Gica

TVGO használata

Kérdés

Kérdésem az előző kérdéshez kapcsolódna. Nálunk most vezetik az optikai kábelt és Magenta 1-ben gondolkoznánk.  ( 1 mobil telefon, otthoni tv, net. ) A tv csatornákhoz szeretnénk HBO-is, így az előző válaszok alapján a HBO-GO-t bárhol tudjuk nézni, és nem csökkenti a T-kom mobiltelefonhoz tartozó mobilkeretet? Mi lesz a helyzet a TvGO-val? Mert az egyik oldalom azt írja a T-Kom:  "Korlátlan tévézést mobilon   TV GO-val díjmentesen, korlátlan belföldi adatforgalommal tévézhetsz mobilon is. Nézd az élő adást egy időben akár több eszközön, otthon és útközben."  Viszont ezt úgy értelmezem, hogy korlátlan belföldi adatforgalom mellett ingyenesen tudok tévézni bárhol. Vagyis a telefonon korlátlan net-et  feltételez,  vagyis a legnagyobb, és legdrágább net előfizetést a telefonon. Tehát alacsonyabb - 1-3-6GB-os net előfizetésnél a TVGO nem működik, vagyis adatforgalom függő a szolgáltatás. Esetleg rosszul értelmezem?  A másik problémám - nem teljesen ide illő, de remélem, itt is kapok választ - a beltéri egységgel kapcsolatos. A beltéri az optikai kábel jelét veszi. Én szeretném a TV csatornákat több tévén nézni. Természetesen ugyanazt a csatornát. A kérdésem az lenne, hogy a beltérinek milyen kimenetei vannak, amit tudok használni?  A beltéri mellett lesz a fő TV, gondolom HDMI csatlakozással)  de milyen kábelt tudok elvezetni a másik 2db tévéhez, amik 8-10 méterre vannak, tehát HDMI nem igazán jöhet szóba, mert ilyen távon nem működik. De nem tudom egyáltalán a beltérinek milyen lehetőségei lesznek? Még nem tudom a modellt sem, de nagy segítség volna, ha a tapasztalatok alapján segítenétek,  milyen kábelt vezessek a távoli tévékhez? Előre is köszönöm a választ.

 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Gica

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

40 válasz erre a kérdésre

@Gica
 

Ha nem egyedül vagy, értelmetlen a három tévén ugyanazt néz(et)ni, de ez csak a szerény magánvéleményem.

Térjünk vissza az eredeti kérdéshez.
Használd a meglevő koaxos osztást.
Minden más modernebb (jobb) megoldás drágább lesz, mit a plusz két Set-Top-Box több éves bérleti díja.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves Kalimera, nem egyedül vagyok, de szeretném elkerülni, hogy a gyerek a nappaliban bömböltesse a szuperhősöket, miközben én a Mézga családot nézném a konyhában.  Egy légtér, de nem igazán átlátható, így kell a két tv. Szóval felesleges vitaforrás. Nem viszek HDMI-t a többi tv-hez. Nincs szükségen extra szuper minőségre, csak tiszta nézhető képre. A mellék tv-k eleve kisképernyős tv-k. Az ethernet kábelnek csak ez a fenti képen látható vége van? ( A vezetékes telefonnak volt ilyen csatlakozésa)  Azért kell párban az átalakító, hogy a mellék tv-nél az ethernetet visszaalakítsa HDMI kivezetéssé? (Hiszen a tv-nek nincs ethernet típusú bemenete.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Inkább az HBO-t hagynám el (átmenetileg).

3 Set-Top-Box-ot rendelnék.
1 ebből DVR-es (felvevős) lenne.
Írtam már róla, hogy mire jó.
Nem csak a felvétel a lényeg ...

Egy technikailag viszonylag fejlett rendszert kaphatnál, rengeteg szolgáltatással, amit gúzsba kötsz, ha ragaszkodsz az 1 Set-Top-Box megoldáshoz.

Ha nem egyedül élsz a 3 tévés lakásban, akkor a többiek is többletszolgáltatáshoz jutnak.

Egyedül vagyok, de a konyhában is van egy Set-Top-Box, nem akarom a telefonomon vagy a táblagépemen nézni, a szűkített és rosszabb minőségű kínálatot TVGO-n. (Az egyik Set-Top-Box DVR képes.)

