Ugrás a tartalomhoz

Mostantól mindenki maga állíthatja össze mobil díjcsomagját!


Roli82

Ajánlott posztok

  • A havidíjas Telekom ügyfelek mostantól kezdve maguk állíthatják össze mobil díjcsomagjukat
  • Igény szerint kombinálható hang- és adatcsomagok
  • Korlátlan hálózaton belüli hívások: a fix havidíjért cserébe belföldön közel 5 millió Telekom mobil szám hívható korlátlanul (Mobil M, L csomagokban), a Mobil XL csomagban hálózaton kívül is
  • Diákoknak 1 +2 GB adat
  • Mobil és otthoni szolgáltatások együtt kedvezményesen
  • Az új mobil csomagok a Magenta 1 kedvezménycsomagba bevonhatók

A Telekom teljesen új alapokra helyezi lakossági havidíjas mobil portfolióját, és rugalmas, teljes egészében az ügyfelek saját igényeihez, használati szokásaihoz igazítható tarifarendszert vezet be március 24-étől.  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ügyfelek maguk állíthatják össze a csomagjukat az alapján, hogy mennyit szeretnének telefonálni illetve mobilinternezetni. Ehhez a négy különböző hangcsomag mellé a rendelkezésre álló öt adatcsomagból választhatnak, így áll össze egyedi díjcsomagjuk.

„Az ügyfelek visszajelzései, és a használati szokásaikban felfedezhető különbségek azt mutatták, hogy az lehet számukra a legelőnyösebb, ha maguk határozhatják meg, havonta mennyi adatot és lebeszélhető percet szeretnének felhasználni. Vannak köztük, akik továbbra is elsősorban beszélgetni szeretnek a telefonjukon, míg mások már mobilinternet eszközként tekintenek a készülékükre. Az új, saját igényekre szabható, rugalmas rendszer ezekre az egyszerre jelenlévő, de egymástól eltérő igényekre ad egyszerű választ, így a jövőben minden ügyfelünk megtalálhatja és kialakíthatja a számára legideálisabb csomagot” – mondta el Rékasi Tibor, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.

A legkisebb hangcsomag 80 egységnyi 2 percet és SMS-t tartalmaz, a legnagyobb pedig korlátlan beszélgetést és SMS-t. A csomagban foglalt keret felhasználását követően egységesen 35 Ft a perc- és SMS-díj minden új díjcsomagban. Ami az adatcsomagokat illeti, az ügyfelek 400 MB és 30 GB havi közötti adatmennyiségek közül választhatnak, ha pedig elfogy a havi adatkeret, az ExtraNet opció igénybevételével még ezen felül is további gigabájtokhoz juthatnak. Külön jó hír az utazóknak, hogy az EU-ban is extra költségek nélkül használhatják telefonjukat, pl. az EU tagországokból Magyarországra indított hívásokra és küldött SMS-ekre, illetve internetezésre is felhasználhatók a díjcsomagokban foglalt egységek (percek, SMS-ek, adatmennyiség). Továbbá EU roaming helyzetben egyik csomag esetén sem kell hívásfogadási díjat fizetni.

A szabadon kombinálható csomagok közül mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Kiemelt ajánlat a Mobil M csomag és Net 400MB adat kombinációja, amellyel belföldön közel 5 millió telekomos mobilszámot hívhatnak korlátlanul az ügyfelek 3.000 Ft-os havidíjért (legalább három otthoni szolgáltatás megléte esetén járó Telekom kedvezménnyel és ePack kedvezménnyel).

Új előfizetés vásárlásakor az ügyfelek választhatnak, hogy a költési szintre vállalt hűségért havidíjkedvezményt vagy inkább készülékkedvezményt szeretnének igénybe venni. Aki nagyobb adatcsomagot vásárol, kedvezőbb áron juthat készülékhez, amennyiben ezt a kedvezménytípust választja.

Az új csomagokkal a családok számára is könnyebbé válik a kapcsolattartás. Az új Partnerkártya kedvezménnyel a második mobil előfizetéstől 20% havidíjkedvezményt kaphat az ügyfél. Legalább három otthoni szolgáltatás (telefon, internet, tv) megléte esetén pedig 25% havidíjkedvezmény érvényesíthető a mobil előfizetés havidíjára is. Az új portfolió díjcsomagjai a Magenta 1 kedvezménycsomagba bevonhatók.

A Mobil S hangcsomag mellé külön havidíj ellenében választható költségkontroll opcióval lehetőség nyílik a havidíjas előfizetés költségeinek kontroll alatt tartására, azaz a díjcsomagban foglalt, lebeszélhető percek elhasználása után – a Domino feltöltéshez hasonlóan - lehetőség van további forgalmidíjas szolgáltatások igénybevételére.

További változás, hogy az adatforgalmi keret felhasználása esetén az adatforgalmazás leállításra kerül, azonban néhány egyszerű lépéssel azonnal igényelhető kiegészítő adatcsomag (ExtraNet opció), így folyamatosan az elérhető leggyorsabb mobilinternet sebességet élvezhetik az ügyfelek.

