Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0

Nyár óta van ez,gyakorlatban nem tudom mennyire működő képes, nem nagyon van reklámozva, és így nincs is vissza jelzés róla. :)

A kérdés, hogy szokott-e gond lenni, amikor az stb installálja magát, vagy a szerelő is csak annyit csinál, hogy bekapcsolja, és megvárja, amíg végez, nem szokott-e szükség lenni egyéb beavatkozásra.

Ha csak ennyi, akkor ezért tényleg felesleges szerelő, és így tényleg sokkal gyorsabb lehet, mint szerelővel, mert nem kell még a szerelő szabad időpontjára is várni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Mellékelve van , egy videó is, az alapján úgy látom,hogy be van előre aktiválva, legalább is nem kéri az IPTV azonosítót.

Hát nem mostanában cseréltettem boxot ,amikor szaki kijött akkor annyiból állt,hogy bekapcsolta, kapcsolódott a box a központhoz, a box kérte az IPTV azonosítót, azt bepötyögte a szaki, kijelölte a box azonosítója alapján,hogy ez a felvevős, aztán létesítés, szoftvert letöltötte és kész is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szerelő is pont annyit csinál mint amit te csinálnál szereld magad opciónál. Ha ki jön szerelő és nem sikerül neki annyi előnyben van hogy van másik a kocsiba míg neked nincs lerakatod set top boxbol de nem szokott nagyon ilyen lenni. 

Amikor meg nálad voltak akkor azért telefonált hogy ott vagyok nálad ez és az a eszközöket ott hagyom ezt meg azt el viszem stb kérlek rendeljétek hozzá előfizetőhöz meg érkeztem a címre stb stb értelem szerűen ezt nem kell szereld magad opciónál. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A kérdés, hogy szokott-e gond lenni, amikor az stb installálja magát, vagy a szerelő is csak annyit csinál, hogy bekapcsolja, és megvárja, amíg végez, nem szokott-e szükség lenni egyéb beavatkozásra.

Ha csak ennyi, akkor ezért tényleg felesleges szerelő, és így tényleg sokkal gyorsabb lehet, mint szerelővel, mert nem kell még a szerelő szabad időpontjára is várni.

Én úgy emlékszem, hogy amikor hibás - nem felvevős - boxot cserélt a szerelő, akkor valamit ügyködött a mobiltelefonján is. Gondolom akkor aktiválták a boxot az előfizetéshez. Ha erre nem lenne szükség, akkor bármilyen saját box-szal is működhetne elvileg, de nem így van.

Szerintem ha ez van szereld magad formában, akkor adnak valamilyen leírást, amikor átveszed a boxot, talán tartozék egy telefonszám, amit fel kell hívni az aktiváláshoz.

Megjegyzem, amikor az a box meghalt, akkor én nyomogattam összevissza mindenféle gombkombinációkat, és egyszer csak feljött egy ismeretlen Cisco menü, rengeteg információval, de persze én nem tudtam kezdeni vele semmit. A szerelő meg bekapcsolta, nem jött kép, már hajította is kifelé.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OldMike
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Valami rémlik, hogy a set top box dobozáról leolvasott valami számot, de lehet, hogy ezt a telefonba diktálta, nem a dobozba gépelte be.

Az bizonyos, hogy ha a userre bízzák a telepítést, akkor minél kevesebbet kell a userre bízni, hogy ne hibázhasson, és a telepítési leírás szerint teljesen automatikusan megy végbe az egész.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Én úgy emlékszem, hogy amikor hibás - nem felvevős - boxot cserélt a szerelő, akkor valamit ügyködött a mobiltelefonján is. Gondolom akkor aktiválták a boxot az előfizetéshez. Ha erre nem lenne szükség, akkor bármilyen saját box-szal is működhetne elvileg, de nem így van.

Szerintem ha ez van szereld magad formában, akkor adnak valamilyen leírást, amikor átveszed a boxot, talán tartozék egy telefonszám, amit fel kell hívni az aktiváláshoz.