+ + +

A direkt HDMI módszer árai:

A munkaasztalom egyik 27”-os monitorához vittem el az IPTV HDMI jelét.

1 db HDMI Splitter (osztó) Kínából akciósan 10 Ezer forint
Korábban volt egy olcsóbb, de az belenagyított a képbe (tanulópénz).
1 db 4,5 méteres Delock HDMI kábel 10 Ezer forint
2 db 2 méteres Delock HDMI kábel 7 Ezer Forint
1 db HDMI Switcher (választó) Kínából 7 ezer forint
Távirányítóval kapcsolható, hogy a monitoron az IPTV vagy a számítógép képe jelenjen meg.

Ha jól számolom, 34 Ezer forint + a tanulópénz.

Azzal lehetett volna spórolni, ha nem a Delock ultravékony fémházas 4K kábeleit használom.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hát ha azt nézzük, hogy maga egy alap minőségű HDMI 1 méter vezeték is több mint 1200ft akkor ahoz viszonyítva egy 30-40ezres konverterpár nem is olyan sok. 45-50-ből már meg van 3TV-re, az kb annyi mintha HDMI vezetéket vett volna simán. Ha meg már nem kell neki, akkor el tudja adni bármelyik online piac oldalon és visszajön a pénze. 

Mondjuk a 100méter plusszos továbbítók ára egész brutális, de ez se kuyta! 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Most megnéztem a HDMI konverterek több tévére, akár több tízezer Ft, és akkor még kell egy switch is. A SCART elosztás jóval olcsóbb, de ott kapcsolgatnod kell, hogy melyik tv akarod nézni a jelt, persze nem HD-ban. A kettő között van a költsége a plusz két boxnak. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

Igen, ezen jelek továbbítására alkalmas az Ethernet. Ha jelenleg van egy rendszered, ami továbbviszi a jelenlegi beltérid SCART jelét a többi TV-hez, az ugyanúgy képes lesz az IPTV scart jelét is mindenféle változtatás nélkül tovább vinni. Azt nem tudom hogy van e SCART/Ethernet átalakító. HDMI/Ethernet konverter biztos van. 

Igen, ha később lesz külön IPTV box a másik TV-hez, akkor a HDMI konverterből csak ki kell húzni ezt az Ethernet vezetéket és a HGW/ONT eszközbe csatlakoztatni. A másik végén is ki kell húzni az ott lévő konverterből az Ethernet-et és azt csatlakoztatni az új IPTV boxra. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves btz tehát az ethernet kábel alkalmas a HGW-ből a későbbi távolabbi STB-ok vezérléséhez? Ugyanakkor amíg nincs több STB (jelenleg nem is akarok többet) addig ugyanez az ethernet kábel alkalmas lenne az STB kimenő jelének továbbítására a többi tv-hez.  (Mivel a HGW és az STB ugyanott lesz, így a többi tv-hez menő ethernet kábellel mindkét egység elérhető.) Az STB HDMI-je megy a fő tv-hez, a scart vagy rca jelét kellene átalakítani, megosztani, és ez a jel menne az ethernetem a többi tv-hez.  Később igény szerint (ha szükség van több STB-re) ugyanez az ethernet kábel leválasztható az elosztóról, és csatlakoztatható az ugyanitt lévő HGW-re?   Megoldható?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

