Ugrás a tartalomhoz
  • 11

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

anonymus

Kérdés

30 Mbit/sec minden háztartásba 2020-ig a Szupergyors internet program keretében

Mi ez a projekt?

EU gazdaságfejlesztési programjának része a SZIP, hogy az ország minden területén minden háztartásban elérhető legyen a 30 Mbit/sec sebességű internet 2020. Szeptember 30.

Miből áll ez a projekt?

Több szegmense van az egész történetnek. Alapvetően minden szolgáltató minden évben valamennyire terjeszkedni szokott, anyagi lehetőségektől függően... Ehhez az állam is hozzáadott egy hazai forrást (Pest megye), illeve EU-s források is rendelkezésre állnak a projekthez (országszerte). Mivel Pest megye túlságosan fejlett, így oda nem adhattunk be EU-s forrásigényt, ezért volt szükség hazai forrásokra.

A Magyar Telekom európai uniós forrásokat nyert el vezetékes szélessáv-fejlesztésre a GINOP 3.4.1-2015 keretében

A Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodás alapján, a GINOP 3. prioritás keretében megjelentette a GINOP 3.4.1-2015 számú, Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése című pályázati felhívást. Ennek célja a kevésbé fejlett régiókban az újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal el nem ért igényhelyek lefedése annak érdekében, hogy az infokommunikációs hálózatok, eszközök, szolgáltatások és kompetenciák bővülése hozzájárulhasson az állampolgárok életminőségének, a vállalkozások versenyképességének és az állami működés hatékonyságának javulásához.

Támogatást nyert járások

Támogatást nyert járások

Közép-Mo nyertesei

Budakeszi-, Érdi-, Vecsési-, Szentendrei járások, valamint Kelet-Pest. 

Mikor kerül lefedettség alá a településem?

Ennek a kezdeményezésnek alapvetően az összes hazai szolgáltató a részese, azonban a kivitelezés konkrét dátumát hazai és EU-s források esetében is nehéz megjósolni... Egy biztos 2020. Szeptember 30 megtörténik a 30 Mbit/sec sebességű internet bevezetése országszerte.

NMHH jogforrások oldalán nyomon követhetők a kiadott építési engedélyek, előzetes építési bejelentések, használatba vételi engedélyek a hálózat fejlesztések kapcsán. 

Hol találhatom meg az aktuális lefedettséget?

Kifü térkép

Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében?

Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is.

Milyen technológiát használnak ezen sávszélesség biztosítására?

GPON hálózat kiépítésére kerül sor, amin akár 2000/1000Mbit-et nyújtunk előfizetőink részére.

Technológiától függően milyen sebességekre számíthatok?

Három eltérő technológiát használ a Telekom, és mivel 30 Mbit az alapelvárás, így a következő maximális lehetőségek jöhetnek szóba, amik a jövőben vDSL és Koax esetében is javulnak.

ewfwefewfewfew.png

Köszönöm @btz nek a segítséget!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• Válaszok 1.9k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Posztolt képek

Ajánlott posztok

• -1

De mit következtetsz ki logikusan? :)

vDSL is bírja a 120-at mégis csak 30 van jelenleg.

Azt írtad hogy jó kérdés hogy mekkora lesz a sebessége ilyen esetben. HFC koax esetén. Erre mondtam hogy akár technikailag 512/22 is mint másik cégnél. Te erre mondtad, hogy ne technikailag gondolkozzak. Erre mondtam, hogy  nyilván ki lehet következtetni hogy min 10/0,5 max 120 /10, ha akár az 512/22 is mehetne. Ezt lehet kikövetkeztetni logikusan. 

Szerintem vdslnél kevés az optikai megtámogatás ezért nem adják ki a 120-at főleg, részben pedig hogy ne ütközzön kiannyira a technológia távolság függő sebesség mizériája.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

nahát nahát lehet hogy ezzel a listával több gondot okoztak mint hasznot...

Írtam is egy emailt a T-nek, remélhetőleg nem csak sablonválasz jön, mert akkor írok egy újat. A Telekom szerint biztosan kész lesz a Településem, viszont a körzetben dolgozó alvállalkozó szerint szinte kizárt...

