Ugrás a tartalomhoz
 • 8

Magas Ping (ms) + Pocket Loss az elmúlt 1 hónapban


xnuke097

Kérdés

Üdv,

Az elmúlt 1 hónapban folyton azt tapasztalom hogy főleg a késő délutáni óráktól kezdve (17:00) az online játékok nagy része mint például a World of Tanks és a PUBG nagy pinget produkál (130+ms) és eszméletlen hatalmas nagy pocket lossok vannak meccsek közben, emiatt lehetetlen játszani.


Kérdésem az lenne hogy ezt hogy lehet-ne megszüntetni, mert kezd nagyon idegesítő lenni.


World of Tanks közben futtattam a ping plotter nevű programot és mint kiderült a hatalmas ping a  Deutsche Telekom AG vonalaktól jön, ergó nem a játékkal van probléma!

Az összes portot megnyitottam mindkét játéknál, ami után 2 napig működött normálisan megint minden, de viszont ma megint elkezdte ezt az egészet csinálni, sőt rosszabb lett mivel most már 300ms felé is felugrott!
A Wot EU2-es szerverén ami Luxemburgban található, ennél még rosszabb, mivel ott majdnem 100% pocket lossom van!

 

Képkivágás.PNG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • Válaszok 326
 • Létrehozva
 • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

 • 5
28 perce, dragontwin19 írta:

Pislákolok... Amúgy miből gondoljátok, hogy hiba, amit tapasztaltok és azért a szolgáltató a felelős? Mert itt egy oldalra toljátok az áldást, holott ez nem fekete és fehér... Másrészt, ha hiba lenne és javítható, és kardinális (értsd nem 15 ügyfelet érint - elnézést, a drámaian alacsony számosságért, nem akarok vele senkit sem megbántani), akkor már javították volna, hiszen érdek lenne. Kérdés, ha már ennyire tud mindenki mindent: Ismeritek oda-vissza a hálózat komponenseit, a tényleges routing útvonalakat, mellette a gamer kiszolgálók szervereit, hálózati rétegeit? Mert sztem nem... Esetleg ha dobsz egy "traceroute" szöveget, egy komoly hálózatos kinevet, mert az sem mond meg neked mindent, ami kell egy jelenség behatárolásához. Ugyanez a VPN témára, mint potenciális megoldás/megoldási javaslat, de nem ragozom... Ha üzemeltetsz, vagy valaha üzemeltettél hálózatot, akkor tudod mi merre és kb. a jobb hálózatos gamer élmény kulcsa is megvan, főleg, ha toltad klasszikus lan party-ban... Kivi leszek a szolgáltató oldali válaszra, ha lesz, mert az helyre tudna tenni pár gondolatot, kicsit eléggé vakvágány irányokba megy ez a gamerkedés vs. hálózat + felelősség kérdése...     

 

Ezt soha nem értettem, van egy szolgáltató, van egy ügyfél aki a pénzéért ha úgy gondolja kinyitja a pofáját, és van mindig  egy zseni aki beleszól mindenbe. Köszönjük szépen, felesleges volt. Senkit nem érdekel.

Ha meg annyira bonyolult, vagy megoldhatatlan, miért hülyítenek hogy kis türelmünket kérik, meg több embert is bevoltak a javításba? Nem érzed hogy itt valami sántit? 15 ügyfél? Ez is jó beszólás volt, tapsvihar

Cak nem egy álruhás telekomos embert tisztelhetünk személyedben? Elég hazabeszélő a szöveged. Mi más érdek vezérelt volna. 

Telekom, mi is tovább pislogunk és várjuk a javításokat.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: lotyedtnet
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 4
43 perce, Nagy Sándor 88 írta:

Ez engem is érdekeélne, hogy hol tarta a dolog? Most is förtelmes a kpacsolat mind a 3 World of tanks szerverrel. Nem azért fizetek egy ***** pénzt, hogy ilyen szolgáltatást kapjak.

