Kakas Posztolva ekkor: 2018. december 25. Megosztás Posztolva ekkor: 2018. december 25. (szerkesztve) Üdvözölöm! Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: Kakas Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Roli82 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Üdv! Erre sajnos nem tudunk neked választ adni! Talán a Huawei hazai képviselete többet tud mondani, mivel a szolgáltató számára testre szabott készülék szoftvereit a készülékgyártó adja ki a saját ütemezésük szerint. A kiadás ütemezésre a Telekomnak nincs befolyása. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. (szerkesztve) Sajnos jellemzően ez csak a Telekomon múlik. A tapasztalatok szerint a független telefonoknál is tégiótól függ a folyamat, mikor jön meg a frissítés, a szolgáltatói készülékeknél ez még tovább tart. A Huawei ügyfélszolgálatának nincs erről további információja, ez az MNO-tól függ, kivéve az Apple-t. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 14:27, Kakas írta: Üdvözölöm! Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg. Expand Más szolgáltatós azért kapta meg, mert nem egyedi rendszerrel adják a mobiljaikat, lásd a kék színű szolgáltató. De előbb-utóbb majd megkapja, mivel csúcsmodellről van szó. Szerintem Q1-ben várható az update. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. (szerkesztve) A Telekomot ismerve, ez közel sem biztos, még akkor sem, ha csúcsmodellről van szó. A kék szolgáltatóra tényleg jellemző, hogy nem akarja szénné optimalizáltatni a saját szolgáltatásaira az általa forgalmazott mobilokat. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kakas Posztolva: 2018. december 25. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 16:21, zoli62 írta: A Telekomot ismerve, ez közel sem biztos, még akkor sem, ha csúcsmodellről van szó. A kék szolgáltatóra tényleg jellemző, hogy nem akarja szénné optimalizáltatni a saját szolgáltatásaira az általa forgalmazott mobilokat. Expand T-től 1x vettem telefont, végülis az semmiféle frissítést - tudtommal global szinten se - nem kapott, persze alap appok voltak egy raklappal. A másik szolgáltatónál általában nincs semmi, vagy csak az átlagos app van, mint a Telekomnál, és egy kontaktrendező app. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 19:34, Kakas írta: Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Expand Ez egy kó kérdés. Az Apple eléh erős és zárt ahhoz, hogy ezt megtiltsa a szolgáltatóknak. A Samsung. Huawei már kevésbé. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 19:34, Kakas írta: Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Expand Ez egyfajta support a szolgáltató részéről, akinek szüksége van ezekre az appokra, azoknak nem kell leszedni a Playből. De gondolom sokan nem használják őket. Nekem ami kellett, T-s app, letöltöttem, és kész. Amúgy ezen kívül én nem nagyon látom értelmét, mjuk ez se ad semmi pluszt, max. frissítéssel kapcsolatos bosszúságokat. Ha már frissítések, más szolgáltatónál a P8 Lite-om anno nem kapott 6-os Androidra frissítést, amíg a többiek kiadták rá. Ez, ami ilyenkor nagyon idegesitő. Ha nem tudják frissítgetni mindig, akkor nem értem, minek rakják rá a saját sw-jüket. Most már ha jól tudom, a Huawei csak független, saját sw-vel szállítanak a szolgáltatóknak telefont, legalábbis én ezt olvastam egy cikkben. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 20:31, Abit írta: T-től 1x vettem telefont, végülis az semmiféle frissítést - tudtommal global szinten se - nem kapott, persze alap appok voltak egy raklappal. A másik szolgáltatónál általában nincs semmi, vagy csak az átlagos app van, mint a Telekomnál, és egy kontaktrendező app. Expand A vicc az, hogy ettől optimalizálástól nem lesz óriási reklámbevétele a T-nek, mégis csinálják. Én is vettem még Nokiát a T-től úgy, hogy huvatalosan sogasem jött rá frissítés. Az SGS-et is tőlük vettem, és hosszú ideig kellett várni a frissítés végső engedélyezésére. A szomorú az, hogy a T ezzel az üzletpolitikával a biztonsági frissítések elterjesztesét is megnehezetí, bár ebben a gyártók is ludasak. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Ekkor: 2018. 12. 25. at 20:38, zoli62 írta: A vicc az, hogy ettől optimalizálástól nem lesz óriási reklámbevétele a T-nek, mégis csinálják. Én is vettem még Nokiát a T-től úgy, hogy huvatalosan sogasem jött rá frissítés. Az SGS-et is tőlük vettem, és hosszú ideig kellett várni a frissítés végső engedélyezésére. A szomorú az, hogy a T ezzel az üzletpolitikával a biztonsági frissítések elterjesztesét is megnehezetí, bár ebben a gyártók is ludasak. Expand Ez van. Legutóbb egy J3 2017 akadt a kezembe Telekomos rommal, és érdekes módon az kapott biztonsági, meg Android 8 frissítést is. Remélem azért idővel sikerül ezt is kijavítani a szolgáltatóknak, viszont tökéletes semmi sem lesz frissítés téren (se). Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kakas Posztolva: 2018. december 25. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Nekem a legelső dolgom az, hogy összes Telekomos appot leszedem, és csak utánna kezdek el bármit is csinálni. Ha szükségem van valamilyen alkalmazásre akkor bemegyek az erre tervezett play storeba es leszedem. ? Ha lenne bármiféle biztonsági, vagy előnnyel járó dolog ebben akkor még úgy ahogy megérteném, így sajnos csak azt látom, hogy a felhasználók várnak es várnak, közben aki követi ezt a témát csalódva tapasztalja ezeket a dolgokat. Tudom, hogy az apple egy sokkal zártabb dolog még az iOS is csak összesen pár telefonra van optimalizálva, és így sokkal gyorsabb minden, beleértve a frissítést is. Miért nem lehet ezt megközelíteni vagy ugyanigy megcsinálni, azt nem értem. ? Amúgy androidéknál mennyire van jelen az, hogy egy major frissítés után belassúlna a rendszer egy régebbi telefonon? Konkrétan mondjuk a p20 pro-mon. Viszonylag elégedett vagyok a telefon sebességével így a 8.1-en, kellene félnem attól, hogy belassúl a 9től? Köszönök minden választ! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Lassulás (lagg) bármikor előfordulhat. Nálam Huawei P8 Lite-on jött elő több mint egy év után. Bár most a legújabb IOS 12.1.2-vel sem árt vigyázni. https://9to5mac.com/2018/12/24/ios-12-1-2-cellular-data-bug/ Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 26. Megosztás Posztolva: 2018. december 26. Ekkor: 2018. 12. 25. at 21:31, Kakas írta: Amúgy androidéknál mennyire van jelen az, hogy egy major frissítés után belassúlna a rendszer egy régebbi telefonon? Konkrétan mondjuk a p20 pro-mon. Viszonylag elégedett vagyok a telefon sebességével így a 8.1-en, kellene félnem attól, hogy belassúl a 9től? Expand Régebbi készülékeknél jelen volt ez, de mára már nem olyan nagy az esélye, hogy belassul. Elvileg a Huaweinek van egy erre kitalált módszere, ami már az újabb eszközöknél is bevetnek, a lassítás ellen. Ismerősöm Y6-ja szoftveres frissítéssel egyébként csak gyorsabb lett, még ha csak egy biztonsági frissítésről van csak szó. Esetleg más fórumokon P20 Pro topikban megkérdezheted a felhasználókat, akinek már jött frissítés, hogy mit tapasztalnak. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Kakas
Üdvözölöm!
Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg.
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: KakasLink kommenthez
Megosztás más oldalakon
13 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.