ApaFia Posztolva ekkor: 2014. november 6. Megosztás Posztolva ekkor: 2014. november 6. Az epg belűl a szavak között néha előjön egy hasább,nem minden tv csatinál.Nem lehetne ezt orvosolni? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Spityu85 Posztolva: 2015. május 23. Megosztás Posztolva: 2015. május 23. ha nem megoldható a 2 router összehangolása akkor a speedportra átállítanám rá a másik netet,mivel ugyebár az iptv dsl vonalon jön és a másik net meg utp-n pppoe kapcsolattal,így ha beállítom a speedpirton a másik netet akkor azt fogja használni nem a t-com hálózatát...azért kérdeztem hogy az iptv-nek feltétlenül szükséges-e t-comos net vagy megy esetleg másik internet szolgáltatón keresztül is Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 oldmumus Posztolva: 2015. május 23. Megosztás Posztolva: 2015. május 23. Szerintem nem fog menni más szolgáltató területéről, sőt egy telekomosnál sem ha nem saját eszközt/logint használsz fel. De majd a szakik megválaszolják pontosan. Meg ez a másik net kicsit nekem zavaros, hogy UTP meg PPPoE. A PPPoE az ADSL-hez használatos. Tehát vagy egy fizikai másik végpont nem Telekomos DSL szolgáltatással? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 ApaFia Posztolva: 2015. május 24. Szerző Megosztás Posztolva: 2015. május 24. ha nem megoldható a 2 router összehangolása akkor a speedportra átállítanám rá a másik netet,mivel ugyebár az iptv dsl vonalon jön és a másik net meg utp-n pppoe kapcsolattal,így ha beállítom a speedpirton a másik netet akkor azt fogja használni nem a t-com hálózatát...azért kérdeztem hogy az iptv-nek feltétlenül szükséges-e t-comos net vagy megy esetleg másik internet szolgáltatón keresztül isCsak a Telekom-os saját hálózatán lehetséges a IPTV. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Spityu85 Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Köszi,én is ettől féltem...akkor valószínű ezért kavar be az iptv-nek ha összekötöm a 2 routert és a dhcp-ben fix ip-re állítom be a 2 router címét...mert így mükszik a NAS csak ha újraindítom a boxot akkor nem csatlakozik... köszi a válaszokat Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag1705 Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Venned kell egy dual wan routert. A T-s HGW-t modemre allitod. Az iptv stb marad ebben. Ez es a masik net megy az uj router wan-jaiba. A NAS es az internetet igenylo eszkozok meg mennek ebbe a routerbe. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 acel Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Ahogy látom a probléma az hogy nas egyben a telekomos router.De így is a dual wan modem a megoldás, Vagy egy pc-ben második ethernet kártya és ezt konfigurálni mint egy dual wanos router. Ez nehezebb mivel itt a többi eszköznél is meg kell adni a hogy a pc-t használja default routernek.Viszint nem tudom mennyire jó a speedportos nas, dekem a dlink-704es max videonézésre használható, másolni rá kész rémálom (1MByte/sec körül van a maximuma irásnál). Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 oldmumus Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Tehát akkor a Telekomos DSL és egy másik szolgáltató DSL-e egy földrajzi végponton van és a Telekom DSL csak az IPTV miatt van és a másik pedig a Net miatt? Amúgy ha DUAL WAN-os router kell, akkor nálam van egy eladó. Március végén vettem és egy VPN tesztet csináltam vele. De nem jó, mert csak transzparents tud. Ezért akarom eladni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Spityu85 Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Nos ezek szerint marad az átkapcsolódás... nekem viszonyag elég jól meg a speedporton a nas,2-5MB/s az írási sebesség... gondoltam megkérdezem hátha van valami kiskapu... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 applause_a Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Azért írok, hogy hátha van már olyan user aki ilyesmit használ és van tapasztalata. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 oldmumus Posztolva: 2015. május 24. Megosztás Posztolva: 2015. május 24. Ha nem megy Ethernet szinten marad a WiFi, de egy jóval drágább megoldás miat. Hiszen Multicast/IGMP képes WiFi eszköz kell mindkét oldalra. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 oldmumus Posztolva: 2015. május 25. Megosztás Posztolva: 2015. május 25. Tehát akkor a tisztán látás végett: Egy fizikai végponton van 2 DSL kapcsolatod: 1. Telekom ami csak az IPTV miatt van2. Egy másik szolgáltató ami az internet adatforgalom miatt van ??Ha ezt stimm akkor valóban DUAL WAN-os Router kell. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Spityu85 Posztolva: 2015. május 25. Megosztás Posztolva: 2015. május 25. valóban, írták már, de az kivitelezés elvetve, ennyiért nem éri meg, de még ennyiért sem! inkább hagyom! marad a régi olcsóbb és egyszerűbb módszer, NASs-on kényelmesebb lett volna... