Kérdés

A következő történettel kapcsolatban szeretném kikérni a Telekom állásfoglalását. IPTV és DSL internet szolgáltatást veszek igénybe tavaly február óta. Úgy alakult, hogy a jelenlegi címemről, elköltöztem egy új lakásba.(mindkét lakás Szekszárd belterülete) Ennek megfelelően a 1412-n megrendeltem a szolgáltatás átköltöztetését, melyre a szerződésem szerint lehetőségem van külön díj ellenében. Két hét után felhívtam újból az ügyfélszolgálatot, ahol a következő érdekességgel szembesített az ügyintéző:
Az új címemen optikai hálózat érhető el, amit a jelenlegi 7590ft-os havidíjam helyett 7990ft-ért kaphatok meg. Nemtetszésemet fejeztem ki, mivel én nem erre kötöttem szerződést. Elmondtam a hölgynek, hogy februárban lejár a hűségidőm, addig adják a régi szolgáltatást a régi feltételekkel, mivel utána úgysem szeretném már igénybe venni, ugyanis kihasználatlanság miatt felmondom a tv előfizetést. Erre a hölgy közölte, hogy akkor ennek tükrében most már csak havi 6.850ft-ért adná ugyan ezt a csomagot az optikai hálón(milyen érdekes, egyből van kedvezmény). Én továbbra is mondtam, hogy nekem erre nincs szükségem, nekem jó a hagyományos hálózat, azokkal a feltételekkel, mint amik eddig voltak. Ekkor jött a fekete leves: gyakorlatilag két lehetőségem van. Vagy szerződést bontok és kötbért fizetek, vagy igénybe veszem az új ajánlatot, amihez újabb egy év hűségszerződést kötelező jelleggel alá kell írjak. Nem értettem a dolgot. Az ügyintéző egyre csak azt hajtogatta, hogy az optikai hálózat sokkal korszerűbb és jobb, és csak ezen keresztül tudnak szolgáltatni, de ehhez nekem alá kell írnom egy újabb szerződést(most, novemberben). Enélkül nem megy. Tehát vagy aláírok még egy évet, és akkor átköltöztetik a szolgáltatást, vagy szerződést bontok kötbér ellenében.
Megkérdeztem az ügyintézőt, hogy hol szerepel olyan kitétel a szerződésemben, hogy én ha egy olyan helyre költözök ahol magasabb minőségű szolgáltatás érhető el, akkor én azért köteles vagyok magasabb árat, és főleg új hűségszerződést aláírni?! Erre ő elismerte, hogy ilyen kitétel nincs a szerződésemben. Ezek fényében úgy gondolom, hogy ez egy egyoldalú szerződésmódosítás a Telekom részéről. Ugyanis bele akar kényszeríteni egy helyzetbe, amire én a szerződéskötéskor nem vállalkoztam.
A következő az álláspontom:
A Telekom hűségszerződést írt alá velem ez év elején, melyben vállalja, hogy számomra a szerződésben foglaltak szerinti szolgáltatást szolgáltatja minden olyan helyen, ahol erre technikailag képes. Az adott helyen technikailag lehetőség van TV és Internet szolgáltatás nyújtására is, az, hogy ez miként valósul meg(sat-dsl vagy optiaki hálózaton), NEM az én dolgom! Ha nem szolgáltat, akkor szerződést szeg. Ha szerződést szeg, akkor jogomban áll nekem is elállni az adott szerződéstől mindenféle következmény nélkül, mivel a másik fél (Telekom) nem teljesíti a szerződésben foglaltakat! Ezzel szemben a Telekom szerződésbontás esetén kötbért követelne tőlem(az ügyintéző hölgy elmondása szerint).
Kérem ezen felületen(is) fejtse ki a Telekom képviselője/megbízottja, a cég álláspontját!

Köszönettel:
Zs.M.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

835 válasz erre a kérdésre

g.thumb.png.eab8c8ac8e7079a0b2defd391315

Optikai kapcsolat esetén az alábbiak szerint néznek ki a válós sávszélességek.

Telekom egységesítési programjának keretében, egységes portilót kínál papíron. Viszont a valóság az, hogy a régi profilokat használják!

S   10/5
M   20/10
L   30/20
XL  50/25
XXL 120/50

Hibaelhárítás és érdekességek

Amennyiben világít loss feliratú led abban esetben, valahol közted és a olt közt kábel szakadás történt 1412 mindenképpen.

Natol a Telekom optikán?

Jelenlegi információnk szerint nem, de ha ez mégis előfordulna elég egy levelet küldeni a nat@telekom.hu címre mt szám feltüntetésével.

Mikor érkezik meg hozzám a fejlesztés?

