Roli82

Internet telefondróton avagy az xDSL

Kérdés

xDSL kapcsolódási probléma esetén

Nézd meg a HGW-t amennyiben nem világít rajta a DSL LED. Ebben, esetben valami hardveres gond lehet a háttérben.  Egy sérült vagy kihúzódót kábel, vagy DSLAM oldali műszaki meghibásodás. Ha a kapcsolat felépül de a PPPoE nem. Ebben esetben ha használ saját router ellenőrizd azt.  Próbáld meg közvetlenül csatlakozatni a gépet modem/ HGW-hez.

 

HGW által szórt WIFI gyakran szakad lassú instabil.

Válts csatornát, ebben segít az inSSIDer program. Szélsőséges esetben saját router használata is szóba jöhet.

 

Mi a legnagyobb elérhető sebesség és hogyan?

XL csomag, 50/15 sebességet kínáló csomag, ennek műszaki feltételei a következőek.

VDSL2 technológián az alábbiak szerint. Egycsatornás (központtól való 750 méterig), vagy kétcsatornás (központtól való 1500 méterig) ebben, esetben dupla rézérpárral.  Ezek csak az általános adatok minden esetben az adott címre vonatkozó műszaki felmérés dönt.

 

Hírtelen egyik napról másikra csökkent a sebességem.

Nagy valószínűséggel SNR LOCKOT kaptál, ez annyit jelent, hogy a központ lejjebb veszi a sebességedet.  Valamilyen műszaki hiba miatt vagy tévesen. Nem tehetsz mást, mint jelzed a 1412 felé a problémát.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1.530 válasz erre a kérdésre

Meg tudtam nézni, de ezek nem HGW általi adatokról készített képek

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ez bőven a garantált minimum alatt van, jó lenne ha HGW általi értékekről készített képernyő mentéseket is tennétek fel a szomszédoddal.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A mai napon egymástól függetlenül jelentettük be a szomszéddal ,ő délelőtt én pedig délután és a válasz SMS-t mind a ketten megkaptuk ,hogy náluk nincs hiba.Én este raktam ki a Facebookra hátha van ijen problémja másnak is (10Mbit/s csomag) most a letöltés 0.08Mbit/s) és nagyon sokan regáltak ,hogy náluk is hasonló a probléma!

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ahányszor el nem hárítják! Amennyiben egy egész falu kollektíven jelent be hibát magasabb prioritással kezelik.  Míg el vétve pár bejelentést nem. ehet pl nem is ugyan az a szerelő kezeli stb. Szerelőnek meg valamivel le kell zárnia a hibát ha nem büntetést kap, ha vissza nyitják hiba jegyét amit le zárt ejnye bejnyét és egyéb retorziót. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Miért írják azt SMS-ben ,hogy nincs probléma amikor egy egész falu panaszkodik arra ,hogy lassú az internet!!!!!!!!!!!!!!!!

Hányszor kell bejelenteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia, igen, ma mar nekem is ment! Vegre!

Lehet valaki olvasta itt a forumon, vagy nem tudom mi lett, de vegre ugy tunik megy. Es remelem igy is marad.

Koszi, udv

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Nekem most tökéletesen betölt, akárhányszor F5-özök rá.
Mondjuk ez egy másik telekomos végpont, mint ahol múltkor próbáltam.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Nos, feltettem egy masik T forumon a kerdest hogy teszteljek le, es eddig SENKINEK sem mukodik az oldal T netrol.

Szerintetek hol kellene ezt a problemat jelezzem?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Zoli33

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Megerositve, a ping masik szolgaltatorol sem megy , szoval tiltva lehet a szerverre.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Amennyire tudom, nem lehet ping-elni. A tracert sem fut vegig. Azert megkerek masokat masik ISP-rol is.

Nem tolti be - ugyanezt csinalja T mobilnetrol is. Neha azert bejon rendesen, de par refresh utana tutira vege. Viszont ha http://kproxy.com -on keresztul nezem pl, akkor szepen megy, ahogy kellene. Szerintem valami a T-nel nem jo. Nade ezzel vajon hova lehet fordulni? A site-al beszeltem mar, ok az ISP-re mutogatnak, mert naluk minden jol megy. Ez valahol logikus is.

Azt nem tudom, hogy mas oldalak sem mennek T halozatrol, vagy csak ez az egy? De mi lehet a hiba? Tiltolistan lenne? Furcsalnam.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Zoli33

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Most nálam sem tölt be elsőre sem. Telekomos net. Illetve betölt, de rettentő lassan, fokozatosan jelennek meg a képek. Mintha modemes korszakba csöppentem volna vissza. Lehet, hogy 100%-ig soha nem fog betölteni.
Megpróbálom másik DNS-el, de nem hiszem, hogy ilyen jellegű lenne a probléma.

 

Update:

Más DNS szerverrel is ugyan ez a helyzet, nagyon lassan tölt, és több perc után is hiányos a weboldal.
Elég nehéz lesz diagnoztizálni, hogy mi van, mert úgy látom magára a szerverre nem megengedett a ping, soha nem jön válasz. Vagy ennyire rossz a kapcsolat. Próbálj meg megkérni más netes előfizetőt, hogy pingelje, hogy neki megy-e.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
1 órája, fgabor87 írta:

Szia Próbálj meg manuális DNS-t beállítani 8.8.8.8-ra, ez a google dns szervere.
De nálam egyébként működik, betölt rendesen T-s nettel.

Probald meg azt hogy bejon, varsz 1-2 masodpercet, majd F5 refresh. Nalam ha be is jon elsore, akkor kb par refresh utan nem fog mar menni. Tolt, tolt, majd par perc mulva timeout.

