Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Android STB Telekom 2.0.493 hibák


itnco

Kérdés

Azt hittem, hogy egy új szoftverziót legalább előtesztelnek publikáció előtt.
Az sem lenne gond, ha beta verzió jön ki de a 2.0.493 esetén olyan az érzésem, mintha egy pre alfa verziót tesztelnének rajtunk:
- E500 hiba elég sűrűn megjelenik
- Lassú reakciók néha olyan mintha lefagyna

- Néha lefagy
- Logikátlan főmenü
- Homokórázás csatornaváltáskor
- Óraváltáskor vagy rapszodikusan csatorna váltás nélkül is OSD-ézik és homokórázik
- előzőleg nézet csatornák funkció törlése.
Lesz a közeljövőben egy használható sw-verzió? Vagy addig nézzek streaming mediákat chromecast-en?
(mondjuk ahhoz meg felesleges a TV előfizetés :( )
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Folyamatosan fejlesztjük = próbáljuk a carcunamit helyrehozni, amit a fejlesztők elcsesztek, majd a teszterek kezén átcsusszanva még vki jóvá is hagyott rollout-ra. 

De most komolyan...ilyen update-et kitolni élesbe úgy, hogy az még nincs is megjelölve nightly build-ként. Mert ugye ez T berkein belül remélem az?

A legjobb, hogy a frissítés után a bejelentkezést követően úgy hirdette magát az új verzió, hogy fejlettebb szűrést kínál a GIUDE felületén. A fejlettebb szűrés annyira jól sikerült, hogy ha bekapcsolod a szűrést, mondjuk gyermek csatornákra, akkor a csatorna váltás gombbal haladva kb a felénél random átvált a nem szűrt lista szerinti csatornára. A szűréshez tartozó shortcut-ot is eliminálták, tehát csak a felfele gombbal érhető el a szűrés, a saját ikonján keresztül, de ahhoz az 1. számú csatornáig kell fel lépegetni, és ezt nem ám a csatornaváltás gombbal lapozva, hanem egyesével. A Tesla truck bemutatója volt ekkora fail,  mint ez, amikor betörték a betörhetetlen üveget a bemutatón. Ez hasonlóan remekül sikerült.

Eddig felfedezett hibák:

1. lassabb a box, a stream indítása főként

2. hiányzó gyors gombok: csatorna váltással lapozás a guide-on belül, szűrés gyors elérése, utolsó nézett két csatorna közti váltás

3. szűrés esetén a csatornaváltás gombbal x csatorna váltást követően jönnek a teljes listából is a csatornák

4. a guide-on belül a "most" jelölő függőleges vonal hajlamos "beragadni" és a jobb oldalra csúszni, ezáltal a végetért műsorok látszanak és nem a soron következők. A pozícionálás teljesen rossz, de nem csak a jelölőé, hanem a műsorok neve is hasonlóan el*****

5. nincs betűméret (bár ez az előzőben sem volt), ennek ellenére hibaként kezelném. Kisebb felbontású tv esetén arányt tartva a betűméret apróra zsugorodik. 

 

6. és a leginkább zavaró hiba, hogy nincs downgrade lehetőség. Ez még rendben is lenne, ha egy stabil verziót publikálnának ki, de így most a határidő nélküli várakozás marad a közhelyes válasszal, hogy "dolgozunk rajta és folyamatosan tesztelünk". 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: bopelogy
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a választ, de lássuk be a telekom kiadott egy olyan frissítést ami a kvázi hagyományos tévézés élményét teszi tönkre. Nem csodálkoznék, ha a hűségidő nélküli felhasználók el kezdenének más TV szolgáltató után nézni!

Másrészt ez az új sw verzió, egy teszteletlen, vagy tesztelt, de a crash reportokat ignoráló nullaegész nulla!

Szerintem!

