Ugrás a tartalomhoz
 • 2

Analóg Kábel TV


abc

Kérdés

 • Válaszok 546
 • Létrehozva
 • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

 • 0
 • Telekom

Szia!

Minicsomag nem kizárólag IPTV-hez köthető, ugyanúgy kérheted DigitálisTV és SatTV mellé is, de analóg KTV mellé sajnos nem.

(Nem mellesleg a szolgáltatás minősége is jobb lesz, ha analóg TV-ről váltasz valamely másik csomagra.)

Mivel minicsomagokat ugye úgy is lehet kérni (pl. IPTV esetében), hogy a boxon keresztül megrendeled, ezért (is) van az, hogy csak azokon az előfizetéseken elérhető, ahol box van, mivel ott távolról indítható/leállítható egy-egy kiegészítő szolgáltatás, és nem kell hozzá telekom szakértő kollégát kiküldeni.

Üdv, N.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3

Szia!

 

BNicky

 

Azt tegyük hozzá,hogy új előfizetést már nem kötnek DKTV-re (csak meglévő hűség hosszabbítás lehetséges) ,tehát csak IPTV vagy SAT TV-re tud migrálni és akkor minicsomagot is kérhet.

 

Mivel minicsomagokat ugye úgy is lehet kérni (pl. IPTV esetében), hogy a boxon keresztül megrendeled, ezért (is) van az, hogy csak azokon az előfizetéseken elérhető, ahol box van, mivel ott távolról indítható/leállítható egy-egy kiegészítő szolgáltatás, és nem kell hozzá telekom szakértő kollégát kiküldeni.

 

IPTV-ről ez a menüpont sajnos ki lett szedve az új rendszer bevezetése miatt!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Lehet-e tudni valamit, hogy a Telekom meddig működteti még az analóg kábeltv-t, mikor mondja azt, hogy mostantól nem lesz, és az analóg ktv-s ügyfelek vagy átállnak IPTV-re, vagy viszlát?
Évek óta látni és hallani, hogy erre készülnek. Folyamatosan csökken a csatornaszám, új előfizetők már nem fizethetnek elő analógra tudtommal, illetve a meglévőknek is korlátozzák a hűségidő hosszabbítást.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Legkésőbb 2016-ra írták elő teljes analóg meg szüntetést de hogy ez 2016 ban mikor azt nem lehet egyenlőre tudni. Viszont addig is területenként eltérően csökkeni fog csatorna szám de cserébe kódolatlan digitális kábel tv-t lehet igénybe venni. Nálunk lehet még 2 évre hűséget kötni de hogy ha a T úgy dönt hogy 2 év le járta előtt ki vezeti innen teljes analóg kínálatot akkor vége a szerződésnek is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Már folyik az átállás, minden hónapban lekapcsolják néhány területen, talán októberben a központi fejállomást is lecsapják. Kódolatlan dvb-c lesz helyette (tehát bolti boxokkal is lehet majd használni, ha régi tvje van valakinek). Győr környékén átveszi a vidanet. Át lehet állni iptvre is, de ha valaki ragaszkodik az analóghoz, akkor felmondhatja szerintem kötbér mentesen. Tehát jó ez, mert haladás, csak az idősebbek lesznek problémában. De én kíváncsian várom, hogy kezd e valamit a telekom a felszabadult frekvencia tartománnyal. 

És igen, az iptv lesz a vége. A telekom a saját koax hálózatán mindenhol tudja nyújtani, dvb-c re sem tudsz már előfizetni, én azt hittem, hogy az hamarabb lesz lekapcsolva, mint az analóg. Én 2 évet adok a dvb-cnek is. Eddig is veszteséges volt 3 technológiát fenntarrani egy hálózaton. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Értem, köszönöm.

Azért lesz érdekes, mert nekem DVB-C-s tv-m van, és azt tapasztalom, hogy egyes multiplexeken, jellemzően amik alacsony frekvencián vannak, valami külső zavar szűrődik be a hálózatba. Néhány esetében ez csak rossz jelminőséget eredményez, de van olyan is, ahol a multiplex azonosítója torzul, és folyamatosan változik. Namost ez az én tv-met teljesen összezavarja, és ezeket a multiplexeket vagy törli, vagy a hibás jelek miatt az egész csatornalistát átrendezi.