Sajnos nálam is semmi változás. Úgy gondolom traceroute alapján, hogy nem a magyar részen van a gond ,hanem a Telekom egyik külföldi partnerénél. Most ha ez egyik online játékkal szeretném egy kicsit eltölteni a szabadidőmet, akkor  átváltok T*****r mobilnetre és nincs idegeskedés. Szomorú, hogy ez a Telekom internettel nem megoldható 2020-ban.   

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 4

Nálam is minden játékba hatalmas a ping, és a packet loss. Ma oldottam meg mert már elegem lett, letöltöttem egy fizetős appot(NordVPN) és most Ausztriai VPN-t használom és voalá azóta a 150 es pingem 15-30 között van. de elég szomorú hogy 4500 forintot kell fizetnek még pluszba a net mellé hogy használni is tudjam, ahogy lejár a hűségidő mondom is le a szerződést.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3
4 órája, TheNegativeOne írta:

Kedves Kata en pedig az ilyen csokkent ertelmi kepessegueket mint te nem preferalom... Ket hete beirtad ide a csoportba idezem: " Ránézünk, ha van válasz, jelentkezem.  " Majd ket het elteltevel sikerul beirnod egy ilyet hogy amugy milyen jatekrol van szo vagy mi is a problema egyaltalan... Milyen evet irunk ? Ember a holdon ? Komolyam mondom mintha egy raklappal sakkoznek. Kerdes Kata. Mit csinaltal ez elmult ket hetben mert ugye aztmondtad utannan nezel most meg fogalmad sincs semmirol... Az emberek itt megint azt hihettek hogy foglalkoztok a problemaval de mint sokadjara kiderul SEMMIT nem tesztek. Nem tudom hogyan kellene elmondanom hogy megertsd.... Ugyan az a problema mint eddig ugyanazzal a jatekkal. Ez a problema mar tobb mint egy eve tart. 12 oldalnyi uzenet van mar itt. Eleinte nekem is mas volt a stilusom ez a mostani a semmit tevesetek es a Ti hozzaallasotok eredmenye. Ez mar a 128. ilyen korom bejelentem a problemat... aztgondolom fogalalkoztok vele.... majd nemtortenik semmi.... Most sem remenykedek semmilyen megoldasban de nehogy mar te legyel itt az onerzetes kis latol amikor az utolso uzenetedbol kiderult hogy egyaltalan nem foglalkoztatok a problemankal az elmult ket hetben. puszi :x

Lényegen nem változtat, hogy egy taj***** állat vagy... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 3
10 órája, SafranyFerenc86 írta:

Jó estét kedves Kata!

A következő játékokkal van személyesen problémám: World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships, World of Tanks Blitz
Általában este 7 és éjfél között felmegy a ping a normális 30-40ms-ról 90-130ms-ra és néha packet loss is tapasztalható.

A szerverek címe a következő:

login.p1.worldoftanks.eu
login.p2.worldoftanks.eu
wgus-woteu.wargaming.net
wguswgc-eu.wargaming.net
login0.wotblitz.eu
login-eu.worldofwarplanes.com
login1.worldofwarships.eu

A két mellékelt mérésen jól látható, hogy a ping a 80.157.131.166 IP című Deutsche Telekom által üzemeltetett hop után kezd el megugrani. Szeptember 14-én 1 napra másik routingen tudtam elérni a szervert, akkor jó is volt a pingem még este is, de másnapra már vissza lettem terelve erre az útvonalra és a magas ping is visszatért vele együtt.

eu1.pngeu2.png

 

 

Szia SafranyFerenc86,

Nagyon köszi a részletes választ, ezzel már tudunk mit kezdeni. Folyamatosan monitoroztuk a hálózatot és nem láttunk olyan kiugrást ami indokolná a ping növekedését, így már a szakértőknek lesz támpontjuk.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
 • Telekom

Sziasztok! Köszönjük üzeneteiteket! Vizsgálataink alapján kiderült, hogy a probléma a játékszolgáltató partnerénél áll fenn. Felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval és karöltve dolgozunk a megoldáson, de arra kérünk Titeket, hogy jelezzétek az Általatok tapasztalt gondot Ti is a mielőbbi megoldás érdekében. ^Szilvi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Egyetlen megoldás van, kizárni ezt a fosláda német telekomot. A cím rossz, ez a hiba nem egy hónapja hiba, hanem évek óta. Egy sakkal nem lenne gond, de egy reflex, taktika, ütemjátéknál lehetetlen fusztráció nélkül játszani. Én a fifát nyúzom, ( főleg a gyerek), de így egy vicc, ütemben szerelj, vagy lőlj kapura. Biztos jól fog sikerülni, főleg hogy hol ennyit, hol annyit késik. Sokszor lősz egyet kapura és megáll a kép pár másodpercig.