Behozzák ahova kéred. Digitális elosztó minden szolgáltatáshoz kell (Internet, TV, Telefon), Utólag is kérhetők Set-Top-Boxok. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Tisztelt Kalimera, az a gond, hogy összeadogattuk a kiadásokat, és így is horribilis összeg jött ki.  Két mobilt kellene átvinni a tkom-hoz, mindkettő rosszabb feltételekkel, de magasabb havidíjjal. A tv csatorna amit választottunk csatornaszámra több, de ugyanannyival több a nézhetetlen csatorna, az ára viszont magasabb, mint a mostani szolgáltatónál, Az alapkínálatban viszont nincs semmi hasznos csatorna. A HBO drágább, mint a régi szolgáltatónál, a vezetékes telefon alapszolgáltatás is drágább, mint a rézkábeles régi alapcsomag.  Az inteernet az egyetlen ami nagyobb sebességű, mint a mostani, de az ára is 3x drágább, mint most. Szóval, igen, az a havi 2000ft sajnos számít.  Ha mindent átviszünk, és a mostanihoz közelítő szolgáltatást választunk egyedül a Magenta1 30%-os kedvezménye ami miatt talán megéri a váltás.  Viszont a 30% kedvezmény csak akkor él, ha minden területen a tkom van.  Ha csak az internetet rendeljük, (ami ténylegesen fontos lenne) vezetékezni akkor is kell.  Viszont ha később megszűnik a mostani rézkábeles  telefon, esetleg a parabolás TV drágul, esetleg a tkom olcsóbb lesz, és akkor döntenénk a többi területen való átlépésről,  akkor megint újra kellene fúrni-faragni a házon belül, és azt nem szeretném. Szóval most kellene minden területen átmenni a tkom-hoz, de felesleges dolgokat (több SZTB)  nem akarok. (a több TV-n azonos csatornát viszont igen.) Apropó, ha csak internetet szeretnénk akkor is behozzák az optikai kábelt oda ahova én kérem (a nappali közepére? Akkor is adnak digitális elosztót? Utólag is lehet STB-t kérni?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
3 órája, Gica írta:

Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.)  Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság.  (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.)  Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.

3 órája, Gica írta:
3 órája, Gica írta:

 

 

Kedves Gica! Éves szinten: A két plusz box kb. 1600x12=19200 Ft, plusz áramdíj éves szinten kb. 7000 Ft. A HDMI jel elosztó, minimum két konverter, plusz a járulékos vezetékelési  költségek, amit a többiek megmondanak, mert ebben nincs tapasztalatom.  Úgy gondolom, alaphangon ennek mégis nagyobb a bekerülési költsége, plusz nyilván  a kép minősége a távolsággal romlik.  Persze SCART-os elosztás is létezik, ennek költsége jóval keveseb. Akkor össze lehet hasonlítani a kettőt

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

Az Ethernet használható az IPTV és az Internet elosztására. Megfelelő konverterrel a HDMI jel elosztására is alkalmas. . Ha a HGW (Optika esetén ONT, de funkcionalitásban ugyanaz) és az IPTV beltéri egy helyen vannak, akkor közöttük elégséges egy rövidke kis Ethernet vezetékelés. A hosszabbak a távolabbi TV-khez kellenek, amit a gipszkartonba visszavezetve elvezethetsz hozzájuk, de sokan a parketta szegélybe rejtik ugyanezt, ami későbbis alacsony költségen megbontható és a lakás minden pontjára elvihető vele a vezeték szinte láthatatlanul. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves btz, most írtad az eddigi legjobb megoldást, Eddig eszembe sem jutott, hogy a HGW-t (ezt is most tudtam meg, hogy nincs modem, hanem ez van helyette és ez a digitális elosztó) ne a mostani modem helyére rakjam, hanem a fő tv alá (mellé, mögé stb),  A fő tv-nél lenne az  egyetlen STB,  az egyetlen internet kivezetés és a wi-fi is, Így tényleg leegyszerűsödik a dolog.   Innen húzok vezetéket a többi tv-hez (így meg lesz a lehetőség, ha később több STB-t szeretnénk, de addig talán ez a vezeték használható az egy STB jelének elosztására is. Ez így megoldható, vagy téves az elgondolás?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

A TVGO mobilon és táblagépen működik.
Alkalmas eszközökön lehet tükrözni a tévére, de SZÖRNYŰ minőségben, akkor már inkább a koax.

Az a napi kb. 60 forint megtakarítás tényleg olyan életbevágó?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Az a gond, hogy a TVGO használhatósága bizonyos készülékekre korlátozva van és nem biztos, hogy az Androidos BOX-ok mindegyikén működni fog a TVGO

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Tisztelt Kalimera, nem ragaszkodom a HDMI osztáshoz, az akkor került szóba, amikor még arról volt szó, hogy az STB-nek csak HDMI kimenete van.  Nekem az is megoldás, ha házon belül a wi-fi segítségével tudom a TVGO-t fogni bármelyik tv-n.  Ez megoldható? Gondolom ebben az esetben nem kell vezetékezni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2019. 01. 06. at 2:37, Gica írta:

