okostojás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Megosztás Posztolva ekkor: 2016. szeptember 1. Heló! Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. " Telekomnak van IPv6-os címen lévő DNS szervere? " Hát persze hogy van: leírás. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. (szerkesztve) DNS tekintetében sajnos a routeremben van a hiba. Se Auto-n, se manuálisan beírva az IPv6-os DNS szerverek címét nem osztja ki a windows-nak. Esetleg lehet még Windows 10 bug, de nem hiszem. Manuálisan beállítva a windows-ban működik. Próbáld ki azt, hogy a Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok-nál a helyi hálózat tulajdonságainál kiveszed a pipát az IPv4 elől, majd nyitsz egy böngészőt, és betöltöd a telekom.hu-t. Így egész biztosan IPv6-on fogja megnyitni. Nekem 4-esen 4,9 másodperc alatt tölti be, 6-oson 29,59 másodperc alatt (cache nélkül, tehát CTRL + F5-el frissítve az oldalt). Ami azért elég durva. Persze simán lehet, hogy nálam van a hiba, de egyelőre nem tudom, hogyan nyomozzak tovább. Szerkesztve ekkor: 2016. november 17. Szerkesztő: fgabor87 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. Megnéztem - bár nem kezdtem el mérni - de érzésre egyformának tűnik. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. Firefoxot használsz? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. Igen 50-es verzió 64-Bit. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. Szintúgy. Holnap vagy hétvégén kipróbálom router nélkül, hátha ott van a hiba. Pedig OpenWrt alapú. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. Az adott géppel, vagy a Windows 10-el lesz a gáz. Laptopomról, win7 alól: Bár ez WiFi-n kapcsolódik, nem lan-on, de ugyan ahhoz a routerhez. @Roli82 Neked win10 vagy win7 van a gépeden? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 17. Megosztás Posztolva: 2016. november 17. (szerkesztve) Természetesen Windows 10 Home 64 Bit. Szerkesztve ekkor: 2016. november 17. Szerkesztő: Roli82 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Köszi. Akkor ez szép menet lesz, mire kinyomozom, mi okozza. Addig is várom olyanok jelentkezését, akik szintén tapasztalják a lassulást IPv6-al. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. @Roli82 Mi a win10-ed verziója? Fent van már az Anniversary Update? Mert microsoftos fórumokon azon kattognak a felhasználók, hogy amióta ez megjelent, nem működik az IPv6 kezelés, egészen pontosan nem kapja meg a DHCP szervertől az IPv6 DNS címét. És valóban, egyik 10-es gépem sem kapja meg. Nekem mindegyik gépen ez a build fut: 14393.447 Szánalmas. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Minden szoftvert napra készen tartok így természetesen a Windowst is, és igen megjelenés óta RS1 használom 14393.447 a build. IPv6 DNS problémát nem tapasztalok sem most, sem a teszt időszak alatt mivel pilot végpont vagyok. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Ezek szerint a Home-ot nem érinti, nálunk minden gépen Pro van. Sajnos ez egy létező, ismert probléma. Sőt, a google-t feltúrva olyat is látni, hogy akinek lassan töltődnek be az oldalak, tiltsa le a windows 10-ben az IPv6-ot. Ezek szerint ez is létező, ismert probléma. Sajnos nekem is jelentkezik az összes windows 10-es gépen, úgyhogy ki kellett kapcsolnom az IPv6-ot, mert használhatatlan a net, ha azon próbál oldalt betölteni. A Microsoft augusztus óta nem reagált érdemben a problémára. Egyelőre csak a win10-es gépeken tiltottam az IPv6-ot, mert 7-esen, és androidokon tökéletesen működik. Sok előfizető pórul fog járni ezzel most. Persze erről a T nem tehet. Semmilyen megoldást nem találtam eddig erre, de ezt valószínűleg Microsoftnak kell javítania. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Ez már csak azért érdekes mert Pro és Enterprise is van itthon és azokon sem tapasztalok problémát. Nem hálózati kártya driver lesz inkább a ludas? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Azt gyanítom, hogy fallback-el a böngésződ IPv4-re. Az esetek 80%-ában nekem is ezt teszi. Illetve én tegnap töröltem a DNS gyorsítótárat, nálad lehet, hogy onnan folyamatosan 4-es címeket ránt elő. Nem, mert nálam mindegyik gép ezt csinálja, és mindegyikben más hálózati kártya van a legfrissebb driverrel. Az IPv6 DNS kérés DHCP felől pedig külföldi fórumokon is megjelent, tényleges hiba. Ha futtatok egy ipconfig / renew6-ot, akkor kap DNS címet, de alapból nem. Állítólag AU előtt nem volt ezzel baj. Azt tudom elképzelni, hogy router függő is lehet a dolog, ha senki nem lesz a hálózaton, átdugom a gépem közvetlenül a modembe. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Közvetlen modemre kötéssel: IPv6 DNS-t is kapok. Ezek szerint routertől függ, valamit máshogy csinál, mint a többi, amit a Windows 10 nem kezel jól. Pedig OpenWrt alapú a cucc. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag2493 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. Asszem sokáig fog tartani az átállás user oldalrol. De szerintem a gyártók se tesztelik annyira a drivereket ipv6-ra. Még afféle majd egyszer fílingje van, de nincs már messze hogy szorítson a cipő. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Roli82 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. 