zoli62 Posztolva ekkor: 2018. július 11. Megosztás Posztolva ekkor: 2018. július 11. Szeretném megkérdezni azokat, akik ilyen irányba váltottak, milyen tapasztalatuk van, illetve megérte-e az átállás. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 dptrsk Posztolva: 2018. július 12. Megosztás Posztolva: 2018. július 12. (szerkesztve) Android->iOS irányba a váltás "könnyebb". Nem tudom, hogy csúcs Androidról vagy esetleg valami alsó- középkategóriás készülékről lenne a váltás, legújabb iPhone-ra vagy esetleg régebbi modellre? Az Apple gyártja a hardvert és a szoftvert is, ez hatalmas előny az androidhoz képest, jóval optimalizáltabb az iOS. Azonban az iOS korlátozottabb, pl. NFC fizetés nincs iOS-en. iOS-en kevesebb a reklám az appokban, mint Androidon. Ha prémium kategória, akkor lehetne 2 év garancia az iPhoneokra is, mint a (nem csak csúcs) androidokra. Én azt gondolom akkor érdemes iPhonera váltani, ha be tudod illeszteni az eszköz ökoszisztémába, van iMac-ed vagy MacBookod, ki tudod használni az egységes rendszer előnyeit. Szerkesztve ekkor: 2018. július 12. Szerkesztő: dptrsk Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 zoli62 Posztolva: 2018. július 12. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. július 12. Huawei P8 Lite -> Iphone SE. Macbook Airt használok. Igen, a használat könnyebb, a kisebb kapacitású akku sem hátrány, mert az Iphone IOS jobban optimalizált mint az Android. Hasonlóan, ahogy a MacOs is erőforráskimélőbb a Windowsnál. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 anonymus Posztolva: 2018. július 13. Megosztás Posztolva: 2018. július 13. (szerkesztve) Meg gondolj a nagy egységre is, hogy ha már almás laptop. Azzal jól együtt müködik az almás telo füles stb stb. 1-2 hétig fura lesz, utána meg nem érted mért nem használtad eddig Szerkesztve ekkor: 2018. július 13. Szerkesztő: anonymus Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 zoli62 Posztolva: 2018. július 13. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. július 13. Hát igen, a Macbook Air is fura volt egy-két hétig, de utána megszoktam. Az Iphone-on az lesz csak szokatlan, hogy az Androidhoz képest sokkal kevesebb lehetőség van az állíthatóságra. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 zoli62 Posztolva: 2018. július 27. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. július 27. Az üzeneetek tárolása Icloudon bekapcsolása után a régebbi üzeneteket nem tárolja Mac-en? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 WHOAMI Posztolva: 2018. augusztus 6. Megosztás Posztolva: 2018. augusztus 6. Ha még aktuális a kérdés akkor én egyáltalán nem javaslom a cserét. A legtöbb közép és felsőkategóriás készülék, köztük persze az iphone-ok is, megfordultak a kezemben. Ha csak kicsit is többet akarsz mint netezni vagy chatelni akkor esélytelen. Sőt nekem még az alap használatban is voltam problémák. Az utolsó iPhone amit próbáltam az a 6S Plusz volt még akkoriban. Alig több mint egy hónapot bírtam ki vele. Instabil rendszer, lassú, és buta. Volt rá példa, hogy 2-3 dolgot nem tudtam egyszerre csinálni rajta mert egyszerűen nem bírt vele. Ahogy ismerőseim hallom a(z) X se lett különb ilyen szinten. Egy formában van létjogosultsága: minden eszköz apple ami a környezetben van valamint csak alap használatra van rá szükség. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 zoli62 Posztolva: 2018. augusztus 6. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. augusztus 6. A Huawei P8 Lite nagyon lelassult, így felváltottam egy IPhone SE-vel, a P9 Lite megmaradt. Az Apple zártsága engem is nagyon zavar, egy egyszerű csengőhangat nem tudtam a telefonra másolni, mert csak, híváslista csak 100 bejegyzést tárol, stb. stb. Most tiltották ki a külső fejlesztőket az Apple Store-ból. Van egy MacBook Airem, az egy fényévvel jobb, és ár/érték arányban is kedvezőbb. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 WHOAMI Posztolva: 2018. augusztus 21. Megosztás Posztolva: 2018. augusztus 21. Ekkor: 06/08/2018 at 18:23, zoli62 írta: A Huawei P8 Lite nagyon lelassult, így felváltottam egy IPhone SE-vel, a P9 Lite megmaradt. Az Apple zártsága engem is nagyon zavar, egy egyszerű csengőhangat nem tudtam a telefonra másolni, mert csak, híváslista csak 100 bejegyzést tárol, stb. stb. Most tiltották ki a külső fejlesztőket az Apple Store-ból. Van egy MacBook Airem, az egy fényévvel jobb, és ár/érték arányban is kedvezőbb. Így van, sajnos. Az SE pedig nem is fogja olyan sokáig húzni, abbólaz összegből lett volnajobb választás. A MacBook nálam is ajánlott eszköz, lénegében az OS X egy Unix így a szabadság is kicsivel nagyobb. Az iOS viszont számomra undorító, főleg az utóbbi években amit műveltek vele. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. augusztus 21. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. augusztus 21. (szerkesztve) Az IOS egy lebutított MacOs. Az Apple eszközei konzumer médiaeszközök mint tudjuk. Az igazán úttörő az Ipod és a MacBook Air voltak. Az IPhone is csak egy mésiaszköz, amivel mellesleg telefonálni lehet. Ezért nem értem, miért hiányoznak a fotók metaadatai (fényképezés ideje, zársebesség, záridő), amikor ez az Androidon alapból megvan. Ja mert ez Apple azért. A röhej az, hogy az IPhone-on készített képeket Google Drive-ba feltöltve egyből látszanak az EXIF adatok. Tehát az Apple tudatosan lebutítja a képeket. Ez csak egy a sok közül., ami zavaro még annak is, aki csak használni akarja. Persze Steve Jobs óta tudjuk, hogy az IPhone felhasználóknak pl. nem kell flash. Egyébként konkrétan mi nem tetszik az IOS fejlesztési irányában? A felület, vagy a tartalom, vagy mindkettő? Szerkesztve ekkor: 2018. augusztus 21. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2018. augusztus 21. Megosztás Posztolva: 2018. augusztus 21. (szerkesztve) Gondolom a 6.1.3 utáni korszakra gondolhat. Macbook Air-nél a haardvertöl félek csak. Pl most van dedikált vga abban nincs. Szerkesztve ekkor: 2018. szeptember 14. Szerkesztő: anonymus Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 WHOAMI Posztolva: 2018. szeptember 14. Megosztás Posztolva: 2018. szeptember 14. (szerkesztve) Ekkor: 8/21/2018 at 13:53, zoli62 írta: Az IOS egy lebutított MacOs. Az Apple eszközei konzumer médiaeszközök mint tudjuk. Az igazán úttörő az Ipod és a MacBook Air voltak. Az IPhone is csak egy mésiaszköz, amivel mellesleg telefonálni lehet. Ezért nem értem, miért hiányoznak a fotók metaadatai (fényképezés ideje, zársebesség, záridő), amikor ez az Androidon alapból megvan. Ja mert ez Apple azért. A röhej az, hogy az IPhone-on készített képeket Google Drive-ba feltöltve egyből látszanak az EXIF adatok. Tehát az Apple tudatosan lebutítja a képeket. Ez csak egy a sok közül., ami zavaro még annak is, aki csak használni akarja. Persze Steve Jobs óta tudjuk, hogy az IPhone felhasználóknak pl. nem kell flash. Egyébként konkrétan mi nem tetszik az IOS fejlesztési irányában? A felület, vagy a tartalom, vagy mindkettő? " Az IOS egy lebutított MacOs. " Ez egyáltalán nem igaz. A MacOS egy Unix, Mach kernel, és BSD userland használatával. Míg az iOS egészben BSD-re épít, van közük egymáshoz de ne msokkal több mint a Mac OS és a BSD kapcsolata. Az integrációs rétegek vannak hasonlóan, akár úgynaúgy megírva. " Ezért nem értem, miért hiányoznak a fotók metaadatai " Ez sem igaz léynegében, nem a metaadtok hiányoznak, csak az iOS galéra nem kezeli őket. De ezt ahogy le is írtad Drive-ba már látszik. Ha hiányoznának a Drive nem tudna mit megjeleníteni. Maga az iOS nem tetszik, semmi belőle. Maga a rendszer a működésétől kezdve a kezelésén át a zártságáig semmi nem vonz vissza iOS-re. Szerkesztve ekkor: 2018. szeptember 14. Szerkesztő: WHOAMI Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
zoli62
Szeretném megkérdezni azokat, akik ilyen irányba váltottak, milyen tapasztalatuk van, illetve megérte-e az átállás.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
11 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.