Kakas Posztolva ekkor: 2018. december 25. Megosztás Posztolva ekkor: 2018. december 25. (szerkesztve) Üdvözölöm! Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: Kakas Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Roli82 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Üdv! Erre sajnos nem tudunk neked választ adni! Talán a Huawei hazai képviselete többet tud mondani, mivel a szolgáltató számára testre szabott készülék szoftvereit a készülékgyártó adja ki a saját ütemezésük szerint. A kiadás ütemezésre a Telekomnak nincs befolyása. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. (szerkesztve) Sajnos jellemzően ez csak a Telekomon múlik. A tapasztalatok szerint a független telefonoknál is tégiótól függ a folyamat, mikor jön meg a frissítés, a szolgáltatói készülékeknél ez még tovább tart. A Huawei ügyfélszolgálatának nincs erről további információja, ez az MNO-tól függ, kivéve az Apple-t. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 1 órája, Kakas írta: Üdvözölöm! Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg. Más szolgáltatós azért kapta meg, mert nem egyedi rendszerrel adják a mobiljaikat, lásd a kék színű szolgáltató. De előbb-utóbb majd megkapja, mivel csúcsmodellről van szó. Szerintem Q1-ben várható az update. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. (szerkesztve) A Telekomot ismerve, ez közel sem biztos, még akkor sem, ha csúcsmodellről van szó. A kék szolgáltatóra tényleg jellemző, hogy nem akarja szénné optimalizáltatni a saját szolgáltatásaira az általa forgalmazott mobilokat. Szerkesztve ekkor: 2018. december 25. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kakas Posztolva: 2018. december 25. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 4 órája, zoli62 írta: A Telekomot ismerve, ez közel sem biztos, még akkor sem, ha csúcsmodellről van szó. A kék szolgáltatóra tényleg jellemző, hogy nem akarja szénné optimalizáltatni a saját szolgáltatásaira az általa forgalmazott mobilokat. T-től 1x vettem telefont, végülis az semmiféle frissítést - tudtommal global szinten se - nem kapott, persze alap appok voltak egy raklappal. A másik szolgáltatónál általában nincs semmi, vagy csak az átlagos app van, mint a Telekomnál, és egy kontaktrendező app. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 55 perce, Kakas írta: Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Ez egy kó kérdés. Az Apple eléh erős és zárt ahhoz, hogy ezt megtiltsa a szolgáltatóknak. A Samsung. Huawei már kevésbé. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 56 perce, Kakas írta: Most jöttem át az almás cégtől a Huaweire, számomra még ismeretlen ez a frissítési módszer. Miért kell egyáltalán a szolgáltatónak belepiszkálni egy saját frissítést is? Ez egyfajta support a szolgáltató részéről, akinek szüksége van ezekre az appokra, azoknak nem kell leszedni a Playből. De gondolom sokan nem használják őket. Nekem ami kellett, T-s app, letöltöttem, és kész. Amúgy ezen kívül én nem nagyon látom értelmét, mjuk ez se ad semmi pluszt, max. frissítéssel kapcsolatos bosszúságokat. Ha már frissítések, más szolgáltatónál a P8 Lite-om anno nem kapott 6-os Androidra frissítést, amíg a többiek kiadták rá. Ez, ami ilyenkor nagyon idegesitő. Ha nem tudják frissítgetni mindig, akkor nem értem, minek rakják rá a saját sw-jüket. Most már ha jól tudom, a Huawei csak független, saját sw-vel szállítanak a szolgáltatóknak telefont, legalábbis én ezt olvastam egy cikkben. