Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0

Üdv!

A legújabb szoftverfrissítés a Kölcsönzéstörténettel egészítette ki a menüt. Ami még feltűnt, hogy a TLC csatornán megjelent az angol, mint eredeti nyelv kiválasztásának lehetősége. Ennek kapcsán vetődött fel bennem a kérdés, hogy mi alapján dönti el egy szolgáltató (jelenesetben a T), hogy mely csatornáknál tesz elérhetővé eredeti ill. másodlagos hangsávot. Láttam már olyat, hogy pl. a TV Paprika, vagy a Spektrum esetén a magyar sáv mellett cseh is választható volt, vagy a Discovery esetében volt pl. lengyel és román sáv is a magyar és az angol mellett. Gondolom, hogy egy-egy ilyen hangsáv hozzáadása is sávszélt von el, és persze értelemszerűen  elsőbbséget élvez a magyar sáv, de én a magam részéről nem tartom rossz ötletnek az eredeti hangsáv meglétét / elérhetővé tételét a csatornákhoz - remélem előbb-utóbb legalább az angol mindenhol elérhetővé válik, persze megértem, hogy erre talán kevesebbeknek van / lenne igénye.

Ami viszont ennek kapcsán még elgondolkodtatott az a fórumon is többször felmerülő kérdés / igény a feliratokkal kapcsolatban. Ezen a téren szerintem nem igazán látszanak előrelépés jelei egyelőre. Például még sehol sem láttam, hogy a teletextes felirat helyett már a platformra alkalmazott formában az Opciók menüből lehetne kiválasztani egy olyan feliratot, ami a HD csatornákon (is)  "jól időzített". Nyilván ez is igényel(ne) némi sávszélt meg fejlesztést, de azért nem ártana, ha a mind kevésbé preferált teletext ezen szolgáltatását is megkezdenék átmigrálni a "digitális világba", ha már az EPG-vel és még megannyi korábban csak TXT-n elérhető funkcióval már sikeresen megtették alkalmazások (pl. időjárás, hírek stb.) formájában. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nem Telekom téma, de esetleg érdekes lehet. A hétvégi házban Wayteq STB-vel (CRT tévém van) nézem a ****** TV**-t. Itt be lehet kapcsolni, hogy felirat is legyen, Nem tudom hogy az egyébként a Teletext felirata-e, a betűk nem olyan kinézetűek, mint TXT-n. Csak az ingyenes csatornákat nézem, azokon mindegyiknél van felirat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nem Telekom téma, de esetleg érdekes lehet. A hétvégi házban Wayteq STB-vel (CRT tévém van) nézem a ****** **-t. Itt be lehet kapcsolni, hogy felirat is legyen, Nem tudom hogy az egyébként a Teletext felirata-e, a betűk nem olyan kinézetűek, mint TXT-n. Csak az ingyenes csatornákat nézem, azokon mindegyiknél van felirat.

Hát sajnos az én tapasztalato szerint a HD adásoknál vagy van,vagy nincs teletex de mindenképen előbb van a felirat mint a szöveg és ez nagyon ros, élvezhetettlen. T-Hom nem is ad HD adásnál teletexet sem feliratot az IPTV-nél.Ezért vagyok kénytelen az SD adásokat nézni és ha rögzitema sorozatokat Sd-re vannak állítva. Szomoru 2015-ben a nagyothallók részére.

A  feliratok betüi és alatta fekete háttér elfogadhatóak. Pl a TV2 betüi nagyobbak mint az RTL kl. betüi. Az M1 állítólag tesz valami lépéseket ez ügyben, de ki nézi őket? valamelyik box egyből a teletex feliratát edja be a gomb megnyomásakor és nem kell keresgélni a 888. oldalt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Paramount Channelen kiírták a film előtt hogy eredeti nyelvvel és magyar felirattal is nézhető a film. Magyar felirat az van, de eredeti hangsáv az nincs. Mikor teszi be a T iptv-n az eredeti hangsávot a Paramount Channelre?

Épp egy korábbi hozzászólásban vetettem fel az eredeti hangsávok kérdését / hiányát a platformra alkalmazott feliratokkal együtt. Örülök, hogy mást is érdekel ez a téma.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok.

Egy pár hónapja boldog tulaja vagyok az IP TV-nek, de most egy anomáliát vettem észre ami boszzantó.

Egy db felvevős és egy db sima boxot kértem.

A hiba vagy nem hiba nem tudom, az lenne, hogy amikor a felvevősön 2 db felvétel rögzül a másik beltérin nem lehet mást nézni. Ez normális?

