Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen

Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0

Na csináltam egyet én is wifiről és kábelről is.

Az figyelhető meg, hogy idő kell a routernek, amíg optimalizálja a csomagküldéseket, ez főként feltöltésnél látható. Az elején nagyon belassul a ping, de aztán optimalizál. Képek helyett linket adok, így mindenki azt nézi meg, amit akar. :)

Kábellel: http://www.dslreports.com/speedtest/4096341
WiFi-vel: http://www.dslreports.com/speedtest/4096330

WiFi-vel valamivel magasabbak a ping értékek. És feltöltés esetén az optimalizálásig rettentő rossz.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

@anonymus

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwiD-tOF9pLNAhViEJoKHY53Bo4QFggoMAI&url=https%3A%2F%2Fusers.itk.ppke.hu%2F~takacsgy%2Ftkhtea5_15.ppt&usg=AFQjCNEwtScyCb42KR-u8O2RNhtucJm_tA&sig2=pngqScfi0XJJjJ41sdUvCQ&bvm=bv.123664746,d.bGs&cad=rja

http://www.dslreports.com/faq/17883

Magyarul:

Túl nagy a buffer a routerben, ezért a ping csomagok sokat várakoznak. Be kell állítani a routert hogy a nagy adat forgalmú csomagok kisebb prioritást kapjanak ha jól értem. 

"To fix bufferbloat, the router at the bottleneck must control the amount of data that's being sent so that it doesn't build a big queue. To do this, you can (a) turn on some kind of smart queue management (fq_codel, PIE, etc.) in your current router; (b) re-flash the router with new firmware that will do this, or (c) replace the equipment with a more suitable device. Although your ISP is unlikely to help fix any individual case of bufferbloat, they may (and should) be working to introduce better firmware and hardware to reduce the problem for all their customers. "

Szóval, vagy kell hozzá okos queue kezelő (a) ha tud ilyet a router,  ha nem (b)  akkor tegyél rá jobb szoftvert  ami tud :-). (c) vegyél jobbat, Kérd a  szolgáltató segítségét. 

Át kell állítani a hgw-t hogy internet szolgáltatásra is alkalmas legyen, ne csak iptv-re mert a két konfigurációt nehéz egy routerben összehozni legalállbis okos eszköz kell hozzá. 
Köszönöm a segítséget.
Eygébként  jelenség jól mérhető és tesztelhető.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sagem-ben biztos van valami WAN oldali QoS. A wifiset nem érdemes nézni, mert internet oldalon hamarabb terhelődik a sávszélesség, mint WiFi oldalon. Ez akkor érdekes, ha valaki nagyon sok WiFi eszközt használ, és jó nagy sávszéllel rendelkezik (100-120 megabit).

Sagem oldalán nem találtam user manualt. Ez milyen székhelyű cég? Csak mert a support oldalukon az Európa rész alá sorolták fel Oroszországot, és a térképük is olyan, hogy ha rámész európára, egész Oroszországot is kijelöli. Gyönyörű. :S

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A nevéből rájöhettem volna. :) Pedig a franciáknak illene tudni, hogy meddig tart Európa. :/

Megnéztem a blogbejegyzésed, és az ottani egyik képet. Úgy tűnik, hogy nincs benne QoS-s, csak WiFi oldali, ami igazából haszontalan. Legalábbis a Haladó menüpont alatt nincs. Lehet, hogy az Alap-ban bújt meg. A többiben biztos nincs, legalábbis logikailag nem illik oda.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kár, hogy ez (is) kimaradt belőle. Egy olyan háztartásban, ahol többen használják a netet. QoS nélkül használhatatlan az egész. Mondjuk értem én mögötte az üzletpolitikát. Kisgyerek/kamasz gyerek nyomja a torrentet/videochat-et, lefoglalja a feltöltést, ezért a szülőknek még a sima weboldalak sem töltődnek be. Telekom felhív, lassú a net, kéne nagyobb csomag.

Évekig szenvedtem azzal, hogy ha valaki jobban meghúzta a netet, semmi más nem működött. Aztán jött a mostani router QoS-sel, és láss csodát. Ma 3 gigát toltam fel felhőbe, és mellette úgy töltenek be a weboldalak, mintha semmi nem menne a háttérben. Pedig nincs feltöltési korlát beállítva a gépen. Sőt, tegnap még Skype videohívás is ment vele párhuzamosan, mondjuk ott már azért észre lehetett venni, ez az 1 mega fel nem elég erre. De nem szakadt, nem állt be.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Én attól félek, hogy mivel a HGW-k is routerek, és forgalomirányítást végeznek, hogy akár bele is kavarhatnak a QoS-be, de amúgy másba is. Sajnos egyáltalán nincs rálátás, hogy miket művel odabent.

