Ugrás a tartalomhoz
 • 2

Analóg Kábel TV


abc

Kérdés

 • Válaszok 546
 • Létrehozva
 • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

 • 1

Legkésőbb 2016-ra írták elő teljes analóg meg szüntetést de hogy ez 2016 ban mikor azt nem lehet egyenlőre tudni. Viszont addig is területenként eltérően csökkeni fog csatorna szám de cserébe kódolatlan digitális kábel tv-t lehet igénybe venni. Nálunk lehet még 2 évre hűséget kötni de hogy ha a T úgy dönt hogy 2 év le járta előtt ki vezeti innen teljes analóg kínálatot akkor vége a szerződésnek is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 0

Ha ezt az IPTV+analóg históriát egy előfizetésen érted, akkor nem kapsz semmit, hiszen IPTV előfizető vagy (hivatalosan). Ekkor Neked kell gondoskodnod, hogy az IPTV mellett a kábelen OPCIONÁLISAN elérhető analóg helyett DVB-C vételt tudd fogni.

 

Ha külön előfizetésről van szó, akkor vszínűleg STBot kapsz.

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 5

2, Mûszaki okok miatt 2015. október 31-én megszüntetjük egyes analog díjcsomagjainkat, s ezzel a változással összefüggésben új technológián biztosítjuk a továbbiakban a szolgáltatást az érintett elõfizetõk számára. A módosítás a következõ szolgáltatási területek és programcsomagok elõfizetõit érinti:

 

Központi fejállomásról ellátott területek (kivéve: Csépa, Perkáta, Siófok, Szelevény, Tiszakürt,Tiszasas, Tiszaug)- Családi csomag;

Békéscsaba és környéke, Hódmezõvásárhely és környéke, Szeged és környéke - Alap csomag,

Mindszent - Start csomag.

 

A technológiaváltásra 2015. augusztus 1.-tõl október 31.-ig kerül sor, így az analog kábeltelevízió szolgáltatásról ezen idõtartamalatt folyamatosan térünk át az új kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatásra.
A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi elõfizetési díját.

Az érintett elõfizetõket közvetlenül értesítjük a változásról. (ÁSZF Törzsrész 2.3.3., 3.1., 3.3., 4.3., 5.2., 7.1.1.3. pont, 2, 3, 5/A, 6/C
Melléklet)

 

3, Megszüntetjük az analog kábeltelevízió szolgáltatás értékesítését.A meglévõ– a 2. pontban nem érintett - elõfizetõk részére a továbbiakban is biztosítjuk a szolgáltatás igénybevételét. (ÁSZF Törzsrész 3.1. pont, 2, 3, 5/A, 6/C Melléklet.)

 

Forrás: Aktuális számla

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 4

 

Van ott még érdekesség

pl

1) A jelátalakítót 2015. júliusától díjmentesen, futárral küldjük ki a számlázási címedre. A kiszállítás pontos időpontjával kapcsolatban a Magyar Posta munkatársa fogja veled felvenni a kapcsolatot. A média konvertert szakember segítsége nélkül, csak a TV készülékedhez kell csatlakoztatni a csomagolásban található útmutató alapján.

2) Jelátalakító rendelési igényedet augusztustól a Magyar Telekom hálózatából díjmentesen hívható 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon adhatod le vagy üzleteinkben, weboldalunkon megvásárolhatod.

 

Azt írja Júliusától díjmentesen kiküldik a jelátalakítót,de a következő sorban már arról regél,hogy Augusztusban lehet megrendelni a jelátalakítót! :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3

Szia!

 

BNicky

 

Azt tegyük hozzá,hogy új előfizetést már nem kötnek DKTV-re (csak meglévő hűség hosszabbítás lehetséges) ,tehát csak IPTV vagy SAT TV-re tud migrálni és akkor minicsomagot is kérhet.

 

Mivel minicsomagokat ugye úgy is lehet kérni (pl. IPTV esetében), hogy a boxon keresztül megrendeled, ezért (is) van az, hogy csak azokon az előfizetéseken elérhető, ahol box van, mivel ott távolról indítható/leállítható egy-egy kiegészítő szolgáltatás, és nem kell hozzá telekom szakértő kollégát kiküldeni.

 

IPTV-ről ez a menüpont sajnos ki lett szedve az új rendszer bevezetése miatt!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3

Ami a napokban viszont feldühített, hogy a kb. 2 hét múlva induló új közszolgálati csatornát - MTV4 sport - az eddigi Duna World (C 09 csatorna) helyée kívánják tenni. Ennek kezeti jele, hogy ja Duna World csatorna megszűnt, helyette az MTV4 monoszkópja látható 24 órában.