Meg kellett néznem, hogy mi az IPTV. Elképesztően sötét vagyok, de hála neked kezd derengeni a dolog. Szerintem nem IPTV- használunk.  A TV csatornák és a net két külön rendszer. A tv parabolán jön, nincs vezetékes szolgáltató. A jele a parabolán keresztül digitális. (nevet nem írhatok, kitörlik,) A parabola jele megy a beltéribe, (a beltérinek több különböző kivezetése van.) Az egyik a HDMI, meg a felette lévő TV-hez. A SCART megy egy - gondolom - erősítőbe, onnan koax egy elosztóba, amiből szintén koax (2db) a falon keresztül a TVk-hez. De valami nem stimmel, mert a koaxon keresztül rossz minőség megy át. Koaxot falból kihúzni, cserélni nem lehet, köztes dobozok már beépített bútorok mögött vannak,  (a behúzása is nagyon gáz volt, ma már máshogy csinálnám) Szóval ezért akarok teljesen új vezetéket, jobb minőségűt a TVk-hez, és a falban lévő felejtős lenne. 

Van külön szolgáltató által gyenge internet, (falun lakom) aminek a modemje a tetőtérben fűtött szobában van. Közvetlen vezetékről nem használjuk a netet - a ház már régen állt, amikor az internet betévedt a faluba - max. a lányom használhatná, mert az ő szobájában van a modem, de neki meg nem engedem.  Így az egész házban wi-fi-vel netezünk.  A T-komnál is esetleg így maradna, ha lehet.  (Viszont az érdekelne, hogy ha vezetéken használnánk a netet az gyorsabb lenne mint a wi-fi? Gondolok itt filmek letöltésére, vagy a központi TV-n való netezésre? Jelenleg a netünk az 1MB-ot sem éri el, a TV-n a net nem fut, lefagy. Neten filmet sem tudunk nézni, mert kicsi a sebesség.  Nyilván a T-komnál nagyobb lesz a sebesség - ezért is van ez az egész hajcihő nálunk - de a közvetlen kapcsolat jobb lenne, mint a wi-fi? Mert akkor ebben is kell gondolkoznom. Az internet  +1 kábel lenne a modemtől a felhasználási helyig - jelen esetben ugyanoda, ahova a fő TV beltérije is kerülne?  Vagy a modemtől vitt 1 kábel ami a beltérihez megy, viszi a netet is?

A ház már áll, csak a girbegurba plafonon lenne álmennyezet. Abban szeretném elvezetni a vezetékeket.  A tetőtérből megvan falon belül az összeköttetés az alsó szinttel. Az alsó szinten mindenhol lesz álmennyezet, és csak itt vannak a TV-k is.  Viszont a modemtől csak 1 kábel tud lejönni. (Ha a netet is akarom a lenti szintre, akkor is elég 1 kábel, vagy jobb, ha a net külön jön a modemből?  Írtad a digitális elosztót. Ez mennyiben más, mint az IGMP képes  switch? Ezt a részt nem értettem. Az elosztó esetében a 4 kábelt kell a modemig vinni, ott az elosztó, az IGMP esetében, 1 vezetéket kell a modemtől lehozni és a mennyezetben tudom elágaztatni? Sajnos lentről 3-4 vezetéket nem tudok felvinni a tetőtérbe, mindenképpen lenn a modemtől messze kellene elágaztatnom.  Összefoglalva: Ha több beltériben gondolkozom: Akkor lejövök a modemtől 1 ethernet vezetékkel, a plafonon - ahol a legcélszerűbb - elágaztatom (IGMP) a vezetéket, és mindegyik TV-hez elvezetem az ethernet kábelt. Az osztónak megközelíthetőnek kell lenni, vagy lehet a gipszkarton plafon fix?   

