Ugrás a tartalomhoz
  • 10

Telekom TV első benyomások


Karesz

Kérdés

Üdv. mindenkinek!
Tegnap lecserélték a Telekom cuccaimat az új Telekom Tv-nek (android) megfelelő beltérikre.
Nos az első tapasztalatok némileg vegyesek.
Először azokat a dolgokat említeném amik jelenleg nem tetszenek és úgy gondolom, hogy fejlesztésre szorulnak.
- Ami leginkább nem tetszik a lejátszott adás pörgetése bármely irányban. Ugye az előző rendszernél a pörgetés tulajdonképpen egy gyorsított lejátszásnak felelt meg, ez lehetővé tette, hogy a neked megfelelő helyen tudd megállítani a tv adást vagy a felvételt. Ez az opció most (még) nem működik, tehát nem látod, hogy hol tart a pörgetés képileg, csa a pörgetés kezdetén aktuális képet és az időt. Ez szerintem nagyon gáz, de biztosan változik majd a fejlesztés során.
- A következő ami gondot okozhat az a 30 óra felvétel az előző 500 GB-hoz képest. Ez nagyon erős visszalépés, főleg egy 5 tagú családnak. Tudom, hogy pénzért bővíthető, de azért NA!
- Ami még negatív dologként érintett, hogy egyenlőre nem lehet egyéni csatornasorrendet beállítani. Ez azért okoz nehézségeket.
- Az android box belső tárhelye 4, 4 GB ami nem túl nagy ahhoz, hogy kiéld magad a Play áruház adta lehetőségekben.
- A cromecast működik telefonról történő képek átküldésénél de a videó már nem ment át.
- 28 órája él az új rendszer és volt már 2 lefagyás és 2 indokolatlan újraindulás.

A negatív dolgok mellett természetesen vannak pozitívak is:
- Bluetoth-os eszközöket könnyű csatlakoztatni és jól is működnek. Hangszóróval és fülhallgatóval kipróbáltam.
- Vezetékes és vezeték nélküli billentyűzet is működött (angol kiosztással)
- A távirányító egy egyszerű beállítás után már a TV-t is kezelte (ki*be kapcsolás és hangerő).
- Nálam az egyik szobában nem TV hanem monitor van ami nem képes hang leadására ezért a Boxba beledugtam egy USB-s hangkártyát ami már is továbbította a hangot a hangfalakra. De a Bluetoth-os hangfal is működő opció volt. A monitoron csak D-SUB (VGA) csatlakozási lehetőség van, így egy HDMI-VGA átalakítóval lett megoldva a képátvitel ami FullHD-ben működik.
- A felvétel beállítás és a felvett felvétel lejátszása is rendben van, bár sorozatfelvételt még nem állítottam be. SD minőségben vettem fel egyenlőre.
- Pendrive-ról és memória kártyáról történő film lejátszást is kipróbáltam (mp4, Avi, MKV), működött. Ehhez fel kellett telepítenem egy fájlkezelőt és a vlc-t mint média lejátszót.
- A Play áruházban elérhető játékok és aplikációk korlátozott számban érhetőek el. Van közöttük ingyenes és fizetős is. Belefutottam olyanba is ami az első használat előtt akart pénzt kérni. Értelemszerűen azonnal töröltem.
- Kipróbáltam a telefonról történő irányítást is, hát a minimális funkciókkal ellátott aplikáció végülis működik. Ezt az aplikációt Android TV nére keresztelték és képes több beltérit is kezelni, természetesen mindig csak a kiválasztottat. Bluetoth kapcsolat kell hozzá.

Na azt hiszem egyenlőre ennyi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 211
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Letöltöttem a frissítést. Fürgébbnek tűnik, de segítség! :) Hol találom a csatornasorrend módosítást? :) 

Van viszont egy zavaró "feature". Miközben lapozol a csatornák közül és belefutsz egy olyanba, amire nem vagy előfizető (pl. HBO vagy Eurosport 4K), akkor felpattan egy popup ablak, hogy nem vagy előfizető és két opció van "VISZZA" és "ELŐFIZETÉS". Nyilván ha nem akarok előfizetni a Vissza gombra nyom az ember, így visszakerül az előző csatornára, tehát "ottragadok", kivéve ha az utolsó szabadon nézhető csatornán vagy a popup ablakon 2x megnyomom a következő csatorna gombot. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
49 perce, Roli82 írta:

Elindult a terítés.
Frissítés így kereshető:

Android TV beállítások - Eszközbeállítások - Névjegy - Rendszerfrissítés

Egyedi csatorna sorrend beállítása Beállítások Saját tartalmak menüponton belül, és itt a csatornáimon belül mutass többet-re kattintva elérhető a lehetőség. A sorrend módosításhoz nyomj egy ok gombot a módosítani kívánt csatorna számán és mozgasd a kívánt helyre.

