Posztolva ekkor: September 1, 2016 Heló! Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 Telekomnak van IPv6-os címen lévő DNS szervere? Ha kizárólag csak 6-os IP-t használok, nem megy a névfeloldás: >nslookup youtube.com DNS request timed out. timeout was 2 seconds. Server: UnKnown Address: fec0:0:0:ffff::1 DNS request timed out. timeout was 2 seconds. DNS request timed out. timeout was 2 seconds. DNS request timed out. timeout was 2 seconds. DNS request timed out. timeout was 2 seconds. *** Request to UnKnown timed-out Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 @Tamas586 Maradt a publikus. Remélem marad is egy darabig, mert van ddns címem, és távolról néha használom az otthoni hálózatot. Amíg nincs mindenhol IPv6, addig kell a publikus IPv4. DDNS szolgáltatóm sem tudom, hogy IPv6-al működik-e. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
1 Posztolva: November 17, 2016 13 perce, btz írta: @Pityesz Azt jelenti hogy a Lan-ra kaptál egy teljes ipv6 tartományt, amit kioszthatsz 255 eszköznek, 60 perc (?) az érvényességi ideje a címeknek. Támogatja a módosított EUI-64 címzést, azaz a MAC címből való utótagos ipv6 címek használatát. Köszönöm a válaszod! A rapid commit és az unicast mire jó? Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
1 Posztolva: November 17, 2016 @Pityesz Azt jelenti hogy a Lan-ra kaptál egy teljes ipv6 tartományt, amit kioszthatsz 255 eszköznek, 60 perc (?) az érvényességi ideje a címeknek. Támogatja a módosított EUI-64 címzést, azaz a MAC címből való utótagos ipv6 címek használatát. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 Korán van még ahhoz hogy nagyon privátra váltson azért szerintem. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 (szerkesztve) Erre a kérdésemre sajnos nem kaptam érdemi választ: "Azt hol nézhetem meg hogy mikor érnek az én környékemre..?" --- azaz nem tudható hogy már holnap, vagy a jövő hónapban vagy csak jövő nyárra ér el hozzám adsl-en az ipv6... (vagy már működne ha lenne megfelelő routerem?) fgabor87: a publikus IPv4 címed megmaradt, vagy privátra váltott? Szerkesztve ekkor: November 17, 2016 Szerkesztő: Tamas586 Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 A ciscóban mi a helyes beállítás? Mit jelentenek ezek a funkciók? Sajnos csak angol nyelvű infókat találtam. windows 8.1 van. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 Azt tudom, hogy mire való, használtam régebben. De szerintem ettől még a gépen a tűzfalakat ki kell lőni, mert gondolom az alsóbb rétegekbe épül be, és megszűri a csomagokat még a wireshark előtt is. Én pedig csak és kizárólag a router tűzfalát szeretném tesztelni. De ez lehet, hogy hétvégére marad. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
1 Posztolva: November 17, 2016 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wireshark Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 Hálozati forgalmat lehet vele análzizálni. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 17, 2016 (szerkesztve) Azzal lehet portos scannelni is? Szerkesztve ekkor: November 17, 2016 Szerkesztő: fgabor87 Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Wireshark. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 A youtube viszont ismét elkezdett használhatatlanul lassú lenni. Egyszerűen nem tölti be a videókat. Windowsban IPv6 letiltása után tökéletes. De elég nehezen tesztelhető dolog, azt írják, hogy a böngészők IPv6-on és 4-esen is felveszik a kapcsolatot az oldallal, és elvileg a sebesség alapján döntenek, hogy melyiket használják. Csak én sajnos nem látom, hogy most valójában min keresztül töltődik be. Kéne erre valami plugin a tesztelés miatt. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Egyelőre még nincsenek konkrét terveim. Biztos vannak olyan oldalak, amik rátámadnak adott portokra. Csak meg kell oldani, hogy a gépen lévő szoftveres tűzfalakat mind le kell tiltani, hogy biztosra menjek, a router blokkolja a portokat, és nem jut tovább. Mivel nem vagyok hacker, ennél bonyolultabb, összetettebb tesztet nem nagyon tudok végezni. Esetleg ha van valami ügyesebb progi, amivel távolról meg tudom támadni a gépem... valami portscanner. De ahhoz meg kéne egy mási IPv6-os végpont. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Tűzfal teszt engem is érdekel. Esetleg annyit mondhatnál elöljáróban, hogy mit és hogyan akarsz tesztelni vele? Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Te másik szerveren csináltad, mint én. Most én is átraktam arra. IPv4-et jól mérte (20 megás netem van), de az IPv6 még mindig lassúcska. Úgy gondolom, hogy elméletben lehet eltérés, mert nem ugyan azon az útvonalon/eszközökön jön át az adat, de fura, hogy nálad is és nálam is ekkora eltéréseket mutat. A speedtest.net-nek is van IPv6-os elérhetősége, gondolom akkor azon is mér. Bár ki tudja. Lehet, hogy ott nem a weboldal számít, hanem a mögötte lévő szerverek, amik valójában a tesztet végzik. Viszont a tegnap tapasztalható lassú gmail és youtube elérés úgy tűnik, hogy megszűnt mára. Egyelőre ezt a sebességmérést jegelem, tűzfaltesztekkel folytatom... holnap... Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 43 perce, fgabor87 írta: Na megnéztem, letesztelem, működik az IPv6. Viszont valami gáz van szerintem. Tegnap vettem észre, hogy néhány oldal, pl youtube, gmail rettentő lassan tölt, a videók is alig indulnak el. Csináltam speedtest-et, rendben volt. Most viszont rákerestem, hogy IPv6 speedtest, és hát valami nem kerek. Ez a sebesség mérő oldal elég fals. v4 az 1 megát se éri el... v6 116 megát mért. Külföldi v4 mérés Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 29 perce, fgabor87 írta: Na megnéztem, letesztelem, működik az IPv6. Viszont valami gáz van szerintem. Tegnap vettem észre, hogy néhány oldal, pl youtube, gmail rettentő lassan tölt, a videók is alig indulnak el. Csináltam speedtest-et, rendben volt. Most viszont rákerestem, hogy IPv6 speedtest, és hát valami nem kerek. Bp. 18. kerületbe még nem jött el az IPv6, de a fentieket nézve talán jobb is . Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 (szerkesztve) Na megnéztem, letesztelem, működik az IPv6. Viszont valami gáz van szerintem. Tegnap vettem észre, hogy néhány oldal, pl youtube, gmail rettentő lassan tölt, a videók is alig indulnak el. Csináltam speedtest-et, rendben volt. Most viszont rákerestem, hogy IPv6 speedtest, és hát valami nem kerek. Szerkesztve ekkor: November 16, 2016 Szerkesztő: fgabor87 Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Nem igazán változik a ping, legalább is én nem tapasztalom, hogy jobb vagy rosszabb lenne. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Köszi a válaszokat! még egy kérdés de lehet *****ség..de majd az ipv6-tal nem változik rossz/jó irányba a ping?mert mintha valahol olvastam volna hogy megnőhet a ping. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 Majd arra leszek kíváncsi, hogy a dinamikus prefix miatt, hogyan fogom tudni "letűzfalazni" a dolgaimat. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
0 Posztolva: November 16, 2016 3 órája, Barni írta: Sagemcom Fast 3686-on hol tudom beállítani az IPV6-ot?nem találom Majd megjelenik ha be lesz kapcsolva nálad is, újra indítás kelleni fog. Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
1 Posztolva: November 16, 2016 Menüben ahol most ipv4 cím adatok vannak, meg jelnnek ipv6 címek. Ipv4 dhcp szerver fül mellé be kerül egy ipv6 dhcp szerver. Stb stb Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
1 Posztolva: November 16, 2016 (szerkesztve) 38 minutes ago, anonymus said: Központilag kapcsolják be amikor te környékedre érnek. Azt hol nézhetem meg hogy mikor érnek az én környékemre..? (vagy mely környékekre értek már el és melyekre nem) Szerkesztve ekkor: November 16, 2016 Szerkesztő: Tamas586 Bejegyzés megosztása Link a bejegyzéshez Megosztás más oldalakon
Posztolva ekkor:
Heló!
Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig.
Bejegyzés megosztása
Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon