Ugrás a tartalomhoz
  • 3

jabyga

Kérdés

A következő történettel kapcsolatban szeretném kikérni a Telekom állásfoglalását. IPTV és DSL internet szolgáltatást veszek igénybe tavaly február óta. Úgy alakult, hogy a jelenlegi címemről, elköltöztem egy új lakásba.(mindkét lakás Szekszárd belterülete) Ennek megfelelően a 1412-n megrendeltem a szolgáltatás átköltöztetését, melyre a szerződésem szerint lehetőségem van külön díj ellenében. Két hét után felhívtam újból az ügyfélszolgálatot, ahol a következő érdekességgel szembesített az ügyintéző:
Az új címemen optikai hálózat érhető el, amit a jelenlegi 7590ft-os havidíjam helyett 7990ft-ért kaphatok meg. Nemtetszésemet fejeztem ki, mivel én nem erre kötöttem szerződést. Elmondtam a hölgynek, hogy februárban lejár a hűségidőm, addig adják a régi szolgáltatást a régi feltételekkel, mivel utána úgysem szeretném már igénybe venni, ugyanis kihasználatlanság miatt felmondom a tv előfizetést. Erre a hölgy közölte, hogy akkor ennek tükrében most már csak havi 6.850ft-ért adná ugyan ezt a csomagot az optikai hálón(milyen érdekes, egyből van kedvezmény). Én továbbra is mondtam, hogy nekem erre nincs szükségem, nekem jó a hagyományos hálózat, azokkal a feltételekkel, mint amik eddig voltak. Ekkor jött a fekete leves: gyakorlatilag két lehetőségem van. Vagy szerződést bontok és kötbért fizetek, vagy igénybe veszem az új ajánlatot, amihez újabb egy év hűségszerződést kötelező jelleggel alá kell írjak. Nem értettem a dolgot. Az ügyintéző egyre csak azt hajtogatta, hogy az optikai hálózat sokkal korszerűbb és jobb, és csak ezen keresztül tudnak szolgáltatni, de ehhez nekem alá kell írnom egy újabb szerződést(most, novemberben). Enélkül nem megy. Tehát vagy aláírok még egy évet, és akkor átköltöztetik a szolgáltatást, vagy szerződést bontok kötbér ellenében.
Megkérdeztem az ügyintézőt, hogy hol szerepel olyan kitétel a szerződésemben, hogy én ha egy olyan helyre költözök ahol magasabb minőségű szolgáltatás érhető el, akkor én azért köteles vagyok magasabb árat, és főleg új hűségszerződést aláírni?! Erre ő elismerte, hogy ilyen kitétel nincs a szerződésemben. Ezek fényében úgy gondolom, hogy ez egy egyoldalú szerződésmódosítás a Telekom részéről. Ugyanis bele akar kényszeríteni egy helyzetbe, amire én a szerződéskötéskor nem vállalkoztam.
A következő az álláspontom:
A Telekom hűségszerződést írt alá velem ez év elején, melyben vállalja, hogy számomra a szerződésben foglaltak szerinti szolgáltatást szolgáltatja minden olyan helyen, ahol erre technikailag képes. Az adott helyen technikailag lehetőség van TV és Internet szolgáltatás nyújtására is, az, hogy ez miként valósul meg(sat-dsl vagy optiaki hálózaton), NEM az én dolgom! Ha nem szolgáltat, akkor szerződést szeg. Ha szerződést szeg, akkor jogomban áll nekem is elállni az adott szerződéstől mindenféle következmény nélkül, mivel a másik fél (Telekom) nem teljesíti a szerződésben foglaltakat! Ezzel szemben a Telekom szerződésbontás esetén kötbért követelne tőlem(az ügyintéző hölgy elmondása szerint).
Kérem ezen felületen(is) fejtse ki a Telekom képviselője/megbízottja, a cég álláspontját!

Köszönettel:
Zs.M.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • Válaszok 842
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

  • 0

Sziasztok!

Érdekelne hogy a Telekom NetMánia 1000 díjcsomagról kinek mi a véleménye?

 

Én magam most újítottam be a NetMánia XXL -ről NetMánia 1000 -re és szeretném tudni hogy akinek már van az mit gondol róla?

Mennyire tudja tartani a 1000 vagy az a közeli értéket, mennyire lehet nagy pinggel számolni(Mert van egy játék a Guild Wars 2 ami folyamat akadozott eddig is és irreleváns ping értékeket mért akár több ezret).

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
3 órája, Aaron írta:

Sziasztok!

Érdekelne hogy a Telekom NetMánia 1000 díjcsomagról kinek mi a véleménye?

 

Én magam most újítottam be a NetMánia XXL -ről NetMánia 1000 -re és szeretném tudni hogy akinek már van az mit gondol róla?

Mennyire tudja tartani a 1000 vagy az a közeli értéket, mennyire lehet nagy pinggel számolni(Mert van egy játék a Guild Wars 2 ami folyamat akadozott eddig is és irreleváns ping értékeket mért akár több ezret).

 

Előre is köszönöm a válaszokat.

Amennyiben optikai vonalad van, akkor szerintem a pingnek normálisan 10 ms alatt kell lennie, persze attól függ milyen szerverre. A tényleges sávszélesség pedig attól is függ, milyen routert használsz.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Közben én is megtaláltam, hogy egy külön fület szenteltek ennek a két opciónak (biztos logikusabb így mint egy oldalon, ahol már amúgy is megjelenítésre kerül ez az adat)

Option125 kivételére sem oldódik fel esetleg egy ujraindítás után sem?