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2022. 07. 27. at 9:32, Telekom szakértő írta:

Szia! Bízunk benne, hogy a jövőben Te is elégedett leszel vele.  Köszönjük szépen véleményedet és hozzászólásodat! ^Lia 

Én is bízom benne, de a 2.0.495-öst ki sem kellet volna adni :D
Na jó, szórakoztató a random homokóra még mindig, De az új feature (csak az lehet és nem BUG), hogy véletlen szerűen átkapcsol egy másik csatornára az priceless!
(értem én, hogy direkt nincs teszt, a felhasználói élmény fokozása végett ;) )

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 7/27/2022 at 9:32, Telekom szakértő írta:

Szia! Bízunk benne, hogy a jövőben Te is elégedett leszel vele.  Köszönjük szépen véleményedet és hozzászólásodat! ^Lia 

Szerintem itt mindenki nagyon elégedett a szolgáltatással, én is! Egy éve fizetem teljes áron a béta üzemmódot, imádom felfedezni a ritka frissítésekkor megjelenő új hibákat a régi nem javítottak mellé. Csak így tovább!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2022. 07. 26. at 16:02, Telekom szakértő írta:

Szia! Folyamatosan fejlesztjük, és teszteljük. Bízunk benne, hogy egy későbbi verzió elnyeri a tetszésedet. ^Judit

Ezzel az a baj, hogy sokan úgy vagyunk már ezzel, hogy nem lesz legközelebb, mert ha lejár a hűségidő, akkor váltunk, mert a konkurenciánál már rég megoldották ezeket a hibákat, sőt nem is volt ilyen, mert ott nem adtak olyan eszközt olyan szoftverrel, ami gagyi nem működik és tulajdonképpen visszalépés a korábbihoz képest.

Hibák amiket én tapasztalok.

- kénytelen vagyok áramtalanítani, ha elmegyek otthonról, mert állandó jelleggel, magától bekapcsol a box, ami bekapcsolja a  TV-t  és a hifit a HDMI kábelen keresztül. (energiaválság idején ez nagyon jó és hasznos), persze kapcsoló sincs a boxon, tehet marad a kihúzgálás.

- 2 naponta hálózati hiba, állítsam be azt, amit már legelső nap beállítottam?

-  A visszanézési, tekerhetőségi jogok hiánya  !!! (ez a legnagyobb visszalépés!!!!)

- Sorozatfelvétel beállítása, lejátszása nehézkes, zavaros.

- gyorselérés: a következő műsort, (lefele gomb) csak látom, hogy mi lesz, de nem lehet róla informálódni, csak ha  a műsorújságba lépek.

- sokszor pattog a hang és csúszik

- ha azonos hálózaton, lekapcsolom pl. a pc-t, akkor lefagy a kép a TV-n.

- a 4k minicsomag egy vicc, a kanapé tv-t kellett volna berakni tekerhető funkcióval.

Most ennyi időm volt, de írhatnám még a finomságokat, elkésve és amatőr módon lett a váltás levezényelve, közben sok hűséges ügyfelet veszítve. Amikor váltottam és rájöttem, hogy nekem a régi settopbox funkciói fontosabbak, már nem engedték, hogy visszacseréljem a régire, ergo lenyomták a torkomon azt amit nem akartam, egy dilettáns vezető rossz döntse miatt, nem tudtam a megszokott színvonalon élvezni azt, amiért nem kevés pénzt fizetek. Kísérletezzenek azokon akik erre jelentkeznek. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia!

Nagyon sajnáljuk a felmerült kellemetlenségeket, ugyanakkor köszönjük szépen, hogy leírtad tapasztalataidat - ezek hasznosak számunkra. A szolgáltatásunk fejlesztésén folyamatosan dolgoznak szakértő kollégáink, tesztelik és korrigálják a hibákat. Bízunk benne, hogy mielőbb Te is elégedettséggel fogod használni! ^Lia  

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok! nálam előfordul ez a bekapcsoláskori állandó pörgés, nekem annyira hogy youtube után szinte használhatatan, tegnap este 2x inditottam ujra,meg nekem olyat is csinál hoogy a felbontás a legalacsonyabbra ugrik a 480p, tud a tvm 1080p-t is természetesen  egy Philips Ambilight tvről van szó,  jó nem 2 éves de nem adnám semmiért.. eddig jó volt szép képpel dicsértem is, pár hete szórakozik. a chat-en ihiába irtam, ujrainditottak beülüröl azt kalap kabát-.  nem fogok könyörögni, hogy jöjjenek ki, ha nem akarnak nem kell, de akkor vki itt adjon nekem segitséget hogy mit lehet vele kezdeni, ma már HDMI kábelt is cseréltem de semmi,  vagy csak simán csapjam neki a falnak? mert már lassan az következik..de persze a csekket tudjuk küldeni kedves telekom.. 

várom az ötleteket..  :)

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...