blaszlo

Tag
 • Tartalmak

  44
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

blaszlo a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

686 profilmegtekintés
 1. Szia! Én Egertől kb. 25 km-re lakok IPTV-n helyi tv-k között csak a TV Eger fogható, tető antennás vétel viszont szabadon fogható Gyöngyösi Tv, Tv Eger is. Jó lenne ha a helyi tv csatornák közül IPTV-n a most fogható Tv Eger helyi tv csatorna mellé elérhető lenne még a Gyöngyösi Tv,, és a Füzesabony VTV. Nem tudom van-e lehetőség ezeket a helyi csatornákat is bekapcsoltatni. Levélben történt megkeresésre még nem válaszoltak. Technikailag ha akarnák szerintem lehetővé lehetne tenni a helyi tv-k országos elérését IPTV szolgáltatáson, minden csatornának külön száma van, ezzel is növelhető lenne a csatorna választék.
 2. Levélbe ezt válaszolták! Telefonos megkeresésre meg azt mondták, hogy az IPTV szolgáltatás miatt nem kapcsolják be, mert utána akadozni fognak az adások. Előbb utóbb majd eljut mindenhova.
 3. Nekem ezt válaszolták levélben történő megkeresésre: KEDVES Ügyfelünk! A nekünk írt levelével kapcsolatosan szeretnénk választ adni, jelenleg egy Fast5655v2AC HGW készülékkel rendelkezik , ami még nem támogatja az IPV6 dual-stack opciót. Az , hogy mikor válik elérhetővé ez az opció erre a készülékre , sajnos még most nem tudható. További kérdéssel kapcsolatban , keresse a 1414-es központi számunkat. Figyelmébe ajánljuk a Gyakori kérdéseket, ahol a legtöbb kérdésére választ találhat (pl. ügyintézés, megrendelés, készülék- és műszaki beállítások, elektronikus számla, kedvezmények témakörökben), valamint a szolgáltatásainkkal kapcsolatos problémák megoldásában segítséget nyújtó, általános hibaelhárítási segédletünket. Üdvözlettel:
 4. Már én is érdeklődtem az IPv6 bekapcsolása ügyében Sagemcom 5655V2 optikai eszközöm van. A szakértő akit kapcsoltak hosszas várakoztatás után, azt mondta, hogy nem javasolja jelenleg a bekapcsolást, mert IPTV szolgáltatás is van, amibe zavart okozhat ha bekapcsolásra kerül az IPV6.
 5. Kedves BTZ! Eszem ágában sincs kikapcsoltatni, örülök hogy újra elérhető lesz ez a szolgáltatás! Köszönöm az infókat!
 6. Sziasztok! A tegnap éjszakára meghirdetett hálózatkorszerűsítés után észrevettem, hogy a Sagemcom 5655V2 eszközöm elkezdett sugározni egy titkosítatlan Telekom Fon WiFi HU nevű hálózatot a sajátom mellé, ugyanazon számú csatornákon. A Wifi Fon szolgáltatás igénybevételéhez szükséges régi felhasználó névvel és jelszóval nem enged fel a hálózatra. Az új jelszó és felhasználónév megtudásához hívtam az ügyfélszolgálatot, az ügyintéző hölgy szerint a Telekomnál nem vehető igénybe ilyen szolgáltatás. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megtudni a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatokat? Köszönöm előre is a válaszokat!
 7. Sziasztok! Végülis sikerült összerendelni, a távirányító funkció működik! A sikeres összerendeléshez a következőket tettem: Sagemcom 5655v2 eszközön fix helyi ip-t állítottam be az Iptv vevőegység részére, A vevőegységet és egy Tp-link routert (Tl-Wr741N) egy IGMP képes switchre csatlakoztattam (Tp-Link TL-SG105e) majd a Sagemcom 5655v2 -re csatlakoztattam. A telefonról wifi a Tl-Wr741N routerre csatlakozva, rögtön sikerült összerendelni a távirányító funkciót, a csatornaváltás, hangerő szabályzás működik 1-2 másodperces fázis késésekkel. Sikeres összerendelés után visszaállítottam az