Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen

Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0

Tudom miként megy a ping, de most rendben megy reboot után vagy ha felkeltem újra a gépet. Nem hiszem, hogy 5 PC esetében vagy 4 Androidos eszköznél egységesen szaladgálna valami a háttérben.

A router logban ezek vannak:

LAN-side UDP Flood  47   Sun Sep 04 12:34:09 2016    84.2.46.1:53   192.168.1.122:65051
LAN-side UDP Flood  65   Sun Sep 04 12:27:26 2016    84.2.44.1:53   192.168.1.122:49860 
LAN-side UDP Flood  16   Sun Sep 04 12:19:56 2016    84.2.46.1:53   192.168.1.123:49192

Amúgy a DHCP-vel kapcsolatban van még egy észrevételem:
Két eszköznek: 1 laptop és egy IP alapú rádiónal FIX IP-t rendeltem hozzá.
Ezeket a reservációkat pedig időnként nem tartja be. Azaz totál már IP-t ad nekik...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Annyira hagyhatjuk, hogy ugyan ezek a sorok megjelennek az Androidos telefonok vagy egy tablet kapcsolódásakor is. Illetve nekik is van egy perces holtidejük mire bármit behoznak. A rádió is 2 perc mire az utolsó hallgatott adást behozza.

Windows 7-es gépek vannak teljesen normális használattal: Chrome, Webmail, Office, Norton 360. Nincs semmi torrent vagy illegális tevékenység.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Erre és sem tudom válaszolni, de mint már jeleztem ez a kommunikáció nem csak Windowsos gépektől jön. Totál mindegy ez lehet a rádió vagy egy tablet is.

Találtam egy hasonló gondot itt:
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1766291

PS: persze, hogy megy a DNS feloldás csak egy kis idő után az elején. Nekem olyan ez mintha pl. szombaton azaz tegnap használtam volna a gépet utolsó alkalommal. Majd ma reggel bekapcsoláskor vagy felébresztéskor kérne egy DHCP kérést, majd akkor történik valami DNS ügyben is. Azt sem szabad elfeledni, hogy 2 eszköznek megadott DHCP reservációt egy-egy alkalommal elfelejti. Totál már IP-t kap ekkor.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nos ez a hozzászólás sem semmi egy Linksys/CISCO fórumon:

What you see is not a port scan but simply DNS responses from your ISP. If this is really an attack someone must be able to spoof the DNS server IP address to send DNS packets. Although not absolutely impossible it's very unlikely to happen. If your ISP has problems with spoo***** of their DNS server IP addresses they would have serious security issues.

Thus, more likely in this case is a firmware bug of the router. The router incorrectly identifies some DNS traffic as port scan and eventually decides to block the ISP DNS server. In that case you should still be able to ping IP addresses in the internet but not host names because DNS does not work anymore. For example, on a computer "ping 209.85.135.104" should still work but "ping www.google.com" won't."

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok!
Az elkövetkező hetekben beszerzésre fog kerülni egy router a Telekomos Sagemcom mellé.
Van-e valami hisztije ennek a típusnak, illetve a router beállításakor mire kell figyelni? (Ki adja a DHCP-t, maradhat-e egy számítógép a HGW-n, ilyenek.)

A leendő router valószínűleg egy Asus RT-N18U lesz, habár nincs 5ghz-s sávja, elviekben itthonra bőven elég lesz. Amennyiben ez a típus rossz/megbízhatatlan akkor szívesen várom a javaslatokat.
(A plusz router a sok wifin csatlakozó telefon/tablet/számítógép miatt kell, illetve a házban egy L alakban kellene netet osztani és a Sagemcom nem teríti be az egész házat jó jelerősséggel.) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Ekkor: 2016. 07. 06. at 19:43, Roli82 írta:

Be is szoktad jelenteni a hibát vagy várod hogy magától megoldódjon? 

Azért az az 1-2 napos leállás eléggé túlzásnak érzem maradjunk ennyiben...

Az előre bejelentett leállásokat karbantartásokat ezen az oldalon jelzik, Szeged nincs közte.

Emelt hangnem meg teljesen felesleges, mert nem old meg semmit.

Ma reggel 8:30 körül halt meg az internet központi hibával, és nem is jött vissza este háromnegyed hétig.

Szóval igen, a majdnem havi rendszerességgel előforduló, egész napos bejelentés nélküli leállásokat én is eléggé túlzásnak érzem, maradjunk ennyiben. Akkor is kínosnak érezném ezt a szolgáltatást, ha nem fizetnék érte. Most már komolyan érdekelni kezdett: ilyenkor mi szokott lenni úgy általában a hiba, és miért tart egy napig megoldani? Mi szokta okozni? Öreg a rendszer és azért hal meg? Vagy nincs rá szakember? Vagy valaki félrenyom egy gombot valahol? És hogy szokták megszerelni, kábelek közt kell matatni hozzá, vagy kódsorokat bogarászni egész nap? Hogy történik egy ilyen? Azért kérdezem, hogy legközelebb el tudjam képzelni, hogy éppen mi történhet az internet másik oldalán, mielőtt felmenne az agyamban a pumpa.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

@jkop

Ennyi infóból nem lehet megtudni, sok minden okozhat olyan hibát, amit hosszabb ideig kell javítani. Optikaszakadás, fájállomáson tönkremegy valami, optikao node halt be, áramszünet valahol a hálózatban, stb...