Itt egy kep, vezetekes net routerbol, direkt site eleres es proxyn keresztul (mas bongeszovel is ugyanez) http://oi63.tinypic.com/otfztu.jpg

Itt egy kep a mobilnetrol, 3G, http://oi65.tinypic.com/2en4yft.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Zoli33

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Koszi a tippet. Modem beallitasok:

Primary DNS server: 84.2.46.1
Secondary DNS server: 84.2.44.1
 
De nem engedi modositani.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A router fw-je: 09021602.00.653
De igazabol lenyegtelen, mert T mobile neten sem megy igazabol. Most is epp probalom, http://www.smarterasp.net/

Mobilnet:  bejon elsore. Szuper, refresh, bejon masodjara. Refresh...es semmi, nem jon be, csak var,var,var

Vezetekes: ott neha mar elsore sem jon be, de ha igen, par refresh es utana tuti csak homokora.

Valami kozponti dolog lehet itt?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia Próbálj meg manuális DNS-t beállítani 8.8.8.8-ra, ez a google dns szervere.
De nálam egyébként működik, betölt rendesen T-s nettel.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Sziasztok,

par napja vettem eszre, hogy egy site nem jon be 80%-ban, homokora bongeszoben/jatekban.

Ugy vettem eszre hogy, hogy van egy jatekom, aminek azon a site-on van a szervere, es a jatek elkezdett hibakat dobni, nem mukodik legtobbszor. Aztan ramentem direkt a site-ra bongeszovel is, de ugy sem jon be (legtobbszor). 10-bol mondjuk 2* bejon, tobbi esetben csak homokora. Az oldal: http://www.smarterasp.net/

Par napja/hete meg ment. Par ember megkertem ma hogy probaljak ki, mindenkinek megy, de nekik nem T-home a netjuk, hanem *****, *****, stb. Nekik most is tokeletesen megy. Beszeltem a site support-al is, es semmi hibat nem latnak. Ha proxyn keresztul probalom, ugy viszont tokeletesen mukodik: https://server6.kproxy.com/

Bongeszo, egyik tab: direkt eleres, nem jon be semmi, masik tab proxyn, keresztul jon rogton.

Speedport W 724V a modem, IPTV. Probaltam 3 geppel (wifi es lan), tablettel, telefonnal (mind ehhez a modemhez csatlakozik), de mindenutt ezt csinalja.
 Ujrainditottam modemet, nem segit. Par napja par percre leallt a modem (nulla led, resetelte magat, gondolom tavolrol mokoltak valamit), aztan ujraindult magatol, talan azotan nem megy, de akkor nem probaltam rogton utana, nem tudom.

Mi lehet a baj? Rossz a T DNS-e? Miert nem lehet legtobbszor elerni direktbe ez a site-ot, de proxyn keresztul meg igen.

Ja: mobilnettel is probaltam, de az is T, ugy is UGYANEZ, megy neha, de legtobbszor nem!
Hangsulyozom, a site tokeletesen fut, az en (T?) oldalamon van a hiba.

Barmilyen tippet szivesen fogadok, ez mar az oruletbe *****t.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Zoli33

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

En meg soha semmit nem allitottam a hgw-n torrent miatt. Ha az ip cimem publikus akkor aktiv vagyok mint felhasznalo, ha nat-olt akkor passziv. (aktiv barkitol tolt, passziv csak passzivtol)

Mikor a fentieken kivul gondom volt, a torrent kliensben a kapcsolatok (szalak) szamat 50-re korlatoztam.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Meg csináltam a forwarding szabályt!

de sajnos ugyan az a hiba, utorrentnél,  azon gondolkozom hogy telekom szolgáltatótól  vissza kérem ruterem meg kérném cseréljék ki

akármit csinálok nem jó 3 napja  csinálgatom :(   fel kell hogy adjam ki fogytam az ötletből

kevesebb  peers csatlakoznak hozzám

régi ruterem ami volt nekem sokkal jobb volt még a szoftverje is nagyon jó volt

az is lehet ZTE  Speddport Entry szoftverje rossz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

IPv6 beállitásokal próbálkozak? és a port forwarding próbálkozak? hátha jó lesz

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Felesleges ennyit vesződni azért, hogy az uTorrentből menjen a sebességmérés. xD
Ha azt írja, hogy a port nyitva, akkor minden tökéletesen működik, nincs szükség további teendőre.

Valószínűsítem, hogy a sebességtesztelés más porton megy, bár nálam akkor sem működik, ha DMZ-be teszem a gépem, azaz minden bejövő forgalmat átirányítok magamhoz. Szerintem teljesen felesleges erre energiát pazarolni.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A képek alapján publikus az IP-d azzal nincs gond, nincs NAT.

A piros x pedig azért van még ott, mert nem állítottál be továbbítási szabályt a PC-d belső hálózati privát IP címével, ahogy az általam megosztott képen is láható.

On-ra állítottál egy new item-et, de az űrlap nincs kitöltve. Teljesen üres.

Az upnp hiába van nyitva, úgy néz ki azzal nem megy, mert nekem sem ment, amíg nem adtam meg a forwarding szabályt!

Láthatod az általam megosztott képen, hogy van megadva a szabály a PC belsőhálózati privát címére, és láthatod, hogy zöld pipa van a mérés mellet.

Próbáld meg a többi sávszélesség mérő várost is, amit neked kidob,

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Az utorrentem ben nincs olyan nekem, én 2.2.1utorrentet használom, azon csak Vienna.AT ,,Belgrade,RS,,Prague.CZ,,Ljubljana.Si van az ország be állitásnál utorrent ben,,  melyiket kellene használnom?? ami tökéletes seddre

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

ahogy már btz is megmondta:  Bécs helyett Párizst kéne beállítanod a sávszélességméréshez...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most