Úgy tudom, saját készülékekhez nem nyújt technikai támogatást a telekom, tehát ha ilyen jellegű hibát bejelentek náluk, valószínűleg vegyen beltérit a telekomtól lesz a válasz. Mondjuk akkor majd jelezzük a Médiahatóságnak.

 

A teljes IP TV átállás meg... a törvény által kötelezően biztosítandó "szociális csomag" ugyan ott is előfizethető, de 45.000 ft bekötési díjat kérnek. Előre látom a kisnyugdíjasokat mennyire fognak neki örülni.

Mert pl nálunk nincs földfelszíni tv, tehát csak telekom vagy műhold.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Szerintem nem tudsz majd boxot venni a telekomtól. Ugyanúgy felveszik hibára, mint az analóg tv-t, hiszen nem biztos a tv hiba. 

Egyébként nincs estetleg háromnál több végpont? Nem maradt bent valahol egy jelerősítő vagy splitter a hálózatodban? Ha van neted nézd meg szerintem az első elágazás splitterét, hogy milyen frekiket vág le, lehet, hogy még korábbról maradt és túl közel van a dvb-c elejéhez. Vagy lehet, hogy egy másik régebbi tvből csorog vissza valami. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Köszönöm a rengeteg választ. :)

A hiba nem nálam van, mert osztás előtt, közvetlenül a bejövő kábelre csatlakozva is ugyan ez a helyzet.

Például a 434-es Mhz-en
szolg.azon: e000 vagy 0037 vagy 0004
multiplex: TSID0032 ONID0032 vagy TSID0008 ONID ffff
hálózat: IDe000 vagy ID0064 

Tehet ezek mind össze-vissza ugrálnak, és meghülyül a tv. De akkor alig várom, hogy akár csak egy digitális csatornát is megnyissanak, ahol van ilyen hiba, és egyből jelentem is be.

 

Egyébként a 432-438MHz-en van amatőr és ipari svá, úgyhogy itt a levegőben szaladgálnak a cuccosok.

De más frekikkel is van gond.

Itt nem a telekom építette ki a hálózatot, úgyhogy nem ismert a kábelek minősége/árnyékolása. Viszont mióta a telekom átvette, nagyon nem törődnek vele, hiányoznak a leágazókból a véglezáró ellenállások, helyenként üres szűrők lógnak belőlük, vagy sima csavaros F csatlakozóvan van bekötve egy fogyasztó. Niányoznak a szugorcsövek ar RG11-es illesztésekről.

 

Modem jelszint rettenetesen ingadozik, down power este -2 és -4, napközben -7 és -9 között van. Upstream power stabilabb, este 49,5, napközben 51. SNR átlag 38. De ez csak azóta van, hogy egy optikai hibánál egy kedves szerelő felmászott itt az oszlopra, és az akkori stabil 0-s down power szépen elvitte -4.be. :( Optikai hibánál miért kellett hozzányúlni a koax erősítőhöz, a mai napig nem tiszta.

A digitális ktv meg mindig is ilyen volt, stabil jelértékeknél is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Sajnos itt ez a megszokott. Nyáron minden évben előfordul, hogy 55 körülre felmegy napközben, és megszakad. Mióta telekom van, jelen van a probléma, és nem tudják megoldani. Erősítőn állítanak, akkor lemegy 54-re, de ez a max, amit ki tudnak hozni belőle. :(

Lehet, hogy a digitális kábeltv-vel is ez lesz. nem fogják megtalálni a hibát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Ja igen. Visszatérve az analóg lekapcsolásra, nincs valahol valami tájékoztató, hogy melyik régióban mikor lesz lekapcsolás?

 

Édesapám mai napon keresték valami jövőre lejáró szerződés miatt, csak aztán megszakadt a vonal. Csak az analóg ktv jár le jövőre, elképzelhető, hogy már azért keresték, mert már nem lehet majd hosszabbítani?

Bár érdekes, mert nem apukám nevén van az előfizetés, és az ő telefonszáma meg sincs adva sehol. :O

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Ez nálunk is probléma.

Egyfelől mi a digitális átállással is megjártuk, mert azóta a településen nincs szabadon fogható tv. A T örülhet, mert aki tévézni akar, elő kell, hogy fizessen náluk, esetleg műholdas szolgáltatónál.

