okostojás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Megosztás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Heló! Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2017. április 3. Megosztás Posztolva: 2017. április 3. nagyon nincs értelme vissza rakni a cisco router módba az tuti Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. Nálam még mindig nincs IPv6.. (Bp Adsl) Mobilneten megvan, csak adsl-en nincs. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. Előfizetős mobilnet? Töltögetősön nekem még nincs. Mondjuk nem is hiányzik. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. 39 perce, Tamas586 írta: Nálam még mindig nincs IPv6.. (Bp Adsl) Mobilneten megvan, csak adsl-en nincs. Direkt megkérdeztem hogy a te adsl modemed kap é ipv6 ot. Egy szép nagy nem volt a T válasza. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. @mukkelek utólagfizetős. Csak 1x kellett beállítani ezen leírás szerint, aztán egyszercsak megjött.. Inkább ADSL-en lenne jó, de ezzel is elérem ha kell az IPv4-el nem rendelkező állomásokat ha kell, hiszen már évek óta elfogytak az ipv4 címek, és remélem adsl-en az utolsó leszek akitől elveszik a publikus ipv4-et (ha nem adnak helyette ipv6-ot). Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. Á olyan nem lesz hogy nem lesz publikus IP. Vagy oldják meg, hogy az embetem hozzáférjenek pl. Az IP kamerájukhoz. Akitől elvették, de szóltak hogy kell neki annak is visszaadták. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. 13 minutes ago, mukkelek said: Á olyan nem lesz hogy nem lesz publikus IP. ipv4-en: Á dehogyisnem.. Erre tart a világ, emiatt találták fel a ipv6-ot. A matematika törvényeit nem lehet szőnyeg alá seperni.. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. (szerkesztve) Olvasd el mit írtam. Publikus IP-t írtam, válaszként összefüggésébe értelmezd. Egy szót nem írtam IPV4-ről. Csak publikus IP-ről. Amit írtam fentebb azt jelenti, hogy vagy IPV4-en vagy IPV6-on lesz publikus ip. Akitől elvették visszakapta ha kérte ipv4-en egyenlőre. Szerkesztve ekkor: 2017. április 4. Szerkesztő: mukkelek Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. (szerkesztve) @mukkelek Olvasd el mit írtam. Válaszként összefüggésébe értelmezd. Azt hogy ha ADSL-en nem kapok IPv6-ot és ha IPv4-en megvonják a publikus címet, akkor hiába hivatkozol hogy a nem létező IPv6-on bezzeg lehetne.. Szerkesztve ekkor: 2017. április 4. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Renw Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. Azt tudja valaki, ez melyik HGW-re, HGW-kre vonatkozik?: Bizonyos Android és macOS oprendszerek, Samsung telefonok (6-os széria) néha IPv6-osként küldenek IPv4 packetet is, ezzel megtévesztik, lelassítják a HGW-eket. Az érintet rendszerek, eszközök fejlesztőivel egyeztetést folytat a Telekom. Végleges megoldásig az érintet modemek kizárásra kerülnek a IPv6-bol. Fontos tudni hogy ez nem modem hanem eszköz oldali hiba. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. Mindegyikre vonatkozik! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Renw Posztolva: 2017. április 4. Megosztás Posztolva: 2017. április 4. De ezt egyébként hogy kellene elképzelni? Valami egyedi algoritmus alapján egyenként kapcsolgatják ki egyes usereknél a v6-ot? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. április 8. Megosztás Posztolva: 2017. április 8. Ekkor: 2017. 04. 04. at 9:40, Tamas586 írta: @mukkelek Olvasd el mit írtam. Válaszként összefüggésébe értelmezd. Azt hogy ha ADSL-en nem kapok IPv6-ot és ha IPv4-en megvonják a publikus címet, akkor hiába hivatkozol hogy a nem létező IPv6-on bezzeg lehetne.. Egyenlőre nem kell semmire hivatkoznod, hogy lehessen publikus ipv4 címed, ha kéred, visszakapod. Publikus Ipv6 címe (mit címe, címtartománya) pedig bárkinek lehet, adsl-en is, optikán is, akáthol, ha egyenlőre nem a T-ől, de tunelbroker szolgáltató által biztosan (fentebb már írtam róla). Egy regisztráció az egész és egy szabad szoftveres router. Máris lehet ipv6-on cicát nézegetni Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. április 8. Megosztás Posztolva: 2017. április 8. (szerkesztve) @btz ne a kimenő kapcsolatot mutasd, hiszen az a win7 óta beépített alapszolgáltatás (teredo), hanem a bejövő ipv6-ot. Pl a teszten megvan-e a 20/20 pontszám..? Szerkesztve ekkor: 2017. április 8. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. április 9. Megosztás Posztolva: 2017. április 9. (szerkesztve) @Tamas586 Fentebb láthatod, hogy egy Andtoidos eszközön mutattam a dolgot, nem win7-en. Még fentebb pedig mondtam is, hogy teljesértékű natív ipv6 címet és címtartományt lehet kapni. Saját publikus ipv6-al rendelkezik az Androidos eszköz, a PC, Laptop, a router, repeaterek, a nyomtató is. Az ip kameráim sajnos nem támogatják az ipv6-ot, de erre is megtaláltam a meholdást, így az ipv6-alatt már elérhetőek azok is. Itt látható, hogy elérhető a router saját publikus ipv6 címe alatt, pedig ipv4 értelemben NAT mögött van ám (nem a szolgáltatói, hanem a "házi" NAT-om mögött) Itt látható az ipv6 teszt oldal. Nem 20/20, mert az Androidos eszközömnek nincs host neve, de ha a PC-n nézném, akkor 20/20 lenne, mert annak van. Az is látható, hogy az ipv4-et a Telekom szolgáltatja, az ipv6-ot a HE, de ugyanúgy a Telekomos neten megy az egész Ipv6in4-ben. Szerkesztve ekkor: 2017. április 9. Szerkesztő: btz Javítások Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 alexia Posztolva: 2017. május 17. Megosztás Posztolva: 2017. május 17. Huawei EchoLite HG8245H-m van, hogy lehet beállítani az IPv6-ot? Vagy majd automatikusan jön, ha úgy döntenek, hogy aktiválják? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag8420 Posztolva: 2017. május 23. Megosztás Posztolva: 2017. május 23. Üdv! Korábban működött nálam az ipv6-os Ip-cím, de tegnap óta nem. Tapasztalt valaki hasonlót, vagy tudja esetleg az okát? Köszi: A Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2017. május 23. Megosztás Posztolva: 2017. május 23. Már van egy ilyen nevű topik sokszáz hozzászólással. Kérdezd ott. Ez meg zárható. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag8420 Posztolva: 2017. május 24. Megosztás Posztolva: 2017. május 24. 23 órája, anonymus írta: Bizonyos Android és macOS oprendszerek, Samsung telefonok (6-os széria) néha IPv6-osként küldenek IPv4 packetet is, ezzel megtévesztik, lelassítják a HGW-eket. Az érintet rendszerek, eszközök fejlesztőivel egyeztetést folytat a Telekom. Végleges megoldásig az érintet modemek kizárásra kerülnek a IPv6-bol. Fontos tudni hogy ez nem modem hanem eszköz oldali hiba. Rám a felsoroltak közül egyik sem 'illik', de azért köszi. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2017. május 24. Megosztás Posztolva: 2017. május 24. Milyen modemed van ? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag8420 Posztolva: 2017. május 25. Megosztás Posztolva: 2017. május 25. 13 órája, anonymus írta: Milyen modemed van ? Közben beszéltem a szolgáltatómmal, és azt mondták, hogy 'visszakapcsolták' az ipv6-ot. Ennek ellenére nekem pl. a gmail fióktevékenységeknél még mindig az ipv4-es jelenik meg. Pár nappal ezelőtt az ipv6-os címeket mutatta, és én nem változtattam meg a beállításokat, se a böngészőn, se máshol. Lefuttattam a tesztet, és azt az eredményt kaptam, hogy majdnem minden oké, csak Úgy tűnik, csak az IPv4 Internetet tudod böngészni. A kizárólag IPv6-on szolgáltatott oldalakat nem fogod elérni. Az IPv6 kapcsolatod Teredo típusú IPv4/IPv6 átjárót használ; jelenleg csak direkt IP-khez tud csatlakozni. A böngésződ nem lesz képes IPv6 oldalakat elérni név alapján. Ez a beállítás nem alkalmas IPv6 oldalak böngészésére. Vajon milyen beállításra 'gondol'? Neked van valami elképzelésed, hogy mi lehet a gond? Köszi. Tesztelés IPv4 DNS rekorddal rendben (0.236s) kapcsolat: ipv4 Tesztelés IPv6 DNS rekorddal hibás (0.016s) Tesztelés Dual Stack DNS rekorddal rendben (0.212s) kapcsolat: ipv4 Dual Stack DNS és nagy csomag tesztelése rendben (0.208s) kapcsolat: ipv4 IPv4 teszt DNS nélkül rendben (0.248s) kapcsolat: ipv4 IPv6 teszt DNS nélkül rendben (0.077s) kapcsolat: ipv6 Teredo Nagy IPv6 csomag tesztelése hibás (0.012s) Az internetszolgáltató IPv6 DNS tesztje rendben (0.224s) kapcsolat: ipv4 Find IPv4 Service Provider rendben (0.178s) kapcsolat: ipv4 ASN 5483 Find IPv6 Service Provider hibás (0.024s) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2017. május 25. Megosztás Posztolva: 2017. május 25. Ha még nem tetted meg egy modem újrainditást csinálj. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag8420 Posztolva: 2017. május 25. Megosztás Posztolva: 2017. május 25. 11 perce, Roli82 írta: Ha még nem tetted meg egy modem újrainditást csinálj. Resetre gondolsz, vagy csak sima újraindításra? Mert az utóbbit már többször is megtettem... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2017. május 25. Megosztás Posztolva: 2017. május 25. @sltsznt A géped mindenesetre nem kap ipv6 címet. Hogy a HGW kap e azt megnézheted a webes adminisztrációs felületén. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2017. május 25. Megosztás Posztolva: 2017. május 25. (szerkesztve) @sltsznt Csak sima. Akkor passzolom. Szerkesztve ekkor: 2017. május 25. Szerkesztő: Roli82 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
okostojás
Heló!
Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
73
68
51
45
Népszerű napok
2016. November 16.
25
2016. Október 5.
24
2016. November 17.
22
2017. Április 3.
21
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
btz 73 poszt
anonymus 68 poszt
fgabor87 51 poszt
Roli82 45 poszt
Népszerű napok
2016. November 16.
25 poszt
2016. Október 5.
24 poszt
2016. November 17.
22 poszt
2017. Április 3.
21 poszt
Posztolt képek
372 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.