Anno a nagy Cisco mindenbe bekavart, amit csak ért, hiába lett a lehető legjobban lebutítva. Azért kértem egy másikat, kb fél év alatt egy másik családtól leszerelt kis Cisco-t tudtak hozni (akkoriban még nem volt engedélyezve a dridge mód a nagyon, viszont a neten található áthackelő megoldásokra már benne volt a védelem).

Mit fogsz errefelé csinálni? Becsöngetsz mindenhova, és ajánlod az IPTV-t, meg a gyorsabb netet? Minket nyugodtan kihagyhatsz. :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Senki nem tervez semmi gonosz dolgot hgw-kel ugye ez meg van ? 

Adott emberek lelki világát kell fel zaklatnom, nem én döntöm el ez nem így megy. Masszívan folyik még a  környék tervezése. De ilyen "régi" nem társszolgáltatós területre ezzel be menni amúgy full értelmetlen. Szal Simán lehet hogy ki fog maradni az egész. Visegrádban több potenciál van, most kaptak Gpon-t. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
17 órája, anonymus írta:

Jó de te is tudod hogy ez még mindig csak egy szolgáltatói vas alap dolgokra

Akkor én szeretném a sajátomat használni nem alap dolgokra.

Ja - azt sem lehet :-(,

Legfeljebb ha szerencsém van es  hídba tudom kötni az internetet  az asszony meg iptv-t vesz csak és villannyal fűtjük  a lakást. Ráadásul 1000+++ forinttal többet fizetünk érte,  Szóval ráférne a szolgáltatásra egy kis szolgáltatói szemlélet a mostani örülj hogy ennyit kapsz hozzá állással szemben.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Be ülsz a fejlesztési osztály és a marketing osztály közzé.  Mind ezek mellé szemezel azzal a csoporttal akik a pénzelnek. Ha utóbbi kettővel meg küzdesz nyert ügyed van. 

IPV6 ot egyik ötök se tartaná jó megoldásnak ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
5 perce, anonymus írta:

Be ülsz a fejlesztési osztály és a marketing osztály közzé.  Mind ezek mellé szemezel azzal a csoporttal akik a pénzelnek. Ha utóbbi kettővel meg küzdesz nyert ügyed van. 

IPV6 ot egyik ötök se tartaná jó megoldásnak ?

v6, kérdés  a Nem a v4-el van problémám hanem a használt szközökkel, szotvrekkel. Ha ezt megoldja a ipv6 akkor ok.

http://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/problemam-van/szolgaltatassal/sebessegteszt-otthoni-internethez#

itt mi lenne szerintetetek?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nem vagyok annyira a HGW ellensége, mint amennyire az látszik. Nagyon jó azoknak a családoknak, akik nem értenek az informatikához, eddig volt egy modemük, amire rá volt kötve egy gép. Most kapnak ingyen egy HGW-t, és már rá is tudnak kötni bármilyen eszközt, nem kerül nekik plussz költségbe.

Én tartózkodom ezektől az eszközöktől, miután a nagy Cisco-val fél évig bajlódtam, nem tudtam itthonról dolgozni, mert folyton bontotta a kapcsolatokat. Nem kockáztatok még egyszer.

IPTV-re való átállásban is ez a legnagyobb visszatartó erő, sajnos a T még saját felelősségre sem engedi a saját eszköz használatát.

IPV6 jó lenne, de úgy látom, a T közel sem áll ennek bevezetéséhez (lásd ügyfél IP-k NAT-olása). majd egyszer talán. Én azt sem tudom most hirtelen, hogy az én routerem WAN oldalon tudja-e az IPV6-ot. A modem biztosan nem tudja szegény.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
56 perce, anonymus írta:

Ergo ha nekem meg felel bizonyos mértékeken belül a hgw akkor egy 0 info tudással meg áldott család vagyok ? Köszio.O

Te húztad ki a gyufát...:D 

Ha megfelel akkor nem játszol online fps-t, nem csinálsz két dolgot egyszerre (böngészés és (távoli asztal, kép-video archiválás, letöltés), nincs több wifin egyszerre telefonon videózó családtagod miközben böngésznél, vagy van NAS-od vagy nincs rajta több tízezer képed és pár legálisan letöltött filmed, nem használsz hálótazi vpn-t távoli hálózatmegosztást,  443-on befelé port forwardot, nincs távolról elérhető wifi webkamera, nincs ethernets tv. konzol, nyomtató, set top box, NAS, nincs több csatornás wifi .... A listát ismered :-)
Viszont elég sok felhasználó beleesik ezekbe a kivételekbe ha nem is tud róla.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...