Nálunk volt olyan hiba is, hogy minden este x időpontban nagyon megnőtt a zaj a hálózatban, és szép lassan fokozatosan állt helyre. Kb 2 órán keresztül volt rossz. Két hónapig keresték a hibát, figyeléseket indítottak, de soha nem lett meg. Egyszer csak magától megszűnt.

Be kell jelenteni rendszeresen, sok bejelentés után tudsz kérni vezetői visszahívást. Ilyenkor elméletileg felhív valami csoportvezető, tőle meg tudod kérdezni, hogy mi az oka a rendszeres hibának, stb. Hacsak nem olyat fogsz ki, mint én, szerintem engem valami 0 szinten lévő vízhordó hívott fel, mert hallhatóan köze nem volt semmihez. Vagy ha tényleg valami csoportvezető féle volt, akkor értem, hogy miért volt nálunk rengeteg hiba. :)

De tapasztalatból mondom, hogy kitartó hibabejelentésekkel egy idő után megoldódnak a zűrök.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves fórumozók. A TELEKOM egy SAGEMCOM  routert szerelt be hozzám. 2,4 GHz-en működik minden eszközömmel, viszont nagyon lassú, max 30-40 Mbit/s . 120 Mbit/s az előfizetésem. Kábelen simán jön is, nagyon jó.Egy régi, kb 8-10 éves laptopom van, az látja az 5 Ghz-et, és közel 120Mbit/s-el megy is. A problémám a telefonommal, és a tabletemmel van. Arra már rá jöttem, hogy egyik sem ismeri az "a" szabványt. Nem értek hozzá, ezért kérdezem. Ha a router beállításokban az 5Ghz-nél az "n" szabványt jelölöm ki, akkor miért nem látja a tablet? Lehet ezzel valamit kezdeni? Ha veszek egy routert, ami szintén tudja az 5Ghz-et, akkor azzal sem fog működni? Esetleg egy jobb router tudja ezt is? Valamint abban kérnék még tanácsot, hogy mivel ez a router a 2,4 GHz-nél max 40Mbit/s tud, akkor egy pl/ asus RT-AC87U / tud ezen a frekvencián gyorsabb netet? Ha valaki tudna ezekre a kérdésekre választ, azt kérem írjon. Köszönöm

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Na én ilyeneket nem tudok :) ,de azt hiszem nem is teljesen érthetően írtam a problémát. A Laptopom régi, ennek ellenére az látja az 5 Ghz-es wifit. A router dual band típusú. A laptop látja mindkettő wifi hálózatot.  A beállításoknál eltérő neveket adtam meg. A telefonom, ami egy iphone4s, és a tabletem, ami egy asus zenpad, nem látja az 5 Ghz-es hálózatot, csak a 2,4 -est. Azokra tudok csak csatlakozni. Az a lassú, ,mert csak 30-40 Mbit/s tud. A laptoppal próbáltam, az 5ghz hálózaton, közel 120 megy, a 2,4-en csak 30-40, pont, mint a telefonon. A telefont, és a tabletet használom a legtöbbet, tehát jó lenne, ha ezeken is ki tudnám használni a 120-as netet. Persze a telekom álltal adott routertől nem várok csodát, de nem tudom, hogy ha veszek egy "márkás" routert, azzal előbbre vgfyok-e. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A válaszokat köszönöm. A 40Mhz-s csatornát a 2,4 GHz-nél gondolod? Az 5 GHz vevő, gondolom az "a" szabvány. Az nincs benne. Csak nem értem, hogy a router beállításnál az " n"-t jelölöm, az akkor nem ott adja le a jelet? Egy komolyabb, drágább router azért 2,4-en is leadja a 120 közelit? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

A 40Mhz-t 2,4 Ghz-nél gondoltam,. Az 5 Ghz vevőnél pedig "ac"-t, az "a" az már régebbi szabvány elvi 54 mbps átvitellel. Az "n" szabvány működik 5 Ghz-s tartományban is, de hiába ha a vevőid nem tudják, akkor ezt nem tudják kihasználni. Itt a szűk keresztmetszet a telefonod és tableted 2,4Ghz wifi vevői, így felesleges új routerre költeni, nem lesz jobb. Mint írtam, 40 Mhz, 2,4 Ghz "n"" wpa2-aes mellett tudod kihozni a legtöbbet a dologból.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Szivesen.

Még így utóiratban annyit, hogy lehet, hogy a 40Mhz is mindegy, mert lehet olyan vevő van a tabletben, telóban, ami még azt sem tudja kihasználni. Igazából 120 mbps-hez már AC wifi router és wifi vevő(!)(s) készülék való. Azért kiváncsi lennék, mi a chip típusa ami a 8-10 éves laptopodban van és n-es wifi van benne. Akkoriban még csak a b/g volt a jellemző.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...