Megjegyzem, amikor az a box meghalt, akkor én nyomogattam összevissza mindenféle gombkombinációkat, és egyszer csak feljött egy ismeretlen Cisco menü, rengeteg információval, de persze én nem tudtam kezdeni vele semmit. A szerelő meg bekapcsolta, nem jött kép, már hajította is kifelé.

Nem kell telefonszám hidd el ki van ez találva hogy ne lehessen csalni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A Roli82 által adott linken ott van PDF-ben a szerelési útmutató, amit megkap az ügyfél, és ami leírja a telepítés menetét:  http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/segitunk/set-top-box-csere

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Amikor a szerelő bekötötte, akkor említette, hogy wifi routernek is használható, de aztán nem beszéltünk többet erről, én pedig elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a router neve, illetve ami fontosabb, hogy mi a jelszava. Gondolom nem jelszó nélkül megy, hogy bárki ráakaszkodhasson, és wifin netezzen az én költségemre.

Szóval az ip tv modemet lehetne használni laptoppal, mobillal netezésre is? Ha igen, akkor honnan lehet megtudni, hogy milyen paraméterekkel lehet elérni?

(Jelenleg nem vagyok ott, ahol telepítve van, azért kérdezem, hogy ha ott leszek, akkor kipróbálhassam az alapján, amit mondtok.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Köszi, a dobozt majd megnézem. Erre nem gondoltam, hogy ráírják a jelszót.

Azt gondoltam, hogy a 192.168.0.1 alatt eleve jelszó kell, hogy bármit is csináljon a user, de majd megnézem azt is.

Mindenféleképp írj átt minden jelszót, ha resetelni kell akkor pedig minden vissza ál az eredeti jelszóra. Szerintem ez nagy segítség hogy rá van írva. A legtöbb ember papíron amúgy is elhagyja.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A leírás szerint a régi dobozt ingyen el lehet vitetni futárral. Ez elég kényelmes.

Időben ugyanannyinak tűnik, mint a szakemberrel beüzemelés, hiszen csak rá kell dugni a kábeleket, és bekapcsolni, viszont jobban lehet tervezni azzal, ha tudom, hogy 3 munkanapon belül kiküldik, mint azzal, hogy 5-10 napon belül jelentkezik majd valamikor a szerelő időpontot egyeztetni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

A leírás szerint a régi dobozt ingyen el lehet vitetni futárral. Ez elég kényelmes.

Időben ugyanannyinak tűnik, mint a szakemberrel beüzemelés, hiszen csak rá kell dugni a kábeleket, és bekapcsolni, viszont jobban lehet tervezni azzal, ha tudom, hogy 3 munkanapon belül kiküldik, mint azzal, hogy 5-10 napon belül jelentkezik majd valamikor a szerelő időpontot egyeztetni.

Sajnálom de amelyik szerelő él és mozog Pesten Gpont szerel ,,,, Olyan szinten hogy kolléga eddig napi 2-3 címet kapott most napi 8-10 abból egy kettő tuti átlapolva tehát egyszerre legyél két helyen. Mind ezt azért hogy legyen szabad T kolléga elég.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok!

Van tippetek arra, hogy mi okozhatja, hogy a Cisco EPC 3925 digitális elosztóra kötött 2 set top box közül (melyek kb. azonos távolságra vannak az elosztótól) az egyik box-ra kötött TV jele folyamatos emberemlékezet óta, a másikra kötött TV (és az elődje) esetében is tapasztaltunk akadozást; látszólag megjósolhatatlan gyakorisággal. Hol csak egy-két riccenés, hol 30-60mp-es szünetekkel. Van, hogy hetekig semmi baj, van, hogy egész nap akad.
Sokáig azt hittem, a szolgáltatás a ludas, de amikor láttam, hogy net OK, másik TV OK, telefon OK, akkor gyanús lett a dolog. Ráadásul emlékeim szerint még box is volt cserélve azon a vonalon, amelyik akadozik. :(
Interferencia lehet? Box menüjéből lehet valami használható info-t kinyerni?

Előre is kösz a tippeket!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: csg76
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...