Ugrás a tartalomhoz
  • 6

anonymus

Kérdés

Szakadozó internet kapcsolat, újra induló  HGW esetén mit tehetek ?

Első amit tehetsz, hogy újra indítod a HGW-t. Érdemes lehet ránézni jel szintekre is, ezt jellemzően a 192.168.0.1 192.168.1.1/  192.168.100.1 címen találod.  Belépéshez amennyiben nem változtattad meg: admin/admin, üres/üres stb, kivéve Sagemcom F@ST 3686AC, ennél eszköznél a talpon elhelyezett matricán találod a szükséges adatokat.

DOCSIS adatokat keress dBmV és mértékegységekkel lefelé /felfelé letöltési /feltöltési vagy angolul downstream és upstream.

Ezekről amit tudni érdemes.

Letöltési irányba -12 + 12 közt ideális, 0-hoz közeli érték a legoptimálisabb.

SNR 30 dB legalább érje el, átlagosan 40 körül mozog, ennél többel nem fogsz találkozni.

Feltöltési irányba 51 dBmV alatt legyen

Ettől eltérő értékkel is működhet a HGW, de átlagosan ezek tekinthetők minőségi értékeknek. Amennyiben ezektől eltérést tapasztalsz, az jó eséllyel lehet a probléma forrása. Pusztán eltérő adatok nem adnak  alapot semmilyen reklamációra.

Kérhetek bridge módot?

Igen, kérhetsz Cisco EPC3925 és Sagemcom FAST3686 eszközök esetében. De csak akkor, ha nincs iptv előfizetésed.  Ezt a 1414 ügyfélszolgálati szám hívásával teheted meg, kitartást hozzá, néha nehezen sikerül.

Használhatom valamire az usb csatlakozót ?

Pendrive vagy külső táppal rendelkező merevlemez segítségével file, ftp, UPnP médiaszervert készíthetsz.

Milyen csomagokat rendelhetek ?

*Otthoni Internet 10/

*Otthoni Internet 20/

Otthoni Internet 150/5

Otthoni Internet 300/20

Otthoni Internet 500/22

* Ezek a csomagok csak ED2 területen rendelhetőek. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Módosítás
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.6k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 0

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy miközben töltesz le (NAS-sal) ami vezetéken van bekötve a szolgáltatói Cisco routerbe, közben eldobja a wifi kapcsolatokat. A tv működik tovább, van Internet is, mert a letöltés továbbra is működik, de a belső wifi hálózat elérhetetlen a letöltés befejeztéig. Ez akkor van, amikor maxon megy a letöltés, 13-14Mbit/s-el.

Emiatt lehet router cserét kérni a szolgáltatótól?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Amikor megy a letöltés (2-3 torrent egyszerre, amit a NAS intéz), akkor a notebookot, a telefonokat ledobja a wifi, és nem is jeleníti meg elérhető hálózatként. A NAS-ra, ha külső hálózatról rámegyek (mobiltelefonon keresztül 4G-ről), hogy megnézzem mi történik, akkor azt látom, hogy folyamatosan megy a letöltés 13-14 Mbit/s-el. Ahogy a letöltést befejezi, akkor a router megint szórni kezdi a wifi jelet, és automatikusan felcsatlakoznak az eszközök. (notebook, telefon).

Ez a jelenség mindig reprodukálható, hogy 2-3 hd film letöltése megy, és ki tudja tolni a max sávszélességet. A tv-n néha ilyenkor kimerevedik a kép, és akadozik, de az ritka.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

