Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen

Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0

Be kell jelenteni. Én nagyon sokat szenvedtem azért, hogy viszonylag megbízható legyen otthon a netem, de megérte. Szándékosan nem rontják el. Max unják már, hogy minden nap ki kell mászniuk a helyszínre, és azt sem tudják, hogy mit nézzenek még meg. Nekem konkrétan volt olyan szerelő, aki kijelentette, hogy ha megint elmegy a netem, ne jelentsem be, mert nem tud vele mit csinálni. De be lett jelentve, és egy másik szerelő megtalálta a hibát. Sokszor türelemjáték. Hajrá. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
1 órája, anonymus írta:

Jó vdsl-re gondolkodás nélkül le cserélném a koaxmat.  Sajnos túl messze vagyunk dslamtol majd 2km kábel hosszban.

Igen, ez a dsl egyik hátránya, a távolság, ha hallani innen onnan problémákat körülötte, az általában ebből fakad. 2012 óta 4 km-ről hozták pár 100 méterre a dslamot, azóta egy "atom" stabil szolgáltatást ismerek a dsl technológia alatt, pedig még nem vdsl2-n van a vonalam, csak adsl2+-on ment.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
14 órája, btz írta:

Igen, ez a dsl egyik hátránya, a távolság, ha hallani innen onnan problémákat körülötte, az általában ebből fakad. 2012 óta 4 km-ről hozták pár 100 méterre a dslamot, azóta egy "atom" stabil szolgáltatást ismerek a dsl technológia alatt, pedig még nem vdsl2-n van a vonalam, csak adsl2+-on ment.

50\15 ös csomag feltöltése is fö szempont, plusz stabilitás is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
55 perce, anonymus írta:

50\15 ös csomag feltöltése is fö szempont, plusz stabilitás is.

Igen, nekem is ez az egyik fő szempontom. Még a koaxos 120/10-nél is nagyobb feltöltést ad, ebből a szempontból is előnybe került a  vdsl.    IP kameráim vannak, otthoni kis adattár FTP, fontos hogy a feltöltés minél nagyobb legyen, ezért is váltok az 50/15-re hamarosan, koaxon 30-hoz és az 50-eshez is 5 megabit a felfelé irány, ha jól tudom, ott nem érné meg a plusz pénzt az 50-es (legalább is nekem, másnak lehet hogy más miatt iigen). A bonding dolog is remélem hamar elterjed, és talán az optikai csomagokhoz hasonló feltöltést is kiadhatnak egyszer pl 50/25 vagy 120/50.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Ekkor: 2016. 02. 04., fgabor87 írta:

Ezek a szép csatornák közötti különbségek normálisnak mondhatók?

Downstream Channels  

Power Level     Signal to Noise Ratio
Channel 1:    5.1 dBmv         39.4 dBmv
Channel 2:    5.3 dBmv         39.4 dBmv
Channel 3:    5.5 dBmv         39.2 dBmv
Channel 4:    5.2 dBmv         39.1 dBmv
Channel 5:    1.8 dBmv         40.0 dBmv
Channel 6:    1.9 dBmv         40.4 dBmv
Channel 7:    2.0 dBmv         40.4 dBmv
Channel 8:    2.0 dBmv         40.0 dBmv

Van ez, vagy van egy másik (ág?), ahol csak 1 dB eltérés van max, de ott mindegyik csatorna 9 dB körül van. Még a thomsonnal lehetett így lépkedni, fel is voltak írva a megfelelő frekik nekem, de Cisconál már csak szerencse kérdése, hogy hova lép fel. Vagy ha éppen nem tud fellépni, akkor előadja a freki bekérős felületet, de aztán ki tudja, hogy oda is mászik-e fel. :)

Eddig a 9 dB-s részre voltam felcsatlakozva, csak pár napja volt szolgáltatáskimaradás (nem meglepő), és utána ide mászott fel. Tegnap este még itt is +8 és +4 volt a max/min. Csak hát azóta melegebb lett odakint. :)

Teljesen normális 4 es blokkonkénti eltérés. 1-4 chanel static iptv ennyi az oka nem befolyásolja a működést.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

De vannak itt más csatik is, mert múltkor teljesen egységes volt a jelerősség, aztán áramszünet, és utána kerültem ide/lett az eltérés a két 4-es blokk között.
Mondjuk nem zavar.

Most nyomtam egy resetet a modemen, és megint egységes mind a 8.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Hali!

Nálam ugyanez a probléma, még az időintervallum is stimmel és kb fél éve van szívás.

Többször bejelentettem, szerintük nincs hiba. 

Sokáig nagy t fan voltam de mióta több más dolog is úgy működik náluk mintha a 80-as években lennénk kicsit kiábrándúltam.

Amúgy meg nincs más helyette.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Van csomagvesztésed is?
Indíts el úgy egy pinget, hogy ping 84.2.44.1 -t > D:\ping.txt

Ez a parancs a pingelés eredményét elmenti egy txt-be, ezt lehet mutogatni nekik. Az ip a telekom dns szervere, amikor én ilyet csináltam, a bix.hu-t pingeltem, és kifogásolták, hogy az hálózaton kívül van, bármi lehet. Bár ha hálózaton kívül van a hiba, az is hiba. A parancs addig fog futni, amit nem nyomod meg a CTRL + C billentyűkombinációt. Mivel ilyenkor nem mutatja a pingelés eredményeit, én szoktam indítani még egy parancssort, és ott is indítok egy pingelést (ping 84.2.44.1 -t), így látom, hogy vannak-e olyan esetek, amire szükségem van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...