Aztán most jön a T-nél is a digitális átállás majd. Rengeteg analóg előfizető van még itt, aminek az a fő oka, hogy családi házakban 2-3-4 TV is van. Nálunk is 3 van, de nem fogunk még 1600-at fizetni IPTV beltérire. Meg addig nekem nem kell IPTV, amíg kötelező a T routerét használni. Nem akarok kettőt egymás után kötni, szolgáltatóét meg nem fogok fő routerként használni több ok miatt sem. Van nekem saját, az is tudja az IPTV-t osztani. Majd egyszer talán engedik a saját eszközt, legalább router fronton.

Meg ugye ahogy írtad, a helyi tv, ami nálunk nemhogy IPTV-n, de ahogy néztem digitálison sincs fent. Nem tudom mi lesz vele. Elég apró csatorna, nagyon pici költségvetéssel.

 

Igazából én örülök, hogy megszűnik az analóg, mert idejemúlt, sőt, már régebben meg kellett volna hozni ezeket a lépéseket. A kódolatlan DVB-C nagyon jó, gondolom úgy lesz megoldva, hogy analóg csatornák frekvenciájára lesz átszervezve, és akkor ugyan úgy egy oszlopra helyezett szűrővel tudják a csomagokat megbontani. Kár, hogy ezt is ki akarja vezetni a T.

IPTV-t meg már fentebb leírtam, hogy miért nem kedvelem. Sok ott még a korlátozás, plusszköltség.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Mi a gond a digitális földfelszíni adással ? 6-7 csatorna kb ingyen nézhető.

Ez a nem fogok +x forintot fizetni dologgal csak magadat szívatod hosszú távon vagy fizetsz majd vagy felmondod és tányéros. Pedig marad kötelező a T router használat ez van max annyit tehetsz hogy T eszközön dmz be rakod saját routered címét.

 

Szerintem nem így lesz megoldva, mert csak a ki kerülő csatornákat pótolják vissza digitálissal.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Az a gond vele, hogy nem fogható. :) Analóg vétel volt, de az azt szolgáltató átjátszó nem lett üzembe helyezve digitális szórásra, így nincs lefedve a település. Volt, nincs.

A műholdvétel is elég gyenge, nagy tányérral is elmegy a vétel, ha jön az eső.

Tehát marad a T kábele.

 

Volt már nálam EPC 3925-ös modem, DMZ-be az enyémmel, de semmit nem ért. Folyamatos szívás volt az egész. Tudom, most már D-Linket hoznak, de félek már attól is, és nem akarok újabb napokat/heteket szívni vele. Most így hirtelen nem is tudom, hogy elérném-e távolról a cuccaim ezzel a megoldással.

Ha meg egyszer elviszik a fél év alatt kisírt EPC 3212-met, akkor azt már soha vissza nem kapom. :(

 

Addig lesz T kábel, amíg IPTV nélkül el lehet lenni, utána felmondom.

 

Kíváncsi leszek, hogy fogja bírni az itteni hálózat, ha mindenki IPTV-re vált, mert hétvégén a 20 megás netből 2-3 mega marad a terhelés miatt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 1

Az itt is van rendszeresen.. 2-3 havonta, mert elmegy a net. Ezért is félek az IPTV-től, mert akkor már tv sem lesz, nemc sak net meg telefon.

De meglátjuk, hátha csinálnak majd fejlesztéseket, és minden ok lesz.

Bár sajnos nem igen teszi ezt lehetővé a hálózat kialakítás. Optika 5 km-t jön oszlopokon keresztül az erdőn. Fa kidől, vadász átlövi puskával stb. Mondjuk ilyenkor analóg tv is halott.

Koax és erősítők a villanyoszlopokon, 15-20 fokos hőmérséklet változásnál annyit mozog a jelerősség, hogy leszakadnak a modemek. Ilyenkor legalább analóg tv van.

Tavaly foci VB napján ment el a teljes szolgáltatás, mindenki nagyon boldog volt. :)

 

De mondom, analóg tényleg a multé, csak azt sajnálom, hogy a digitális is megy majd a kukába. Szolgáltató szemszögéből makszimális mértékben megértem, de ettől függetlenül nem tartom jó ötletnek.

Ilyenkor szokták mondani, hogy lehet szolgáltatót váltani... már ahol van másik. :(

És ezt most nem T ellen mondom, nem őket akarom szapulni, mondom, megértem őket, logikus lépés az ő oldalukról. Csak nem minden fogyasztó fog örülni annak, hogy havi 2000 ft-al nő a számlája.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...