MateLUL

Otthoni Internet 1000 probléma

Kérdés

Üdv!

Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy tegnap óta papíron 1000 mbps-es internetem lenne, de közel sincs meg. Speedtest.net-en ugyanúgy 32 mbps-es letöltést és 20 mbps-es feltöltést mutat, azaz nem változott semmit az internet sebessége. Tegnap küldtek egy SMS-t is, miszerint a PPPoE kapcsolat jelszava megváltozott, viszont ha a router oldalán írnám be az új jelszót, akkor nem csatlakozik a netre se a gép, se semmmi. Ha Windows 10-en nyitok egy PPPoE kapcsolatot, akkor egy 651-es hibaüzenettel kidob. Próbáltam már a routert kikapcsolni és úgy csatlakozni, de nem sikerült. Kikapcsoltam már az IPv6-ot is, úgy se működik.

A router egy Huawei EchoLife HG850a, ami támogatja az 1 gbps-es netet. A hálókártyám egy Realtek PCIe GBE Family Controller, ami szintén támogatja az 1 gbps-et. A DLS kábelre még mindig nem jöttem rá hogy milyen kategóriájú (CAT 5/ CAT 5E/CAT 6...), Mivel nincs ráírva a kábelre, csak annyit tudok hogy fehér színű :D

Előre is köszi a segítséget! Nem nagyon értek még az ilyesmihez, ezért is elnézést kérek, ha valamit rosszul írtam vagy nem értek hozzá :D

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: MateLUL

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

15 válasz erre a kérdésre

ELőször is, tiztázd azt a jelszó problémát. Utána a következő kérdés, hogy  a kábel a modem és a gép között milyen? cat5e vagy nagyobb?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

850A nak csak 10/100 -as utp portjai vannak szóval ez cserés lesz. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
1 minute ago, MateLUL said:

Azt jelenleg nem tudom, csak annyit tudok róla hogy fehér színű :D

AZ nagyon jó. Fehér színű. Nincsenek rajta pici szivárvány csíkok? Esetleg apró fekete betűk amiből valami úgy kezdődik, hogy "cat". Azt tudni kell, hogy cat5e pár méteren viszi el a gigát, alatta pl a sima cat5 sehogyan sem, a cat6 és felfelé pedig egy lakáson belül bárhova.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Épp most, root írta:

AZ nagyon jó. Fehér színű. Nincsenek rajta pici szivárvány csíkok? Esetleg apró fekete betűk amiből valami úgy kezdődik, hogy "cat". Azt tudni kell, hogy cat5e pár méteren viszi el a gigát, alatta pl a sima cat5 sehogyan sem, a cat6 és felfelé pedig egy lakáson belül bárhova.

Oly mind1 szerintem ha aktiválva lenne 90/90 körül kéne mérnie.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
1 minute ago, anonymus said:

850A nak csak 10/100 -as utp portjai vannak szóval ez cserés lesz. 

Na ne. 1000 es csomira kiadtak 10/100 as motyót? Az is parádés.:DDDDD

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A jelszó probléma az annyi, hogy a jelenlegi működő jelszó 2 karakterrel több. Bementem a router oldalára - Network - WAN - és ott először is disconecteltem. Ezután beírtam az új jelszót, elmentettem, és próbáltam connectelni (az oldalon van 2 gomb, a Connect és a Disconnect), de kiírta hogy connecting, majd utána kiírta hogy disconected. Win10-en meg 651-es hibával fogad.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Nincsenek rajta csíkok, se CAT felirat. Ha ez segít, van rajta egy 15-ös szám, fogalmam sincs az mi lehet :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
1 minute ago, MateLUL said:

A jelszó probléma az annyi, hogy a jelenlegi működő jelszó 2 karakterrel több. Bementem a router oldalára - Network - WAN - és ott először is disconecteltem. Ezután beírtam az új jelszót, elmentettem, és próbáltam connectelni (az oldalon van 2 gomb, a Connect és a Disconnect), de kiírta hogy connecting, majd utána kiírta hogy disconected. Win10-en meg 651-es hibával fogad.

A 651 az egy ppoe útválasztási hiba. Ne erőltesd. A routerbe add be az adatokat, de előtte hívd fel a T-t és tisztázzátok le az user/pass párost.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
2 minutes ago, MateLUL said:

Akkor a routert kell csak kicserélni?

Igen, első körben hívd fel a T-t, mondd meg, hogy 1000-es csomagod van, amihez van egy 10/100-as eszközöd. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
9 perce, root írta:

Na ne. 1000 es csomira kiadtak 10/100 as motyót? Az is parádés.:DDDDD

Lefut a folyamat azt majd szerelőnek cserélnie kéne valamikor. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
49 perce, anonymus írta:

Oly mind1 szerintem ha aktiválva lenne 90/90 körül kéne mérnie.

Vagy Wifi kapcsolattal méri (?) 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Arra azért számíts, hogy csak a csere doboz csatlakozóin lesz 1000 Mbites internet.

A két régebbi (5-6 éves) gépem súrolja az 500-at, de jellemzően inkább 400, pedig minden gigabites, csak éppen nem bírja a tempót. Egy modern I7-es laptoppal 950 az átlag ugyanarról a kábelvégről. Egy erősebb gépnél nem nagyon csökken a letöltési sebesség másolás vagy kicsomagolás közben sem, míg az említett asztali gépeken 10 Mbit alá zuhan, ha más dolga is van.

1000 Mbit:

- Minden kábel legalább CAT5e
- Switch-ek és hálókártyák gigabitesek
- (... és jó eséllyel gépcsere)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most