Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Spambe teszi a leveleimet


Márffy Magdolna

Kérdés

Tisztelt Fórum!

Kérdezni szeretném azt,hogy ha a freestart/indamailes cimemről átküldök a gmailes cimemre egy csatolást,pl.neten rendelt koncertjegy,akkor a gmail engem a spam mappába tesz.Pedig a freestartos cimemet is beirtam a gmailes cimlistámba.rákattintottam hogy "nem spam" akkor átrakta a beértkezett üzenetek mapáába.De utána ujból elküldtem a freestartos cimemről a gmailre,megint a spambe rakta.Aztán próbaként irtam magamnak egy közönséges levelet pár betüt csak,csatolás nélkül,azt nem tette a Spam-ba.Mit tudok ez ellen tenni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

@Márffy Magdolna

Mive ha csak egyszem csatolmánnyal küldted el, spamgyanúsnak találhatta. Én ezért szoktam némi szöveget is írni a levélbe, ekkor rendszerint nincs gond vele. Egyszerre max csak egy címzettnek szoktam. Zip, Rar, Exe formátomok csatolásával való küldést kerülni kell, az ilyeneket jobb Google Drive-on, Dropboxon megoldani 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Két csatolmánnyal küldtem a levelet,két koncertjegy volt.Ha az IE explorer 11 böngészőből küldtem,akkor spambe rakta volna.Kiirta hogy mivel létrehoztam szűrőt ezért nem rakta spam-be,de egyébként oda rakta volna.Utána elküldtem a chromeból,ott nem.Nem is irta ki ezt az üzenetetet.Hivatalos koncertjegy pdf fájl miért spam gyanus?Spam emaileket egyébként  megkapja az illető?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Márffy Magdolna A gmail spamnak érzékeli ha gyanus ip-cymről jött,  vagy gyanús domainnével. A https://www.spamhaus.org/query/domain/indamail.hu https://www.spamhaus.org/query/domain/freestart.hu

jók, a levél forrásában levő ip cimeket is le tudod ellenőrizni:

https://www.spamhaus.org/lookup/

 

Lehet az ip címeddel van a gond. lehet az IE11 valamiért amerikai proxy-val működik. Nem olyankor kapsz gmail belépés figyelmeztetést amikor az IE11-ről lépsz be? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Teszteltem.Kivettem a spam szűrőt.Beléptem az IE böngészőböl az indamailbe,és megegyszer tesztként elküldtem a gmailes cimemre a szinházjegyet,azt amit spambe tett pár napja.Kétszer is átküldtem,nem tette spambe.Na most a szinházjegy pdf formátumban van,de eddig adobe reader nem volt a gépemen,csak a Word 2013 nyitotta meg nekem,igy tudtam lementeni.Valahogy a pdf-et átkonvertálta wordbe.Ám ott kiirta hogy néhány dolgot nem tud ugy megjeleniteni,mintha pdf-ben lenne.Ezeket a jegy csatolásokat tette spambe.Most letöltöttem az adobe readert,és a szinházjegyet ezzel mentettem el normál pdf fájlban.Ezt küldtem el tesztként magamnak,kivettem a szürőből a cimemet,és rendben átért a beérkezett üzenetek közé.Amikor a szürő be volt állitva akkor kiirta a gmail hogy az én beállitásom miatt nem tette a spambe,de most ahogy teszteltem elsőre nem vettem ki a szűrőt,és nem irtam ezt ki a gmail.Másodikra kivettem a szürőt,akkor is bekerült jó helyre az email.a szürőt még visszaállitom biztonság okáért.

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

A Google valamiféle szuper algoritmus alapján eldönti, hogy hová kerüljön a levél. A koncertjegy küldést reklám tevékenységnek minősítheti, mert nem tud mindig jól dönteni. Legegyszerűbb, ha írsz mellé egy másik ártatlannak kinéző levelet, hogy a címzett nézze meg a SPAM mappáját is (a webshopok oldalain ez a szöveg szinte mindig szerepel).

(Word formában ezek szerint belenéz a melléklet tartalmába, míg a PDF már nem annyira érdekli.)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...