Remélem nem arra várunk hogy megegyezzen a két telekom valamiben. Ki kell iktatni mint egy rosszindulatú tumort.

Hajrá, várjuk a javítást

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2

Szerintem aránylag egyszerű a probléma, ahogy én látom a hivatalos válaszból: A Telekom házon belül "garantálja" a sávszélességet, ami Telekom hálózaton kívül van, azt már lehet is másra kenni. De ez kb olyan mintha én itt házon belül a gigabites LAN -ban garantálnám a sávszélességet a kis családomnak. Itt szépen gyorsan megy minden. Mondjuk tegyük fel van egy 14.4kbps -es modemem, amin keresztül mindenki eléri a netet (ami a lakáshoz képest külső kapcsolatnak számít). Nyilván *****i lassú lesz minden, ami nem házon belül van. De tényleg nem az én hibám az hogy egy nagyon szűk sávszélességet biztosítok csak kifelé?

Így látom ugyanezt nagyban: a telekom a saját hálózatán belül és a belföldi útvonalak felé szépen kiszolgálja az előfizetőit. De bizonyos külföldi gerincek irányába már annyira csúcsra van járatva a hálózati forgalom, hogy kialakulnak ezek a magas pingek, és csomagvesztés is fellép. Nem kellene megnövelni vajon kapcsolódási sávszélességet ezekbe az irányokban?

És úgy gondolom ezeket a vonalakat monitorozzák, és pontosan tudják azt is hogy hol van a bottleneck, csak olcsóbb eltusolni még pár hónapig, aztán majd amikor már nem csak a játékosok panaszkodnak, hanem mondjuk már a youtube/netflix/hbo go is akadni fog, (ergo sokkal több embert érint majd) talán bővíteni fogják a kapacitásukat.

Tegnap este végre 35-40 -es pinggel játszottam egy órát, miközben összesen 50/45Mb adatot nyomtam keresztül a vpn -emen. Szóval nem beszélünk nagy adatforgalomról, de így hogy megkerültem a telekom - külföld szűk keresztmetszetet, tökéletes volt a pingem végig.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
2 órája, Myke írta:

Ne rám haragudj, én is tudom hogy *****ság, csak segítő szándékkal írtam, mivel nálam egy vpn megoldotta a dolgot, mondjuk az nekem ingyen van, ez nem tudtam mennyi. :D

Nem rád haragszom nyugi!Viszont ez az egész már vicccc kategória szerintem!Ma sikerült bejelentést tennem.Sajnos még több mint 1 év hűségidő van hátra,de utána tuti,hogy váltani fogok,mert a sok kifogásból és mellébeszélésből elegem van.Nehogy már csak böngészésre használhassam ezt a *****!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
8 órája, Norph írta:

Nekünk Székesfehérváron maroshegyen ugyan ez a bajunk. Délután 5 órától kb este 11 óráig semmit nem lehet csinálni. 

Szolnokon szintén ugyanez optikai 1gb csomaggal tavaly november óta. Minden nap kb. 16:30-tól éjfélig használhatatlan a net.

World of Tanks EU1-2 100-140 ping ami nem is érdekelne ha nem lenne akkora packet loss hogy kedvére dobálja, forgatja irányba a járművet tetszése szerint. Discord EU/RU szintén 120-140 ping és a képernyőmegosztás nézhetetlen annyira akad. Ez ugyanúgy előjön a Twitch-nél is ebben az időintervallumban. Durva hogy mennyire le sincs szarva a dolog főleg hogy ez a németeket is teljes mértékben érinti és ott is folyamatosan panaszkodnak ugyanezzel a problémával. Ahogy észrevettem (legalábbis nálam) a fentebb említett játéknál a Telia/twelve99 pontnál keletkezik a magas ping és packet loss probléma.