Jó hír a diákoknak 1, hogy ők havi +2 GB adatmennyiséget kapnak 2 éven keresztül bármely elérhető adatdíjcsomag mellé.

A Telekom minden ügyfele az adott helyen elérhető maximális sebességgel mobilnetezhet a szolgáltató 4G hálózatán (az adott helyen elérhető maximális sebességről a www.telekom.hu/4g linken lehet tájékozódni).

A Telekom korábbi mobil díjcsomagjai május 1. után már nem igényelhetők, az ügyfelek a hűségidejük lejártakor az új portfólióból választhatnak. További információ a díjcsomagokról: Link

Forrás

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Az elképzelés tökjó, de egy hasonló cég hasonló elképzelése is azért futott zátonyra, mert az ott összerakott csomag drágább volt, mint egy előtte elérhető opció. Ezért is vezették ki. Ez most látszik hogy a jelenlegi formájában hosszútávon nem lesz életképes, hiszen több esetben túlárazott. Leginkább az adatforgalom.

Pont a napokban akartam írni egy piaci összehasonlítást, meg is csináltam aztán rájöttem hogy a Telekom nincs is olyan rossz helyzetben "adatforgalommal". Kicsi csomagoknál drága volt, nagyobb csomagoknál olcsóbb a konkurenciánál. 

Most a csomagokat látván megérné a publikációt ez a "tanulmány" hiszen az eddigi jó pozíciót elvesztve lejjebb csúszott a Telekom a versenyből, nem éllovas már nagyobb a adatforgalomnál.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

20 perce, zoli62 írta:

Nem kell hozzá sokat számolni, ha a mostani Next S-t hasonlítjuk a Mobil M + 1 GB-hoz, amelyek a leginkább hasonlítanak, akkor azonos hívási szokások esetén utóbbi durván drágább.

Hello @zoli62, megnéztem, ez hogy jött ki? :) ha alig beszélsz hálón kívül, akkor valóban a mobil m éri meg, ami jóval olcsóbb, mint a next s. ha beszélsz rendesen hálón kívül is, akkor meg a mobil l (a benne lévő hálón kívüli percek miatt ez hasonlít legjobban a next s-re), ami hajszálnyival olcsóbb

mostani next s: telóval 7810, teló nélkül 6310

új mobil m + 1 GB: telóval 5000, teló nélkül 4500

új mobil l + 1 GB: telóval 7500, teló nélkül 6000

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

11 perce, teherwagon írta:

Hello @zoli62, megnéztem, ez hogy jött ki? :) ha alig beszélsz hálón kívül, akkor valóban a mobil m éri meg, ami jóval olcsóbb, mint a next s. ha beszélsz rendesen hálón kívül is, akkor meg a mobil l (a benne lévő hálón kívüli percek miatt ez hasonlít legjobban a next s-re), ami hajszálnyival olcsóbb

mostani next s: telóval 7810, teló nélkül 6310

új mobil m + 1 GB: telóval 5000, teló nélkül 4500

új mobil l + 1 GB: telóval 7500, teló nélkül 6000

A Next S-ben levő hálón kívüli 160 percet is hozzáadtam a Mobil M havidíjához.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

ja, akkor viszont körte az almával, helyette a mobil l-lel hasonlítsd (160 helyett 150 perc, így plusz 350 Ft-tal számolva) :)

mostani next s: telóval 7810, teló nélkül 6310

új mobil l + 1 GB (plusz 10 perc hálón kívül, mivel ebben 10 perccel kevesebb van, amint a next s-ben): telóval 7850, teló nélkül 6350

ilyen szemmel valóban drágább 40 Ft-tal, de egyrészt ez igen messze van a durva kategóriától, másrészt ezt az EU-ban is ellőheted, aminek én kifejezetten örülök (ennél többet is fizettem volna ezért)

közben megtaláltam azt is, hogy én mire váltok, és jobban járok, mint a jelenlegivel (főleg, mivel az asszonyét is váltom, és ha jól értelmezem, a társkártya is átalakul, fix testvércsomagok helyett normál csomag mínusz 20-25% Ft lesz

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Sziasztok!

Úgy látom hogy ezeknél az csomagoknál kedvezmény jár, ha van több otthoni előfizetés. Nálunk van 3 otthoni előfizetés (tévé, net, vezetékes telefon), ami a feleségem nevén lett kötve. A mobil előfizetés viszont az én nevemen van, mit kellene tenni ahhoz, hogy igénybe vehessem majd a kedvezményt? A jelenlegi mobil előfizetés MoveXS és NetPlusz L, és azt hiszem nincs lejárata, legalábbis a számlán nem látok ilyen adatot.

Köszönöm.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OldMike
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

@OldMike

Átírást személyesen lehet intézni 4.500 Ft és úgy kivitelezhető, ha nincs törlesztő a mobil előfizetésen , ellenkező esetben a részleteket egy összegben ki kell fizetni! Vagy az otthonit veszed a nevedre ez 990 Ft-ba kerül. Bővebben itt bár itt írja, hogy telefonon és e-mailben is kérhető, de szerintem jobba személyes ügyintézés.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Köszönöm, ezt még át kell rágni, de ha például a Mobil S csomagot választanám 1 GB nettel (kb ez hasonló a mostanihoz) akkor 4-5 hónap alatt egyenlítődne ki a kedvezmény, meg a plusz átírási díj. Persze csak ha jól értelmezem hogy 2000+2000 Ft csökkenne 25%-kal.