Telekom TV SmartBox 2.0 frissítésről.

A terítés fokozatosan történik:
- az első fázisban, nektek nincs kötelező frissítés tehát elhalasztható.
- az új felület kézi frissítéssel lesz elérhető, melyet nektek kell elvégeznie, tehát rá kell keresni.
- fontos, hogy az új felületről nincs lehetőség visszaállni a régire!
- új létesítések esetén már kizárólag csak az új felület lesz elérhető.

Fontosabb változások az új felületen
- megújult kezelőfelület tartalom fókusszal,
- egységes megjelenés az összes képernyőn (mobil és WEB),
- személyre szabható egyéni csatornasorrend
- egyszerűsített bejelentkezés eszköz alapú azonosítással, NINCS szükség továbbiakban a Telekom fiók adatok megadására, nektek csak a képernyőn megjelenő „Bejelentkezés” gombot kell megnyomni, és már működik is.

OMG! Nagyon jól hangzik!!! 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
24 perce, Roli82 írta:

Dobozon Egyedi csatorna sorrend beállítása Beállítások Saját tartalmak menüponton belül, és itt a csatornáimon belül mutass többet-re kattintva elérhető a lehetőség. A sorrend módosításhoz nyomj egy ok gombot a módosítani kívánt csatorna számán és mozgasd a kívánt helyre.

Telekom TV GO WEB felületen is lehet rendezni a csatornákat. 

Jobbra fent - Bábú ikon - Saját tartalmak - Csatornáim

Roli82 a Webes illetve a TV-n a csatorna lista ugyanaz lesz? Tehát ha weben megcsinálom utána a TV-n is azt a sorrendet kapom? 

 

Köszönöm elöre!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
10 perce, Puckuny írta:

Sziasztok. Lefrissítettem én is, hát nem kellett volna.... Az új felhasználói felület egész baráti lett, még szokni kell, DE ismét előjött a kép-hang szinkronhiba, csúszik az összes csatornán, illetve eltünt a Dolby Digital hangzás ahol eddig volt. Nem tudom minek ültek rajta egy évig, ha még azt is elrontják ami jó volt, kicsit idegesítő már, hogy mindig van valami amit el tudnak rontani finoman fogalmazva. A másik bosszantó dolog, hogy visszajelzéssel se foglalkoznak, hónapokat kell várni mindenre. Aki tudja NE frissítse, majd csak egy év múlva amikor talán már meg tudják csinálni normálisan :D vicc az egész...

Szia!

Persze hogy buggos, de kép és hang csúszást én nem tapasztalok.

Dolby Digital meg nincs, majd egyszer lesz, sok minden jelezve lett tesztelőként de ... ááá hagyjuk.

Túlzás az egy év, nem addig készült.

Olyan sokáig nem halasztható a frissítés, előbb utóbb központilag mindenkinek rátolják.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 perce, Roli82 írta:

Szia!

Persze hogy buggos, de kép és hang csúszást én nem tapasztalok.

Dolby Digital meg nincs, majd egyszer lesz, sok minden jelezve lett tesztelőként de ... ááá hagyjuk.

Túlzás az egy év, nem addig készült.

Olyan sokáig nem halasztható a frissítés, előbb utóbb központilag mindenkinek rátolják.

Írtam nekik, indítottak hibajegyet álítólag a hálózatba találtak valami hibát amit 24órán belül javítanak, hogy most ez mit takar arról fogalma sincs, de legalább a hang-kép szinkront javíthatnák. Másik dolog, meg, ha tudják, hogy tele van buggal, akkor minek adják ki? :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
6 perce, Brada20 írta:

Más is tapasztalja, hogy az új sw nem engedi újraindítani az adásokat, pedig a régi most is engedi, és az appban is újra lehet indítani.

Illetve csatorna váltáskor a Most műsoron sávot el lehet valahogyan tűntetni?

Most műsoron sávot nem lehet eltávolítani sajnos...

Most nem tudom megnézni, de ajánlott ilyen nagy frissítésnél egy factory resetet nyomni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
23 órája, Roli82 írta:

Nem a fejlesztők döntenek ebben, hanem felsőbb szinten döntenek ilyenekről.