eredeti állapotot (Sagemcom 5655v2-re csatlakozik a telefon wifin, illetve az Iptv vevőegység is ) a távirányító funkció ezután már így is működik. Azóta az összes érintett eszköz újraindítása került, a beállítások megmaradtak, wifin keresztül ezek után is működik a távirányító funkció. Ismerősnél is csináltam, így nála is rögtön összeállt! Jelenleg a csatorna sorrend módosítás nem működik telefonról, nem látjuk melyik csatorna hova kerül. A csatorna sorrend mĂłdosĂ­táskor a telefonon nem jelez vissza semmit, illetve nem jelzi a sorrend változást, a vevĹ‘egysĂ©gen viszont a csatorna sorrend megváltozik.
 8. Sziasztok! A Telekom univerzális távirányítóját nem tudom összehangolni az egyik Tv készülékkel. A tv típusa Akira LED-B01HU32H, a hozzávaló távirányító RCT-B04TU, a Telekom oldalán található bővített Tv készülék kódok listájában a márkához 0079 kód tartozik, aminek beállítására a tv készülék nem reagál. Lenne esetleg valakinek ötlete, esetleg milyen más kóddal lehetne megpróbálni, hogy működjön? Válaszokat előre is köszönöm!
 9. Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy a Sagemcom 5655v2 nem támogat egyenlőre valamit, ami ehhez a helyes működéshez kellene.
 10. Sziasztok! Próbáltam beállítani a Műsorújság alkalmazás távirányító funkcióját, sikertelenül. Lépésről lépésre követem a leírásnak megfelelően az utasításokat, a TV készülékről a Qr kód beolvasása után mindig sikertelen csatlakozást ír. Az IPTV vevőegység típusa Technicolor ISB2201, az optikai eszköz Sagemcom 5655v2 típusú, a csatlakozási kísérletkor wifin van csatlakozva. Hol lehet a hiba? Köszönöm előre is a válaszokat!
 11. Nálam is ez a jelenség van, ugyanezen a díjcsomagon! Akkor érződik legjobban a telefonvonali probléma, mikor a torrent csak 4-5 kB/s fel, le sebességgel működik. Az UPnP kikapcsolása után, a torrentes gépnek beállítottam fixen a 192.168.1.253 ip címet és nyitottam 45682 TCP és UDP portot. Mióta így csináltam javult a helyzet, hogy legalább már nagy észben kicsörög a telefon. Hívásnál viszont ha tárcsázáskor pont abban a pillanatban nyomom meg valamelyik szám billenytyűjét és abban a pillanatban berecseg a vonal, vagy pillanatra megszakad akkor a lenyomot billentyűhöz tartozó szám kimaradhat , és kimenő hívásnál néha emiatt mondja be, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható, mert kimaradt minimum 1 számjegy tárcsázásnál a szakadozás miatt.. Továbbá a torrent klinsen belül a beállításoknál a BitTorrent menüben minden pipát kivettem. Ezek után úgy érzem nálam javult a helyzet, persze nem működik tökéletesen így sem.
 12. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Sagemcom F@st 5655v2 portjairól az IPTV dekóderek irányába menő utp kábeleket, Gigabit képes switchbe be lehet-e kötni úgy hogy ne akadozzon a szolgáltatás? A Sagemcom 4 portjából 3-at lefoglalnak az IPTV csatlakozások. és ezeknek a számát jó lenne csökkenteni. Milyen megoldási lehetőségeket ajánlanátok? Válaszokat előre is megköszönöm!
 13. Sajnos nem sikerült elintézni eddig, a telefon végén lévő műszaki ügyfélszolgálatos ismételten nem értette a problémát. Az a szomorú tapasztalatom, hogy az ügyfélszolgálaton, egyre felkészületlenebb ügyintézők vannak beültetve sajnos. A problémát elküldtem e-mail-en képekkel, válaszra várhatok vagy 30 napot.
 14. Nálam nem működik, Ipv6 címet sem kapok. A telefonos ügyfélszolgálatosnak fogalma sem volt róla mit kérdezek.