 

 Ha egy beltéri marad, akkor a helyzet:  A modem a ház egyik sarkában van, a beltéri a másik sarokban. Szóval a modemtől lejövök az alsó szintre, keresztülviszem a kábelt az egész ház plafonján a beltériig. (Ott a vezeték megosztható a netre és a beltérire?) Onnan a beltéri kijövő jelével - ha 1 HDMI van megosztom a helyben lévő TV-nek, a másik részét HDMI/ethernet konverterrel átalakítom, azzal visszajövök a ház közepéig és ott elágaztatom a vezetéket a két TV-ig. Mekkora a meghibásodás esélye, mert ugye nem bontható az álmennyezet. Vagy ebben az esetben is valahogy megközelíthetőre csináljam az elágazást? Ahogy olvasom, HDMI jelet nem tudok a többi TV-hez vinni, mert a plafontól a fali aljzatig falban kellene azt az 1-2 métert megtennie a kábelnek, és az ezek szerint nem megoldható. (Miért nem lehet falban- csőben - vezetni?)  (A beltéritől az egyik TV kb 8 a másik kb.12 méterre van.) Ha a HDMI mellett van scart a beltérin, akkor koaxnál jobb jeltávivő vezetéket szeretnék a többi TV-hez vinni. (a mostani koax is használhatatlan) Mindent az álmennyezetben osztanék meg. Megoldható? Kérlek szólj, ha túl sokat és butákat kérdezek

Akkor az nem IPTV hanem SAT TV. Akkor a boxig egész végig koax kábelek mennek a parabola fejegységéből. Minden boxhoz külön koax szálat kell húzni. Max 3 lehetséges. 

Ennek a SAT boxnak a HDMI kimetnetét is ugyanúgy lehet továvbítani Ethernet vezetékkel a fenti csatolt képen ábrázolt módon. Az Ethernet később is - ha már csak IPTV - re lesz lehetőség- jól jön majd, mivel IPTV esetén a digitális elosztóból Ethernet vezetékek mennek a boxokba is. 

SAT TV esetén csak a Kaonmédia boxnak nincs SCART kimenete. RCA-ban nem vagyok biztos, de szerintem az sincs, mivel ez egy kis tenyérnyi box. 

Ha vezetéken használnád előfordulhat, hogy gyorsabb sebességet tudnál elérni, mint egy padlásra helyezett Wifivel. Ha már Wifizni szerettek a legjobb az lenne, ha központi helyen lenne elhelyezve az a Wifi szóró berendezés. Persze egy közvetlen vezetékes kapcsolat minőségét semmi sem überelheti (itt most a sebességtől tekintsünk el,ert az a bejövő szolgáltatás minőségétől és gyorsaságától is függhet, nem csak attól, hogy otthonunkban ezt wifivel vagy további vezetékeléssel osztjuk el) 

A Telekomnál már nincsenek modemek. Digitális elosztó (HGW vagy ONT) van ami modem, router és wifi accesspoint is egyben. Négy lokális hálózati kimenete van, amin elérhető mind az IPTV jele, mind az Internet. Így elegendő egy vezeték a felhasználási helyig, de akkor az elosztásról egy IGMP képes switchel kell gondoskodni. De én a digitális elosztót a fő felhasználási helyre tetetném. Ott ahol a fő TV is van, egész addig bemenne az Optikai vezeték (már ha optikai szolgáltatásról lenne szó) és ott foglalna helyet a Digitális elosztó is és ott lenne a 4 lokális hálózati kimenete is, így máris nem kell a Switch az elosztáshoz, mert kapásból helyben lenne 4 kimenet és a Wifi is központi helyen lenne, ami így stabilabb minőséget és esetleg nagyobb sebességet is biztosíthatna. 

Ha több beltériben gondolkodol és mégis úgy döntesz hogy a digitális elosztót a tetőtérben hagyod, akkor is elég egy vezetéket lehúzni egy switchbe és onnan továbbágaztatni a többi boxnak. Ezért is írtam, hogy ez a Switch kihagyható, ha a tetőtér helyett a fő központi helyre lenne téve a Digitális elosztó (HGW vagy ONT (optika esetén)). De nem a plafonon tudnád ezt elosztani, mert a Switch egy aktív eszköz, áram is kell neki meg minden, gond esetén babrálni kell vele, így szerintem az elosztott vezetéket vissza kellene vezetni a plafonba. Tehát egy le, a többi ami máshova megy fel kell vissza vezetni a plafonba és úgy tovább vinni. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves Teherwagon, lehet itt márkát írni? Milyen boxot vegyek? Wi-fi most is van, de olyan gyenge, hogy nem lehet rajta tv-t nézni. Ezek szerint, ha bejön a tkom internet, (nyilván erősebb lesz, mint a mostani) arra ugyanúgy lesz wi-fi kapcsolva, (a tablet miatt,) tehát a box és wi-fi segítségével tudom interneten keresztül fogni a HBOGO-t. A TVGO is fogható?  A TVGO-i ugye mobilon keresztül applikáció segítségével stb. lehet fogni. A box is alkalmas erre?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

Ha tényleg csak zajforrás kell akkor a legolcsóbban egy kisrádióval járnál. 

