okostojás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Megosztás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Heló! Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. szeptember 2. Megosztás Posztolva: 2016. szeptember 2. Ez így oké is szerintem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Deino Posztolva: 2016. szeptember 2. Megosztás Posztolva: 2016. szeptember 2. 32 perce, anonymus írta: Amíg nem csökken vagy nem tűnnek el az olyan online tartalmak weblap, stream folyam, szolgáltatások stb amik csak ipv4 címmel hajlandóak kommunikálni szerintem addig. Valami irdatlan sok ilyen weblap van ami ipv4 -en ül. Van másik megoldás is szerencsére nem ezt választotta a T. Másik megoldás úgy néz ki hogy csak ipv6 címet kapnak az előfizetők. Elérik a csak ipv4 only oldalak mivel szolgáltató oldalról ez megoldott DE nyitott portot igénylő szolgáltatások bukta és lehetnek nem elérhető tartalmak. Telekom által választott megoldás Ipv4+ Ipv6 esetén ami jó viszont hogy ha felkeresünk pl egy google.com ipv6 címzéssel történik a kommunikáció. Ha ez nem jön össze valamiért akkor ipv4 címzés marad mint mentő öv. De gondolom ez esetben már nem zavaró a privát IPv4, elvégre ott a publikus IPv6 nem? Vagyis ott már nyugodtan mehet a NAT? Elvégre annyi IPv4 nincs hogy mindenkinek gond nélkül legyen egy tartalék. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. szeptember 2. Megosztás Posztolva: 2016. szeptember 2. Hát. Elvileg nem. Asszem. Lényeg az lenne hogy az ipv6 az ipv4 mellettelinduljon. Hiába nem életbevágó egy átlagfelhasználónak az ipv6 de most már tényleg nemigen lehet tovább húzni halssztani. Párhuzamosan kell menjen egy ideig. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Deino Posztolva: 2016. szeptember 2. Megosztás Posztolva: 2016. szeptember 2. Hát az IPv6-nak szintúgy EU-s rendeletnek kéne lennie határidőhöz kötve. Elvégre több netszerver - mint pl. amit én is használok - eleve IPv6-os címmel rendelkezik. Aki meg nem, az meg legyen szíves váltani Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Deino Posztolva: 2016. október 4. Megosztás Posztolva: 2016. október 4. @anonymus Ez egy jelentős előrelépés és már szükségszerű is volt! Gondolom ha a nagy szolgáltatók váltanak, akkor majd ez befolyásolja a piacon szereplő IPv4-es címeket IPv6-osra váltásra. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2016. október 4. Megosztás Posztolva: 2016. október 4. (szerkesztve) Ekkor: 2016. 09. 02. at 23:03, Deino írta: De gondolom ez esetben már nem zavaró a privát IPv4, elvégre ott a publikus IPv6 nem? Vagyis ott már nyugodtan mehet a NAT? .... NAT? Az minek? A kapcsolódó hálózati eszközök is publikus ipv6 címmel lesznek a neten, azaz nem igényel címfordítást. Szerk: Jah, bocs, benéztem hogy mire gondolsz. De abban az esetben ha az ipv4 le van natolva szolgáltó által, akkor egy ipv4 only hálózatról nem lesz elérhető az ipv6 címmel az eszköz. Tehát csak onnantól lesz ugodt az a nat, mikor már nem lesznek ipv4 only-k Szerkesztve ekkor: 2016. október 4. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. On 2016. 10. 04. at 7:17 AM, anonymus said: Egy kis Ipv6 info update: Ahogy azt már jeleztük idén várható ipv6 bevezetés. Végső tesztje ha ugy veszük. Na de a lényeg ha nem ipv6 támogatott hgw/modemmel rendelkezel ennek kérheted a cseréjét. 1412 hiba jegy nyitás formában. De csak a v6 címzés bevezetése után, most még nem! Kössz az infót! Közben ahogy látom a T oldalára is felkerült, hogy melyik hgw támogatja az ipv6-ot, meg hogy majd kérhető a csere. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. (szerkesztve) Érdeklődnék hogy mely' internet szolgáltatások lesznek átállítva IPv6 -ra? és mikor? - Mobilinternet? A régebbi(?) telefonok amik nem támogatják az IPv6-ot ezentúl mobilnet nélkül maradnak ? (pl symbian, stb), Az új androidos mobilokon mit kell át-állítgatni? - ADSL szürke 360R modemmel: itt a saját routerem (ddwrt) beállításait nekem kell majd állítgatnom, de mire? Szerkesztve ekkor: 2016. október 5. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. Kösz a választ. Tehát ha jól értem a vezetékes előfizetők többsége (Xdsl) ki lesz ebből rekesztve.. kár. (nyilván ők a ipv6 only weboldalakat, szervereket soha sem érhetik majd el.) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. (szerkesztve) 22 minutes ago, anonymus said: Nem alkalmas rá minden hgw/modem, optikán és koaxon is több eszköz kimarad. Te eseted szerencse játék lesz, mert eszközöd nem tudja a v6-ot. Szerintem így te kimaradsz, de mivel van saját v6 only routered ezért, jó kérdés. Cserét nem szeretnél kérni ? Nem is kell hogy a világon MINDEN eszköz alkalmas legyen rá, mert akkor várhatnánk még 100 évet... :DD Modem-nek semmi köze az IP-hez a routerem pedig alkalmas IPv6-ra ahogy mutattam. Váltani..? esélytelen. jelenlegy 20/1 adsl-ért fizetek, de nincs csak 11/0.8 -am, mert porthiányra hivatkozva megtagadták hogy a 100m-re lévő dslam-re kössenek, így 2km-ről kapom a netet.. és szükségem van arra is hogy a munkahelyemről elérjem az otthoni eszközeimet, filejaimat (PC remote desktop, NAS). KTV sincs errefelé (Bp) Szerkesztve ekkor: 2016. október 5. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. (szerkesztve) Nem akarok másikat. Mind a modem mind a router ALKALMAS az IPv6-ra..! Modem váltáson csak akkor gondolkodnék el ha válthatnék ADASL-ről VDSL-re, de akkor is kérném a PPPoE az én saját routeremig érjen (mert nem kell se hgw se iptv se wifi se semmi más), és én szeretnék mindent konfigurálni, mint most.. Szerkesztve ekkor: 2016. október 5. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. (szerkesztve) 1 órája, Tamas586 írta: - ADSL szürke 360R modemmel: itt a saját routerem (ddwrt) beállításait nekem kell majd állítgatnom, de mire? Egy konkurens D-betűs szolgáltató pppoes netjét openwrt alatt úgy lehet beállítani, hogy a wan interfészt pppoe-re kell állítani, majd egy link interfészt kell létrehozni a wan interfészre, mondjuk wan6 név alatt, ami egy egyszerű dhcpv6 ügyfél protokollal működik. Szerintem pppoe esetén nem lesz ez másként a T-nél sem. A ddwrt-t nem ismerem, de gondolom annál is eszerint kell létrehozni az interfészeket és menni fog. A kliensek pedig a routerre telepítet Router Advertisement szolgáltatással vagy dhcpv6 szerverrel kaphatnak címet. Szerkesztve ekkor: 2016. október 5. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. (szerkesztve) Találtam egy hasznos oldalt: ITT A mostani tesztem: KÉP, de akkor most még ne próbálkozzak IPv6-ot beállítani, várjak valami bejelentésre.. jól értem..? Szerkesztve ekkor: 2016. október 5. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. Nincs még ipv6 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 OldMike Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. 20 perce, Roli82 írta: HGW-ben van DHCPv6 (Dynamic Host Configuration Protocol) szerver és SLAAC (Stateless Address Auto Configuration) támogatás is az ügyfelek helyi hálózata számára. Tudom hogy még nem aktuális, de érdeklődnék hogy a cisco EPC 3925 esetében ezt látnom kellene valahol? A LAN Setup-ban nem találtam, de lehet hogy nem is ott van. A Status/Gateway helyen azt írja hogy Router Mode IPv4. Az IPv6 Firewall Protection On-ra van állítva (default). Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. Na látom kikerült a közlemény. Optikán nem ismert a dátum, de eddigi társalgásaink alapján gondolom már az belátható időn belül valamikor. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 OldMike Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. 