Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Discovery Science


micimacho

Kérdés

19 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2
Ekkor: 2019. 01. 21. at 19:00, Gica írta:

Tényleg az izaura tv-t,  a kiwi tv-t - és még sorolhatnám - többen nézik, mint a Discovery science-t? Azokat jobban megéri?

Hello @Gica, én is megdöbbentem, de sajnos igen. érdemes rákeresned a Google-ben a nézettségi adatokra, a kereskedelmi tévék showműsorai és az egyszerűbben emészthető sorozatok (amik pont az általad citált Izaurán is futnak) mindent visznek. az ismeretterjesztő- és sportcsatornák rendre a futottak még kategóriában vannak, százalékosan nem mérhetőek (olyannyira, hogy a rendszeres mérésekben nem is látszanak, csak néha-néha lehet elcsípni egy-egy részletesebb statisztikát, amiben pár tizedszázalékkal megjelennek). így mivel csak a hozzánk hasonló őrültek nézik azokat (bocs, érted, mit akarok mondani, nem minősítem sem egyik, sem másik oldalt, egyszerűen itt a kisebbség vagyunk, ez van :D), hol innét, hol onnét kerülnek ki :( a múltkor megnéztem egyébként, a DS most csak egy nagyobb szolgáltatónál elérhető, de ott is ki tudja, meddig :(

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: teherwagon
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Kábé én is (meg filmeket persze). viszont az én ízlésemnek megfelel még egy pár (Da Vincin vannak olyan könnyen emészthetőek, amiket a gyerekkel együtt bámulunk, felújítósak az asszonnyal nézve a Spektrum Home-on, NatGeo, a DoQ nem történelmi részei és a kajás műsoraik miatt a Travel), így nem dőlök a kardomba a DS nélkül. mindegy, ha feltétlenül a tévével akarod nevelni az gyerkőcöket Gica, azért van választási lehetőség bőven (értsd jól, a kérdéseid alapján szerintem mindketten könyvtáron nőttünk fel, így kábé azonosan látjuk) :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@teherwagon

Da Vinci:

Pl. a varázslókat 0-24-ben is nézném, ha legalább ilyen lenne a kép:

D0.jpg

Sajnos ezt kapjuk:

D1.jpg

D2.jpg

D3.jpg

Így soha nem lesz a gyerekek (és a felnőttek) kedvence.
Képjavítókkal együtt is nehezemre esik így Da Vinci csatornát nézni.
Ezt kellene HD-ben adni a lomis ismeretterjesztőnek mondott adók helyett.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalimera
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Volt arra törekvés, hogy a Da Vinci csatornát HD-ben továbbítsák, de -ha jól emlékszem-, arra hivatkozva, hogy nincs rá kellően nagy igény a HD változat végül nem jelent meg. Abban teljesen igazad van, @Kalimera, hogy a fenti képek alapján az SD felbontás minősége finoman szólva valóban hagy némi kívánni valót maga után, de sajnos az, hogy az SD streamek bitrátája ennyire alacsony elsősorban a hálózati feltételekből fakad. A helyzet az, hogy még mindig rengeteg olyan hely van, ahol a max elérhető technológia az ADSL. Ez pedig egy igen komoly korlát, ami a további fejlesztéseket illeti. A jelenlegi boxok is elérték már teljesítményük maximumát - nemrég volt ugyan egy szoftverfrissítés, de ebben jelentéktelen változtatások történtek a tapasztalataim szerint, ez is azért van mert jobb hálózat nélkül már nem nagyon lehet hova továbbfejleszteni. (Azt már nem is említem, hogy a jobb hálózat előnyeit kihasználó végponti eszközök cseréje, azaz az előfizetőknél jelenleg lévő HGW-k és boxok leváltása sem kis idő és pénz.) Az IPTV 2.0-ra pedig, -ami egyébként az igazán nagy áttörést jelenthetné- amelyre itt a fórumon is sokszor utaltunk már- sajnos úgy tűnik, így még egy jó darabig várni kell.

Egyébként én is nagyon hiányolom a DS-t, kár érte!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: szaboadam
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen, most annál a szolgáltatónál vagyunk, ahol még van DS, és az összes gyerekem nem a rajzfilmcsatornákat, - amiből van dögivel, de igazából azok sem érnek semmit - hanem a DS-t és a Natgeo-t nézik.  Hogyan irányítsam így az érdeklődésüket, hogyan legyenek fogékonyak az élet dolgaira, ha csak szemetet látnak a tv-ben?  Magyar csatornákat egyáltalán nem nézünk, nincs mit.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Szerintem nézettségi adatokat egzaktul nehéz mérni, így erre hivatkozni nem nagyon lehet.  Megy egy adott csatorna műsora a boxon, de sokan csak a háttérben hallgatják. Ez nyilván nem növeli a nézettségi adatokat.  Az egész inkább csak pénzkérdés.  Például a Spíler 2 TV sem a nézettsége miatt került be, hanem Messi miatt. Most is érvényes a régi mondás, van az a pénz, amit megadnak valamiért. DS esetén nem volt olyan közfelháborodás mint annak idején a NG kivételénél volt, nem érte el az ingerküszöböt. (Sajtó, szociálmédia) Sajnos ez a realitás.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...