Jelenleg az ExitLag nevű vpn-t használom aminek köszönhetően 25-50-es a pingem és a packet loss általi dobálás is megszűnt.

3 hónapra fizettem elő a vpn-re ha ennyi idő alatt nem tudnak mit kezdeni a Telekom hogy ismét a régi már-már megszokott stabil és élvezhető szintet hozzák akkor kuka és váltás DIG.-re ahol ez a probléma nem áll fenn és még olcsóbb is. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
28 perce, al1337 írta:

Sziasztok!

A probléma nálam is fennáll. A késő délutáni óráktól az online játékok hatalmas pinget produkálnak. Szerintetek érdemes ezt valamilyen módon jelezni a telekom felé? Nem nagyon szeretnék VPN-re előfizetni. 

Jelezni jelezheted számukra, de ahogy itt már többen megtapasztalták, a válasz úgy is az lesz hogy nem a Telekom hálózatán van probléma és ezért nem is tudnak tenni ellene. Javaslom ha megteheted válts egy másik szolgáltatóra.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoldtomi
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
10 órája, santaclaus1996 írta:

Sziasztok,

 

az aki nem akar vagy nem tud szolgáltatót válltani WoT-hoz az alábbi VPN-t tudom javasolni:
********************

Van 3 napos próba verziója. Regisztráció után csak le kell tölteni, kiválasztani mivel akarsz játszani és megy is.

Nekem az esti 98-120-as pingből csinált 30-40-est.

Igen, valóban jó az exitlag, csak elég drága, arántalanul mondhatni, hiszen egy hónapra annyi mint a fele net előfizetésem.

 

Az meg hogy a SAJÁT ajánlólinkeddel rakod ki ide szerintem nem szép dolog... Ne akarj már itt a csoporton keresni! ¬¬

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
Ekkor: 2021. 04. 22. at 9:55, Nagy Sándor 88 írta:

Igen, valóban jó az exitlag, csak elég drága, arántalanul mondhatni, hiszen egy hónapra annyi mint a fele net előfizetésem.

Én is előfizetttem 3 hónap (4500 Ft) az exitlag-ra és tényleg jó, képes arra amire a Telekom nem. 100-150 pingből csinál 30-40 csak ajánlani tudom. Ebben csak az  a szomorú, hogy az embernek egy 1000Mbit internethez még venni-e kell egy ilyen szolgáltatást, hogy használni tudja internet előfizetését. Sajnos ez a magyar valőság, a telekom valóság. Az alábbi linken található kuponokkal lehet csökkenteni az exitlag árát egy kicsit:

**************************

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kata.O
A hozzászólást szerkesztettem reklám jelenléte miatt.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
Ekkor: 2021. 04. 22. at 21:13, molnar.robin írta:

Nyugi, nekem a kommentjeimet is kitörlik már :)

Nekem is elkezdték, valamint büntetőpontokat osztogatnak, mint valami óvodásnak... nagyon aranyos, hogy erre van emberük és idejük, érdemi választ adni viszont nincs. Jár a keksz!

Viszont valaki segíthetne értelmezni:

Büntetés :
 • 50 büntetőpontot kapott, ami nem évül el.
 • Tartalom moderálva - 2 2 hónapja és 4 4 napja

Ma moderálták, de azok a számok elég menők ott. Köszi Kata O.!

Igen, sajnos letiltottál a kommenteléstől, de tudod mit, van még e-mail címem, nem hallgattathattok el így minket!

MEGOLDÁST AKARUNK ÉS HOGY FOGLALKOZZATOK A PROBLÉMÁINKKAL!

