Ugrás a tartalomhoz

Gigabites sebességet is tud majd a Telekom


Deino

Ajánlott posztok

Akkor Komárom Esztergom megyében pl Környe területen nálam van vdsl 30 megabit akkor itt is lehet majd 100ast kérni?

Lesz emelés vDSL-en is kérdés hogy mekkora. De nem gondolom hogy 1 gigát vezetnének be mert legutóbb 500 volt a max amiről beszéltek. Ebben a cikkben is csak annyit ír, hogy akár 1 Gbps-et is bír a hálózat.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Itt a lényeg az "ahol" szón van. Mert sok helyen, főleg városokban nem látszik, hogy az ADSL-t felváltanák optikával.

Mert a lényeg nem ez. 2018-ig csak kb 50%-ban kell optikát alkalmazni, mivel 500 Mbit/sec sebességet tervezett el a Telekom 2018-ig 50%-os lefedettséggel.

Ha Pestet teljesen lefedik optikával az már maga olyan 20-30%-os lefedettség. + még az olyan településeket amik ugye megyeszékhelyek - illetve pl. a 29-es körzet, mivel ott egyáltalán nem volt jelen a Telekom ADSL hálózattal, így csakis optika jöhet szóba az egész körzetben, még a kis 1000 fős városban is.

Számok szerint:

  1. Budapest 1,750,000
  2. Kecskemét 112,000
  3. Debrecen 203,000
  4. Nyíregyháza 118,000
  5. 29-es körzet 270,000-300,000

Még hiányoznak a megyeszékhelyek és így is már 2,500,000 a lakosok száma, azaz Magyarország népességének több mint 1/3-a. Ha belevesszük még a maradék székhelyeket el is értük szerintem az 50%-os lefedettséget. + még bele vehetjük Pest megyét, hiszen pl. a Ceglédi körzet is valahogy most került kiépítésre, de ha még ez se elég, akkor még ott vannak az augusztusban kiírt pályázatok, ahol szinte csak optikai hálózatok lesznek (mivel az a leg "NGA" képesebb hálózat, így prioritást élvez) és Open Access, azaz szolgáltatófüggetlen, így szerintem az optikai hálózat még az 50%-ot is bőven át fogja lépni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Hol van az leírva, hogy 2018-ig 50 %-ban kell kiépülnie az optikai hálózatnak?

A Telekom a sajtóközleményében azt írta hogy 2018-ra 50%-ban elérhető lesz legalább az 500 Mbit/sec. Ehhez pedig kell egy kanál logika és megoldódik a probléma. Koax még fejlődhet valamennyit, és képes az 500 Mbit/sec-re az is, de azt azért nem említettem, mert a feltöltése miatt nem nézem egy 500-as csomagnak. vDSL szinte kizárt, hogy 2018-ra 500 Mbit/sec-et toljon.

De ettől még a fent leírt elméletem úgy ahogy helytálló optikai lefedettséggel, hiszen amit leírtam az úgy van. Budapestet és a megyeszékhelyeken optika, a 29-esben szintúgy (itt már majdnem végeztek is).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

De tolhat majd valamikor. Bonding, vektoring, supervektoring, G.Fast.

Nem a vDSL-el van gond hanem annak fejlesztésével. Vagyis 2018-ig az 500 Mbit/sec szinte kizárt, hiszen a cég is annyit közölt hogy addigra 50%-ban biztosítják csak ezt a sebességet... és nem a koax vagy az optika az amely miatt 50% lesz az 500 Mbit/sec hanem a vDSL. Gondolom ezzel arra gondoltak hogy addig nem lesz vDSL-en ily nagy sebesség. Szerintem 100~ körül lesz az akkori sebesség vDSL-en.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
Ekkor: 2015. 09. 16. at 14:35, Deino írta:

Ezekkel a fejlesztésekkel lassan haladnak,biztos csúszás lesz belőle. Sok önkormányzattal kell megegyezni,ha sikerül. ;)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ez mennyire igaz.  Továbbra sem érhető, hogy az "elmaradott" nagy népsürűségü városi települékeseken a korszerűtlen  U10-et miért nem váltják le VDSL-el zöldmezős beruházásban. Jelenleg uptikán csak a kormányzati 300 mrd-os támogatásból megvalósuló kistérségi fejlesztés folyik, plusz Nyíregyháza és a monori körzet.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Úgy gondolom egyébként hogy a "szürke" települések (teljesen szolgáltatómentes övezet) még a kisebbik gond, hiszen az alvállalkozók kihúzzák frissen az optikát. A nagyobb problémát a régi, azon belül is a felelőtlenül elhanyagolt dsl hálózatok jelentik.

Optikai szemszögből Budapest lehet kizárólag csak érdekes... mert az biztos nem egy egyszerű történet...

Optikai fejlesztés meg a "hálózatfejlesztési" oldalon megjelölt települések esetében van, azok meg egyelőre "saját költségen alapuló" történetek. (2013-2014-től fejlesztenek, a kormányzati szándék meg akkor még a béka *****e alatt se volt).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Ekkor: 2016. 02. 10. at 7:46, btz írta:

Amúgy pedig csak 100 mbps re képes 50%-os hálózatnak kell lennie 2018-idg nem 500-nak. Ezt meg lehet tolni a vdsllel (bonding stb) 2018-ra.

Törvényileg igen, de a Telekom nyilatkozata nem a törvény.

Ők 2018-ra 50%-ban 500 Mbit/sec-et tesznek elérhetővé a saját hálózatukon... (mondjuk kérdés, hogy az 500 Mbit 2018-ra nem mondható majd valami egyedülállónak, hiszen már a konkurencia régen tudja... sőt.. hogy részükről mi lesz 2018-ra, lehet ők már egyel előrébb ugranak.) Persze ez olyan mint a Hálózatfejlesztés, van is meg nincs is... 

3-at lépünk előre, 2-öt vissza, kb. ez jellemzi a telekom hálózatkiépítési mehanizmusát.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...