 

A magam részéről én nem vagyok sportrajongó, soha nem nézek egyetlen sportcsatornát se, de megértem az erre irányuló nézői igényeket.

 

Azt viszont nagyon nem értem meg, hogy miért pont a közszolgálati Duna World csatorna (C 09) helyére kell betenni az MTV4-et, továbbá miért kell megszűntetni a Duna Worldöt? A bejövő kábel analóg módon történő továbbító rendszerén (vagy nem tudom pontosan miként nevezzem ezt) megtalálható még számos reklámgyárat üzemeltető gagyi csatorna, amelynek a terhére be lehetne illeszteni ezt az MTV4-et, akkor miért éppen egy másik özszolgálati csatornát (amelyet pedig kötelező továbbítani) kellett kilőni miatta?

 

Tehát jelenleg ezt a régi Duna World - C 09 csatorna kiosztást kellene visszaállítani a fejállámáson, hogy ne egy hülye monoszkópot kelljen nézni napi 24 órában. Aztán kijelölni azt a kereskedelmi, alacsony nézettségű kereskedelmi csatornát (pl. AXN), amelynek a helyére be lehet állítani az MTV4-et.

Július 1.-től a Duna World továbbitása már nem kötelező analóg kábel tv rendszereken,helyén az M4 Sportot kell továbbitani!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3

Hagyjátok rá,direkt csinálja a feszkot. Nem kell hozzászólni és majd lekopik. A troll-t sose etetjük...

Ha nem érti meg,hogy nem kell elosztani analógon a Duna World csatornát az már az ő baja. Digitális platformon továbbra is elérhető...

 

S 37 (594 MHz) és S 38 (602MHz) frekvenciákon Dél-Keleti régióban mivel ő is onnan van, sose volt semmi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3
14 perce, fgabor87 írta:

Ez már ki lett tárgyalva a digitális ktv topicban, hogy t-s információk szerint a kódolatlan marad. Eleve őrültség lenne kiszedni, mivel az iptv 3-ra van korlátozva, ma meg már a háztartásokban ahány helység, annyi tv, mert mindenhol szól háttérzajnak.
De ez úgy is ki fog derülni pár hónap múlva.

És? Ahol optikát húznak be frissen ott is csak IPTV van nincs digitális kódolatlan adás... ott is 3 a korlát + a TVGO. Nem értem miről beszélsz igazából :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3

@btz
egyetértek veled, bár hozzátenném, hogy egyik szolgáltató sem szeretetszolgálat és nem adnak semmit sem ingyen, ami pénzbe kerül (ezt hívják piacgazdaságnak, kapitalizmusnak kinek-mi tetszik)
ja és nálunk is használják az iptv-t idősebb családtagok, annyit kellett csak tennünk, hogy meg kellet mutatnunk és el kellett magyaráznunk a használatát

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Én ezt úgy értelmeztem, hogy aki szerződés szerint analóg előfizető, az júliusban kap 1 db beltérit ingyen. Akinek ennél több kell, az augusztus 1 után rendelhet.

De érdekes, hogy miért nem lehet előbb? Na mindegy, nekünk elég lesz egyelőre az az egy darab. Ha továbbra sem fog működni a TV-men, és nem tudnak vele semmit csinálni, akkor marad a 23 alapcsomag analóg csatorna. Amennyit én tv-zek...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2 

Szó nincs áremelésről.

Elavult erőforrást zabáló technológiára nincs szükség,haladni kell a korral, szükség van a felszabaduló frekvenciákra ahhoz hogy nagyobb sávszélességű internetet tudjanak adni és esetleg még jobb minőségű IPTV-t,ez már nagyon megérett dolog,a konkurencia bőven elhúzott a Telekom mellet,itt volt az idő hogy a Telekom is a tettek mezejére lépjen.

Az hogy ez valakinek nem tetszik az egyéni probléma,továbbá ha a Júniusi számládat átolvastad rendesen láthatod,hogy nem az egész analóg kábel tv szűnik meg...

Többi kábel szolgáltató is évről évre csökkenti az analóg kinálatot és nem véletlen... Ébresztő az analóg kábel tv ideje LEJÁRT

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2 

Be lehet fejezni a trollkodást,hangulat keltést.

Ha nem tetszik valami el lehet ballagni másik szolgáltatóhoz,******* *** ******* a **********.

Mellesleg nem tudom hol olvastad azt,hogy a Telekom nem fogja továbbítani analóg formában a közszolgálati csatornákat,amit egyébként a kutya se néz.
Másik,olvasd már el a fórum szabályzatát,amit több ponton is megszegtél már,így hamarosan kint rekedsz...