Köszi a válaszokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nekem nem is magával az IPTV-vel van gondom, hanem a csatorna kiosztással.

Csomagra van szükségem mindenképp, de dobjak ki 10500-at 2 éves hűséggel, mert hogy szükségem van nagy csatornakiosztásra 3 csatornáért!

Nem is arról van szó, hogy oké, legyen ez a 3 csatorna az alap csomagban! Nem. Arról van szó, hogy egy sincs benne! Mikor máshun meg igen.

Ilyeneket raknak bele komolyan az alap csomagba hogy BBC News, meg Oozone Network, Life Network, azt se tudom mik ezek! (mármint úgy hallásból tudom, de sose néztem még egyiken se semmit).

Alap csomagnak mindig azt hívjuk ami alap. BBC News szerintem senkinek sem alap. Vagy javítsatok ki ha tévedek. Sokan szidják az IPTV-t, nekem ezzel a résszel egyébként nincs bajom, de nem hiszem hogy előfizetek rá. Itt nem kompromisszumokról van szó, hanem arról, hogy ha akarok TV-zni vegyek nagy csomagok, mert alapban 1 csatorna sincs benne...

Máshun meg 2 is van. Spectum Home az is jó csatorna, de ez pl. mindenhol csak a nagy csomagban van benne... itt meg van ez az alapban... Majdnem dobtam egy hátast amikor megláttam a csatorna kiosztást... 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szia!

A két beltéri közül csak az egyik felvevős. Mivel azonban hálózatban vannak, bármelyiken be lehet állítani a felvételt, és bármelyiken meg is lehet nézni.

Ebből következően mindig nálatok fog zúgni a felvételkor, tudom hogy nem vígasztal, de szerintem ventillátor nincs ezekben, viszont a merevlemez tud elég hangos lenni.

Amennyiben nincs HD csomagod (mert nincs rá igény), akkor csak két streamet kaphatsz, azaz nincs háromféle műsor egyidőben, csak kettő, akár felvételként, akár élő műsorként, vagy keverve.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok.

Egy pár hónapja boldog tulaja vagyok az IP TV-nek, de most egy anomáliát vettem észre ami boszzantó.

Egy db felvevős és egy db sima boxot kértem.

A hiba vagy nem hiba nem tudom, az lenne, hogy amikor a felvevősön 2 db felvétel rögzül a másik beltérin nem lehet mást nézni. Ez normális?

Köszi a válaszokat.

Amennyiben csak két SD streamet kaptál, hogy két felvétellel egyidőben a másofik boxon nem tudsz harmadik csatornát nézni. Ezt megkérdezheted a 1430-as telefonszámon, hogy nálad mennyi az ezngedélyezett.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Ez nem magyarázat arra, miért csinálnak egy alap csatorna csomagot felesleges nem alap csatornákkal... Nem a prémium csatornákra gondolok...

A programcsomagok kialakításánál nyilván szempont egyfajta "tömbösítés", azaz, hogy a nézettebb csatornák a drágább, esetleg a legdrágább csomag(ok)ba kerülnek be. Hogy ez hogyan változik, ahogy Te is írtad szolgáltatófüggő. 

Sajnos azonban maga az elv nem igazán fog változni, egyrészt, mert mindenkinek más és más az igénye, mindenkinek más és más a "felesleges" csatorna, másrészt pedig vannak kötelezően továbbítandó programok, amelyeknek sokszor az alap csomagba kell kerülniük.

Ezek a dolgok azonban már régóta érvényesek - már az analóg korszakban is volt 1-es, 2-es és 3-as csomag - és attól egyelőre még messze vagyunk, hogy az előfizetők maguk válogathassák össze a csatornákat, bár ez a fentebb említett okok miatt szerintem sosem fog majd megvalósulni teljes mértékben.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

De minden csatornának van egy "Rangja".

Pl. RTL , TV2 alap csotorna.

Spectum Home már közel sem az, mégis itt van benne a Telekom alap csomagjában. TV paprika szintén egy normális csatorna, a legtöbb helyen szintén benne van az alap csomagban, itt nincs. Comedy Central prémium csatorna, itt is az. Fox most jött, de máris nagyon prémium csatorna.

Szerintem a TV-t azt mindenképp meghagyom a mostani szolgáltatómnál. 3-as kedvezményben is drágább a TV, mint amennyit most fizetek, sőt, ha ideér a Telekom, akkor ugyis jönnek majd az akcióval ügyfélmegtartóként.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...