anonymus

SUPERUSER
 • Tartalmak

  5.433
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

anonymus a fórumon

 • Rang
  ELNÖK
  116
  116

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Blogger

  Blogger vagyok

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

21.121 profilmegtekintés
 1. Tápterületen belül igen, de hogy hol a tápterület határa azt még a bekapcsoló szerelők se tudják megmondani.
 2. Szerelők miatt leginkább, nagyon *****ül is összelehet egy optika bekötést csapni. Társasházba nyitottam már ki olyan kötődobozt amiből kidölt a tartalma.... Hála a szerelőknek. Ez még csak a jobbik eset ennél sok durvábbat is lehet találni. Szerelők ellenőrzése hogy valóban jól végzik el a munkát. Illetve azokat a szerelőket ezzel kirostálják akik renitensen szarnak mindenre is. Pl ha 1310nm vagy 1490nm vaaagy a szakadás figyelőn elkezdesz jeleket küldeni a hálózatba egy saját eszközzel az okozhat gondott szerintem.
 3. Utána kérdeztem, telefonfülke marad, DE optikát kap Van egy türelmi időszak meg mindenféle kampány hivogatás stb. Ha nem akar ennek ellenére se váltani, kap egy levelet és az abban foglaltak szerint felomdja a rezes szolgáltatást a telekom. Előfordul ahol kimaradt terület ott nem lesz bontva, amíg nem kerül oda optika. Ahol az adott településen mindenhova odakerült az optika, ott lehet csak rezet bontani. SZIP optikánál van reális esélye ennek. Nah ez jó kérdés koaxot nem bont a cég Mndjuk az jó kérdés kinek a koaxa ? Mert ha az egyik leány cég tulajdona akkor marad.
 4. Kínából a száltörőt és a fogót meglehet venni olcsón jó is. De nem arra van hogy napi 100x használd azt már nem bírja ki. Ezért használnak ilyen drága gépeket az optikások. Műszaki ellenőrök minden bekötött címet lejárnak végig néznek és javítaták ami nem jó.
 5. Ez így nem igaz! Meha és csatlakozós kötést bármikor össze lehet rakni, ami ha jól megvan csinálva nem csillapít olyat hogy gond legyen. 12.000Ft ehhez egy felszerelés.
 6. Sőt az 1gbit sebességet is tudja. Amit nem tud és nem is fog tudni az a 2gbit.
 7. Miért kell 2 havonta megkérdezni ? Amíg van olyan terület ahol még 5mbit sincs addig NEM cserélik a koaxot.
 8. Belépsz az üzletbe lesz egy érintőkijelzős számhúzógép. Annak lesz egy olyan menüpontja hogy időpontra érkeztem, azt kiválaszotod, kérni fog egy kódot. Megadod neki amit kaptál, utána ad egy sorszámot ez után pár másodpercel megszólal a Telekom szignál és valami ilyen szöveg hogy "Üdvözöljük időpontra érkezett ügyfelünket" ez után azonnal látni is fogod melyik ablaknál várnak téged. Nekem ilyen volt pár hete
 9. Ahol minden ügyfél lekerült a rézről ott indul csak a bontás el. Ahol maradt ügyfél ott nem indul bontás. Telefonfülkék jah hát igen kellenek nagyon Ahol a törvény engedi ott bontják el őket.
 10. Erről nem fogk veled vitatkozni, egy - két kommentel lejebb leírtam hogy mi az elvárt. Műszakilag az elvárt módon javították a kábelt. De látom csak a kötözködés megy neked semmi más.
 11. Nem szeretném védeni a céget, de pár dologra tudnék reagálni. Ez teljesen jogos, rézes hálózat éves két éves feémérése végignézése régóta nincs meg sajnos. Inkább csak életben tartás a cél legikább. Míg pl koaxon x időnként végigmennek a hálózaton. Kéne hogy legyen, sok engedély kell hozzá Műszakilag egy zselés gyantás zsugorcső az elvárt gyorsjavítás esetén. Vagy bogyózás és azt egy dobozba. Ahol teljesen át lett már minden terhelve ott bontásra kerül. Idén több településen bontásra kerül a rezes leedő, ezekről sajnos nem adhatok bővebb információt. Elsődleges a meglévő oszlopra pakolni, de ebbe a településrendezési terv beletud szólni.
 12. Persze... pont az semmi más nem lehet....
 13. Ahogy gondolod szived joga. Az hogy ki mire milen hosszra köt szerződést, erről nem fogok vitázni veled.
 14. Milyen házak ezek ? Simán benne van hogy nem elérhető, a nem mondhatom el melyik településen. (Sorry) Több ilyen ház csoport kimaradt sajnos. Pusztán azért mert nem sikerül időben útbontási engedélyt szerezni.
 15. Látom sikerült megfognod egy csontot és rágcsálni. Ez NEM hálózat fejlesztés hanem hiba javítás amit itt látsz. Ehhez SEMMI köze NMHH-nak !!!