Hálózatfejlesztés oldalon tájékozódhatsz, hogy szerepel ezen a címed.  Amennyiben igen jó eséllyel nálad is hamarosan elérhetőek esznek a T szolgáltatási. Pontos dátumot nem tudunk mondani kihez mikor ér. Sajnos sok helyen késnek a munkálatok.

Milyen tv szolgáltatást vehetek igénybe?

Optinet mellé csak iptv-re fizethetsz elő, max 3 beltéri egységgel és 2 hd 1 sd streammel.

Milyen eszközöket biztosít számomra a T?

Huawei HG8245

Huawei HG8245H

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

AC-s wifi routert vegyél, és persze a klienseknek sem árt ha azok.

Milyen típusú(ak) wifi vevő(i)d?

Kábeles eszközzel megvan a sebesség?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Jön egy ONT be a házba ezen van az optika, ebbe megy bele a router. A router önmagában nem is lenne szükséges, csak amennyiben kell "internetmegosztás".

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

IMG_20170715_225244_209.jpg

Gondolom erre gondolsz, hogy itt mutatja a 100 mbps-t. Automatikusan érzékeli, hogy milyen eszköz van rádugva a portra. Talán egy reset vagy egy újraindítás helyrerázná az érzékelését, ha esetleg rosszul érzékel.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Tamas586

Igazából az egy ONT.

Igen meg lehet oldani annélkül is, hogy a saját eszköz intézné a pppoe kapcsolatot. Ilyenkor a saját eszköznek más LAN ip-t kell adni és a HUAWEI-t a saját eszköz LAN portjába dugni. (Dhcp saját eszköz kikapcs)

Van még a DualNAT, de azt inkább ne.

@K. István

A Huaweiben töröld ki a pppoe jelszót és a LAN1 portján kösd a saját eszköz (Asus) WAN portjába.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia!

 

Ezzel kapcsolatban sok a kérdés.

Milyen neted lesz? Modemet, vagy HGW-t kapsz? Milyen HGW-t kapsz?

 

Alapvetőleg, ha ragaszkodsz a saját eszközhöz, akkor is többlehetőséged van.

1: modem esetén egyszerűen a routered fog PPPoE-n betárcsázni, vagy (koax esetén) dinamikus ip-t felvenni. Így azon tudod a wifi beállításokat megadni.

2: HGW-t kapsz:

2.1: HGW-t, ha tudja ezt, PPPoE passthrough-t bekapcs és onnantól sima modemként funkciónál (1. megoldás) (ezt csak akkor tudod megtenni, ha csak net megy azon az eszközön)

2.2: HGW marad routerként. Ebben az esetben:

2.2.1: A HGW LAN port <--->routered WAN portja. Itt dinamikusra vagy statikusra is állíthatod a routered IP-jét, de statikusnál figyelj arra, hogy a DHCP pool végéről, vagy azon kívül állíts be (nehogy ütjközés legyen, ha véletlenül nem tudod bevasalni a HGW-be fix-en a routered címét). Ilyenkor a saját routered lehet dhcp kiszolgáló és lehet beállítani a WLAN-t is (HGW-ből kikapcsolni, mert felesleges ne menjen).

2.2.2: HGW LAN port<---> routered LAN portja. Ebben az esetben a routereden kapcsold ki a DHCP-t és lehet a WLAN-t is konfigurálni. Minden mást hagyj default-ban...

 

Remélem mindent leírtam. Kérdés van keress!:)

 

Üdv:

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

 

192.168.0.1 címen milyen értékeket lász?  Előfordulhat sajnos hogy Cisco a ludas elfárad egy idő után. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Több oka lehet fel sorolok párat terhelt az a csatorna amin a wifi lóg pl 6 os ott vannak már hárman és a 1 esen meg senki akkor egyes jó döntés. Maga gép hardveres akadály ilyenekre tudok gondolni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Huawei HG8245H Routert egyszer reseteltem mert nem volt NET-em. Azóta a WIFI részen keresztül nem lehet csatlakozni a NET-re. TV van, és a készülékek érzékelik a WIFI jelet, csak egyszerűen nem érhető el a NET. Az UTP-vel csatlakozott gépen működik. VAlakinek volna ötlete a hiba okára.  A WLAN beállításokat megnéztem azok pontosan úgy vannak beállítva mint azelőtt.  Köszi a segítséget előre is.