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 oldmumus Posztolva: 2015. május 25. Megosztás Posztolva: 2015. május 25. Én kicsit olcsóbban tudnék megoldást kb. 30e Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 acel Posztolva: 2015. május 25. Megosztás Posztolva: 2015. május 25. Szia Ha egy PC-re veszel második hálózati kártyát az nem opció? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 zoli62 Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Min múlik, hogy IPTV rendelésnél a két stream helyett hármat is adnak? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Deino Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. optika/kábelnet vagy dsl.-en múlik. ADSL esetében csak 1+1-et adnka. Optikánál 3-at is és 2 HD is lehet, ADSL-nél csak 1 azthiszem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. ADSL2+-on is adható három stream, ha nincs mellette internetszolgáltatás? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Deino Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. ERre nem tér ki külön a szerződési szabályzat. Ismerősnek nem adtak, pedig a 3. boxot nem steamre kérte. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Nekem három stream kellene. A jelenlegi szolgáltatómnál egyidőben két ütköző műsort fel tudok venni, analógon meg a harmadikat nézni. Két stream esetében ugyanezt nem tudom megtenni, csak három esetében. A másik kérdés, hogy reklámok miatti csúszás miatt a felvétel végének időpontját be lehet manuálisan is állítani az EPG-ben, vagy a kézi felvételnél? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Ha epg-ben indítod felvételt ott nem, külön kézzel be lehet alítani, hogy mennyivel előbb később legyen a felvétel eleje vége. Nagyon ritkán marad le film eleje vége legalábbis azoknál a csatornáknál amit én nézek. 2 streammal annyit csinálhatsz hogy veszel fel 2 dolgot és egyet nézel. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Két streamnél tehát két különböző csatornán felveszek egyidőben valamit, és egy harmadikat még nézhetek, vagy a kettő közül az egyiket néznem is kell? Én úgy gondolom, hogy ez utóbbi. Gondolom a visszatekerés is egy stream-nek számít, ilyenkor ezenkívül csak egy plusz csatorna műsorát vehetem fel. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Kétt streamnél 2 különböző dolgot vehetsz fel és egyiket nézned is kell vagy már egy rég fel vett dolgot is nézhetsz. Vissza tekerésnél az adott csatornát veszi fel a boksz amíg el nem kapcsolsz. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Tehát két streamnél kettőt vehetek fel, az egyiket néznem is kell, és akkor ezen kívül még meg is állítható? Azért kérdezem, mert ez is felvételnek minősül. Egyébként hány percig tekerhető vissza az adás? Ezek szerint nekem a három stream lenne az optimális, és a jelenleginek megfelelő megoldás. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Ki próbáltam most nekem 3 stream van 2 sd egy hd el indítottam 3 felvételt egy időben, 3 közül egyiket néznem kell vagy egy régi felvétel tudok nézni. 3 csatornán ahol el indítottam a felvételt ott meg tudom alítani vissza tudom tekerni.Jó kérdés mennyit lehet vissza tekerni de nyílván szabad hely függvényétől függ. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 donci Posztolva: 2015. május 26. Megosztás Posztolva: 2015. május 26. Elméletileg, igen adható. Sőt akkár még 1 db (Full) HD streamm is adható. Sőt elméletileg az ASDL 2+ technologiai is képes 2 SD és 1 (Full) HD streamm-re. Mivel a 2 SD streamm eggyüttesen, úgy körülbelül 6 Mbit/sec körül van, addig egy (Full) HD streamm önmagában úgy legalább 6 Mbit/sec. Tehát a 2 SD és az 1 HD streamm eggyüttesen kb. 12-13 Mbit/sec. Ennek megfelelően akkár 3 SD streamot is elbir az ASDL2+ technologia. Tehát ahol tudnak adni, legalább 15 Mbit/sec-et ASDL2+-ön ott menne az előbb le írtak. De sajnos a Telekom nem így áll hozzá, és elégé fukara az SD és HD streammok számát illetően. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
ApaFia
Az epg belűl a szavak között néha előjön egy hasább,nem minden tv csatinál.Nem lehetne ezt orvosolni?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
367
221
152
104
Népszerű napok
2014. November 20.
35
2016. December 3.
33
2016. Június 5.
29
2016. November 3.
26
A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában
anonymus 367 poszt
Roli82 221 poszt
acel 152 poszt
btz 104 poszt
Népszerű napok
2014. November 20.
35 poszt
2016. December 3.
33 poszt
2016. Június 5.
29 poszt
2016. November 3.
26 poszt
2315 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.