blaszlo

Tag
 • Tartalmak

  40
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

blaszlo a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

445 profilmegtekintés
 1. Kedves BTZ! Eszem ágában sincs kikapcsoltatni, örülök hogy újra elérhető lesz ez a szolgáltatás! Köszönöm az infókat!
 2. Sziasztok! A tegnap éjszakára meghirdetett hálózatkorszerűsítés után észrevettem, hogy a Sagemcom 5655V2 eszközöm elkezdett sugározni egy titkosítatlan Telekom Fon WiFi HU nevű hálózatot a sajátom mellé, ugyanazon számú csatornákon. A Wifi Fon szolgáltatás igénybevételéhez szükséges régi felhasználó névvel és jelszóval nem enged fel a hálózatra. Az új jelszó és felhasználónév megtudásához hívtam az ügyfélszolgálatot, az ügyintéző hölgy szerint a Telekomnál nem vehető igénybe ilyen szolgáltatás. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megtudni a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatokat? Köszönöm előre is a válaszokat!
 3. Sziasztok! Végülis sikerült összerendelni, a távirányító funkció működik! A sikeres összerendeléshez a következőket tettem: Sagemcom 5655v2 eszközön fix helyi ip-t állítottam be az Iptv vevőegység részére, A vevőegységet és egy Tp-link routert (Tl-Wr741N) egy IGMP képes switchre csatlakoztattam (Tp-Link TL-SG105e) majd a Sagemcom 5655v2 -re csatlakoztattam. A telefonról wifi a Tl-Wr741N routerre csatlakozva, rögtön sikerült összerendelni a távirányító funkciót, a csatornaváltás, hangerő szabályzás működik 1-2 másodperces fázis késésekkel. Sikeres összerendelés után visszaállítottam az eredeti állapotot (Sagemcom 5655v2-re csatlakozik a telefon wifin, illetve az Iptv vevőegység is ) a távirányító funkció ezután már így is működik. Azóta az összes érintett eszköz újraindítása került, a beállítások megmaradtak, wifin keresztül ezek után is működik a távirányító funkció. Ismerősnél is csináltam, így nála is rögtön összeállt! Jelenleg a csatorna sorrend módosítás nem működik telefonról, nem látjuk melyik csatorna hova kerül. A csatorna sorrend mĂłdosĂ­táskor a telefonon nem jelez vissza semmit, illetve nem jelzi a sorrend változást, a vevĹ‘egysĂ©gen viszont a csatorna sorrend megváltozik.
 4. Sziasztok! A Telekom univerzális távirányítóját nem tudom összehangolni az egyik Tv készülékkel. A tv típusa Akira LED-B01HU32H, a hozzávaló távirányító RCT-B04TU, a Telekom oldalán található bővített Tv készülék kódok listájában a márkához 0079 kód tartozik, aminek beállítására a tv készülék nem reagál. Lenne esetleg valakinek ötlete, esetleg milyen más kóddal lehetne megpróbálni, hogy működjön? Válaszokat előre is köszönöm!
 5. Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy a Sagemcom 5655v2 nem támogat egyenlőre valamit, ami ehhez a helyes működéshez kellene.
 6. Sziasztok! Próbáltam beállítani a Műsorújság alkalmazás távirányító funkcióját, sikertelenül. Lépésről lépésre követem a leírásnak megfelelően az utasításokat, a TV készülékről a Qr kód beolvasása után mindig sikertelen csatlakozást ír. Az IPTV vevőegység típusa Technicolor ISB2201, az optikai eszköz Sagemcom 5655v2 típusú, a csatlakozási kísérletkor wifin van csatlakozva. Hol lehet a hiba? Köszönöm előre is a válaszokat!
 7. Nálam is ez a jelenség van, ugyanezen a díjcsomagon! Akkor érződik legjobban a telefonvonali probléma, mikor a torrent csak 4-5 kB/s fel, le sebességgel működik. Az UPnP kikapcsolása után, a torrentes gépnek beállítottam fixen a 192.168.1.253 ip címet és nyitottam 45682 TCP és UDP portot. Mióta így csináltam javult a helyzet, hogy legalább már nagy észben kicsörög a telefon. Hívásnál viszont ha tárcsázáskor pont abban a pillanatban nyomom meg valamelyik szám billenytyűjét és abban a pillanatban berecseg a vonal, vagy pillanatra megszakad akkor a lenyomot billentyűhöz tartozó szám kimaradhat , és kimenő hívásnál néha emiatt mondja be, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható, mert kimaradt minimum 1 számjegy tárcsázásnál a szakadozás miatt.. Továbbá a torrent klinsen belül a beállításoknál a BitTorrent menüben minden pipát kivettem. Ezek után úgy érzem nálam javult a helyzet, persze nem működik tökéletesen így sem.
 8. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Sagemcom F@st 5655v2 portjairól az IPTV dekóderek irányába menő utp kábeleket, Gigabit képes switchbe be lehet-e kötni úgy hogy ne akadozzon a szolgáltatás? A Sagemcom 4 portjából 3-at lefoglalnak az IPTV csatlakozások. és ezeknek a számát jó lenne csökkenteni. Milyen megoldási lehetőségeket ajánlanátok? Válaszokat előre is megköszönöm!
 9. Sajnos nem sikerült elintézni eddig, a telefon végén lévő műszaki ügyfélszolgálatos ismételten nem értette a problémát. Az a szomorú tapasztalatom, hogy az ügyfélszolgálaton, egyre felkészületlenebb ügyintézők vannak beültetve sajnos. A problémát elküldtem e-mail-en képekkel, válaszra várhatok vagy 30 napot.
 10. Nálam nem működik, Ipv6 címet sem kapok. A telefonos ügyfélszolgálatosnak fogalma sem volt róla mit kérdezek.
 11. Sziasztok! GPON hálózaton Sagemcom F@st 5655v2 AC eszközzel igénybe vehető 1000/1000 lakossági előfizetéssel Telekom IPv6 dual-stack szolgáltatás? Előre is köszönöm!
 12. Üdvözlet! Nekem is ugyanez az 1000/1000 csomag van, a feltöltési sebesség 200 megabit/s alatt van jó pár napja észleltem előtte 900/900 körüli értékek voltak mérhetőek. Semmi megszokottól eltérőt nem tettem. A telefon vonal is szakadozik, akkor mikor a neten adatforgalom zajlik és a telefon is párhuzamosan van használva.
 13. A szoftver frissítés az analóg telefonvonal szakadozását sem oldotta meg, a wifivel 2,4 GHz-en adódik probléma, ami eddig nem volt jellemző.