Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 0

Sziasztok,

Arra tudna esetleg valaki választ adni, hogy miért halkult el megint az összes csatorna IPTV-n?

Jó pár éve lehalkult az összes, jóval magasabbra kell venni a tv hangerejét ahhoz, hogy ugyanúgy halljuk a TV-t mint régebben.

Aztán pár hete "helyreállt" teljesen jó volt, a baj az hogy csak egy hétig maximum.

Valakinek van esetleg valami hátér infója?

Köszönöm előre is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Érdekes módon ez a téma az év elején jött elő többeknél. Akkor az derült ki, hogy csináltak egy frissítést a cisco STB-k szoftverén, ekkor lett a szoftver verzió utolsó két száma 62, egyúttal erősebb lett a hang. Bizonyos tévéknél (hírek szerint inkább a Samsungoknál) ez teljes hangkimaradást okozott, ezért nagyon rövid időn belül jött egy 63 végű verzió, ami visszaállította a korábbi gyengébb hangerőt, viszont minden tévével működött.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1
Ekkor: 2017. 04. 25. at 19:01, Brunnentaler írta:

Köszi teljesen egybevág az eset. Akkor ezek szerint sok változásra nem lehet számítani... :-(

Némi Telekomos FB-s levelezés után kiderült, hogy saját felelősségre, egyedileg kérhetem hogy tegyék vissza az STB-re a 62 végű szoftvert. Mivel nálam az teljesen jól működött, kértem is, és nem egészen két nap alatt visszatették. Így azóta egész jó a hang, szeretném ha így maradna a 63 végűt leváltó - talán végleges, jó hangerejű - verzióig.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Gondolom a kábeltévés 27 csatorna az IPTV mellé "jutányos áron" kapott műsor, ami csak SD csatornákat tartalmaz. Az IPTV esetében is az összes SD csatorna azonos (esetleg nem igazán hangosan) hangerővel szól. A gond az, hogy a HD csatornák hangerejét nem tudják ezzel szinkronba hozni. Az már csak ráadás, hogy a HD csatornák vagy nem szólnak (a 0 hangerőn), vagy pedig szabályozhatatlanul a teljes hangerőn (1-25 hangerőn).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
4 órája, Brunnentaler írta:

OldMike, akkor azt mondod ha facebookon írok a Telekomra akkor elintézhető a dolog?
Azért kérdezem, csak mert nálunk a 63-as végű verzióval semmi baj sem volt, annyit érzékeltünk belőle csak hogy visszaállt a hang a régebbi normális (nem halk) verzióra.

Amennyiben nálad nincs gond az utolsó verzióval, akkor nincs miért visszaváltani. Egyébként nem kell a facebook-ra írni, mert nekem igazából a 1412-n intézték el (ott kellett kérni), az FB-n csak megtudtam hogy egyáltalán van ilyen lehetőség.

Nekem muszáj volt, mert sztereó erősítővel használom a tévét, és esélyem sem volt megoldani, hogy csatornaváltásnál ne kelljen állandóan a hangerőt változtani (nem is keveset). Most az STB-n beállított 18-as hangerővel minden (SD és HD) csatorna lényegében azonos erővel szól, a hangerőn meg csak a környezeti zajok függvényében kell módosítani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
21 perce, Horváth István írta:

Ma reggel megfagyott az adás, kihúztam a modemeket, kb 10 msásodpercre, bedugtam és azóta egyik tv-n sincs kép, ugyan úgy jön be mint eddig, a csatornákat kitudom választani, de kép nincs , csak fekete képernyő ? Mit tudok tenni ? fontos lenne

Ha modem alatt a settop boxot érted, akkor az valószínűleg kevés. A digitális útválasztót (HGW) is áramtalanítani kell, majd újraindítani. Amikor azon az internet kapcsolatot jelző led(ek) folyamatosan világítanak (például a cisco epc 3925 esetében az első négy led), akkor lehet az STB-ket elindítani (ha van felvevős, akkor először azt), egymás után.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Akkor csak a 1412 (illetve most már 1414, de azt hiszem mindkettő működik) felhívása marad.. Lehet olyan központi hiba, amit házilag nem lehet megoldani. Esetleg - ha van rá mód - meg kellene nézni számítógépen, hogy van-e internet kapcsolat, mert ha nincs akkor azt is mondani kell. A HGW hibája sem zárható ki, az is csak cserével oldható meg, a fenti módon.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: OldMike
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
50 minutes ago, OldMike said:

Amennyiben nálad nincs gond az utolsó verzióval, akkor nincs miért visszaváltani. Egyébként nem kell a facebook-ra írni, mert nekem igazából a 1412-n intézték el (ott kellett kérni), az FB-n csak megtudtam hogy egyáltalán van ilyen lehetőség.

Nekem muszáj volt, mert sztereó erősítővel használom a tévét, és esélyem sem volt megoldani, hogy csatornaváltásnál ne kelljen állandóan a hangerőt változtani (nem is keveset). Most az STB-n beállított 18-as hangerővel minden (SD és HD) csatorna lényegében azonos erővel szól, a hangerőn meg csak a környezeti zajok függvényében kell módosítani.

Háát annyi gondom van csak vele amit leírtam. Halk szinte mindegyik csatorna. :-)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

a tv-n belül, hálózat, hálózati csatlakozás, és ott automatikus vagy kézi , mire menjek ? kézire, akkor megkell adnom a titkosítási kódot, meg is adom , rajta van a hgw-n, elkezd csatlakozni, de az irja sikertelen , mit csinálok rosszul ? 

az ethernet kábel nincs megfelelően csatlakoztatva, pedig bevan dugva.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...