Ugrás a tartalomhoz

Kérdés

• Válaszok 2.3k
  • Létrehozva
  • Utolsó válasz

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

A legnépszerűbb tartalomgyártók a témában

Ajánlott posztok

• 4

Üdv!

Mit jelent konkrétan, hogy le ál a TV? Nincs kép, vagy kockásodik és kirögzül?

Az IPTV boxok a HGW-vel vagy ONT-al milyen módon vannak összekötve? Powerline adapterrel esetleg?

Mi történik, ha ideiglenesen hosszabbítóval egy távolabbi, esetleg egy másik fázison lévő konektorba dugod a TV-t vagy ezt az edzőgépet?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 1

Szia!

Köszi a gyors választ. A TV leállása azt jelenti, hogy lefagy a kép és a hang, egyszerűen megáll a kép, hang.

Most több konnektort is kipróbáltam, mindenütt ugyanaz van. Megáll a kép és a hang, majd aktualizálva tovább folytatódik, ha

lekapcsolom az edzőgépet. Csak az edzőgépet tudom máshova dugni, a TV-t nem.

A HGV vagy ONT nem mond nekem semmit. A TV internete egy Dlink adapteren, ami  konnektorba van dugva, áramon jön, tehát

nincs közvetlenül a routerbe kötve.

Tudsz ezzel az infóval valamit kezdeni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 4

Köszönöm Anonymus. Igen, hasonlóan néz ki a dlink adapter is, szóval powerline van.

Megnézem ezt a hálózati zavarszűrőt! Ezt nem kéne a Telekomnak automatikusan a telepítésnél beszerelnie?

A Telekomos optikai internet előtt ***** adsl-em volt, ahhoz beszereltek szűrőket, de az másfajta, a telefonvonal miatt kellett.

Mindenesetre köszönöm!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 5

Üdv!

Én úgy tudom, hogy Powerline esetén az adaptereket is fizetősen biztosítja a Telekom, így szerintem logikus, hogy ezt a szűrőt is az ügyfélnek kell beszereznie, ingyenesen nem biztosítja a Telekom

Adsl esetén egészen más szűrőket szerelnek be, ott a csengetési feszültséget szűrik le a modem elöl. Még az ősidőkben azt sem, sőt a modemet sem biztosította ingyen a szolgáltató. Később jöttek csak ilyen opciók, hogy olcsón vagy egy forintért lehetett megvenni a szettet, aminek a része volt egy ilyen szűrő is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 5
5 órája, Sissy írta:

Köszönöm Anonymus. Igen, hasonlóan néz ki a dlink adapter is, szóval powerline van.

Megnézem ezt a hálózati zavarszűrőt! Ezt nem kéne a Telekomnak automatikusan a telepítésnél beszerelnie?

A Telekomos optikai internet előtt ***** adsl-em volt, ahhoz beszereltek szűrőket, de az másfajta, a telefonvonal miatt kellett.

Mindenesetre köszönöm!

Nincs mit,  sajnálom de csak ilyen szerelhetőket találtam olyat amit csak be kell dugni olyat nem pedig létező dolog. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 4
2 órája, btz írta:

Üdv!

Én úgy tudom, hogy Powerline esetén az adaptereket is fizetősen biztosítja a Telekom, így szerintem logikus, hogy ezt a szűrőt is az ügyfélnek kell beszereznie, ingyenesen nem biztosítja a Telekom

Adsl esetén egészen más szűrőket szerelnek be, ott a csengetési feszültséget szűrik le a modem elöl. Még az ősidőkben azt sem, sőt a modemet sem biztosította ingyen a szolgáltató. Később jöttek csak ilyen opciók, hogy olcsón vagy egy forintért lehetett megvenni a szettet, aminek a része volt egy ilyen szűrő is.

Félreértettél, tudom, hogy az adapter fizetős, fizettem én is érte. De a szűrő hozzátartozhatna a szerelés tartalmához kezdettől. Most nem az a téma, hogy ingyen legyen, csak legyen. Legalább tudnám, hogy mit kell beszerelni. Ha a szerelő felajánlotta volna, tájékoztatott volna, hogy van ilyen és miért kell,  most nem itt irogatnék....

