítási gond volt. A sagemcomon disablen kell hagyni a wdst, az itt leírtak alapján álltottam be, és most a pcn is 250Mbitet mértem, illetve a torrent is tudott 27-28MByteot, ami remek.

Viszont a sagemcom lan felderítése során, a routerem, mint ismeretlen eszköz csatlakozik wifin keresztül, aminek a mac adresse a routerem 5ghz mac addresse, viszont a pcm ip címét látom alatta. A routerem admin felületét egyébként elérem a pcről, mindig ugyanazon az ipn, viszont ki van benne kapcsolva a dhcp, a fenti linken leírtak szerint.

A pcm ip címe viszont nagyon sokat változik, gyakorlatilag óránként többször. és szeretnék rajta Plex médiaszervert is futtatni, amit szeretném ha kívűlről is el tudnék érni. (Egyébként ezzel a megoldással néha elérem kívülről, de van hogy nem, gondolom a folyamatosan változó ip cím lehet a gond)

A sagemcom admin felületén a dhcp fülön nem szerepel a routerem (bridge mód miatt?) viszont a pcm a routerem mac addressével van fent, és static ipnek van jelölve.

Hogy tudnám jól beállítani?

Nem javasoljátok a wdst? oldjam meg inkább egy 5Ghzes wifi adapterrel a pcn keresztül kihagyva a routert?

Mellékelem a képeket.

Előre köszönöm az ötleteket.

tplink status.jpgsagemcom hálózat.jpgsagemcom dhcp.jpg

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ha azt vesszük, hogy a ha WDS alapból felezi az archer 750mbps elméleti linksebességét 375-re, ebből a gyakorlatban örvendetes, hogy kijön a 220-200mbps sebesség falon keresztül.

Torrentnél olyan gondok is belejátszhatnak, hogy épp nincs annyi seedelő, korlátozás van megadva a kliensben, a HDD írási sebessége is visszafoghatja (ugye míg Speedtestnél a memóriába írunk, torrentnél a HDD-re, így ez is lehet egy szűk keresztmetszet) 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Csak fizika: 5 GHz-nél rövidebb a hullámhossz, nagyobb távolságra kevésbé ideális.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Reális, hogy a fal levesz a teljesítményből.

A wireless bridge mód nem a legoptimálisabb megoldás, inkább powerline adapter kellene.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: dptrsk

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most