Ugrás a tartalomhoz
  • 4

Gyorsító opció

Patrik92

Kérdés

Sziasztok !

Hosszas huzavona után a Telekom egy olyan ajánlattal keresett fel hogy egy olyan modemet fognak kihozni amibe be van építve egy Sim kártya és az a mobil internetre csatlakozva fogja kiegészíteni a meglévő  10 megás  vezetékes sávszélességemet 30 megára.

Valakinél van már ilyen eszköz, esetleg valakinek valami infója róla ?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 934
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• 1
2 órája, Oomen írta:

Igen! ez volt az első ami nekem is eszembe jutott , mivel "elméletileg" CSAK akkor kapcsol be a 4G ha kihasználja az ADSL-t.

Az igazság az, hogy bármekkorára állítom a sebességkorlátot torrenten mindenképp van 4G adatforgalom még akkor is ha a feltöltést a negyedére állítom mint amit az ADSL tud .Sőt, ha valamiért megszakad az ADSL akkor a 4G átveszi a teljes adatforgalmat.Nálam például 4 napig ment csak a 4G mert nem tudott visszacsatlakozni az ADSL.

Mivel az első próbálkozásaim a Torrent sebesség korlátozásával nem hozott eredményt mivel MINDIG használja a 4Gt , ekkor gondoltam, hogy a modemben tiltom le a 4G-t mivel itt olvastam feljebb hogy meg lehet tenni...csak nekem nem jön össze...ekkor döntöttem úgy hogy ide írok hátha valaki leírja ennek a beállítását....

Lehet az lesz a megoldás, hogy ha nem vagyok itthon és seedelni akarok akkor kiveszem a SIM-et... xD

Ahogy nézem, ebben a menüben csak target portot lehet megadni, source portot nem, és jelen esetben a target nem a lan, hanem a net oldal. 

Így viszont pont a torrentezést nem lehet belőni vele rendesen. Még azt tudod csinálni, hogy ha külön eszközzel töltesz, hogy annak minden forgalmát átnyomod DSL-re. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Szóval , kaptuk ezt a "gyorsitó" modemet, amivel 10/0.5 ről lett 50/10-es netünk. A sávszélesség is 1-2 hónapig müködött ezután elkezdett kikapcsonlni-beindulni MAGÁTÓL mostnában amikor játék közben egy VIDEÓT 144P-BEN ELINDITOK a pingem (ms) 50-60ról kb 150-200asra megy , persze ez mellett ha bárki lóg a neten ,esetleg videót néz  mobilról , vagy laptopról szintén ugyan ez. Ez rohadtul élvezhetetlen , és rohadtul idegesitő. 

Ezzel most mi az Istent csináljak?!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Tegnap óta üzemel nálam a gyorsító opciós internet. Sajnos a HGW az LTE kapcsolat szempontjából nem a legmegfelelőbb helyen van. Bár itt is egész jól gyorsítja a netet: letöltés irányba: + 40 megabit, feltöltés irányba + 6 megabit. Kérdezném, hogy a HGW áthelyezésével lehetne ezen javítani? Egy átkábelezést nekem megér, ha lehet még ezen gyorsítani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nálam a HGW programjában látszik a jobb felső sarokban a térerő nagysága ami jelenleg 38. ablakban 56. télen mikor még nem lombozódtak a fák akkor meg 65 volt...sebességben nem változott, mindegyiknél azt irta hogy "GOOD" szóval már nálam 38-as térerőnél is stabilan tolta a 70/Mbit/s  -et semmivel sem volt gyorsabb 65-ön mint most 38-on. a HGW-n a 3 csíkból mindig 2 ég, ez már elég a teljes sebesség eléréséhez.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Oomen
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
2017-06-18 18:55:03 System Error Porcess [voice] run excepition: [voice][ERROR]:Send SIP packet fail, error:Operation not permitted
2017-06-18 18:54:31 System Error Porcess [voice] run excepition: [voice][ERROR]:Send SIP packet fail, error:Operation not permitted
2017-06-18 18:53:36 System Error Porcess [voice] run excepition: [voice][ERROR]:Send SIP packet fail, error:Operation not permitted
2017-06-18 18:53:07 System Error Porcess [voice] run excepition: [voice][ERROR]:Send SIP packet fail, error:Operation not permitted
2017-06-17 12:50:35 System Error LTE Tunnel DOWN.
2017-06-16 04:04:51 System Error DSL Tunnel DOWN.
2017-06-14 12:57:29 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:55:16 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:54:07 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:53:30 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:53:09 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:52:56 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:52:47 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:52:40 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:52:28 System Error DSL Tunnel DOWN.
2017-06-14 12:52:08 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:51:34 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:51:31 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:51:13 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:51:10 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:50:59 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:50:57 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:50:50 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:50:48 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:50:46 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:50:41 System Error LTE Tunnel Request do not receive respond.
2017-06-14 12:50:40 System Error LTE network error <407>.
2017-06-14 12:50:28 System Error LTE Tunnel DOWN.
2017-06-11 12:50:40 System Error LTE Tunnel DOWN.