Sajnos, ha ilyen akkor marad a kliensekben való statikus beállítás vagy egy saját router, ami tudja ezt a funkciót.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kell, az tárolja az információt, hogy melyik wifihálózathoz melyik statikusip-t használja.

Update: Habár most nézem, hogy az applikáció nélkül is megoldható az egész, mindegy én widgernek amúgy is használom azt az applikációt, szerintem abban állítgatni kényelmesebb.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
4 órája, Aaron írta:

Optikai vonalam van Szigethalmon és Huawei HG8245H -s gigabites routerem van melyről megy IPTV,Telefon és persze az Internet, a Telekom ügyfélszolgálatán azt mondták hogy tudják biztosítani a területemen.

Én is erre tippeltem, ebben az esetben egy jó magyar szerverhez a pingednek 10 ms alatt kell lennie. Mennyi az sávszélességed a 192.168.1.1 IP címen levő tesztszerveren, illetve alternatív a szelessav.net oldalon mérve? A háttérben legyen minden kikapcsolva.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Én láttam Cegléden, ott a villanyoszlopokra pakolták, csak ott ment a földben ahol nincs oszlop amire rakhatnák.  Telekom oszlopra még sehol sem láttam, szóval valamiért a rézhálózat mellé nem teszik, a villanyoszlop a preferált nekik főként.


De gondolom azért ha kidől az oszlop akkor a villanyos cégnek kell visszarakni... mert villany úgy is kell. Így a telekomnak nem kell daruskocsi, csereoszlop semmi, csak egy ember aki visszamászik és visszaköti .. miután visszarakta az áramszolgáltató a kidőlt oszlopot.

Szóval a közös oszlop olcsóbb. 

Az hogy a rézhálózattal meg a réz oszlopaival mi lesz faluvidéken... ahol már most is csak elvétve van rákötve bárki.. az jókérdés.

De viszont szerintem ha kész lesz az optika akkor a  telekom ki fogja nyírni az összes konkurens koaxos céget. 

Nálunk is a koaxon hol jön a net hol nem, az egész falu rajta lóg, nincs más. De ha lesz optika... ami stabilabb meg gyorsabb... sőt ha még olcsóbb is lesz... 

Szerintem az lesz mint mikor a telekom rákapott a sat tv-re... sorra minden házon ottvolt a műholdvevő.

De tényleg érdekes hogy nincsenek nyomvonalak, semmit nem tudni előre. A konkurensek miatt?  Nincs semmiféle felmérés, melyik utca lakott, melyik nem stb, hanem csak jönnek és vakon húzzák amerre szemre lehet vagy hogy?

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Sziasztok,

Hátha valaki tud konkrét választ adni itt, mivel több helyről kaptam különböző válaszokat.

Hűségidő hosszabbítással váltottam Magenta1 díjcsomagra, ennek keretében szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség a berendezés cseréjére, mivel a mostani készülék WI-FI-t még nem tartalmaz, amely úgy gondolom manapság már alapkövetelmény lenne.

Ja és optikai hálózat van, ha ez érdekes.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Kukac

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Arról van információ, hol telepítenek optikát? Vagy ez akkora üzleti titok? Én Kerekegyházán lakom, Kecskeméttől 25 km. Jelenleg 20 mbit jön hozzánk, amit többszöri igény leadás, könyörgés után kaptunk meg, 3x is vissza dobták hogy nincs szabad érpár. Ez a 20 mbit esténként / hétvégenként annyit jelent, hogy egy nem hd-s youtube video is gondot okozhat. Tudom messze vagyok a központtól, és ráadásul ennek is örülök, de ez milyen már hogy 2017-ben nem tudnak internetet adni egy 7.000-es lakosú kisvárosban. Nincs *****, se *****, szóval állna a zászló. Az igényeket egyébként egy helyi kis cég próbálja kielégíteni, inkább kevesebb mint több sikerrel. Mikrohullámú net, horror áron, mindenféle korlátozással. Sokan panaszkodnak hogy lassú a net, bőven lenne igény gyorsabbra. Nekem a munkámból adódóan lenne fontos a gyors net, főleg feltötltés oldalon, grafikus vagyok, itthon dolgozom, de inkább beviszem Kecskemétre az anyagot kocsival, ami min. 1,5-2 óra, minthogy feltölteném a nyomdának. Sose kapnák meg :)

Egyébként itt vagy 20-an várnak internetre, csak amit tudok, nagyrészt új építésű házak.  Nekem még szerencsém volt...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

@btz

Ez jól hangzik, köszönöm! Biztos információ? solymosotto78@t-online.hu priviben jöhet több. :)

Elég a 20mbit, netezésre, ha megvan. Sajnos csak éjjel, illetve napközben talán, este, hétvégén töredéke. Tudom messze vagyok a központtól, és valószínű vonaltöbbszörözőn... De ez igaz egész Kerekegyházára, hogy nem tudja a net amit kellene. Mi tavaly ősszel költöztünk ide, új építés előtte a központtól kb 1km-re laktam, ott volt gyorsabb net, de az is ingadozott "csúcsidőben".

köszönöm még 1x az infot, állunk, várunk :)

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Ottó
Hibajavítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Új...