Resetelés után megnézted a WPA titkosítást is, és beírtad a jelszót?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Két lehetőséged is van. Az első, hogy a D-Linken beállítod a WiFi-t, majd kikapcsolod a DHCP szervert rajta és utána összekötöd az egyik LAN portját a HG8245H egyik szabad LAN portjával. Fontos, hogy a D-Link-en kapcsold ki a DHCP szervert és ne az ONT-n, különben elvesztenéd az ONT funkcionalitásának egy részét és pl. az STB-k működését is a D-Link-re bíznád... Ezen megoldás előnye, hogy a lakás/ház azon pontján, ahol közelebb vagy az ONT-hez, annak a WiFi-jét tudod használni. Míg ha a D-Linkhez vagy közel, akkor azt használod. Továbbá bármilyen hálózati funkciót is szeretnél használni (DynDNS, Port forwarding, DMZ stb.), akkor azt elég az ONT-n beállítanod.

A másik lehetőség, hogy a D-Link WAN (Internet) portját kötöd össze az ONT egyik LAN portjával és a D-Linken beállítod a WAN kapcsolódási módot PPPoE-re, majd beállítod a Telekomtól kapott PPPoE felhasználóneved és jelszavad.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A PlayStation beépített sebességtesztjének mérései köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, mivel a Sony korlátoz a saját szerverei felé/felől.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv!

Sehogy. Mivel az egy router és nem egy ONT.

A routert a Huaweire kell rákötni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

A huaweiben a kábelt ami megy a D-linkbe tedd át LAN portba. A Dlinken meg WAN portba. Ezek után a Dlinkben hozz létre PPPOE kapcsolatot és a T től kapott /userrel és passal indítsd el. Ezek után a gépednek adj egy fix IP-t és zat a Dlinkben forwardold a 25565-os portra és kész.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kopernecky

250/75

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Miért cserélje le, ha arra amire adva lett az működik rajta? Majd ha elromlik cserélik, indokolatlanul nem fognak neked ONT cserélni, ez nem kívánság műsor, ha annyira szenvedsz akkor kreálj valami hibát lejelented és kérsz a szerelőtől H jelölésűt! Ennyi. Nem tudom miért vagy rá kattanva ennyire az IPv6-ra, alig van v6 tartalom - majdnem a nullához közel - le írtuk korábban, hogy egy éven belül várható piaci bevezetése,miért nem hiszel nekünk? Nézd meg az aláírásom utolsó mondatát, abból remélem ki következteted, hogy van némi rálátásom erre arra, csak épp nem írhatok semmit sem róla, mert kötnek a szabályok...

Moderátor meg rendszeresen csekkolja a hozzászólásokat és ami szabályzatba ütközik azt moderálja nem szükséges jelenteni!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Nem is lehet aktiválni a mezőt? Mi történik ha az Option 125 elől kiveszed a pipát?

Update:

De most nézem, hogy a LAN IPcím sem változtatható érték. Pfff. Ha valaha optikás leszek, akkor saját router lesz az átjáró.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ahol koaxos terület van, ott csak két esetben lesz a T nek üveg: ha lerohad a koax, vagy ha esetleg a ***** odaér...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

EU támogatásos lista viszont van, de ott is elég nagy az idő intervallum a kezdés és a befejezés kazözött, ráadásul tervezett kezdési, befejezési adatok, tehát elméleti,  a gyakirlat pedig majd hoz amit hoz.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ebben a blogbejegyzésemben megtalálható a Telekom specifikus lista, de egy másik blogbejegyzés tartalmazza az összes szolgáltatót, de azt nem linkelhetem, ha jól tudom, mert másik szolgáltató adatait is tartalmazza.   

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

Én még az tudom javasolni, hogy kérj egy eszközcserét lehetséges az meg oldja viszont az nem lesz egy egyszerű dolog.  Ha felhívod a hibabejelentőt, akkor kérd helyszíni kiszállásra   a bejelentést és tájékoztatni fognak, hogy lehet fizetős akkor meg, ha a szerelő felhív, hogy időpontot egyeztessen  akkor elmondod mit tapasztaltál és  lehetséges, hogy   eszköz oldali hiba lesz azt a szerelő meg tudja nézni a helyszínen és ha jó fej akkor még nem számlázza ki.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Kopernecky Közvetlenül mellette is szakad ? Csak mert nem vmi acélos ennek a hgw-nek a wifije inkább a játék kategóriába sorolható. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Nem nagyon függ rendeld meg nyugodtan.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Sztem a PS4-ben van gigabites kártya. A kábelt amivel a routerre kötötted megnézted? Cat5e vagy cat6 kell. Ha sima cat5 akkor az a gond. ifiből a 300-at nem fogod elérni. Ahhoz kell egy komolyabb AP és egy megfelelő telefon aminek a wifi kártyája tudja az AC szabványt.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

HGW = Home Gateway = Digitális elosztó.

De optika esetén inkább ONT-nak hívják és általában egy Huawei márkájú eszközben testesül meg.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Így sem?

8245.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most