Ez milyen tipikus.
fejlesztők: nincs kész
tesztelők: tele van hibával
vezetőség: mehet

Ez az A/V szinkron probléma - amit háromból két hozzászóló írt - mennyire van jelen? Én megszoktam a jelenlegi bugokat és a nézett csatornák számát is megtanultam az elmúlt egy évben, nem szívesen váltanék egy még bugosabbra. Képeket tud berakni valaki az új felületről?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok, 

már alapjaiban nem értem az egész koncepciót ezekkel a smart boxokkal, mikor kb most már az összes TV smart. Természetesen tudom van ahol még nincs okos tv oda tökéletes lenne a kis android box, de alapból egy frankó kis appal megoldható lenne az egész dolog ami direkt a tv-n futna. Annak idején még volt is ilyen mikor a TVgo(akkor talán még másképp hívták) elindult. Simán a TV-n indítva lehetett böngészni az adásokat. Ha nem is a háztartás elsődleges TV-jére, de 2.3. 4. tv-re simán elég lenne. 

Itthon két box van, ebből az egyiket már frissítettem. Audio csuszást még nem tapasztaltam, de ahogy írtátok már  például a Dolby adások eltűntek(ha eddig volt akkor hova lett?). Rögtön a második este bekapcsoláskor csak tekert tekert tekert adás sehol....(na persze a most műsoron sáv stb betöltött csak az adás nem jött meg.) 2. ki-be kapcsolásra sikerült neki össze szedni magát. Csatornák közötti váltások egész jól gyorsan mennek, amit talán fel lehet róni hogy induláskor lassan tölti be az adást, ami nyilván pl egy kábel TV-hez képest jelentősen lassabb még. 

Szeretem az új dolgokat az új dizájnokat, de ez nem igazán lett színpatikus. Szerintem kísértetiesen hasonlít néhol a régi HDD-s Cisco Boxokon futó nagy betűs, teljes képernyős otromba menüre ami már annak idején sem jött be. Természetesen ezzel nem is lenne gond ha lehetne állítani a menü arányát a képmérethez, mert lehet valakinek (pl idősek) pont a menü nagysága ami praktikus. A műsor újság régi két verzióban elérhető módja is nagyon tetszett, viszont itt is elveszett az kisebb csak oldalt előtűnő praktikus verzió. Mint opció ez is lehetne akár egy aktiválható lehetőség. A régin SW-n még működő, de az újon már nem elérhető, műsorújság komplett oldalas lapozása CH +/- gombbal is például nagyon hiányzik.

A funkciók eltűnésének mögöttes logikáját abszolút nem értem. Én úgy gondolom amikor egy frissített UI vagy szoftvert ad ki egy cég akkor az alap követelmény az lenne, hogy az eddig meglévő funkciókat teljes mértékben integrálja az új SW-be. Ezen felül jöhetnek a fejlesztések és extra, új funkciók. Normál esetben az összes többi másik szoftverrel ez működik akkor itt miért nem? :) 

Ti hogy látjátok itt az első napok tapasztalatai alapján? 

 

Valaki tudja, ezek a szoftverek ki kerülnek lakossági tesztre egy bizonyos körnek? Lehet ilyenre jelentkezni valahol? Mert kicsit olyan érzésem van mintha ezt egy prakti összedobta volna a T-nél és teszt nélkül kiadták :D 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
2 órája, molnarb írta:

Egyébként annak mi oka lehet, hogy rögtön az első napon lelőtték a csatornasorrend webes állíthatóságának lehetőségét? Pont megörültem neki hogy majd este nekiállok rendezgetni a laptopról, erre eltűnt. Régóta hiányzó funkció ez és örülök neki, de távirányítóval jóval időigényesebb művelet az egész. Egyúttal mondjuk lehetne benne "skip vagy hide" funkció, hogy egyes csatornákat ne is lássak. Pl minek jelenjen meg az SD adás abból amiből HD is rendelkezésre áll. Felesleges, simán rejtetté tenném, de nyilván nem lehet, így marad az hogy a legvégére sorolom, csak távirányítóval ez "picit" több idő ennyi csatornánál, főleg úgy hogy egy rakás helyi tv ott figyel a végén, amit nem is nézhetek, de a listában látható. A hang-kép csúszás para folyamatosan előjön. Bőven van mit csiszolni ezen a verzión, de lassan eljutok oda hogy panaszlevél lesz belőle és kompenzációt követelek a havidíjból, mert ez az élvezhetetlen kategória. Végig olyan érzésem van, hogy egy élő béta teszt részese vagyok, ami nem baj, csak akkor ne is kérjen a szolgáltató érte pénzt.

Én már írtam nekik egy levelet, a számos hiba jelenség miatt(még a régi rendszerre  jelezve de úgy tűnik az új sem lesz jobb :( ). Hibabejelentésként kezdtem, nyilván amennyiben nem javul akkor panasz lesz. 