Amúgy éppen most láttam, hogy a határozatlan idejű előfizetéseket nem kényszerítik váltásra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

@OldMike

A váltás nem kötelező természetesen, az a csomag (Move Xs) ami neked van az hűségidő nélkül is ugyan annyiba kerül mint hűségesen,majd ha kivezetésről jön hír akkor jelzik, hogy hova raknak és akkor dönthetsz hogy neked az jó -e amit felajánlanak, vagy nem vársz addig és átrakatod magad Mobil S + Net 1GB-ba amiből lejön -25% mert van 3 otthoni szolgáltatásod.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2 weeks later...
Ekkor: 2017. 03. 25. at 14:20, Roli82 írta:

@OldMike

A váltás nem kötelező természetesen, az a csomag (Move Xs) ami neked van az hűségidő nélkül is ugyan annyiba kerül mint hűségesen,majd ha kivezetésről jön hír akkor jelzik, hogy hova raknak és akkor dönthetsz hogy neked az jó -e amit felajánlanak, vagy nem vársz addig és átrakatod magad Mobil S + Net 1GB-ba amiből lejön -25% mert van 3 otthoni szolgáltatásod.

Egy "érdekes" trükk a Telekomtól: kaptam egy emailt, hogy Move XS csomagom hűsége lejárt, és váltsak egy új csomagkombinációra. Namármost semmilyen elérhető szerződésemben nem szerepel határozott időtartam (igaz a határozatlan sem, de gondolom az az alap), így aztán nem nagyon van, ami lejárjon. A 1430-on azt mondta az ügyintéző, hogy biztosan elírták a telefonszámot, mert ő sem lát lejáratot.

Más. Ennek kapcsán megnéztem azért az új csomagokat, meg a kedvezményeket. Azt láttam, hogy a 25% kedvezmény feltétele a 3 otthoni előfizetésen, meg az azonos néven lévő előfizetéseken (mobil is) kívül a 4 GB net előfizetés is, amit eddig nem tudtam. Nekem elég lenne az 1 GB is, de arra úgy tűnik hogy nem jár. Így viszont sokkal drágább lenne, ezért addig maradok a jelenlegin, amíg csak lehet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Hát a korlátlan beszélgetés hálózaton + 1 GB + 2 GB ajándék net az így önmagában 5000, készülék nélkül 4500, ez így nem igazán éri meg, de ott a másik ami viszont igen: korlátlan beszélgetés + 1 GB + 2 GB ajándék + 150 perc 7500,  készülék nélkül 6000.

Vagyis csak 1500 Ft a különbség, és 150 perc is jár más hálózatba.

De ha nem kérünk 1 GB netet, mondván hogy az ajándék 2 GB elég, akkor 2,4 GB lesz (a 400 MB miatt), akkor 

150 perc és készülék nélkül: 3500

150 perccel és készülék nélkül: 5000

Vagyis 3500-ért lehet kapni korlátlan hálózaton belüli telefont 400 Mb nettel amihez jár ajándék 2 GB net, csak 900 Ft-al drágább, mint a Like S. Remélem nem számoltam semmit el, kalkulátor ezeket az árakat dobta fel :) 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Azt vedd figyelembe hogy úgy néztem hogy én új előfizető vagyok, régen volt Like S tudom mennyibe kerül mi van benne. Most új előfizetőként mit kapok hasonló beltartalommal. Ennek szerintem a Mobil M + az egyik kicsi netcsomag felel meg. Ami bárhogy nézzük több mint 2610 Ft  Na ezért írtam hogy futi egy T pontba

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 perce, anonymus írta:

Azt vedd figyelembe hogy úgy néztem hogy én új előfizető vagyok, régen volt Like S tudom mennyibe kerül mi van benne. Most új előfizetőként mit kapok hasonló beltartalommal. Ennek szerintem a Mobil M + az egyik kicsi netcsomag felel meg. Ami bárhogy nézzük több mint 2610 Ft  Na ezért írtam hogy futi egy T pontba

hát igen 2610.

Az új palettában meg kell a 400 MB mindenképpen és  két opció van, korlátlan hálózaton belüli beszélgetés (ami úgy picit jobb, mint a 300 perc a Like S-ben). Vagy csak 80 perc, mint kisebb csomag, de ott veszít 220 percet és egy drágább percdíjat kap.

Szóval ezért írtam azt, hogy akkor megéri az új, ha valaki hálózaton belül telefonálgat, mert csak 1000 Ft-al drágább (tudom sok pénz, de a 300 perc nem sok, a korlátlan meg igen), akkor viszont nem éri meg, ha nem hálózaton belül telefonálgat, vagy sokallja az 1000 Ft-ot.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...