Fentebb már ismertettem a módszereket HDMI jelátvitelre Ethernet kábeleken keresztül. 

Igen van rajtuk RCA és Scart is. Egyedül a Kanonmédián nincs, ha jól tudom, de az SAT TV beltéri. 

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Gica

Ugyanaz az osztás, amit eddig használtál ezután is működhet a már ismert minőségben.

A HDMI kimenet (sokkal jobb minőség) osztása költséges, nagy valószínűséggel többe kerül, mint a plusz két IPTV egység (Set-Top-Box) 2-3 éves bérleti díja.

Azért vagyunk kicsit értetlenek mert mi már elfogadtuk az egy tévé egy Set-Top-Box elvet.

Ha valóban csak egyedül használod van némi logika az osztásban.
Mobiltelefonnal vagy táblagéppel még csatornát is válthatsz vagy ki/be kapcsolhatod az egyetlen IPTV egységet (Set-Top-Box) bárhonnan.

A pontos árat nem ismerem, és függ az igénybe vett szolgáltatások számától is.
Napi kb. 50-60-70 forintos plusz költséggel bárhol bármit nézhetnél.
Ráadásuk mindent a Telekom építene ki, ami ehhez szükséges.
A napi 60 forintos megtakarítást vesd össze a bármit bárhol lehetőséggel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves Zoli62 van esetleg valami javaslata az STB jelének megosztására és elvezetésére? (A HDMI kimenet menni az stb-hez legközelebbi tv-hez.)  Állítólag - tkom ügyfélszolgálat mondta- van scart csatlakozó az STB-n, a szerelők - akik elkezdték a faluban vezetékezni az optikai kábelt - azt mondták, hogy van rca csatlakozási lehetőség. Majd kiderül, ebből mi lesz a valóság.  (Ezek jelét lehetne megosztani és elvezetni a lakás többi helyiségébe, ahol a többi tv van.)  Ajánlották, hogy jó minőségű hangfalkábel megfelelő lenne az stb-ből a többi tvk-hez.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Így különösen jó alternatíva lenne az Android tv vagy a Chromecast, hiszen ezek alapján lényegében nem konkrét műsorok érdekelnek, hanem valami zaj- és képláda kellene :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Kedves ApaFia, természetesen nem egyszerre megy a  tv ugyanazzal a csatornával. De sokat vagyok itthon és nem a nappaliban ülök egész nap. Ha a tetőtérben dolgozom, akkor jól jön, ha nem a csendet hallgatom hanem meg a tv. (A varrógépeket nem tudom leköltöztetni a nappaliba. Egyszerre csak egy tv megy, csak a lakás különböző helységeiben, attól függően, hol tartózkodom huzamosabb ideig.  Éppen ezért nem lenne szükség több STB-re, mert több tv-t különböző csatornákkal nem nézünk egyszerre.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @Gica, még egy a háttértévézés miatt. a melléktévéiden van hdmi (esetleg plusz usb) csati? azért kérdezem, mert ha igen, és tényleg csak arra kellene minden fent írt lehetőség rajtuk, hogy menjen valami a háttérben, akkor én nem szőröznék vezetékeléssel. vennék hozzájuk egy-egy pár ezer forintos android tv sticket vagy egy-egy kicsivel drágább boxot, netalán mobiltelóról képernyőtükrözést biztosító Chromecastokat. ezeket bedugod a melléktévékbe, etetheted azokat wifiről (internet és hozzá wifi gondolom, hogy lesz, ha már bebújik hozzátok az optika :)), és nézheted rajtuk pl. a YouTube-ot, HBO Go-t, RTL Mostot vagy akár a fotóid

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A két plusz IPTV box áramfogyasztási költségét is figyelembe kell venni a HDMI elosztás árával szemben, ha tényleg csak háttértévézésre kell.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most