Ugrás a tartalomhoz
  • 2

IPV6

okostojás

Kérdés

• Válaszok 372
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0
Ekkor: 1/28/2017 at 19:08, btz írta:

@Springdale

Üdv!

Nyiss meg egy parancssort. És írd be hogy "tracert bix.hu". Kopizd be ide, amit kiír. Ha a második sor így kezdődik, hogy 10... vagy 100...., akkot NAT-olt.

nekem ott figyel a 10.229.64.1 a router utáni hop-ban, de nincs nat. 80-as porton évek óta jönnek befelé a http POST-ok, na meg a torrentkliensem is aktív, meg néha direkt ip-s játék ahol az én gépem a szerver...

BTW Bp 3. kerület, kábelnet, és még most se kap ipv6 címet se a modem, se semmi.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: disconnect
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

@disconnect

Igen azért nem kap mert csak a CMTS-en van engedélyezve, minden Cisco eszközön megjelenik az IPV6 menüpont és ahol fel van konfigolva ott fel is veszi a v6 címet, ahol nincs ott az van mint nálad. Az utcát továbbítom. Majd írok ha van fejlemény.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

@Roli82

Telekomtól még nem kaptam rézen. IPV6 in 4 tunelen másik szolgáltatótól saját routeren használok ipv6-ot. (Ha valakit érdekel, akkor segítek benne)

@disconnect

Mi az IP címed a what is my ip oldalak szerint? Ha nem egyezik a HGW wan oldali címével,,akkor azon kétlem, hogy be megy bemegy bármilyen kérés kintről a 80-as porton a HGW-d felé.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
2     6 ms     5 ms     6 ms  10.229.64.1
3     6 ms     7 ms     7 ms  145.236.79.250
4    10 ms     8 ms     7 ms  81.183.3.144
5     7 ms     6 ms     6 ms  81.183.3.145
6     7 ms     *        6 ms  81.183.2.165
7     7 ms     7 ms     7 ms  deninet.iszt.hu [217.113.61.234]
8     7 ms     7 ms     5 ms  bix.hu [193.239.149.210]

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

@disconnect

Érdekes. PH segítségével kértem be koaxosoktól traceroute eredményeket, szetencsére küldtek véletlenül dslesek is. És eddig sok koaxosnál benne van a 10.220.16... ip (mindenkinél más a vége eddig), szerencsére tudom, hogy koaxon nem natolnak. Dslesen pedig a natosok eddig nem 10.227...  kezdetűek, de fogok kérni direkt dsl natoltaktól is tracert kimenetet.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Tracert-vel nem fogjátok látni a saját IP-t. Miért is látnátok? Routeren megy át, csak a router belső IP-jét fogja mutatni, a WAN oldalit nem.

1    <1 ms     1 ms     1 ms  router.asus.com [192.168.1.1]
  2     7 ms     7 ms     6 ms  10.228.32.1
  3     6 ms     7 ms     7 ms  tge0-3-1-1-2018.er0-szentendre.net.telekom.hu [145.236.81.72]
  4     9 ms     8 ms     8 ms  81.183.3.146
  5    10 ms    10 ms     7 ms  81.183.3.147
  6    92 ms    71 ms     *     81.183.2.165
  7     8 ms     8 ms     9 ms  deninet.iszt.hu [217.113.61.234]
  8    10 ms     8 ms     9 ms  bix.hu [193.239.149.210]

És 31.46.valamennyi a publikus IP-m.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