Erre a legjobb tippem egy firmware bug..... ELVILEG ilyen nem történhet meg. Ha ezt tudod reprodukálni bármikor, akkor call 1412 és ha kijön a szerelő mutasd meg neki. AZ, hogy a TV kimerevedik, mikor kihúzod a sávszélt, az még rendben is lehet. ELVILEG nem történhetne meg, gyakorlatilag azonban nem egyszer fordult már elő ilyen. Szóval mindenképp jelentsd be.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Már egyszer jeleztem a T-nek. Folyamatosan akadozott az internetünk, és a tv-nk is. Sokadik bejelentésre kijöttek, lecserélték az akkori másik típusú routert erre a mostanira, és újra kábelezték a lakást, és csatlakozókat cseréltek. Akkor jeleztem a szerelőnek, hogy ilyen dolog történik letöltés közben. A baj az volt, hogy nem tudta mi az a NAS, és hogy mit csinál. Majd amikor elmondtam neki, és megmutattam, akkor azt mondta, hogy biztosan a NAS a hibás, mert lehet nem bírja a router az ilyen típusú eszközt. Nem voltam erről meggyőzve, mert nem is tudta mi az a NAS, de egyből akkor az a hibás.

Megpróbálom majd a hibabejelentő oldalukon jelezni, aztán majd kiderül mi lesz. Mondjuk ha senki nem találkozott még ilyennel, akkor lehet nálam egyedi a hiba.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

MOndom, inkább telefonálj és magyarázd el a robotoknak, hogy mi a gond. Ha kijön a szerelő, ragaszkodj hozzá, hogy a NAS ilyet nem csinálhat /Egyébként tényleg nem..../ Nálam volt egy hasonló eset: elkezdődött  a letöltés és 1-2 percen belül leszakadt a net. kb 3 hónapig reklamáltam napinta, mire egy mérnök személyesen jött ki. Kiderült, hogy a 3925-nek a firmwareja bugos volt. Visszatett egy régebbit és helyreállt a rend. De annyit tudok segíteni Neked, hogy ha kijön a szerelő, akkor pingelj meg és beszélek vele. Engem kicsit nehezebb lesz leráznia:DDDD

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

Akkor jól saccoltam, most relatíve rendben van a forgalom nem túl nagy. Nem tudom én se hogy mi történt, este lesz majd a mérvadó inkább szerintem.

Tegnapi mérésed viccnek jó másnak nem, az nagyon kevés 120-as csomaghoz képest ...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2
19 perce, anonymus írta:

Mi lehet kaptunk egy működő agc kártyát, mert 1-3 közti értékeket mozog csak. Képkivágás.PNG 

Nálunk november közepén csináltak valamit a hálózattal (koax), ami után ez lett az eredmény. Megjegyzem korábban 3 környékén volt. Most már kezdte túllépni a 10-et, ezért visszatettem az MMWO-t, amire egyébként semmi szükség nem lenne, a TV ága le is van dugózva. Azzal a most az  értékek a második képen látszanak. Hozzá kell tenni, hogy a Speedtest értékek évek óta állandóak (6-os ping, 31,4/5,6).

cisco-20161114.JPG

cisco-20170107.JPG

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

Igen a műszerészeknek és az üzemeltetőknek van lehetősége ezt ellenőrizni illetve ha nagyon olyan akkor a nem mondom ki hogy melyik részleg küldi ki a szerelőket.   Viszont általában téli és nyári szintezés bőven elég, kettő közt inkább akkor kell szintezni ha erősítő, tap, kábelcsere történik.  

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nálam reggelre elérte a +12,1-et (+15,1).

Nálam ráadásul MMWO van, plusz egy olyan csillapító, amit betettél ide, csak 3 dB-esben. De majd jön a nyár, és a -15-öt fogjuk nyaldosni. Lehet, hogy arra az időszakba felszerelkezek egy sima 2-es splitterrel, télre meg veszek egy nagyobb csillapítót. Bár kicsit viccess, hogy erről nekem, és így kell gondoskodni. :S

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok! Egy rövid áram szünet után teljesen lelassúl az internet szolgáltatás, van de nagyon lassú. Nézegettem a modemet az admin panelen és az aktuális rendszer idő 1 órával késik. Lehet ez a probléma? A hibabejelentést megtettem csak érdekelne a jelenség oka mert nem ez az első eset! Válaszokat köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...