Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0

Sikertelen csatlakozást ír.

" Az internethez kapcsolódás sikertelen"

" Az IPTV vevőegység nem tud automatikusan kapcsolódni az internethez. Kérjük ellenőrizze a digitális elosztót és próbálja ismét."

dughatom én bárhogy, de sehogy se sikerül..

Ránézésre a tv-t jól csatlakoztattad. A set-top-boxot kell a "modem" hez csatlakoztatni egy ethernet kábellel. (klipszes négyzet alakú kábel)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sikertelen csatlakozást ír.

" Az internethez kapcsolódás sikertelen"

" Az IPTV vevőegység nem tud automatikusan kapcsolódni az internethez. Kérjük ellenőrizze a digitális elosztót és próbálja ismét."

dughatom én bárhogy, de sehogy se sikerül..

Szerintem célszerű lenne a 1412-őt felhívni. Ha sikerül összejönni - nem könnyű - akkor ők látják, hogy a HGW (digitális elosztó) rendben van-e. Általában javasolnak egy STB és HGW áramtalanítást és újraindítást. Először mindenképpen a HGW-t kell elindítani, és feltétlenül meg kell várni, amig teljesen felépíti magát. Ez pár percet biztosan igénybe vesz, és csak ezután lehet az STB-t indítani. Persze lehet olyan hiba is, amit ez nem old meg.

Mindenesetre jó lenne tudni néhány dolgot:

Van-e PC (laptop) a HGW-re kötve, és azon van-e internet elérés?

Milyen vezetéken jön az internet a HGW-hez? Egyes rendszereknél nem mindegy, hogy melyik LAN portba van dugva az STB-hez menő kábel.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Van ám, szereld magad opció is. :)

Az ügyintéző nem hallott erről, azt mondta, ilyen nincs. A főnökét is megkérdezte, az is ezt mondta. Aztán elkezdte regisztrálni a felvevős box rendelését, és a rendszer mutatta neki a szereld magad opciót.

Szóval az ügyintézők sem nagyon ismerik, de a doboz megjött 2 napon belül, és valóban csak bekapcsolni kellett, mindent bekonfigurált automatikusan, ami eltartott egy ideig, de utána egyből működött.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: kerdezo
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Az IP tv set top box kikapcsolása hogyan befolyásolja a felvételeket? Nem a fizikai kikapcsoló gombra gondolok, hanem a távirányítón levő kikapcsoló gombra, amitől készenléti (?) állapotba megy. Ha ilyenkor fut egy felvétel, akkor az leáll? Vagy továbbmegy?

Illetve ha van beállítva mondjuk éjszakára felvétel, és a távirányítóval kikapcsolom a dobozt, az éjszaki felvétel ettől függetlenül megtörténik?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

Az IP tv set top box kikapcsolása hogyan befolyásolja a felvételeket? Nem a fizikai kikapcsoló gombra gondolok, hanem a távirányítón levő kikapcsoló gombra, amitől készenléti (?) állapotba megy. Ha ilyenkor fut egy felvétel, akkor az leáll? Vagy továbbmegy?

Illetve ha van beállítva mondjuk éjszakára felvétel, és a távirányítóval kikapcsolom a dobozt, az éjszaki felvétel ettől függetlenül megtörténik?

Ha távirányítóval kikapcsolod  megy tovább a felvétel,és ha be van állítva a felvétel kikapcsolt állapotba van a box akkor is van felvétel.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Csak egy adalék: volt egy váratlan rövid áramszünetünk mialatt ment a beállított felvétel. A beállított filmet két részletben vette fel (áramszünet kezdetéig és a végétől), ugyanazon a néven jelentek meg a listában, csak az időtartam volt más. Nem tudom hány perc maradt ki, látszólag nem sok. Gondolom ilyenkor is bootolnia kell a HGW-nek, és ezután indul az STB.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Csak egy adalék: volt egy váratlan rövid áramszünetünk mialatt ment a beállított felvétel. A beállított filmet két részletben vette fel (áramszünet kezdetéig és a végétől), ugyanazon a néven jelentek meg a listában, csak az időtartam volt más. Nem tudom hány perc maradt ki, látszólag nem sok. Gondolom ilyenkor is bootolnia kell a HGW-nek, és ezután indul az STB.

Az áramszünet olyan, mint a fizikai ki-be kapcsolás. Viszont van olyan, amikor az elején a karika zöld vagy piros, amit a távirányítón levő ki-be kapcsolóval lehet kapcsolni. Ez érdekelne, hogy ez milyen különbséget jelent. Ha azzal kapcsolom ki, akkor úgy emlékszem nincs jel a képernyőn, de akkor mi van a beállított felvételekkel?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Ha távirányítóval kikapcsolod  megy tovább a felvétel,és ha be van állítva a felvétel kikapcsolt állapotba van a box akkor is van felvétel.

Ezt a hozzászólást csak most láttam, a fórum értesítése nem az igazi sajnos, néha jelez, néha nem. Köszi a választ. Megmondom majd annak az idős családtagnak, akinél az iptv van.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Az áramszünet olyan, mint a fizikai ki-be kapcsolás. Viszont van olyan, amikor az elején a karika zöld vagy piros, amit a távirányítón levő ki-be kapcsolóval lehet kapcsolni. Ez érdekelne, hogy ez milyen különbséget jelent. Ha azzal kapcsolom ki, akkor úgy emlékszem nincs jel a képernyőn, de akkor mi van a beállított felvételekkel?

Még nem használtam ki(be)kapcsolásra az előlapon lévő színesen világító gombot, de szerintem pontosan ugyanazt teszi, mint a távirányító piros gombja. Azaz készenléti állapotra vált, amiből a beállított felvétel még el tud indulni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A webes leírás azt írja, hogy " Az IPTV set top box megközelítőleg 160 órányi rögzítésre elegendő tárhelyet (160 GB) biztosít", de nincs részletezve, hogy ez SD vagy HD felvételre értendő.

Milyen felvételből fér el rajta 160 óra?

A webes leírás a HDD kapacitásaként írta a 160 GB-ot? Az STB korától és típusától függően 250 GB-os vagy 320 GB-os HDD  szokott benne lenni. Ez nagyjából 250/300 óra SD, vagy 60/75 óra tartalmat jelenthet. Persze vegyesen kissé bonyolultabb.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A webes leírás a HDD kapacitásaként írta a 160 GB-ot? Az STB korától és típusától függően 250 GB-os vagy 320 GB-os HDD  szokott benne lenni. Ez nagyjából 250/300 óra SD, vagy 60/75 óra tartalmat jelenthet. Persze vegyesen kissé bonyolultabb.

A hivatalos IP TV leírás írja ezt a 9. oldalon:

http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/IPTV_hasznalati_utmutato.pdf

Persze lehet, hogy ezt az általános leírást nem nagyon frissítik, de akkor az a kérdés, hogy honnan lehet kideríteni, hogy mekkora HDD van az adott dobozban.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A webes leírás azt írja, hogy " Az IPTV set top box megközelítőleg 160 órányi rögzítésre elegendő tárhelyet (160 GB) biztosít", de nincs részletezve, hogy ez SD vagy HD felvételre értendő.

Milyen felvételből fér el rajta 160 óra?

A weboldalt hagyd figyelmen kívül, régi elavult információk vannak fent.

A régi nagy szürke boxokban volt 160GB HDD

Amiket mostanában adnak Cisco ISB2231 320GB vagy Cisco ISB6030 320GB esetleg Cisco CIS5xxx széria azokban is 320GB merevlemez volt/van.

Illetve nem tudom, hogy valahol ki lehet-e íratni a szabad helyet. A felvételeknél nem rémlik, hogy jelezné valahol.

Százalékban mutatja

Beállítások - Általános - Rendszerinformáció - A rendszer erőforrásai

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Még nem használtam ki(be)kapcsolásra az előlapon lévő színesen világító gombot, de szerintem pontosan ugyanazt teszi, mint a távirányító piros gombja. Azaz készenléti állapotra vált, amiből a beállított felvétel még el tud indulni.

Így van, pontosan ugyan azt csinálja mintha távirányítóval készenlétbe küldené.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Százalékban mutatja

Beállítások - Általános - Rendszerinformáció - A rendszer erőforrásai

Köszi, megnézem majd.

Felhasználóbarátabb lenne, ha egyből a felvételek beállításánál mutatná a hátralevő helyet, ahogy a jobb felvevők szokták, és nem eldugva valamilyen almenüben.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Fogyasztás alapján majdnem semmit, csak kikapcsolja a tv jelet és színt vált a leden..

Ezzel kapcsolatban akkor az a kérdés, hogy egyáltalán minek van akkor ez a soft kikapcsolási funkció, ha nincs érdemi különbség a két állapot között? A tv jel lekapcsolása önmagában nem túl hasznos, mert az ember úgyis lekapcsolja a tévét, ha nem akar tévézni.

Lehetne akkor mindig bekapcsolva, és a dobozon ott van a fizikai kapcsoló, ha valami miatt áramtalanítani kell, nem is kellene semmilyen ki/be kapcsoló gomb a távirányítóra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...