Erre kaptam egy SMS-t hogy ki fog jönni a szerelő, nem tudom ezzel mit fog kezdeni de nagyon kíváncsi vagyok. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Pontosan. Ennyi szinkronizálás teljesen szétcseszi az egészet. Ki kéne a tv részből minden ilyet dobálni, lenne adás+normális tekerés, megállítás stb, ezeket a realtime cuccokat meg a menübe tenni. Főleg úgy, hogy az új sw-ben a menü alatt már nem megy az élő adás, gondolom nem bírná a cucc. Ráadásul a menüben külön pont a tv, akkor meg ha tvzni akarok minek folyton az ajánlót, most műsoront, stb bámulnom. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Előfizetésem van adás megállításra, visszatekercselésre, felvételre.

A visszatekercselés, megállítás a szoftver frissítése előtt működött, frissítés után nem. Pl. Hírtv Híradó, Háború Ukrajnában, nem működik. Notebookon ellenben működik, bár 10 másodpercenként te-ker-get-tni?  Egyes természettudományos csatornáknál úgy néz ki működik.

Felvétel, amíg nem fejeződik be a felvétel, nem lehet megnézni, csak az élő műsortba lehet - ahol tart -, bekapcsolódni. Az előző szoftvernél több hónapi (fél év?) probléma felvetés után javították, nem tökéletesen, hogy a felvételbe való beletekerésnél néha-néha az aktuális képkocka megjelenjen, tudjam, hogy hol járok. Annyira bonyolult megcsinálni, vagy eddig még nem volt rá igény, hogy pl 1,5X, 2X tekerésnél folyamatosan, gyorsítva lehessen látni a felvételt, és még a hang is gyorsítva szóljon? (ARENA4 amerikai foci - a számomra kellően idegesítő műsorvezetők, "szakértők" blabláját át tudnám lépni, amíg áll a játék. Egy 10+ éves média lejátszóval ez könnyedén megy. NTR82)

Nem várok érdemi választ.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: miner
a "te*****tni" szót átírta te******tni-re, tovább írtam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nyilván sokakat nem érint, de szintén a szoftverfrissítés óta nem érhetőek el a helyi TV csatornák. Szép munka! Nekem ezek után senki ne próbálja beadni, hogy ezt a szoftvert bárki is tesztelte volna, mert tele van óriási hibákkal, amit lehetetlen, hogy nem vettek észre, vagy ha igen akkor szerintem ideje új fejlesztőcsapatot keresni. Mindenesetre leadtam hibára és a kötbérigényemet is jeleztem, mert ezért nem vagyok hajlandó fizetni teljes árat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Pár napja vettem észre, hogy bekapcsolás után pár percig laggol az egész cucc. Nem csak a tv adás, hanem az egész vas. Tehát pl ha nyomom felfelé a hangerőt, úgy megy a csúszka felfelé, mintha képregényt néznék. Nem lehet, hogy a problémák egyik oka, hogy maga a vas harmatgyenge? Azért a 2 giga ram már magában eléggé gagyi, a processzor típusát nem ismerem, de gondolom nem 8 mag dübörög benne 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
4 perce, ApaFia írta:

Tapasztalsz valami válltozást?

Nem. A feleségem hívott, hogy bekapcsolásnál adás helyett egy kis öndicséret jelent meg (új kezelőfelület, áttekinthető ezaz) és kérte a bejelentkezést. Én nem látok semmi  újat, hacsak azt nem, hogy néha már adás közben is újraindítja az egész launchert :-)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Hello mindenki, 

valakinek valami új infója? Megjött a csoda új frissítés kb egy hónapja, azóta hatalmas csönd. Semmi frissítés, a rengeteg be lengetett/hallott új funkciók frissítések sehol. 

 

Hogyan tovább? 

 

Valaki nem tapasztal random bekapcsolasokat HDMI-CeC esetén? Éjszaka már 2,3-szor arra keltünk hogy megy a tv. :/

 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Helló Mindenki!

Tudom, hogy off, de hátha tud valaki segíteni. Két helyre telepítettem wifis kamerákat. Tuya smart appal lehet távolról felügyelni őket. Az egyik helyen tp-link 4g router van, pengén működik a cucc. A másik helyen a telekom remek routere dolgozik, valami kaon, sagetel stb cucc. Rátettem egy tplink ap-t, mert a telekomod wifije gagyi. Ennek ellenére egy kínlódás az egész, a kamerák véletlenszerűen offlinenak látszanak, ha éppen nem, akkor sem sikerül a titkosított kapcsolatot létrehozni velük. Ha századszor nyomok a kamerára néha bejön, de olyan még nem volt, hogy egyszerre mind az öt kamerát lássam. Ha ugyanazon a wifin vagyok mint a kamerák, akkor is ez a helyzet. A két helyet összenézve a telekom routere lesz a ludas. Ki lehet ezt a sz..rt iktatni annyira, hogy éppen csak a tv beltérijeit kiszolgálja és minden mást a tplink router/ap végezzen?

Előre is köszi az ötleteket.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...