Nekem mint laikus felhasználónak fogalmam sincs, hogy bármi is zavarhatja a TV vételt. Így utólag nehezebb nyomoznom és a problémát megoldanom. Az Adsl szűrőről én is tudom, hogy más, de csak példának hoztam fel, hogy ott az internet beszereléséhez tartozott ennek beépítése, nem utólag kellett vakarózni, hogy zavar van, mit is csináljak.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3
1 órája, anonymus írta:

Nincs mit,  sajnálom de csak ilyen szerelhetőket találtam olyat amit csak be kell dugni olyat nem pedig létező dolog. 

Pedig sajnálom nagyon, hogy olyan "csak bedugósat" nem találtál, mert közben megnéztem a lehetőségeket az ajánlott linken.

Nekem ez persze olyan, mint a kínai nyelv, nem tudok vele mit kezdeni. 100-60.000 Ft-ig minden van, de a leírás nem mond nekem

semmit. Villanyszerelő ismerősöm jelenleg külföldön van, egyenlőre nem jutottam előbbre. Mégis köszi a segítséget.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3

Értem. Ilyen szempontból nézveteljesen igazad van  tájékoztathatott volna az illető, aki üzembehelyezte a dolgot.

Hogy alapból be kéne szerelni, azt nem tudom, lehet, hogy sok esetben nem fordul elő hiba enélkül, így viszont a legtöbbeknek plusz kiadás. Mondjuk aki így is vállalja a puszkiadást, azt erről is tájékoztatni kéne. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3
10 órája, Sissy írta:

Pedig sajnálom nagyon, hogy olyan "csak bedugósat" nem találtál, mert közben megnéztem a lehetőségeket az ajánlott linken.

Nekem ez persze olyan, mint a kínai nyelv, nem tudok vele mit kezdeni. 100-60.000 Ft-ig minden van, de a leírás nem mond nekem

semmit. Villanyszerelő ismerősöm jelenleg külföldön van, egyenlőre nem jutottam előbbre. Mégis köszi a segítséget.

Talán ilyen is segithet az gép előtt, bár mindenképp ellenőrizni kell hogy a gép telseítményéhe használható-e.
https://tulfeszultseg-vedo.arukereso.hu/apc/essential-surgearrest-5-plug-switch-pm5-gr-p266413437/#termek-leiras

Itt nem a powerline okozhatja a gondot hanem az edzőgép, ezért nem szól a szerelő. A hibát okozhatja hálózati zavar, vagy elektromágneses, zavar is. A legjobb az lenne ha mégis sikerülne ethernet kábelt használni a router és a tv között a powerline helyett, Lehet ez a kisebb költség -csak fúrással és lógó kábelekkel jár :-(. Kipróbálhatod a poweline adaptert egy elé helyezett fémlappal (sütő tepsi :-) ) leárnyékolni elektro-mágneses zavar ellen  De ez zavarhatja a falban futó kábelt is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 2
5 órája, acel írta:

Talán ilyen is segithet az gép előtt, bár mindenképp ellenőrizni kell hogy a gép telseítményéhe használható-e.
https://tulfeszultseg-vedo.arukereso.hu/apc/essential-surgearrest-5-plug-switch-pm5-gr-p266413437/#termek-leiras

Itt nem a powerline okozhatja a gondot hanem az edzőgép, ezért nem szól a szerelő. A hibát okozhatja hálózati zavar, vagy elektromágneses, zavar is. A legjobb az lenne ha mégis sikerülne ethernet kábelt használni a router és a tv között a powerline helyett, Lehet ez a kisebb költség -csak fúrással és lógó kábelekkel jár :-(. Kipróbálhatod a poweline adaptert egy elé helyezett fémlappal (sütő tepsi :-) ) leárnyékolni elektro-mágneses zavar ellen  De ez zavarhatja a falban futó kábelt is.