Amióta bevezették a limitet, rendszeresen tele van ezekkel a log, ilyenkor voip nincs, család velem kiabál, csak a restart segít, hogy hozzájussak a csodás, limitált 4G sebességhez, miután elfüstölt a 10 giga. Ezt más is tapasztalja?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves Gyorsítósok!
Lenne egy problémám, ki tudja a megoldást, ill. választ?
Napokban elhasalt az ADSL itt a tlepülésen.
A Signal és az Internet világított és mégsem volt NET!
Természetesen mivel IP telefonom van így nem tudtam a hibabejelentőt hívni!!!
Csak mobilról, jópénzért végighallgatva a nótákat és instrukciókat.
Az nem megoldható, valamilyen beállítással, hogy a NET működjön csak Mobilnetről???
Huawei HA35-11 Router...

Üdv: Hejo

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves Gyorsítósok!
Az nem megoldható, valamilyen beállítással, hogy a NET működjön csak Mobilnetről???
Huawei HA35-11 Router...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2
Ekkor: 2017. 06. 21. at 21:43, Hejo írta:

Kedves Gyorsítósok!
Huawei HA35-11 Router...

Már nem. Eddig így volt, de a limittel együtt ez is változott. Indításkor csak a DSL éledése után ad netet, ha a kapcsolat megszakad, egy kicsit még megy 4g-vel, aztán letiltja. Hogy pontosan hány percet, azt még nem mértem meg.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: b10up
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
9 órája, b10up írta:

Már nem. Eddig így volt, de a limittel együtt ez is változott. Indításkor csak a DSL éledése után ad netet, ha a kapcsolat megszakad, egy kicsit még megy 4g-vel, aztán letiltja. Hogy pontosan hány percet, azt még nem mértem meg.

Már pedig ez engem hátrányosan érint!
Mivel a hiba bejelentés ingyenes lehetősége MEGSZŰNT az IP telefon átállással!
Akkor a Telkom oldja mag!!!
Fel fogom hívni, de eddig ezt akár hányszor említettem, mindha nem értették volna, mi a problémám!:(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Egy hete van gyorsító opciós XL-es internet csomagom. Tegnap vettem észre, hogy leállt az LTE tunnel, és nincs bonding (50 megabitnél annyira nem feltűnő). Rájöttem, hogy a bonding visszaállításhoz nem kell a teljes HGW-t restelni, hanem elég az INTERNER_R_UMTS1 leállításnál rányomni a reset gombra. Kb 2 másodperc alatt helyreáll az LTE és bonding.

Reset_LTE.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

Sziasztok!

A szitu nálam is ugyanez, korábbi netmánia S -ről (10/0,5) feljavult 60/10-re, azonban a nekem is lecsapja egy bizonyos adatforgalom után. Hatalmasat csalódtam a Telekomban, ennek az egész "rendeltetés szerű használat"-nak a ködös természetében...  Annyi pozitívum akad, hogy amikor lelassítja a 4g-t akkor is nő a feltöltésem legalább a 0,5-ről 2-re... így nem fél óra egy kép átküldése messengeren hanem csak 10 perc :D Beletelt egy jó pár órába mire végigolvastam ezt a fórumot, de úgy látom azért régen nem voltak ekkora szabályozások. Mi lenne ha összefognánk, és valami kérvényt nyujtanánk be a Telekomhoz erről? Ez egy vicc, hogy 10gb-ot szabnak meg rendeltetés szerű használatnak...  Kijön egy 5gb-os patch H1z1-be és már a fele oda... a legszebb, hogy nem torrentezek agyba főbe, csak este munka után szeretném élvezni a "gyors" netet. ( hozzáteszem Deutsche Telekom munkatárs vagyok... ) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
11 perce, Petyamester írta:

Sziasztok!

A szitu nálam is ugyanez, korábbi netmánia S -ről (10/0,5) feljavult 60/10-re, azonban a nekem is lecsapja egy bizonyos adatforgalom után. Hatalmasat csalódtam a Telekomban, ennek az egész "rendeltetés szerű használat"-nak a ködös természetében...  Annyi pozitívum akad, hogy amikor lelassítja a 4g-t akkor is nő a feltöltésem legalább a 0,5-ről 2-re... így nem fél óra egy kép átküldése messengeren hanem csak 10 perc :D Beletelt egy jó pár órába mire végigolvastam ezt a fórumot, de úgy látom azért régen nem voltak ekkora szabályozások. Mi lenne ha összefognánk, és valami kérvényt nyujtanánk be a Telekomhoz erről? Ez egy vicc, hogy 10gb-ot szabnak meg rendeltetés szerű használatnak...  Kijön egy 5gb-os patch H1z1-be és már a fele oda... a legszebb, hogy nem torrentezek agyba főbe, csak este munka után szeretném élvezni a "gyors" netet. ( hozzáteszem Deutsche Telekom munkatárs vagyok... ) 

Engem az lepett meg, hogy például facebookos oldalon egy szó nem esett róla. Pedig azzal rendesen foglalkoznak, lehet, hogy ott sikerülne sorstársakat szerezni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2

@Petyamester Hát ilyen a MT  világa, bocs hogy így írom de ez az igazság. @btz vel értek egyet, lehet kérvényt írni csak kérdés megérős buli ?  

Most néztem meg az adminban napi 10gb simán elmegy nálam, néha néha 2gb, szóval jah tényleg kevés 50-100 / nap körül lenne a reális de mobilra se kaptunk 100gb csomagot :S

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
21 perce, Petyamester írta:

Sziasztok!

Nálam dettó ez a helyzet, de már nem bosszankodom, mert ahogy írtad így is több a fel-le töltés mintha nem lenne ez az opció.Ha lassítják még akkor is jól járok, ha meg nem, akkor élvezem a sebességet... ;)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...