@fgabor87

Nem is az a lényeg, hogy látni lehessen a Wan ip-t. Sokan panaszkodnak NAT-olásra, de egy részüknek nincs lehetősége vagy tapasztalata belépni a digitális elosztójukba, ezért akartam egy olyan módszert, amivel kicsit egyszerűbben lehet kideríteni a NAT-olás tényét. Mivel koaxon hivatalosan nem natolnak, így a dsl esetén a net típus ismeretében még alkalmzható ez a módszer. Most kideült, hogy koaxon megjelenik ez a 10.22....cím, így módszert kell váltanom, ha koaxon is NAT-olni kezdenek, de már van rá egy ötletem, talán még a tracertesnél is egyserűbb. (What is my ip oldal hostname lockuppal való host név megnézésről nenne szó. Amennyiben a hostnévben benne van, hogy NAT, akkor az ip cím NAT-olt, más esetn pl dsl.pool vagy catv.pool jelenik meg, akkor nem natolt. Digitális elosztóba ezzel a módszerrel sem kell belépni és mivel ez az ellenőrzés böngészőben történik, ezért talán sokaknak a cmd parancssornál is jobban kézreál)

Neked koaxos neted van? Szerintem neked natolt DSL van.

Ez a  http://whatismyipaddress.com/ip-lookup oldal mit mutat a hostname résznél?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Koaxos vagyok, és publikus IP-m van, ez egészen biztos, mert elérem kívülről.

Egy másik módszer lehet, bár lehet, hogy bonyolultabb, hogy megnézi az IP-t speedtesten, bárhol, és erre az IP-re csinál egy tracert-t. Úgy gondolom, ha csak 1 sor lesz, akkor nem natolt, ha több, akkor az. Persze tesztelni nem tudom, ez csak elmélet. És lehet, hogy bonyolultabb is, mint amit Te leírtál.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
Ekkor: 2017. 02. 14. at 11:06, Tamas586 írta:

Hozzám sem érkezett még meg.. ADSLen  Pestimrére.

Ekkor: 2017. 02. 14. at 11:13, Roli82 írta:

Utána kérdezek ennek is, hogy rezeseknek és optikásokra elkezdték -e már a v6 bekapcsolást.

Egy pici terítés volt már rezen / optikán. Bővebbet nem tudtam meg.

@disconnect

Privát üzenet várakozik a postafiókodban. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok!

Adott egy telekomos docsis3 végpont EPC3925-tel, aktivált IPv6 dual stack móddal.

A probléma, hogy a bridge módba kapcsolt HGW mögé rakott IPv6-képes routeren lógó eszközök random időszak elteltével (jellemzően éjszakánként, és tipikusan egyszerre) elvesztik az IPv6 címüket. Router konfigban akármit varázsolok, nem javul a helyzet (WAN oldalon DHCPv6, LAN oldalon Stateless és Stateful DHCPv6 és SLAAC egyaránt kipróbálva), és nem is routerfüggő, mivel két teljesen eltérő gyártó modelljével ugyanaz a jelenség. 

Nem fogok belehalni, ha nem megy, csak tudni szeretném, hogy én vagyok totál *****, vagy a Telekomnál ment félre valami?

Köszi előre is!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
11 órája, btz írta:

Üdv @Renw

Ez azt jelenti, hogy az eszközöknek egyáltalán nem lesz ipv6 címe vagy egy másik ipv6 címet és tartományt kapnak?

Furcsa, mert van publikus cím is, meg persze Link-local, viszont ilyenkor a Windows szerint nincs IPv6 kapcsolat, az ipv6-test.com szerint szintén (androidos mobilon futtatva dettó elhasalnak az IPv6 tesztek), illetve a router diagnosztikai konzoljában timeoutol a ping ipv6.google.com, szóval valami nagyon nem kerek. Aztán egy IPv6 release-renew ciklustól helyrejön minden (vagy routertől függően az IPV6 dual stack ki- és bekapcsolását követően).  

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szerintem csak annyi van, hogy szeretné mindenki 2017-ben érezni magát. :)

De egyébként a Telekom már megmagyarázta:

"2017 során olyan szolgáltatásokat vezet be a Telekom, ahol az ügyfelek közvetlenül is megtapasztalhatják majd az IPv6 előnyeit: a fix IPv6-os cím mellett elérhetővé válik mobil végpontokon a személyes tűzfal személyre szabhatóságának lehetősége, valamint IP-kamerák és hasonló eszközök távolról való menedzselése is."

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...