Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Internet van,de wifi nincs


roria

Kérdés

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Szia!

Fontos lenne tudni, hogy pontosan milyen típusú az a Sagemcom modem, ugyanis a T az egyik típusút (F@ST 3686) kábeles a másikat optikai (F@ST 5655) hálózaton történő használathoz adja.

Elképzelehető, hogy a WIFI valamiért letiltásra kerülhetett (pl. kábeles Sagemcom-nál véletlenül benyomásra került  a készülék tetején lévő WIFI gomb - ezzel is újra lehet aktiválni, de azt ajánlom inkább kövesd az alábbi lépéseket).

Kezdjük a kábeles  HGW esetével:

A WIFI állapotát a modem adminisztrátori felületén tudod ellenőrizni. Ez nagy valószínűséggel ebben az esetben a 192.168.0.1 címen éred el a böngésződből. A felhasználói név / jelszó párost a kábeles Sagemcom HGW-nél a készülék talpára ragasztott fekete cimkéről lehet leolvasni (ha ez azóta nem került megváltoztatásra.)

Belépve a felső sorból a Vezeték nélküli (angol nyelvű felület esetén Wireless) fület kell kiválasztani és kipipálni a Wifi hálózat engedélyezése (Enable Wifi network) sort. Nem tudom, milyen típusú a vezeték nélküli kártyád, így azt tanácsolom, hogy ezt mind a két frekvenciatartomány, azaz a 2.4 valamint az 5 GHz esetén is tedd meg. Ezután kattints az alul található Alkalmaz gombra. Majd jelentkezz ki a felső sorban a Kijelentkezés (Sign out) gombra kattintva. Ellenőrizd, hogy működik-e a kapcsolat. Egyes laptopok hálózati kártya ill operációs rendszer függvényében a csatlakozás esetleg nem lesz automatikus, ezért érdemes ránézni a hálózatok listájára és esetleg kattintással kiválasztani, ha megjelent a megfelelő hálózat.

Optikai HGW esetén:

Az adminisztrátori felület elérhetősége ezesetben valószínüleg: 192.168.1.1

A szükséges felhasználónév / jelszó párost a készülék alján lévő cimkén találod.

A WIFI beállításokat itt a főképernyő, WIFI 2.4 Ghz - - Basic configuration (ON : engedélyezve, status: Up / OFF: kikapcsolva, statusz: down).

Természetesen ugyanígy kell eljárni a WIFI 5 Ghz-es fül esetén is.

A beállításokat itt is az "Alkalmaz" (Apply) gombbal jóvá kell hagyni,majd a fölső sorban a Logout (kijelentkezés) gombra kattintva kijelentkezni, és ellenőrizni a kapcsolatot.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 4

Hello @Kiss Lőrinc, vezetékkel csatlakoztass egy számítógépet a Té által adott központi cuccra, és a csatlakoztatott számítógépen egy böngészőbe írd be a szaboadam által fent írt számsorokat, mintha honlapcímek lennének (ekkor jelennek meg az admin felületek, ahol a fentiek szerint megnézheted, módosíthatod a beállításokat)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
18 órája, Gergo88 írta:

Sziasztok

 

nekem is ez a problemam de nincs gep amin lenne ethernet csatlakozo! Ilyenkor mit lehet tenni?

 

koszonom

USB-s ethernet adapterrel csatlakoztasd a gépet kábelen. 

Esetleg egy gyári beállítások visszaállítása az eszköz hátulján lévő Reset gombbal, de ez esetben újra be kell írni a PPPoE csatlakozási adatokat (a szerződésen találod őket) és a wifit is újra kell konfigurálni (ha módosítva voltak a gyári beállítások)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...