Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0
46 perce, Deino írta:

1080i nem p.

Nem a stb-tv felkonvertált jel érdekel, hanem hogy a stb-be milyen stream jön be, hiába konvertálja azt 1080.ra az stb ha a forrás 720, ttól az csak rosszabb lesz. A tv-ben szerintem jobb konvertáló van mint a stb-be. úgyhogy lehet jobb a képe 720p-n mint 1080i-on haa forrás 720p.

És a nézési távolság is ettől függ nem a stb-jelétől

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
26 perce, Roli82 írta:

1920X1080i

A bitráta az körülbelül

HD 9 mega

HDR 2.7

VoD 3.2

SD 2.3

Hát itt nehezen jön ki a 9m 1920-ra

https://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC

Ha jól tippelem a cis2001 H264 level4.et tud, H264-nél   9m maximum nagyin gyér profilhoz való. 720-hez isfőleg 12-13gbs -es adásokat látok. 

Eléggé lehangolónak túnik. (kár volt utána nézni)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szóval 1080p-n a telekom videochat minőséget ad. gyanús volt ez mert színekben, sebességben jobbnak tünik a dvb-c adás mint az iptv ugyanazon felbontásban.

Ha jól olvasom eszerint a ******tv 27mbs-el adja ugyanazt az m1-et amit telekomnál 9mbs-el nézhetek. Elég nagy különbségnem tűnik.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
Más szolgáltató terméke
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Ekkor: 2015. december 30., Attila70 írta:

1080p-t sehol nem látsz. Néha műholdon van az is csak feed esetében.

******tv 1 teljes mux sávszéle 23 - 24Mbps pl: A mux 22,39Mbps és ebben van 3 db HD, 1sd és 4 rádió adó. 

Akkor értem, de mire elég a 9 Mbps? a h264 kódolással szerint 720×480@30.0 -ra iptv minőségben,  

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ahammer
Más szolgáltató terméke
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
9 órája, Roli82 írta:

Arról ne feledkezzünk meg,hogy xdsl,ed3,ftth hálón ugyan az a stream megy ki, nem lehet itt csak úgy emelni a bitrátát,xdsl-en lógók szívnának vele rendesen ha SD/HD feljebb húznák. :D

Pedig itt lenne a ideje,hogy feljebb húzzák legalább a SD 4;HD 15 Mbps . Hiszen egy nap múlva 2016,ez olyan nagy kérés lenne?

BUÉK!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Roli: 9mbps az az adás bitrate-je vagy a használt sávszélesség? Kezdek osszezavarodni lehet mégis fullhd jön? . Ezért lenne jó egy pontos technikai leírás hogy mit is fizetek. Ami biztos hogy m1 HD jobb mindig-el, az sd  jobb a tv dvb-c vevővel. 

Xdsl jelenleg nem érdekel.  A különböző minőség csak technikai probléma.  Gondolom máshol már megoldottak. Xdsl drágább így is azért ne dögöljön a szomszéd docis tehene mert nekik rossz. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

@acel

A rejtett tool menü bitrátát ír és minden HD csatornára ezt az értéket írja.

20151231_082533_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BitRate: 9000000

VideoDecoder: h264

AudioDecoder: csatornától függően AC3,AAC,MPEG1

Le egyszerűbben úgy lehet kideríteni,hogy akinek van VDSL mondjuk egy 30-as csomagja az kapcsoljon oda egy HD adásra és nézzen egy speedtest.net mérést MT szerverre, akkor látszódni,fog hogy mekkora sávszélességet eszik meg egy FHD Stream.

IPTV SD és DVB-C SD össze hasonlítva az IPTV a nyerő nálam egy LG 42LB650V nézve.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2
1 órája, Roli82 írta:

@acel

A rejtett tool menü bitrátát ír és minden HD csatornára ezt az értéket írja.

20151231_082533_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BitRate: 9000000

VideoDecoder: h264

AudioDecoder: csatornától függően AC3,AAC,MPEG1

Le egyszerűbben úgy lehet kideríteni,hogy akinek van VDSL mondjuk egy 30-as csomagja az kapcsoljon oda egy HD adásra és nézzen egy speedtest.net mérést MT szerverre, akkor látszódni,fog hogy mekkora sávszélességet eszik meg egy FHD Stream.

IPTV SD és DVB-C SD össze hasonlítva az IPTV a nyerő nálam egy LG 42LB650V nézve.

8 megát simán levesz a HD steam

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Roli: akkor ez pont youtube HD minőség (https://support.google.com/youtube/answer/2853702?hl=en) , szóval nem tudom mire elég. mindenesetre a h.264 ajánlás alatt van.

"

PTV SD és DVB-C SD össze hasonlítva az IPTV a nyerő nálam egy LG 42LB650V nézve.

"

Nekem Samsung UA32C500, és 2-3m-ről nézve. 42-vel sd-zni kell egy kisebb tornaterem .-). Szóval a dekóderek eltérőek és a beállításai is sokat számítanak. Lehet hogy  csak a hdmi fekete szint rossz nálam, de azt nem tudom hogyan lehet állitani a stb-n. vagy a tv-n.

Az általad berakott nézett csatornán  kb 8megabit/s volt az adatátvitel :-) a képernyő adatai szerint.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok BUÉK Mindenkinek
egy pár hete merült fel a következő probléma.
Az adás 5 mp-ként egy pilantra megáll majd folytatódik szaggat. Van hogy elmegy a hang és csak akkor jön vissza ha elkapcsoljuk másik adásra majd vissza.
3 boxunk van 2 scart csatlakozóval megy tv-be 3. hdmi-vel  Mindegyiknél szaggat. Ha  felveszünk valamit az is ugyanúgy akad.
Nincs kihúzva semmi minden kábel megnéztem.Cisco 3925 router van.próbáltam resetelni 15 mp ig .
Igaz nem a  tv hez csatlakozik de hátha van köze hozzá hogy a laptopokon, tableteken a net hol van, hol nincs .Míg az én asztali gépem ami kábellel megy tökéletes majdnem mindig.
Van e valami ötlet valakinek? Vagy esetleg szervizt kéne hívni? És ott csak a szuper szervíz van ?

Köszönettel Dávid

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szia.

Küld vissza annak akitől vetted,  max porfogónak lesz jó.

IPTV set-top-box csak bérelni lehet a Telekomtól megvenni nem, szóval aki eladta az illegálisan adta el, mert ha már nincs szüksége rá akkor vissza kellet volna küldeni a Telekomnak , ellenkező esetben idővel kap egy csinos felszólítást meg egy vaskos csekket kártérítés címen...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nem az ügyfél azonosító kell, hanem a 20 jegyű accont ami a szolgáltatásazonosító. De miért jó ha veszel egy stb-t? Attól még semmivel nem lesz több hozzáférésed. Ha netalán működne is max a meglevődet kiüti mert úgy értelmezi, hogy cserélték az stb-et. Ha a meglelővel van baj azt meg cseréli a Telekom.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
11 perce, picanolos írta:

A Telekom álltalános szerződési feltételei 5 sz mellékletében ma is árul ste-top boxot 17780 Ft újonnan.

A válasz gombot köszi nem tudtam, hogy működik új vagyok és 60 elmúltam.

De az nem IPTV box, hanem Digitális Kábel TV box, amit Digitális Kábel TV-hez adnak.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...