Ugrás a tartalomhoz
  • 0

szülői felügyelet


Törölt_tag8385

Kérdés

6 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3
1 hour ago, anikó 75 said:

Üdv.Szeretném kérdezni hogy tudom az otthoni szolgáltatáson a szülői felügyeletet beállitani az interneten.hogy a gyerek ne tudjon bármit megnyitni.

Üdvözlettel és köszönettel Baloghné Anikó

Először is mondd meg kérlek, milyen T-s eszközön kapod a netet. Utána tudunk segíteni. Egyébként nem javaslom ezt, elmondom azt is, hogy miért. A gyerek nem h.ü.ly.e. Megpróbálod korlátozni, rá fog jönni. Ha van esze elkezdi keresni a proxykat - beírja a google keresőbe, hogy "anyám letitltotta a p.i.n.a.hu-t, hogyan tudom mégis megnézni?" és megtalálja a megoldást. Ez egy szélmalom harchoz fog vezetni. Inkább ülj le, és beszélgess a gyermekeddel. Mond el neki, hogy milyen veszélyek leshetnek rá a neten, de inkább- és bocs, nem akarlak megbántani. de ahogy látom a szakértelmed konvergál a nullához - kérd egy szakember segítségét, aki jobban el tudja mondani ezeket.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: root
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

windows szülői felügyelet

 

@root

Volt egy aranyos esett, kolléga hív hogy, lehet azt megoldani hogy a modem a pincébe kerüljön a gyerek ne férjen hozzá. Wifi legyen csak de az is úgy hogy a gyerek ne érje el az admin lapját a hgw-nek. Mert hogy mindig netezik a kölök és nem tanul, hááát

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tegyük fel, hogy sikerül megoldani a szűrést, és a gyerek nem tudja kikerülni.
Mit érsz el vele?
Sok pontról elérheti a „tiltott” oldalakat ezután is.
Még a lakásból is akadhat egy nyílt WiFi vagy WiFi Fon, máshol meg pláne azt néz, amit akar.
Ne korlátozz semmit.
Az internet veszélyeiről beszélgetni sincs sok értelme, mert valószínűleg sokkal jobban tisztában vele, mint a szülei.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

Egy open szoftveres routerre, mini pc-re, málna pc-re feltolsz egy Squid proxy szervert, ahol acl-ekel lehet tiltani url-eket, és általánosságban nézheted, hogy milyen weboldalakat néz, cachelheted is az oldalait így mindent begyüjt arról az oldalról amit nézeget, pl képeket, videókat, a weboldal html fájl mentését. Tilthatod a netelérését amikor szeretnéd, automatikusan, még kattintani sem kell mondjuk, hogy este kilenckor leálljon , reggel hétkor elinduljon. 

Egyéb network monitorozókkal szintén ellenőtizni lehet, hogy mit nézett meg, de erre még jó a böngésző előzmények átnézése is, ez mondjuk már utólagos, de legalább elbeszélgethetsz vele a látott traumatikus élményekről.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
Ekkor: 5/21/2017 at 14:43, anikó 75 írta:

Üdv.Szeretném kérdezni hogy tudom az otthoni szolgáltatáson a szülői felügyeletet beállitani az interneten.hogy a gyerek ne tudjon bármit megnyitni.

Üdvözlettel és köszönettel Baloghné Anikó

Google chrome felhasználói profilokat ajánlom, ott látrehozhatsz korlátozott profilt, és megadhast tiltott oldalakat, időkeretet stb.
Ha a gyerek megnyit más böngészőt is akkor azon nem segít, de létrehozhatsz olyan felhasználót ami nem telepíthet semmit és a csaka a chrome böngészőt futtatja. Ezért neked mindenhol jelszót kell megadnod és megakadályoznod hogy a gyerek meglássa a jelszót.
Tekefonon pin kódot adhast meg amit csak te tudsz, tv-n szintén pin kóddal lehet szabályozni a csatonákat.
Előtte elmodhatod a gyereknek hogy ha túl sok jelszót kell változtadnod mert kilesui a régit akkor előbb utóbb olyat adsz meg amit elfelejtesz, tehát sikeresen kizár midenekit.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...