Szép napot! :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
52 perce, TheNegativeOne írta:

Udv lazadok... Fejlemenyek :D Tobb mint egy hetet ultek a hibajegyemen... Jott egy sms: problemat elharitottuk... A tobbit gondolom kitalaljatok... A csoportos panaszhoz kellene meg par ember eddig kb 10 en vagyunk es az nem tul sok :( . Meg ha esetleg valaki segitene a level megfogalmazasaban azt megkoszonnem csak hogy szakkifejezesek teren ne irjak *****sagokat... Szegyen amugy hogy lassan fel eve all fent ez a problema es ha telefonon bejelented azt mondjak nem tudnak rola. Ennek a forumnak se latom ertelmet ugyhogy ha kibannolnak igy jartam de ebbe a pontgyujtesbe en is beszallnek hatha osszejonnek a pontok es kapok egy mosogepet vagy valami :DD Szoval Telekom a mocsokos roman zsiraf ***** anyatokat *****tok meg hogy fel eve keptelenek vagytok kijavitani a ***** ***** telibevert otvar ***** neteteket mi az anyamat kell csinaljak vagy kit kell leszopni hogy tortenjen valami ? Koszonettel David

hqdefault3333.jpg

Ooooooooooo. Katánk szerencsére nem szeret annyit dolgozni, mint a legtöbb Telekomos, így még egy ideig itt lesz a posztod. :) 

Nagyon adom! Srácok küldjétek emberünknek az infókat, MT azonosító, név, hogy együttesen támadjunk!
szilagyi.david88@gmail.com

Sajnos lapít a telekom inkább, mint ***** a fűben. Fél évre előfizettem az Exitlagra, így nem kapok agyvérzést, a couponbirds oldala tényleg bevált, a fél éves előfizetéses bónuszra még 20%-ot ráhúzott, így 28dollár/félév egész baráti, hamar visszakeresem az árát a játékkal is, de mégis csak a szuper jó Telekom dolga lenne...

Ugye Telekom?!?!?!?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
3 órája, Kata.O írta:

Mint korábban említettük, vannak olyan játék szolgáltatók (nem mind) akik olyan hálózati szolgáltatóknál üzemeltetik játékaikat, akiknek egyes szolgálatók felé rövidebb, mások felé hosszabb útvonalon adják át ezen hálózati adatokat.

Szóval igazából ezzel azt szeretnéd mondani, hogy olyan peches vagyok, hogy akármit szeretnék játszani a már említett időintervallumban, hogy PONT azokat a játékokat játszANÁM (mert hát ugye alapvetően nem lehet, mivel használhatatlan az internet...) amelyek PONT abba a kategóriába esnek, akik PONT hosszabb útvonalon adják az adatokat a telekomnak? Igen, tényleg létezne ilyen, hogy bő egy tucatnyi játék amit játszok PONT a rosszabbik kategóriába esne?
Hmmm, hát nem tudom, kicsit furcsállom a dolgot, de végülis a ti oldalatokon vannak a "szakemberek".

7spd0galovs51.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

 • 2
1 órája, Norph írta:

Nem akarok védeni senkit sem, és elhiszem, hogy türelmetlenek vagytok, én is az vagyok hiszen nálam is fent áll ez az egész, de azt gondoljátok végig szerintem, hogy lassan másfél éve van jelen a vírus, abból kb 1 éve vannak korlátozások. Kb nyár óta mindenki otthon ül és netezik főleg délután, az oktatásról nem is beszélve. Ha logikusan végig gondolja mindenki, akkor rá fogtok jönni, hogy túl van terhelve minden. Ahogy a telekom részéről úgy a Wargaming és sok más szolgáltatást nyújtó dolog részéről is. Nem hiszem, hogy a fórumon való "ordibálástól" stabilabb hálózat nő ki a földből. Még ha zavaró is mi lenne ha vagy türelmesebben várnánk vagy aki nem bírja akkor normálisabban leadva a dolgait eltávozik, az ugyan akkora sebet fog okozni mintha rájuk borítanátok az asztalt, csak ti nem szeditek szét magatokat idegileg. Remélem érthető a szándékom ezzel a szöveggel. Értékelem egyébként mindkét fél küzdelmét a haladásért. Remélem lesz eredménye. 

Attól függ kinél mennyire van a pohár tele. Nálam pl. 10 éve emelkedik a pohár szintje, szerintem ahhoz képest elég türelmes vagyok.

Meg azt is vegyük már figyelembe, hogy van olyan szolgáltató ahol most sincs probléma. 

Szerintem ezt sokan alá tudják támasztani baráti körben érdeklődve.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Új...