A sütő tepsi próba nagyon tetszett, rögtön kipróbáltam, sajnos semmi sem változott,

Az íróasztalomnál van egy ilyen speciális túlfeszültség védő elosztó, na azzal is próbálkoztam, de ugyanúgy leáll a TV az edzőgép bekapcsolásakor. 

Sajnos a TV ethernet kábeles összekötése a routerral megoldhatatlan, hidd el! A powerline megoldásnak maradnia kell.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 3
46 perce, Sissy írta:

A sütő tepsi próba nagyon tetszett, rögtön kipróbáltam, sajnos semmi sem változott,

Az íróasztalomnál van egy ilyen speciális túlfeszültség védő elosztó, na azzal is próbálkoztam, de ugyanúgy leáll a TV az edzőgép bekapcsolásakor. 

Sajnos a TV ethernet kábeles összekötése a routerral megoldhatatlan, hidd el! A powerline megoldásnak maradnia kell.

Hát akkor marad a zavarszűrő, de azt is méretezni kellene és aki ért hozzá. Hosszabbítóval próbálkoztál távalabbra bekötni az edzőgépet?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 4
1 órája, acel írta:

Hát akkor marad a zavarszűrő, de azt is méretezni kellene és aki ért hozzá. Hosszabbítóval próbálkoztál távalabbra bekötni az edzőgépet?

Hát köszönöm, megoldódott a problémám. Nagyon jó ötlet volt!!

Mielőtt ideírtam a fórumba a kérdést, a leghosszabb, 5 méteres hosszabbítóval az elérhető alternatív konnektorokat végigpróbáltam,

sikertelenül. Az előbb kimentem a garázsba, ott van egy 50 méteres kábeldobom, azt ott mindjárt be is dugtam, a nappaliba behoztam, 

bedugtam az edzőgépet és NEM ÁLLT LE a TV. Erre kihúztam a dugót a garázsból és a lakás különböző helységeiben próbáltam, ahova az 5

méteres nem ért el. ÉS MŰKÖDIK!!! Igaz, a konyhából, de mindegy, szuper, NAGYON BOLDOG VAGYOK!!

KÖSZÖNÖM mégegyszer. Főleg, hogy nem kellett semmit venni és a villanyszerelőre sem volt szükség!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
35 perce, acel írta:

Hét szerintem itt senki sem tudja hogy segíteni fog-e, és elég drága hogy ne vetessük meg találomra.

Azért bíztam benne, hogy valaki ismeri ezt, tapasztalatból. A leírása alapján működhetne. De kidobni való pénzem nincs. Mindenesetre azóta is működik problémamentesen az edzőgép és a TV együtt. Csak az a nagy kábeldob zavar, nem is tiszta, hiszen kültéri és régi. De ha más nincs, ok. A lényeg, hogy működik.Köszi, hogy válaszoltál.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
Ekkor: 31.1.2017 at 17:17, OldMike írta:

Csináltál-e a Telekom biblia szerinti sorrendi újraindítást? STB áramtalanítás, HGW áramtalanítás, néhány perc után a HGW visszakapcsolása, amikor a 3925 első négy LED-je folyamatosan világít (ekkor mondjuk PC-n már van internet kapcsolat) az STB visszakapcsolása. Ez sokszor megoldja a gondot.

Szerintem a jelszintek jók, az SNR talán kicsit alacsony, de nem valószínű hogy gondot okozna.

Én minden héten rebootolom a  Cisco eszközt. Ha nem teszem meg akkor az internet sebessége 2.800 helyett csak 1.750 vagy az alatt csordogál ....

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Az IPTV-s net routerének az admin neve/jelszava ugyanaz, mint a wifi név/jelszó? Egy idősebb családtagnál kellene valamit csinálnom majd, akinél telekom van, és arra emlékszem, hogy a wifi jelszó az aljára van írva, de külön router jelszóra nem emlékszem ott, amivel a 192.168.0.1-re be lehet lépni, ezért a kérdés, hogy a kettő ugyanaz-e.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: tks
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...