WHOAMI

SUPERUSER
 • Tartalmak

  63
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit WHOAMI posztolt

 1. Kizárható lehet ha ugyanazon SIM-et más nem iOS eszközben is kipróbáljátok. Telefonálás után szakad meg vagy véletlenszerűen esetleg? Az indikátor se jelez kapcsolatot mikor nem tud csatlakozni?
 2. Szia @Márffy Magdolna! A Chrome-ban látszik, hogy 'Too Many Redirects' hibával száll el az oldal. Ez akkor jelentkezik ha átirányítási loopba kerül az oldal. Ez sok dologtól előjöhet és biztosan nem a készülék hibája valamint nincs köze az Android verziójához sem hanem az oldal üzelemtetőinek a hibája. A chrome által ajánlott süti törlés lehet megoldás a problémára esetleg. Valamint célszerű a böngésző adatait törölni hátha segít rajta de ahogy fentebb jeleztem ezt valami előidézi ami független a készüléktől. Az értesítések valósznűleg azért nem érkeznek meg/nincs vizuális visszacsatolásuk mert az adott alkalmazás akkumulátor kímélő módba kerül. Ez a beálíltásokban orvosolható.
 3. " Az IOS egy lebutított MacOs. " Ez egyáltalán nem igaz. A MacOS egy Unix, Mach kernel, és BSD userland használatával. Míg az iOS egészben BSD-re épít, van közük egymáshoz de ne msokkal több mint a Mac OS és a BSD kapcsolata. Az integrációs rétegek vannak hasonlóan, akár úgynaúgy megírva. " Ezért nem értem, miért hiányoznak a fotók metaadatai " Ez sem igaz léynegében, nem a metaadtok hiányoznak, csak az iOS galéra nem kezeli őket. De ezt ahogy le is írtad Drive-ba már látszik. Ha hiányoznának a Drive nem tudna mit megjeleníteni. Maga az iOS nem tetszik, semmi belőle. Maga a rendszer a működésétől kezdve a kezelésén át a zártságáig semmi nem vonz vissza iOS-re.
 4. A TV GO jóformán csak az amire a neve is enged következetni, TV amit magaddal viszel, nem TV-re van kitalálva., pl az is gáz, hogy Android TV-re sem érhető el a TV GO. Persze felhekkelhető de a távirányítós használatra nincs optimalizálva így max rákötött egérrel lehet menedzselni a dolgot. Elég fura hozzállás ez nekem btw.
 5. Így van, sajnos. Az SE pedig nem is fogja olyan sokáig húzni, abbólaz összegből lett volnajobb választás. A MacBook nálam is ajánlott eszköz, lénegében az OS X egy Unix így a szabadság is kicsivel nagyobb. Az iOS viszont számomra undorító, főleg az utóbbi években amit műveltek vele.
 6. Na akkor véleményezem én is. Amikor kijött az iX is először próbáltam notch-os készüléket a falra másztam tőle. igazság szerint az iX-től még most is. Pár hete viszont napi szinten használok egy OnePlus 6-ot, sokkal kisebb és sokkal jobban optimalizált a notch, nem erőltetik mint az iX esetében pl a görgetésnél hanem pont eltakarják ott ahol nincs rá szükség. Ebben a formában tökéletesen megvagyunk egymás mellett és még egyszer sem akartam szegényt földhöz csapni.
 7. Szia! Ez persze attól is függ, hogy mit szeretnél oda menteni. Kicsit több infóra van szükség a segítséghez.
 8. Ha még aktuális a kérdés akkor én egyáltalán nem javaslom a cserét. A legtöbb közép és felsőkategóriás készülék, köztük persze az iphone-ok is, megfordultak a kezemben. Ha csak kicsit is többet akarsz mint netezni vagy chatelni akkor esélytelen. Sőt nekem még az alap használatban is voltam problémák. Az utolsó iPhone amit próbáltam az a 6S Plusz volt még akkoriban. Alig több mint egy hónapot bírtam ki vele. Instabil rendszer, lassú, és buta. Volt rá példa, hogy 2-3 dolgot nem tudtam egyszerre csinálni rajta mert egyszerűen nem bírt vele. Ahogy ismerőseim hallom a(z) X se lett különb ilyen szinten. Egy formában van létjogosultsága: minden eszköz apple ami a környezetben van valamint csak alap használatra van rá szükség.
 9. PS4

