Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen

Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 1

Egy sagemcom f@st 3686-os modem a rendes sávszélleségem 30 mbit de jelenleg egy speedtest oldal betöltése is ha betölt 5-10 perc. Érdekes mert internet, és kapcsolat van de áramszünet óta nem javult a helyzet reset is volt már számtalanszor! Nem tudtam reprodukálni mióta megvan két áram szünet esetén mindig volt valami probléma vele

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
9 perce, root írta:

Ezek szerint teljesen rendben van. Mérnél egy sebességet ezzel? http://www.dslreports.com/speedtest a cable lehetőséget válaszd és nézzük meg mi van. A speedtesttel mostanában sok a probléma....

Amint elérem ezzel a netsebbeséggel az oldalt természetesen! Jelenleg mobilról írok.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
7 perce, root írta:

Értem. Hard resetet csináltál már? A géped kábellell vagy wifin csatlakozik a sagehoz?

Kábelen csatlakozik minden féle resetet csináltam már közben sikerült nagy nehezen megcsinálni a testet view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/0B-Oz6bINetqlVGFXd0ZBc2l1bEk/view?usp=drivesdk

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Huli1899
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

-22 fok: +12,1 dBmV
-8 fok: +8,4 dBmV

Ahol meg nem MMWO van, meg nincs +3dB csillapítás, ki lehet számolni... Azt hiszem ez 11dB csillapítás összesen. Jóindulattal jöjjön le belőle egy 3dB-es 2-es splitter csillapítása, akkor is 8 dB plusz. Az reggel ilyen helyeken már +20dBmV-es jelerősséget jelentett.

Az sem túl szép, hogy a legalacsonyabb az 4,2, míg a legmagasabb 8,4. Pont a duplája. Nem valami kiegyenlített. Bejelenteni nem lehet, mer az első kérdés mindig az, hogy mértem-e sebességet, és mennyi, ja, akkor semmi gond.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Úgy tűnik, csinálhattak valamit, mert tegnap este +2dBmV körül volt, és ma reggel is, annak ellenére, hogy -10 fok volt.
Azt nem tudom, hogy az ingadozás is megszűnt-e, mert nagyjából ugyan olyan hideg volt kint a két vizsgált időpontban.

Napközben nem is tudok most ránézni, mert a windows-ban össze....a magát a VPN, és nem tudok rácsatlakozni az otthoni hálózatomra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Igen, csak szintezés volt. A jelszintek ugyan úgy mozognak a hőmérséklet változásra. Ebből arra következtetek, hogy Telekom nem használ AGC-t, mert csak feltűnt volna már, hogy rossz.

Volt valami tervezett karbantartás Duna-kanyarban nem tudod? Reggel se vezetékes hálózat, se mobil hálózat nem volt. Telekomos kocsik meg álltak a faluban, pedig még elég korán volt (5:40 körül).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
8 órája, fgabor87 írta:

Igen, csak szintezés volt. A jelszintek ugyan úgy mozognak a hőmérséklet változásra. Ebből arra következtetek, hogy Telekom nem használ AGC-t, mert csak feltűnt volna már, hogy rossz.

Volt valami tervezett karbantartás Duna-kanyarban nem tudod? Reggel se vezetékes hálózat, se mobil hálózat nem volt. Telekomos kocsik meg álltak a faluban, pedig még elég korán volt (5:40 körül).

Agc nincs a T-nek:)

Este megnézem ránézek 10 kert szintezek most.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2
5 órája, Horatius írta:

Amióta lecserélték a ciscot a Sagemcomra, azóta alaposan nyúzom, hogy kitapasztaljam terhelés alatt mennyire bírja a tempót. Eddig egyetlen alkalommal sem esett 120 alá a letöltési sebesség, még akkor sem, mikor mellette a két iptv-én HD csatornán filmet néztünk. Tehát nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy bizony kategóriákkal jobban kezeli a 120-as netet, mint a cisco. Ennek fényében én a Telekom helyében már a 120-as nethez nem is nagyon szórnék ki senkinél ciscot, mert ugyan a maga nemében jó eszköz, de a sűrűn lakott területeken, ahol sokan vannak ugyanazon szálra kötve már nem tudja csúcsidőben maradéktalanul kiszolgálni az ügyfeleket.

Wifi miatt 120 hoz sagemet adnak ha van persze. De a cél hogy samgem legyen kint.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Üdv!

Olyan hibát tapasztalok mikor speedtesten mérek, hogy felmegy maxig a sebesség 125 mbitig majd egy darabig fent van és utána elkezd csökkenni elöször gyorsan, majd utana mar csak szazadonkent a sebesség. Miközben ez történik az ami jelzi a haladást speedtesten az nem mozdul, majd egyszer csak alkalmanként megindul kis időre majd kezdődik elölről, de a lényeg h nem fut le a mérés a végéig.

Netezés közben néha azt tapasztalom, hogy ugyan már kattintottam a linkre de még megy körbe a jel h dolgozik de aztan csak ujrakattintgatasok utan jön be a következő oldal. Facebookon pl olyat tapasztalok, hogy bejön a kezdőoldal teteje de pl a régebbi történések az idővonalon nem töltődnek be.

A belső hálózatom egy telekom router/modemből áll ami 25 méter utp kabellet van összekötve egy Tp-link WR 1043 ND V3-as routerrel kábelen, plusz a számítógépem is utp kábellel (1-2m) van összekötve a tp-linkkel. A 25 méteres kábel. lehet hogy 1-2 helyen meg van törve, de a mérések alatt pingelve a routert a modemet es a bixet is nincs csomagveszteség. Viszont a speedtest olykor nem fut végig és tapasztalom a hibákat. Kipróbáltam úgy is, hogy a 25méteres kábelt direktben dugtam a gépre, úgy is rossz volt.

Még kipróbalom, hogy direktben összekötök egy gépet a modemmel kiiktatva a 25 méteres kábelt és a routert. Az utp kábelemmel lehet a baj vagy más oka lehet, hogy ezt produkálja? Nem akarom az 1212-t zargatni addig amíg lehet, hogy a kábel a rossz, de azért kiváncsi vagyok hátha van itt ügyesebb okosabb ember nálam a témában :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...