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 1 perce, Abit írta: T-től 1x vettem telefont, végülis az semmiféle frissítést - tudtommal global szinten se - nem kapott, persze alap appok voltak egy raklappal. A másik szolgáltatónál általában nincs semmi, vagy csak az átlagos app van, mint a Telekomnál, és egy kontaktrendező app. A vicc az, hogy ettől optimalizálástól nem lesz óriási reklámbevétele a T-nek, mégis csinálják. Én is vettem még Nokiát a T-től úgy, hogy huvatalosan sogasem jött rá frissítés. Az SGS-et is tőlük vettem, és hosszú ideig kellett várni a frissítés végső engedélyezésére. A szomorú az, hogy a T ezzel az üzletpolitikával a biztonsági frissítések elterjesztesét is megnehezetí, bár ebben a gyártók is ludasak. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. 30 perce, zoli62 írta: A vicc az, hogy ettől optimalizálástól nem lesz óriási reklámbevétele a T-nek, mégis csinálják. Én is vettem még Nokiát a T-től úgy, hogy huvatalosan sogasem jött rá frissítés. Az SGS-et is tőlük vettem, és hosszú ideig kellett várni a frissítés végső engedélyezésére. A szomorú az, hogy a T ezzel az üzletpolitikával a biztonsági frissítések elterjesztesét is megnehezetí, bár ebben a gyártók is ludasak. Ez van. Legutóbb egy J3 2017 akadt a kezembe Telekomos rommal, és érdekes módon az kapott biztonsági, meg Android 8 frissítést is. Remélem azért idővel sikerül ezt is kijavítani a szolgáltatóknak, viszont tökéletes semmi sem lesz frissítés téren (se). Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Kakas Posztolva: 2018. december 25. Szerző Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Nekem a legelső dolgom az, hogy összes Telekomos appot leszedem, és csak utánna kezdek el bármit is csinálni. Ha szükségem van valamilyen alkalmazásre akkor bemegyek az erre tervezett play storeba es leszedem. ? Ha lenne bármiféle biztonsági, vagy előnnyel járó dolog ebben akkor még úgy ahogy megérteném, így sajnos csak azt látom, hogy a felhasználók várnak es várnak, közben aki követi ezt a témát csalódva tapasztalja ezeket a dolgokat. Tudom, hogy az apple egy sokkal zártabb dolog még az iOS is csak összesen pár telefonra van optimalizálva, és így sokkal gyorsabb minden, beleértve a frissítést is. Miért nem lehet ezt megközelíteni vagy ugyanigy megcsinálni, azt nem értem. ? Amúgy androidéknál mennyire van jelen az, hogy egy major frissítés után belassúlna a rendszer egy régebbi telefonon? Konkrétan mondjuk a p20 pro-mon. Viszonylag elégedett vagyok a telefon sebességével így a 8.1-en, kellene félnem attól, hogy belassúl a 9től? Köszönök minden választ! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2018. december 25. Megosztás Posztolva: 2018. december 25. Lassulás (lagg) bármikor előfordulhat. Nálam Huawei P8 Lite-on jött elő több mint egy év után. Bár most a legújabb IOS 12.1.2-vel sem árt vigyázni. https://9to5mac.com/2018/12/24/ios-12-1-2-cellular-data-bug/ Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 abit Posztolva: 2018. december 26. Megosztás Posztolva: 2018. december 26. 10 órája, Kakas írta: Amúgy androidéknál mennyire van jelen az, hogy egy major frissítés után belassúlna a rendszer egy régebbi telefonon? Konkrétan mondjuk a p20 pro-mon. Viszonylag elégedett vagyok a telefon sebességével így a 8.1-en, kellene félnem attól, hogy belassúl a 9től? Régebbi készülékeknél jelen volt ez, de mára már nem olyan nagy az esélye, hogy belassul. Elvileg a Huaweinek van egy erre kitalált módszere, ami már az újabb eszközöknél is bevetnek, a lassítás ellen. Ismerősöm Y6-ja szoftveres frissítéssel egyébként csak gyorsabb lett, még ha csak egy biztonsági frissítésről van csak szó. Esetleg más fórumokon P20 Pro topikban megkérdezheted a felhasználókat, akinek már jött frissítés, hogy mit tapasztalnak. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Kakas
Üdvözölöm!
Az lenne a kérdésem, hogy mikor várható az Android 9 frissítése p20 prora. Más szolgáltatóknál már elérhető, azonban sajnos én, és sok más barátom aki Telekomos még nem kapta meg.
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: KakasLink kommenthez
Megosztás más oldalakon
13 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.