  Kedves @Bnallage93 ! Érdekes a kérdés, a verzióhoz a " C Chassis " van feltűntetve ami a CUH-1200 tehát sima PS4, viszont ha jól tudom a GoW nem jött sima PS4-el. Mindenképp célszerű felkeresni az ügyfélszolgálatot!
 10. De lehetetlen, az is MSISDN alapján megy azt meg GSM háló nélkül nem tudja.
 11. A Huawei/Honor készülékek automatikusan elfogadják a helyesen beírt képernyő feloldó PIN-t. Ha helyes a kód akkor nem kell sem oda érinteni az ujjunkat sem semmit megnyomni. Megtévesztő lehet, hogy a kijelző feloldót is PIN-ként tünteti fel. Onnan lehet a legegyszerűbben megkülönböztetni, hogy a SIM PIN-nél vagy egy pipa vagy egy OK gomb is megjelenik a jobb alsó sarokban a számsor alatt. Ezt el kell fogadtatni míg a képernyő feloldó PIN-t nem. Ha nem oldódna meg a probléma akkor javaslom felkeresni az egyik üzletet ahol tevékenykedik Mobiltudós, Ő fog tudni segtíeni!
 12. Sajnos ez a stick gyakran megadja magát. Célszerű bevinni egy olyan üzletbe ahol van Mobiltudós, Ő valószínűleg fog tudni segíteni vele. (Általában újra kell húzni rajta a firmwaret és megy is)
 13. Gyakran a "tovább" vagy "egyéb" menüpont alatt találod.
 14. Nem kell félni! A oneplus egy Kínai cég de Londoni HQ-val. A szállítások is onnan történnek. Többször rendeltem már közvetlenül tőlük készüléket. OnePlus 1, OnePlus 2 majd egy VR szemüveg. Mindig 1 héten belül megérkezett semmi plusz díjjal.
 15. Szia! Ez így elég tág. Milyen készüléked van? A Beállítások/Hálózatok (vagy hasonló) menüpont alatt kell lennie egy adatkapcsolat/mobilhálózat/adatforgalom vagy valami hasonló pontnak. Az aktív? Ha nem sikerül mindenképp javaslom, hogy kérj személyes segítséget. A legtöbb üzletben található egy fekete pólós kolléga, a Mobiltudós. Ő(k) szívesen segítenek majd neked!
 16. Mindig az fizet aki roamingol. Ergo ha itthonról hív valaki az a mindenkori díjat fizeti és az fog többletet fieztni akit hívtak. Ráadásul a Mobil L roaming helyzetben is lebeszélhető az EU-ban. " A hanghívás fogadása az Európai Unió tagállamaiban (Telekom esetén a további országokat is tartalmazó EU díjzónában) egységesen - a méltányos használat erejéig - díjmentes. " - telekom.hu Tehát, hogy pontos legyek amennyiben neked is új csomagod van akkor az egyikőtöknek se pénz. Amennyiben régi csomagod van ott még előfordulhat, hogy te fizetsz.
 17. Én is így jártam párszor. Elvileg nincs raktáron és azért van. Csak akkor vajon miért engedi kosárba tenni? Én már egész jól bevásároltam a család kártyáival .. még egy fülesre lenne szükségem de az sehogy se akar összejönni.
 18. Gratulálok. Ez egy ide illő megnyilvánulás!
 19. Szia! Ha nincs regisztrációd lehet, hogy nem enegedi megnézni bizonyos adatlapokat bár ez egy belső FB hibának tűnik. Mindenesetre célszerű nem belső böngészővel hanem Chrome-ba megnyitni. A Messenger beállításain belül a hivatkozások megnyitásánál tudod ezt beállítani. Ha így sem működik akkor valami a facebook szerverein nem kerek.
 20. Szia! Ez elég kevés sajnos de a leírásában benne kell lennie az alapértelmezett jelszavaknak!
 21. Szia! Először érdemes az alkalmazás (névjegy) adatait törölni. Viszont ha nem online forrásból jönnek a nevek akkor először csinálj biztonsági mentést róluk! Ha ez sem oldja meg akkor muszáj lesz a visszaállítás.
 22. Szia! Történni semmi nem történik ha feltelepíted. Garancia is marad a készülékkel se lesz semmi baj. Az, hogy miért nem érkezett még meg egy jó kérdés és nincs rá egzakt válasz. Viszont a kézzel telepítés egyszerű és nem igazán van hibázási lehetőség ha követed a leírást!
 23. Szia @nagymark67 ! Az a helyzet, hogy az én meglátásom szerint mióta "ingyen" van a roaming azóta csak rosszabb lett. Én Olaszországban tapasztaltam hasonlókat. Volt egy Indexes cikk is erről. Sajnos még nem lett tökéletes a roaming. Főleg a régebbi vagy az egyéni csomagokkal vannak hasonló problémák ahogy nekem feltűnt.
 24. Szia! Mind a két készüléken ugyan azt a hálózatot használod?( Értsd.: Kábel, wifi, mobil háló. Ha kábel és saját wifi akkor egy háló) Ha igen akkor érdemes más eszközön is próbálni, más hálózattal. Sajnos a skype is egyre rosszabb így előfordulhat ilyen. Ha így sem megy akkor mindenképpen a Skype a hibás. Ellenkező esetben vagy valamelyik eszköz vagy pedig a hálózat. Sajnos erről így fórumon nehéz konkrétumot mondani mert túl sok a változó.
 25. Szia! Tudtommal sem dual sim-es a K6. Árul a Telekom a dual készüléket de a K6 pont nem az. Valami félreértés történhetett. Egyébként a vásárlásnál is fel van tüntetve DS jelzéssel ha dual.