Én csak 2 dolgot nem értek:

1. Ezek nem egyeztetnek egymással?
  2. Ha tényleg nincs fejlesztés itt, akkor minek hirdetik? Ezzel csak maguk alá ásnak...
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• -1

nahát nahát lehet hogy ezzel a listával több gondot okoztak mint hasznot...

Írtam is egy emailt a T-nek, remélhetőleg nem csak sablonválasz jön, mert akkor írok egy újat. A Telekom szerint biztosan kész lesz a Településem, viszont a körzetben dolgozó alvállalkozó szerint szinte kizárt...

Én csak 2 dolgot nem értek:

1. Ezek nem egyeztetnek egymással?
  2. Ha tényleg nincs fejlesztés itt, akkor minek hirdetik? Ezzel csak maguk alá ásnak...

Hát ezt mondtam már én is  korábban, a tájékoztatás nem a Telekom erőssége.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Hát ezt mondtam már én is  korábban, a tájékoztatás nem a Telekom erőssége.

Nem a T-nek volt igaza. Most kaptam választ az illetékes osztálytól, és mivel a Démász mint közműszolgáltató akaratos így nagy a valószínűsége hogy a kivitelezőnek van igaza. Vagyis szinte biztos. Szeptember 23 van, január óta nincs megegyezés.

Most gondolhatod :) Vagy lesz vagy nem lesz még idén (mármint megegyezés). Azt hiszem január 1-jén lesz változás a közműtörvényben, szóval...

De én eljutottam arra a pontra, hogy belevonom ebbe az egészbe az Önkormányzatot, mert egyedül nekik van nyomásgyakorlási joguk az aktuális közműszolgáltató felé. Ezt az infót még az illetékes minisztériumból kaptam valahogy a nyáron.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Valamilyen szinten meghalt ez az oldal:

http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes

Ha rákattintunk egy adott városra, egy üres oldal jön elő. Nos mivel az egész eddig szinte egy statikus oldal volt, egy üzenetküldő űrlappal, ezért nehéz elképzelni hogy önmagától ment volna tönkre :)

Azaz máshogy fogalmazván valamiféle átalakítás, fejlesztés várható.

Vagy szimplán megunták a sok feliratkozót és kivették az oldalt :) De nem hiszem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Ilyen messze menő következtetések levonása utána szokott az történni hogy vissza áll az oldal eredeti formában. 

Egy 90%-ban statikus oldal elég gáz ha magától tönkremegy :) Az meg főleg hogy 2 napig áll. (péntek óta kb.)

Csak hogy értsd: Statikus oldal nem tud tönkremenni csak két esetben:

1. Ha belenyúlnak direkt.
  2. Adatvesztés lép fel.

Mert a link jó helyre irányít :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Deino
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• -1

Újra elérhető a városra kattintva a feliratkozás. Nem változott valóban semmi.

Én azt hittem hogy hiba, közben pedig nem az, valószínűleg azért volt rossz a megrendelési felület is, meg ez is, mert valami miatt nem akartak pár napig rendelést/feliratkozást fogadni weboldalon keresztül, így inkább kilőtték mindkettőt. Lehet valamiféle beállítási változás miatt vagy nem tudom.

Remélem a régi feliratkozások nem tűntek el, de lehet majd újra kitöltöm.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Csepel Királyerdőnek nevezett kertes övezeti részére várhatólag jövőre érkezik az optikai net (FTTH). Az lenne kérdésem, hogy a Telekom honlapján lévő alábbi információ igaz?

http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/segitunk/gyakori_kerdesek/1383/mit_kell_tudnom_a_letesitesrol__ha_optikai_halozaton_rendelek_szolgal*****sokat_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8

"Vezetékezés lakáson belül:

• az optikai kábel technológiai okokból szinte minden esetben csak falon kívül vezethető el,"

Nem lehet fali védőcsőben vezetni a kábelt? Vagy lehet, de csak akkor ha nincs benne más (UTP, koax kábel)?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

2015. november 11-étől a vezetékes internet szolgáltatáshoz kínált NetMánia S és NetMánia M csomagokhoz - megfelelő vezetékes és mobil hálózati feltételek megléte mellett igénybe vehető - 20Mbps sebességű Gyorsító opció kerül bevezetésre (5/C (értékesíthető) Melléklet).

Forrás

Felkerült a friss ászf benne a részletekkel...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...