6 perce, anonymus írta: Ipv4 mod szöveget látsz valahol, az vált dual stack re. Meg a wan oldalom most látsz egy v4 címet meg 2 dns szero címet, ott fogsz sok újat látni. Jól gondolom hogy akkor ezt központilag intézik? Más: a mobiltelefonon beállítottam a Dual Stack-et, de a teszt még nem ad jó eredményt az IPv6-ra. Gondolom a fokozatosság miatt. Egyedül a szolgáltató DNS IPv6 elérése pozitív, a többi hibát jelez. Érdemes ezt nézegetni a későbbiekben, vagy igazából nincs különösebb jelentősége? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 OldMike Posztolva: 2016. október 5. Megosztás Posztolva: 2016. október 5. 1 órája, anonymus írta: Jól, központilag végig megy. Mobil fronton annyira nincs értelme pl itt közzé lesz téve hogy pl hnaptol mobilon is lesz stb.3 Köszönöm. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. Telefon és router is beállítva, mind a kettő várja az IPv6-ot. Otthoni net egyelőre 7/10, már az sem rossz eredmény. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. Most volt időm végigolvasni a közleményt, és egy dolgon megakadt a szemem. "Kábelmodem vagy bridge módban használt HGW esetén a modemre kapcsolódó ügyfél eszköznek kötelezően DHCPv6-ot kell használnia, ott az SLAAC nem támogatott. " Az SLAAC ilyenkor szolgáltatói/modem oldalról nem támogatott? Mert nekem most ilyen módban megy a router. Akkor ez nem lesz jó? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. (szerkesztve) SLAAC, azt jelenti, hogy állapotmentes autómatikus címkonfiguráció, arra szolgál, hogy az ipv6 képes eszközök automatikusan címet generáljak maguknak, így tudjanak kommunikálni egymással, gondolom nem szeretnék hogy érvényesek legyenek ezek a címek a hálózaton, csak amit ők kiosztanak a dhcpv6 szerverük segítségével. Szerkesztve ekkor: 2016. október 6. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. Na, beállítottam a mobilomat is, és a naked ADSL modem + saját routeres internetemet is, és várom hogy megérkezzen az IPv6.. /Kép1/ . /Kép2/ ... remélem jól tippeltem meg a beállításokat. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. @btz Világos, köszönöm. Most úgy konfiguráltam a routert, hogy: Connection Type: Native DHCP-PD: enabled Auto Configuration Setting: Stateless Remélem így jó, az IPv6 logban most ezt írja: IPv6 Connection Type: Native with DHCP-PD WAN IPv6 Address: WAN IPv6 Gateway: fe80::222:90ff:fedf:28d9 LAN IPv6 Address: /0 LAN IPv6 Link-Local Address: fe80::ae9e:17ff:fe89:cd90/64 DHCP-PD: Enabled Most többet nem próbálkozok, csak ha már megy az IPv6, úgyis akkor fogom látni, hogy mit merre, és mikor jó. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. október 6. Megosztás Posztolva: 2016. október 6. (szerkesztve) Azt nézem hogy a leírás szerint nekem nem 56 os hanem 65 ös prefixet kell beállítanom.. de így is sok milliárd IP címet kapok (9*10^18 db) az eddigi 1 db helyett.. (kép) Jól látom? Szerkesztve ekkor: 2016. október 6. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. október 7. Megosztás Posztolva: 2016. október 7. @anonymus Köszi. A többi majd kiderül, ha jön kábelre az IPv6. Egyelőre ebben a módban a belső hálózaton egyáltalán nem oszt 6-os címeket. Pedig gondolom a végén a cél ez lenne. Ott is kéne lenni 4-es és 6-os címnek is egyszerre. Nem nagyon vágom ezt a dolgot, de majd kialakul. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
okostojás
Heló!
Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
73
68
51
45
Népszerű napok
2016. November 16.
25
2016. Október 5.
24
2016. November 17.
22
2017. Április 3.
21
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
btz 73 poszt
anonymus 68 poszt
fgabor87 51 poszt
Roli82 45 poszt
Népszerű napok
2016. November 16.
25 poszt
2016. Október 5.
24 poszt
2016. November 17.
22 poszt
2017. Április 3.
21 poszt
Posztolt képek
372 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.