 

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

 talán kivételesen olvasol is (próbálkozz értelmező olvasással) mert amit most csinálsz azzal saját magad járatod le, mérhetetlen tájékozatlanságról, és butaságról teszel tanúbizonyságot,  kivételesen, utoljára:

 

elsőre javaslom nézz utána, mi az a médiatanács, ki az a médiatanács. (Ha ezzel megvagy rájössz, hogy amit Te törvénysértésnek hívsz, tájékozatlanságból valójában nem az)

 

"M4 Sport

Az M4 Sport közszolgálati médiaszolgáltatás lesz, ami az Mttv. 74. § (1) szerinti, kötelezően továbbítandó csatornák közé fog tartozni, továbbítása analóg és digitális hálózatokon is kötelező lesz. Az M4 Sport az analóg hálózatokon 2015. július 4-én váltja a Duna World-öt, digitális hálózatokon pedig azzal együtt lesz elérhető, szintén július 4-től. Az M4 Sport az Eutelsat 9A műholdon, illetve a földfelszíni digitális MinDig TV platformon HD formátumban lesz elérhető, bár az előbbin a jogi korlátozások miatt részlegesen kódolt lesz, teljes műsoridejű vételéhez MTVA kódkártya szükséges. Július 1-jén át lesz konfigurálva mind a DVB-T platform, mind az Eutelsat 9A műhold 11958 MHz-es multiplexe. A DVB-T platformon megjelenik az M4 Sport mérőjele, július 4-től 18-ig a csatorna promóciója, majd ezt követően a rendszeres adás. Műholdon a Duna World HD megszűnik, ennek helyén lesz elérhető az M4 HD, a DVB-T platform esetében már taglalt menetrend szerint.

Az MTVA műholdas SD multiplexének lekapcsolása

Május 15-től elindul az M1, M2, Duna és Duna World műholdas SD változatán (Eutelsat 9A, 12207 MHz, MPEG-2) a tájékoztatás a június 30-i lekapcsolásról. Ez feliratcsík lesz, amit minden, ezt a változatot közvetlenül elérő néző lát, illetve azok a kábeles előfizetők, akinek a kábelszolgáltatója még nem állt át erről a vételi módról HD vételre vagy alternatív SD forrásra. A feliratcsík megjelenése a hetek múlásával egyre gyakoribb lesz. Szintén mától reklámszpot is látható a műholdas SD lekapcsolásról, ezt minden néző láthatja, platformtól függetlenül. A mai nap (május 15) legfontosabb eseménye, hogy elindult a Duna World MPEG-4 SD változata az Eutelsat 9A műholdon, a 11958 MHz-es multiplexben, ez fogja felváltani a megszűnő Duna World HD-t. A Duna World július 1-től kizárólag MPEG-4 SD-ben lesz elérhető. Június utolsó két hetében az SD lekapcsolásról szóló feliratcsík folyamatosan látható lesz, ezzel is figyelmeztetve az érintett nézőket és kábelszolgáltatókat, hogy június 30-án megszűnik ez a vételi mód! Szintén ebben az időintervallumban reklámszpottal fogják tájékoztatni a nézőket az Mttv. 74. § (1c) bekezdésében előírt, július 1-jén megváltozó csatornasorrendről. Mindezeket követően, június 30-án, az M1, M2, Duna és Duna World MPEG-2 SD műholdas sugárzása megszűnik, ezzel egy időben megszűnik az rádiócsatornák MPEG-1 Layer II sugárzása is.

A kötelezően továbbítandó (must carry) csatornákról

Július 1-től az analóg platformokon az alábbi csatornák továbbítása kötelező az Mttv. 74. § (1) bekezdése szerint:

M1, M2, Duna, M4

Július 1-től a digitális platformokon az alábbi csatornák továbbítása kötelező az Mttv. 74. § (1a) illetve (1b) bekezdései szerint:

M1 (HD), M2 (HD), Duna (HD), M4 (HD), Duna World, illetve elindulását követően az M6 (HD)"

 

forrás: link

 

összefoglalva: nem követ el törvénysértést azzal, hogy analóg rendszeren nem továbbítja a dw-t. Sőt azzal sem, hogy lekapcsolja véglegesen az analóg továbbítást (ha jól emlékszem az év végén)

 

 

javaslom, vagy tájékozódj, ha az értelmezés nem megy kérj segítséget rengeteg ezzel foglakozó intézményben történik felzárkóztatás olvasás, szövegértelmezés témában.

- válts szolgáltatót

- saját ostobaságod ne hirdesd tovább a forumon, mert kinevetnek, lehet ezt még nem vetted észre, de rajtad nevet a fórum 3/4 része.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Na kezdjük, bár úgy látom korábban sem értetted meg. A médiatörvény azt írja le, hogy a szolgáltatóknak kötelező 4 azaz négy audióvizuális tartalmat továbbíteni. M1, M2, Duna, M4. Ez négy, tehát a törvényt teljesítik.

Ha azzal van a gond, hogy a DW miért nem kötelező, akkor a törvényalkotóknál panaszkodj, hogy nem módosították 4-ről 5-re ezt a számot az M4 megjelenésével.

 

A T-Home nem hoz vissza semmit, épp ki akar lépni a sötét középkorból azzal, hogy meg akarja szüntetni a kőkorszaki, rossz, gyenge, elavult analóg adást. Értem én, te erre vagy berendezkedve, régen vettél hozzá jó drága kütyüket, és most cserélni kéne, amihez nincs kedved/időd/pénzed. Műsok is vannak ezzel így. Ettől függetlenül haladni kell, és a régi, elavult dolgokat lecserélni.

A trabant is milyen jó, pofon egyszerű autó, de azért mégis lecserélik az emberek.

 

A box márpedig nem kötelező! És ez le is van írva a tájékoztatóba, ha figyelmesen elolvasod, hogy amennyiben DVB-C képes TV-je van az efinek, nyugodtan használja azt. Ha nincs, akkor meg az ingyen kiküldött boxot.

 

Hozzáteszem, hogy a DVB-C támogatás nem mindig elég, enyém tudja ezt, viszont csak CI kártyaolvasó van benne, telekomos rendszer meg ha jól tudom CI+-asoat használ, és a kettő nem kompatibilis.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Ismét frissült az oldal:

 

A változás a következő szolgáltatási területek és programcsomagok analóg kábeltelevízió előfizetőit érinti:

 

Központi fejállomásról ellátott területek

 

Budapest, Dunakeszi, Pomáz, Csömör, Pusztazámor-Sóskút, Göd, Sződ, Fót, Vecsés, Üröm, Solymár, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Perbál, Piliscsaba, Tinnye, Mende, Gyál, Üllő, Ecser, Gyömrő, Veresegyház, Bernecebaráti, Dunabogdány, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisoroszi, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Perőcsény, Szob, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce, Visegrád, Zebegény, Pócsmegyer, Surány, Tahitótfalu, Isaszeg, Tura, Aszód, Iklad, Domony, Érd, Diósd, Óbuda, Újpalota, Budakalász, Budapest II (Pesthidegkút), Esztergom, Siófok, Ajka, Magyarpolány, Kislőd, Noszlop, Ajkarendek, Bakonygyepes.  Családi csomag.

 

Békéscsaba és környéke, Hódmezővásárhely és környéke, Szeged és környéke

 

Békéscsaba, Békés, Orosháza, Doboz, Gerla, Gyula, Nagyszénás, Székkutas, Telekgerendás, Mezőkovácsháza, Magyarbánhegyes, Mezőhegyes, Nagybánhegyes, Kevermes, Almáskamarás, Nagykamarás, Dombiratos, Kunágota, Hódmezővásárhely, Mórahalom, Domaszék, Zákányszék, Ásotthalom, Ruzsa, Öttömös, Pusztamérges, Üllés, Szegvár, Mártély, Szeged, Deszk, Tiszasziget, Újszentiván, Makó, Kiszombor, Apátfalva, Magyarcsanád, Csanádpalota, Klárafalva, Ferencszállás, Kistelek, Pusztaszer, Kübekháza, Balástya Alap csomag.

 

Mindszent - Start csomag.


Az alábbi településeken nem szűnik meg az analóg kábeltelevízió szolgáltatás, nem térünk át a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatás nyújtására, s az eddigi szolgáltatást változatlan feltételekkel nyújtjuk tovább.

 

Nem érintett települések listája:

 

Abasár-Pálosvörösmart, Berkesz, Beszterec, Csépa, Gadány, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyöspata, Hollád, Kelevíz, Libickozma, Marcali, Nagyhalász, Nagyréde, Nagyszakácsi, Nemeskisfalud, Nyírbátor, Nyírkércs, Nyírmada, Parád, Parádsasvár, Penyige, Perkáta, Pusztadobos, Ramocsaháza, Recsk, Rohod, Siófok, Szatmárcseke, Szelevény, Szücsi, Tiszakürt, Tiszarád, Tiszasas, Tiszatelek, Tiszaug, Újdombrád, Vaja, Varászló,Vasmegyer.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...