blaszlo

Tag
 • Tartalmak

  34
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

blaszlo a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

397 profilmegtekintés
 1. Nálam is ez a jelenség van, ugyanezen a díjcsomagon! Akkor érződik legjobban a telefonvonali probléma, mikor a torrent csak 4-5 kB/s fel, le sebességgel működik. Az UPnP kikapcsolása után, a torrentes gépnek beállítottam fixen a 192.168.1.253 ip címet és nyitottam 45682 TCP és UDP portot. Mióta így csináltam javult a helyzet, hogy legalább már nagy észben kicsörög a telefon. Hívásnál viszont ha tárcsázáskor pont abban a pillanatban nyomom meg valamelyik szám billenytyűjét és abban a pillanatban berecseg a vonal, vagy pillanatra megszakad akkor a lenyomot billentyűhöz tartozó szám kimaradhat , és kimenő hívásnál néha emiatt mondja be, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható, mert kimaradt minimum 1 számjegy tárcsázásnál a szakadozás miatt.. Továbbá a torrent klinsen belül a beállításoknál a BitTorrent menüben minden pipát kivettem. Ezek után úgy érzem nálam javult a helyzet, persze nem működik tökéletesen így sem.
 2. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Sagemcom F@st 5655v2 portjairól az IPTV dekóderek irányába menő utp kábeleket, Gigabit képes switchbe be lehet-e kötni úgy hogy ne akadozzon a szolgáltatás? A Sagemcom 4 portjából 3-at lefoglalnak az IPTV csatlakozások. és ezeknek a számát jó lenne csökkenteni. Milyen megoldási lehetőségeket ajánlanátok? Válaszokat előre is megköszönöm!
 3. Sajnos nem sikerült elintézni eddig, a telefon végén lévő műszaki ügyfélszolgálatos ismételten nem értette a problémát. Az a szomorú tapasztalatom, hogy az ügyfélszolgálaton, egyre felkészületlenebb ügyintézők vannak beültetve sajnos. A problémát elküldtem e-mail-en képekkel, válaszra várhatok vagy 30 napot.
 4. Nálam nem működik, Ipv6 címet sem kapok. A telefonos ügyfélszolgálatosnak fogalma sem volt róla mit kérdezek.
 5. Sziasztok! GPON hálózaton Sagemcom F@st 5655v2 AC eszközzel igénybe vehető 1000/1000 lakossági előfizetéssel Telekom IPv6 dual-stack szolgáltatás? Előre is köszönöm!
 6. Üdvözlet! Nekem is ugyanez az 1000/1000 csomag van, a feltöltési sebesség 200 megabit/s alatt van jó pár napja észleltem előtte 900/900 körüli értékek voltak mérhetőek. Semmi megszokottól eltérőt nem tettem. A telefon vonal is szakadozik, akkor mikor a neten adatforgalom zajlik és a telefon is párhuzamosan van használva.
 7. A szoftver frissítés az analóg telefonvonal szakadozását sem oldotta meg, a wifivel 2,4 GHz-en adódik probléma, ami eddig nem volt jellemző.
 8. A napokban a Sagemcom F@st 5655v2 AC eszközön szoftver frissülés történt SG3G10000454 szoftver verzióra. Még decemberben azt ígérték a szerelők, hogy a szolgáltatással kapcsolatos problémákat (telefonvonal szakadozás, helyi hálózaton nagy adatforgalom esetében bekövetkező lehalás) a szoftver frissítés meg fogja oldani. Pozitív változást a fennálló problémák javulásában eddig nem észleltem. Másnak esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
 9. Köszönöm szépen!
 10. GPON optikai hálózaton mekkora MTU érték állítható be maximálisan?
 11. Szia! Nálam szintén hasonló a helyzet, ráadásul még a telefonvonal is szakadozik időszakosan. Nálam jelenleg 300 mbit/s körüli sebesség mérhető. Jeleztem a problémákat többször ügyfélszolgálatra, ahol azt válaszolták hogy a szerződésben leírt garantált értéket biztosítják. Illettve küldtek SMS-t hogy hibát nem találtak.
 12. Köszönöm a tanácsokat! Bejelentem majd hibára.
 13. Lényegében mindegyik eszközt a Digitális elosztóhoz csatlakozik kizárólag internet elérésre használjuk. Igaz