42 perce, fgabor87 írta: Közvetlen modemre kötéssel: IPv6 DNS-t is kapok. Ezek szerint routertől függ, valamit máshogy csinál, mint a többi, amit a Windows 10 nem kezel jól. Pedig OpenWrt alapú a cucc. Kérlek... azt hittem router nélkül nézted eddig is SixOrNot kiegészítőt nem raktad fel FF-re? @mukkelek Hát igen, nem kapkodják el a gyártok a dolgokat, tartalom is alig van v6-on. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 fgabor87 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. (szerkesztve) Fent van valami kiegészítő, nem tudom a nevét, de azt jelzi ki, hogy az adott oldal 4-es vagy 6-os ip-n jön-e. Modemen kicsit nehezebb nézni, mert pontosan nem tudom, hogyan működik, de már nem köthető rá más MAC című eszköz (használtan kaptam alapból, eddig 1 eszköz lett rákötve), így ha a saját gépem kötöm rá, nem ad netet. Át kellett írni a hálókártya MAC címét, amit még ki kellett nyernem a routerből. Na de sikerült. Minden jel arra utal, hogy a hiba teljes egészében az Asus routerekben van. Most a windows 10 sem tűnik hibásnak. Ráadásul az a fura, hogy routerrel is csak vezetékes kapcsolat esetén, WiFi-n tökéletes. A kapcsolat sebessége egyszerűen lekorlátozódik 800 kbps-re. És minden alkalommal ennyire. A windows hálózati forgalom mérésénél is ennyit ír, e fölé soha nem megy. Ebben talán az egyetlen pozitívum, hogy az asus support-tal picit könnyebb felvenni a kapcsolatot, mint a microsoft-tal. Mivel WiFi-n jó a dolog, így feltételezem, hogy a konfiguráció helyes. IPv6 tűzfalat kikapcsolva sem javul meg. Innentől átadom az ügyet az Asus supportnak. Addig meg kénytelen vagyok letiltani az IPv6-ot a routerben, ugyanis minden vezetékkel kapcsolódó eszközön jelentkezik a hiba. Windows 7-esen is. A jelenség ugyan az: nem kap IPv6-os DNS címet, és korlátozva van a sebesség 800 kbps-en. Úgy tudom, hogy az összes Asus router ugyan azt a firmware-t használja (többnyire), így az Asus router tulajok jobb, ha figyelnek. Jobb esetben szoftver hiba, rosszabb esetben hardver. Szerkesztve ekkor: 2016. november 18. Szerkesztő: fgabor87 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2016. november 18. Megosztás Posztolva: 2016. november 18. (szerkesztve) @fgabor87 kapcsold ki a routereden a QoS -t... (és legközelebb csínnyán a bűnbak-vadászattal..) Szerkesztve ekkor: 2016. november 18. Szerkesztő: Tamas586 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. Köszi a tippet. A sebesség probléma így megoldódik, viszont nem szeretném kikapcsolni. Első olyan routerem, amiben normálisan működik, és nem hal szét a webböngészés, ha valaki éppen letölt. D-linkben ez csak dísz volt, semmit nem használt. Másrészt ez csak fél megoldás, ettől a kábelen hálózatra csatlakozó gépek nem kapják meg az IPv6 DNS szerver címét. Azt továbbra is csak WiFi-s gépek kapják meg. Tehát a routerben két hiba is van: - QoS ezek szerint nem kezeli jól az IPv6-ot - valami nem jó a DHCP szerverrel Úgy látom az elsőt páran már írogatták az Asus fórumára is, meg máshova is, de nincs/nem lett rá megoldás. A másodikról nem igazán találni infót. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. (szerkesztve) Fura. Tesztjeim szerint a QoS fogja a WiFi-n kapcsolódó eszközök sebességét is, ahogy kell. Viszont IPv6 esetén miért csak a vezetéken kapcsolódó eszközökre van rossz hatással? Hiszen ezek szerint a WAN-on történő adatforgalmat szabályozza. Átmeneti jelleggel kikapcsoltam az IPv6 használatát a routerben, és felvettem a kapcsolatot az Asus Supporttal. Külföldi fórumokból úgy tűnik, hogy szinte az összes Asus router érintett, így választani kell: vagy IPv6, vagy QoS. Szerkesztve ekkor: 2016. november 19. Szerkesztő: fgabor87 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 disconnect Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. Megjelent a modemrouter felületén az ipv6 1-2 napja, és hogy már dual stack módban van (cisco epc3925), de 6-os ip címe nincs a modemnek se, minden link localban can. Mikor lesz már cím is kiosztva? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. (szerkesztve) Reboot volt? Egy képernyő mentést, ha tudsz, feltehetnél az általad látottakról. Szerkesztve ekkor: 2016. november 19. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 disconnect Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. (szerkesztve) 3 órája, btz írta: Reboot volt? Egy képernyő mentést, ha tudsz, feltehetnél az általad látottakról. Volt. Ennyi van a status fülön az eddig megszokottakon túl: Internet IPv6 Connection Global IPv6 Address: :: Link-Local IPv6 Address: fe80::blablablab6/64 IPv6 Gateway: fe80::22mindegy DNS IPv6 1: :: DNS IPv6 2: :: DNS IPv6 3: :: Szerkesztve ekkor: 2016. november 19. Szerkesztő: disconnect Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2016. november 19. Megosztás Posztolva: 2016. november 19. @disconnect Valószínű kaptál valami frissítést, így bekerült az ipv6 előkészítése, de címet nem kapsz még Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
okostojás
Heló!
Na van-e már valami hír az IPV6-ról? Eddig csak a "nem tudjuk mikor" szöveget hallom mindig.
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
73
68
51
45
Népszerű napok
2016. November 16.
25
2016. Október 5.
24
2016. November 17.
22
2017. Április 3.
21
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
btz 73 poszt
anonymus 68 poszt
fgabor87 51 poszt
Roli82 45 poszt
Népszerű napok
2016. November 16.
25 poszt
2016. Október 5.
24 poszt
2016. November 17.
22 poszt
2017. Április 3.
21 poszt
Posztolt képek
372 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.